Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 43

Weekoverzicht 43

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 23 tot en met 29 oktober voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


The Walking Dead


Of dit het begin is van een daling in kijkcijfers is afwachten, maar de eerste aflevering van het achtste seizoen van The Walking Dead was de laagste in kijkers sinds de start van de zombie-serie. Het lage aantal zou ook te wijten kunnen zijn aan het feit dat het zevende seizoen niet echt eindigde met een mega cliffhanger. De honderdste en meteen eerste aflevering van het achtste seizoen had volgens Variety 11,4 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. De eerste aflevering van het zevende seizoen trok 33 procent meer kijkers, maar het best bekeken was de eerste aflevering van het vijfde seizoen, met 17,29 miljoen kijkers. De vraag die nu gesteld wordt is of het achtste seizoen blijft dalen in kijkcijfers.



Algemeen Serienieuws


Veronica Mars


Hoofdrolspeelster Kristen Bell heeft laten weten dat het onvermijdelijk is dat er een miniserie komt van Veronica Mars. IndieWire heeft aan Bell gevraagd of we nog een vervolg mogen verwachten na de film, die gemaakt werd door middel van een crowdfunding campagne van de fans, uit 2014. Bell: “Rob {Thomas} en ik mailen zo’n beetje elke maand hierover. Persoonlijk denk ik, en volgens mij is Rob het hiermee eens, dat we de fans nooit meer zullen laten betalen en dat het format beter werkt als serie.”

Datums Series


Smeris


De serie Smeris doet het prima op de televisie. Vandaar dat BNNVARA de serie heeft vernieuwd met een vierde seizoen. En dat seizoen zal op 21 januari 2018 van start gaan bij de zender op NPO 3. In het vierde seizoen van Smeris lijkt de rust in Tilburg teruggekeerd. Willem (Dennis van de Ven) heeft de leiding over het politiekorps van Marcel overgenomen en Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Maartje (Kiki van Deursen) leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie, moet hij de leiding nemen in een zaak die verandert in een spel van leven en dood. In het vierde seizoen maakt Jeroen van Koningsbrugge zijn regiedebuut, hij zal drie afleveringen gaan regisseren.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Fosters (2013)


Freeform heeft de startdatum aankondigt van het tweede deel van het vijfde seizoen van de dramaserie The Fosters (2013). Op dinsdag 9 januari 2018 zal seizoen 5B van start gaan bij Freeform.

Nieuwe Series


I Know This Much is True


Mark Ruffalo gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe HBO-miniserie I Know This Much is True.

Naamloze serie


De film American Gangster uit 2007 krijgt een prequel en Forest Whitaker zal er een rol in gaan spelen.

The Rookie


Castle mag dan misschien afgelopen zijn, maar ABC heeft nog niet genoeg van Nathan Fillion. De Alfabet-zender heeft de nieuwe serie The Rookie, met Fillion als hoofdrolspeler, rechtstreeks tot serie besteld. Volgens Deadline heeft ABC de serie in een zeer competitieve situatie weggekaapt onder de neus van andere gegadigden. Fillion zal ook optreden als uitvoerend producent van de misdaad-/dramaserie, samen met uitvoerend producent en co-showrunner Alexi Hawley. The Rookie is geschreven door Hawley en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. John Nolan (Fillion) is de oudste nieuweling bij de Los Angeles Police Department. Terwijl anderen op die leeftijd op hun piek van hun carrière zijn, gooit Nolan zijn comfortabele klein stedelijke leven weg om naar Los Angeles te verhuizen en zijn droom na te jagen om politieagent te worden.

Vernieuwde Series


Alone Together


Freeform heeft de komedieserie Alone Together vernieuwd met een tweede seizoen. Dat is heel vroeg, omdat het eerste seizoen van de serie pas op 10 januari 2018 in première gaat. Alone Together gaat over twee misfits van verschillende achtergronden die proberen naam te maken in de ijdele en status-obsessie cultuur van Los Angeles. Tijdens hun zoektocht vinden ze verlossing in hun mannelijke/vrouwelijke, strikt platonische vriendschap.

