Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Stranger Things

Binnenkort is het volledige tweede seizoen van de Original Netflix-serie Stranger Things te streamen. Wij blikken terug op het eerste seizoen en vertellen waarom je moet kijken naar de sciencefictionserie Stranger Things.

Het eerste seizoen van Stranger Things ging op 15 juli 2016 in première bij Netflix. De serie, bedacht door de gebroeders Duffer, is een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in de jaren ‘80 en verschillende hommages brengt naar de toen heersende popcultuur. De serie heeft dan ook vele verwijzingen naar werk van onder andere Steven Spielberg, Stephen King, John Carpenter en George Lucas. Hoewel Netflix geen kijkcijfers publiceert bleek al snel dat Stranger Things de streamingdienst geen windeieren legde, want in augustus 2016 werd er al een tweede seizoen aangekondigd.

Video on youtube


De serie werd ook genomineerd voor diverse televisieprijzen, zoals de Golden Globes, Emmy Awards, BAFTA Award, Screen Actors Guild Awards. Stranger Things won onder andere Emmy’s en de SAGA’s. De serie werd ook kritisch toegejuicht om zijn karakters, tempo, atmosfeer, acteren, soundtrack, regie, script en de hommage aan de jaren ‘80 films. Een derde seizoen is inmiddels bevestigd door Matt en Ross Duffer, die ook vertelden dat ze de wens hadden dat de serie zou eindigen met een vierde seizoen.

Embed from Getty ImagesWinona Ryder

Ondanks het feit dat Netflix geen kijkcijfers vrijgeeft, zijn er wel kijkcijfers bekend van de zender. Naar schatting keken de eerste 35 dagen 21.7 miljoen kijkers naar Stranger Things. Niet vreemd dus dat de serie een tweede seizoen heeft gekregen. Ook op MijnSerie doet de serie het goed. Van 1338 volgers kreeg de serie een gemiddeld cijfer van 8,3. Ook zijn er twee recensies geschreven over het eerste seizoen van Stranger Things, beide recensenten gaven de serie een negen.

Netflix had aangekondigd dat Stranger Things op Halloween 31 oktober 2017 van start zou gaan. Later werd die datum naar voren geschoven met een paar dagen. Het tweede seizoen zal plaatsvinden in 1984 rond Halloween, ongeveer een jaar na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen. Het tweede seizoen zal meer gaan ontdekken over de verdwijning van Will.

Stranger Things, seizoen 2 start op vrijdag 27 oktober 2017 bij Netflix.


Embed from Getty Images
Millie Bobby Brown
Vorige aflevering
Chapter Nine: The Piggyback
Chapter Nine: The Piggyback
04x09
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_JanWillemK
26 okt 2017 18:51 -
Ik zal morgen zeker gaan kijken. Iemand toevallig enig idee vanaf hoe laat er kan worden gekeken?
Reageer
avatar_anonymous
26 okt 2017 19:03
Volgens mij vanaf 09.00, maar helemaal 100% zeker weten doe ik dat niet.
Reageer
avatar_Mandy1966
26 okt 2017 21:19
Meestal is het bij Netflix vanaf 00.00 uur. Dus exact als 27 okt. begint.
Reageer
avatar_JanWillemK
26 okt 2017 21:35
Top, bedankt. Ik zal eens kijken hoe laat precies.
Reageer
avatar_tweemaalh
26 okt 2017 22:52
Het hoofdkantoor van Netflix zit ergens in Californië, en lokale tijd om middernacht zetten ze nieuwe content online. Omdat het tijdsverschil 9 uur is, is het in Nederland dus vanaf 9 uur 's ochtends beschikbaar
Reageer
avatar_JanWillemK
26 okt 2017 23:45
Duidelijk. Dank u!
Reageer
Stranger Things