Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

House of Cards (2013) krijgt geen zevende seizoen

Het zesde seizoen, dat in september werd aangekondigd, is de allerlaatste voor House of Cards (2013), de serie van Netflix. Volgens sommigen is dit naar aanleiding van beschuldigingen van seksueel geweld tegen hoofdrolspeler Kevin Spacey.

In de kielzog van Harvey Weinstein's seksuele schandalen is ook Kevin Spacey beschuldigd van seksueel geweld. Het gaat om Star Trek: Discovery acteur Anthony Rapp, die beweert dat Spacey hem in 1986 seksueel heeft aangevallen. Spacey was toen 26 jaar en Rapp was 14 jaar oud. Spacey claimt zich niets van het voorval te kunnen herinneren, maar bied wel zijn verontschuldigingen aan.

Deze beschuldiging en openbaringen zijn echter genoeg voor Netflix om de politieke dramaserie House of Cards (2013) te cancelen na het al aangekondigde zesde seizoen. Dat is in 2018 te zien bij Netflix. Andere berichten vermelden dat het cancelen van House of Cards (2013) los staat van de beschuldigingen aan het adres van hoofdrolspeler Spacey, maar dat het allang in de pen zat om de serie na zes seizoenen te stoppen.

Om niets aan toeval over te laten, hebben Netflix en Media Rights Capital in een verklaring gezegd ‘diep verontrust te zijn door de openbaring van Spacey: “Media Rights Capital en Netflix zijn diep verontrust door het nieuws over Kevin Spacey deze week. In reactie op de openbaringen deze week zijn uitvoerenden uit beide bedrijven naar Baltimore gegaan om daar te spreken met de cast en crew, om er zeker van te zijn dat zij zich nog steeds veilig en gesteund voelen. Zoals eerder gepland was Kevin Spacey niet aan het werk op de set op dat moment.”

The Hollywood Reporter bevestigde: “Het allerlaatste seizoen van House of Cards (2013), waar Kevin Spacey en Robin Wright als meedogenloos en ambitieus Washington D.C.-koppel de hoofdrol in spelen, krijgt dertien afleveringen en wordt in 2018 uitgezonden. Uitvoerend producenten Melissa James Gibson en Frank Pugliese, die de vertrekkende bedenker Beau Willimon vervingen vorig jaar, krijgen beiden een uitbreiding als showrunners.”

Inmiddels wordt er wel door Media Rights Capital en Netflix gekeken naar mogelijke spin-offs van de populaire politieke dramaserie House of Cards (2013). Eén van de spin-off concepten zou mogelijk gaan draaien om Doug Stamper, gespeeld door Michael Kelly. Er wordt nog zeker gekeken naar twee andere mogelijke verhaallijnen voor de spin-off, die zich in hetzelfde universum moeten gaan afspelen als de serie House of Cards (2013).

Naast het cancelen van House of Cards (2013) is ook de Internationale Emmy, die Spacey volgende maand zou krijgen, ingetrokken. Spacey zou een oeuvreprijs krijgen voor zijn carrière in film en tv en zijn werk als artistiek directeur van het prestigieuze Old Vic Theater in Londen. Door de beschuldigingen heeft de International Academy of Television Arts and Sciences besloten de eer in te trekken.

Zou jij naar een spin-off van House of Cards (2013) kijken?


Embed from Getty ImagesAnthony Rapp
Vorige aflevering
Chapter 73
Chapter 73
06x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
31 okt 2017 14:37 -
Netflix geeft zelf aan dat de beslissing om na het zesde seizoen te stoppen maanden geleden al is genomen. Wel raar dan dat het nieuws kort volgt op de onthulling van Rapp en de waardeloze (halfbakken) excuses van Spacey.

Seizoen zes zou sowieso weleens het laatste kunnen zijn waarin we Spacey gaan zien en als de beschuldigingen waar zijn, is dat niet meer dan terecht.
Reageer
avatar_JanWillemK
31 okt 2017 16:23 -
Je weet toch nooit zo goed wat je moet gevloven. Ik zal er in ieder geval niet wakker van liggen. Ook zal ik er niet wakker van liggen dat de serie stopt na 6 seizoenen omdat ik de serie toch al niet volg.
Ondanks dat Netflix zegt dat dit niet de reden is dat de serie stopt, zal dit ongetwijfeld wel hebben meegeholpen aan hun uiteindelijke beslissing. Anders hadden ze de aankondiging al eerder medegedeeld.
Reageer
avatar_E71
31 okt 2017 17:08 -
Jammer. Ik mag er graag naar kijken. Maar ja, hoeveel langer had de serie nog kunnen duren. Tenzij ze van plan waren om Claire Underwood's karakter 5 seizoenen te geven als vrouwelijke president... En hoe graag ik ook naar haar mag kijken, dat lijkt me weer een beetje te veel van het goede. Een spin-off over Doug Stamper gun ik zekere een kans! Hij is toch ook wel een van mijn favoriete karakters in de serie. Dus kom maar op!
Reageer
avatar_anonymous
31 okt 2017 18:46 -
Opnames zijn voorlopig helemaal stilgelegd

https://www.netflix-nederland.nl/house-of-cards-stopt-zes-seizoenen-tot-einde-op-netflix/

Zou me niks verbazen als seizoen 6 er helemaal niet komt.
Reageer
House of Cards (2013)