Blood and Water


OMNI heeft de Chinees/Canadese misdaad-/dramaserie Blood and Water vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal eind 2018 van start gaan.

Keeping Up with the Kardashians


Maar liefst 9 cijfers waren ervoor nodig om de zusters Kardashian over de streep te trekken voor nog vijf seizoenen van de realityserie Keeping Up with the Kardashians. E! heeft naar verluidt 150 miljoen dollar geboden. Dat is een hoop dollars, maar de realityserie over Kim, Kourtney, Khloe, Kylie, Kendall, broertje Rob en moeder Kris is volgens zeggen de populairste serie bij E!.

Masterchef (US)


Fox heeft de realityserie Masterchef (US) vernieuwd met een negende seizoen dat in de zomer van 2018 van start zal gaan. Op dit moment is de zoektocht naar kandidaten druk aan de gang.

Preacher


Eindelijk heeft AMC de vernieuwing van Preacher officieel bevestigd. Het nieuws werd drie maanden geleden al hardop gefluisterd, maar het moest alleen nog officieel bevestigd worden en dat is nu dan eindelijk gebeurd. Het derde seizoen van Preacher zal in 2018 van start gaan bij AMC.

Ray Donovan


Ray Donovan is aan de Magere Hein van Gecancelde Series ontsnapt dankzij een complete reboot van de hit dramaserie van Showtime.

Who's Line Is It Anyway


The CW heeft de komedie Who's Line Is It Anyway vernieuwd met een veertiende seizoen. Het is de bedoeling dat het veertiende seizoen in de zomer van 2018 te zien zal zijn bij The CW.

You Are Wanted


Amazon heeft de Duitse drama-/thrillerserie You Are Wanted vernieuwd met een tweede seizoen dat in 2018 van start zal gaan. Michael Landes zal de tegenspeler gaan worden van Matthias Schweigöfer.

Afleveringen


Ten Days in the Valley


Het ziet er niet best uit voor de Kyra Sedgwick. Zij kondigde het nieuws over Ten Days in the Valley zelf aan op Twitter: De serie wordt verplaatst van de zondag naar de zaterdag, meestal is dat het begin van het einde voor een serie. Er zijn pas vier afleveringen uitgezonden van de ABC-serie en op 16 december zal er een dubbele aflevering uitgezonden worden. Op 6 januari zullen dan de laatste twee afleveringen worden uitgezonden van Ten Days in the Valley. Fans mogen ervan uitgaan dat de serie niet vernieuwd wordt met een tweede seizoen.

Casting Nieuws


Daredevil


Wat verwacht werd is bevestigd. De Kingpin, gespeeld door Vincent D’Onofrio, zal terugkeren in het derde seizoen van Daredevil. Netflix heeft het nieuws bekendgemaakt via een cryptisch Twitter-bericht (letterlijk vertaald: "Hij rijst.") Er is nog geen startdatum bekend voor het derde seizoen.

Doctor Who


De TARDIS zal vol worden in het elfde seizoen van Doctor Who. Naast een vrouwelijk Doctor, gespeeld door Jodie Whittaker, komen er drie nieuwe compagnons. Bradley Walsh (Coronation Street), Tosin Cole (The Cut) en Mandip Gill (Hollyoaks) zullen de nieuwe sidekicks van Doctor Who worden. Het elfde seizoen van Doctor Who krijgt tien afleveringen van elk 50 minuten en zal in de herfst van 2018 te zien zijn bij de BBC.

Game of Thrones


De Duitse acteur Marc Rissmann heeft een rol gekregen in het allerlaatste seizoen van Game of Thrones. Rissmann (Into the Badlands) is gecast als Harry Strickland, de leider van The Golden Company, een leger van huurlingen. Helaas is er nog steeds geen startdatum bekend voor het achtste seizoen.

Madam Secretary


Sara Ramirez zal zich bij de cast in het vierde seizoen van Madam Secretary voegen. Ramirez (Grey’s Anatomy) zal haar debuut in Madam Secretary op 19 november 2017 gaan maken als Kat Sandoval, een briljante politieke strateeg en legendarisch in Washington DC. Het vierde seizoen van de politieke dramaserie Madam Secretary is op 8 oktober van start gegaan bij CBS.

The Man in the High Castle


Tamlyn Tomita voegt zich bij de cast van het derde seizoen van de Amazonserie The Man in the High Castle. Tomita (The Good Doctor) speelt een terugkerende rol van Tamiko, een Okinawaanse-Amerikaanse vrouw geboren in Hawaii, die een Amerikaanse staatsburger was voor de oorlog. Het derde seizoen van The Man in the High Castle staat gepland om in 2018 van start te gaan bij Amazon.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


CBS (All Access)


Er is goed nieuws, slecht nieuws en nieuws waar de fans wel wat mee kunnen uit de stal van CBS (All Access).

Netflix


Goed nieuws voor fans van The Crown, American Vandal en Big Mouth, deze series zijn vernieuwd door Netflix. In het derde seizoen zal Claire Foy de serie The Crown gaan verlaten.

Overlijdensberichten


Robert Guillaume


Acteur Robert Guillaume is op dinsdag 24 oktober overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Guillaume was bekend van zijn rol als butler/hoofdhuishouding in de komedieserie Benson van ABC. Voor deze rol kreeg Guillaume een Emmy in 1985. Ook speelde Guillaume rollen in series als Soap, North and South, The Love Boat, A Different World en Sports Night. Zijn laatste televisieoptreden was in 2013 in de serie Wanda Sykes Presents Helarious als historian. Robert ‘Bob’ Peter Williams is 89 jaar geworden, R.I.P.

MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 2 aflevering 26
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Stitchers.



- Uit het leven van een bingewatcher
Ook deze maand weer een column van de hand van Jenny Veerman. Uit het leven van een bingewatcher: Later als je dood bent.

Kijkcijfers: Week 42


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 16 tot en met 22 oktober in Amerika.

Kijktip: Stranger Things


Kijktip van de week is Stranger Things. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.



Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Prijsvragen


- Maak tot 30 oktober kans op het tweede seizoen van The Affair.

- Maak tot 31 oktober kans op het vijfde seizoen van Bates Motel.

- Maak tot 1 november kans op het tweede seizoen van Chicago Med.

- Maak tot 1 november kans op het vierde seizoen van Chicago PD.

- Maak tot 2 november kans op het vijfde seizoen van Chicago Fire.

- Maak tot 3 november kans op het zesde seizoen van Grimm.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Mighty Magiswords; Op welke manga/anime is het ontwerp van de karakters gebaseerd?, was Slayers.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober.

-

Maandag 30 oktober


20.00 – Love & Hip Hop – Seizoen 8 (VH1)
20.30 – Hunted (2016) – Seizoen 2 (AVROTROS)

-

Dinsdag 31 oktober


21.00 – Strike Back – Seizoen 6 (Sky1)
22.00 – Dave Gorman: Modern Life is Goodish – Seizoen 5 (Dave)

Wist je Dat?


The Dark Tower


Stephen King heeft verteld dat de serie The Dark Tower een volledige reboot krijgt. De film met Idris Elba in de hoofdrol, die deze zomer in première ging in de bioscopen, was geen groot succes. De recensies en reacties lieten te wensen over en ook het aantal bezoekers viel tegen, ondanks het indrukwekkende spel van Elba als Roland Deschain. Of Elba te zien zal zijn in de serie, is afwachten. King vertelde: “De grote uitdaging was het maken van een film, gebaseerd op een boekenreeks die erg lang is, zo’n 3.000 pagina’s. Het andere deel was de beslissing om een PG-13 film te maken op basis van extreem gewelddadige en ook expliciete boeken. Dat was moeilijk te vereenzelvigen, al moet ik zeggen dat {scenarist} Akiva Goldsman erg goed werk verricht had en een behoorlijk goede film wist te maken. De televisieserie die nu ontwikkeld wordt… we zullen zien wat ermee gebeurt. Maar het zal een complete reboot worden, dus we moeten maar afwachten.”
Embed from Getty ImagesStephen King

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten