Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 24

Inhoud

  Weekoverzicht van 12 tot en met 18 juni.

  Oproep: MijnSerie heeft vele goede schrijvers, maar helaas ontbreekt het nog aan schrijvers die met grote regelmaat nieuwsberichten willen/kunnen schrijven. Struin jij regelmatig het internet af op zoek naar allerlei nieuws over series, en kun je van die nieuwsberichten een goed nieuwsbericht schrijven in je eigen woorden? Meld je dan aan om nieuwsberichtschrijver te worden. Kijk hier wat we precies zoeken en wat je er voor terug krijgt.

  Algemeen Serienieuws
  After the Thrones/Talk the Thrones
  - Het napraat programma van Game of Thrones, After the Thrones, is gecanceld door HBO om direct weer vernieuwd te worden als Talk the Thrones op Twitter en Periscope. After the Thrones heeft na één seizoen een nieuwe naam gekregen. Talk the Thrones wordt live gestreamd na elke aflevering van Game of Thrones. Andy Greenwald en Chris Ryan blijven aan als presentatoren.

  American Crime Story
  - American Crime Story ruilt seizoen twee en drie om. Deze verandering houdt in dat Katrina, over de gevolgen van orkaan Katrina, dus later in 2018 uitgezonden wordt en Versace, over de moord op modeontwerper Gianni Versace, begin 2018 in première zal gaan. Deze verandering is gemaakt omdat Katrina, gebaseerd op het boek van Douglas Brinkley The Great Deluge, meer tijd nodig heeft om op te nemen. Dit vanwege de speciale water-effecten die nodig zijn om de orkaan Katrina en de naweeën ervan te kunnen recreëren.

  Outlander
  - Outlander gaat naar het Verenigd Koninkrijk, More4 gaat de historische dramaserie Outlander als eerste reguliere zender in Groot Brittannië uitzenden.

  The Grand Tour (2016)
  - Het tweede seizoen van The Grand Tour (2016) gaat er zeker komen, maar wordt waarschijnlijk uitgesteld vanwege de zware crash van Richard Hammond. Jeremy Clarkson vertelde: “Vele van jullie vragen of de gebroken knie van Hammond invloed heeft op het filmen van het tweede seizoen van The Grand Tour (2016). En het korte antwoord is; ja. Terwijl ik dit schrijf zit James May in de hel die Gatwick Airport heet, wachtend op een budgetvlucht die hem naar de locatie brengt van een shoot die Hammond eigenlijk zou gaan doen. Ondertussen ben ik al op sinds zonsopkomst om elk idee en script te herschrijven om alles aan te passen vanwege het feit dat Hammond de komende maanden niet kan rijden.” Amazon heeft The Grand Tour (2016) vernieuwd met een derde seizoen. Op 17 november gaat, als alles volgens planning gaat, het tweede seizoen van start bij Amazon.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Gecancelde Series
  Bachelor in Paradise
  - Er komt deze zomer bij BBC geen vierde seizoen van de realityserie Bachelor in Paradise. De cast van het nieuwe seizoen van Bachelor in Paradise is terug gestuurd naar de Verenigde Staten en zij geven toe dat er een intern onderzoek is gestart naar vermeend seksueel wangedrag op de set. Volgens bronnen zal het vierde seizoen dus niet uitgezonden worden. De eerste aflevering stond gepland voor 8 augustus. Er wordt nog gekeken of het vierde seizoen verschoven kan worden naar 2018 of dat de serie helemaal gecanceld wordt.

  Fargo
  - Er komt waarschijnlijk geen vierde seizoen van Fargo. Bedenker Noah Hawley heeft bekent dat het derde seizoen wel eens het laatste van de serie Fargo zou kunnen zijn. Hawley: “Er is maar zoveel verhaal dat je kunt laten zien in deze sfeer. En ik hou van het vertellen van verhalen in deze sfeer, maar ik heb nog geen ander verhaal. Dus kijk naar de laatste tiende aflevering {van het derde seizoen}, want dat zou wel eens de laatste kunnen zijn.”

  Flikken Maastricht
  - Volgens Victor Reinier zou het twaalfde seizoen weleens het laatste seizoen kunnen worden van de Nederlandse politieserie Flikken Maastricht. Op dit moment zijn de opnames voor het twaalfde seizoen afgerond en Reinier denkt dat het wel eens de laatste zou kunnen zijn, gezien zijn selfie met Angela Schijf op Twitter en het bericht daaronder. Reinier vertelde tegen het AD dat er budgetproblemen zijn: "Het is dit jaar voorgekomen dat gemaakte overuren van crewleden niet werden uitbetaald. Dat moet niet nog een jaar zo gaan. Er zijn mensen bezig de serie af te knijpen.’’ De acteur, die Floris Wolfs speelt, ging verder dat er achter de schermen gesprekken worden gevoerd: “Die strijd wordt op een veel hoger niveau gevoerd. Ik hoop dat ze er in alle redelijkheid uitkomen, want de koek is wat mij betreft nog niet op.’’ Maar volgens Baukje Tjeerdsma,
  Coördinator Programmering, hoeven de fans niets te vrezen: “Wij zijn heel blij met Flikken Maastricht. De serie doet heel veel voor de zender en trekt ook veel jongeren. Daar zullen we nooit zomaar mee stoppen.’’ MijnSerie houdt het nieuws over Flikken Maastricht scherp in de gaten.

  Netflix
  - Ondanks protesten en petities van de fans blijven de serie The Get Down en Sense8 gecanceld. Netflix rechtvaardigt nu in een verklaring deze beslissing. UPDATE: Sarandos vulde aan: “Relatief aan wat je uitgeeft, kijken mensen er naar? Dat is behoorlijk traditioneel. Een grote dure serie voor een enorm publiek is geweldig. Een grote dure serie voor een klein publiek is, zelfs in ons model, moeilijk om te handhaven voor een langere tijd.”

  The Comeback
  - In juni 2015 waren bedenkers Lisa Kudrow en Michael Patrick King nog positief over een derde seizoen van The Comeback. Ze wisten niet wanneer die zou komen, maar hij zou komen. Nu, twee jaar later, is het positieve er wel van af en lijkt de komedieserie van HBO begraven te blijven op de begraafplaats van gecancelde series. Kudrow: “Er is altijd een kans. Als het tweede seizoen een kans was, als dat kon gebeuren, yeah.” Mede-bedenker King verklaarde aan de hand van een waterflesje, die de promotie van een televisieserie moest voorstellen, om te laten zien hoe het volgende hoofdstuk van Valerie Cherish (Kudrow) eruit komt te zien: “Er is zoveel agressieve verkoop nodig, het is als de perfecte vernederingsval.”

  Nieuwe Series
  Honey
  - Heel veel is er niet te zeggen over de nieuwe serie Honey. FX heeft de serie van de Ierse filmmaker Gerard Barett opgepakt als serie, maar over de inhoud wordt weinig gezegd. Behalve dat het gaat om afleveringen van één uur die gesitueerd zijn aan de achterkant van de wereld van bedrijfsspionage.

  Insatiable
  - De pilot van de donkere komedie Insatiable werd niet opgepikt als serie door The CW… maar wel door Netflix. De serie, met onder andere Debby Ryan en Dallas Roberts in de hoofdrol, heeft een order gekregen van een dertien afleveringen durende, eerste seizoen. Netflix is op dit moment bezig met de deal af te ronden met CBS TV Studios, want Insatiable zal een Netflix Original worden. Netflix heeft nog niet gereageerd op dit nieuws. De serie wordt geschreven door Lauren Gussis (Dexter, Once Upon a Time). Een ontevreden en onteerde civiele advocaat, die coach is geworden voor missverkiezingen, ontfermt zich over een wraakzuchtige gepeste tiener. Hij heeft geen idee wat hij daarmee gaat loslaten op de wereld. Andere castleden zijn onder andere Erinn Westbrook, Michael Provost, Sarah Colonna, Kimmy Shields, Irene Choi en Alyssa Milano in een grote terugkerende rol.

  The Continental
  - De John Wick prequel-serie van regisseur en scenarist Chad Stahelski heeft een titel gekregen; The Continental. The Continental richt zich op de wereldwijde keten-hotels, die speciaal zijn gebouwd voor de huurmoordenaars die het coole universum van de John Wick-franchise definiëren. Stahelski zei: “Ik houd ervan om verhalen vanuit het perspectief van een personage te vertellen. Wanneer je dit echter naar een tv-serie vertaalt, kun je verschillende personages volgen. We zien op deze manier de wereld van John Wick vanuit verschillende perspectieven, waardoor verschillende aspecten worden belicht.” Over Keanu Reeves zei Stahelski: “Ik denk wel dat we Keanu zullen zien opdagen in de serie. John Wick staat echter niet centraal in deze serie.” Volgens Stahelski moeten we in The Continental niet de hoeveelheid actie verwachten als in de John Wick-films, maar wel een veel hoger actie niveau dan we gewend zijn van de meeste televisieseries.

  The Haunting of Hill House
  - Michiel Huisman is gestrikt voor de cast van de nieuwe Netflix serie: The Haunting of Hill House.

  Vernieuwde Series
  Bill Nye Saves the World
  - Het komische praatprogramma van Netflix Bill Nye Saves the World is vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van Bill Nye Saves the World staat gepland voor 2018.

  Video on youtube


  Ice (2016)
  - Ice (2016) krijgt een tweede seizoen en een nieuwe showrunner, Ed Bernero, dat heeft AUDIENCE Network aangekondigd. Het filmen van het tweede seizoen zal dit najaar gaan beginnen en plaatsvinden in Vancouver en Zuid-Afrika.

  Jeuk
  - Jeuk komt terug. De VARA heeft de komische serie, met onder andere Thomas Acda en Peter Heerschop, vernieuwd met een vijfde seizoen. Jeuk is gebaseerd op de Deense comedyserie Klown en is deels gescript en deels geïmproviseerd. Acda en Heerschop komen terecht in ongemakkelijke en pijnlijke situaties, waardoor de kijker jeuk krijgt van de plaatsvervangende schaamte. Het vijfde seizoen zal in 2018 te zien zijn bij de VARA

  Luther
  - Na maanden van speculaties is er eindelijk bevestiging van de BBC; Luther is vernieuwd met een vijfde seizoen.

  Casting Nieuws
  Criminal Minds
  - Thomas Gibson werd vorig jaar ontslagen en vervangen door Damon Gupton. Maar nu is Gumpton degene die de schop krijgt. Op Twitter vertelde hij het vervelende nieuws. Het ontslag zal weinig te maken hebben met zijn acteertalent, maar wel alles met de salarisonderhandelingen van Kirsten Vangsness en A.J. Cook die net zoveel willen verdienen als hun mannelijke collega’s. Agent Walker is dus de dupe geworden van die onderhandelingen, zo lijkt het.

  Goliath
  - Morris Chestnut (Rosewood) heeft een rol te pakken in het tweede seizoen van de Amazon-serie Goliath. Chestnut zal in het tweede seizoen van Goliath Chief Deputy District Attorney Hakeem Rashad spelen. Hij stond aan de kant van de verliezers in de laatste zaak van Billy McBride’s (Billy Bob Thornton) en heeft een bitter en oude wrok tegen hem. Wanneer het tweede seizoen van Goliath van start gaat, is nog niet bekendgemaakt door Amazon.

  Halt & Catch Fire
  - Anna Chlumsky (Veep, Hannibal) wordt toegevoegd aan de castinglijst van het allerlaatste vierde seizoen van Halt & Catch Fire. Chlumsky zal de rol spelen van Dr. Katie Herman, volgens medebedenker Christopher C. Rogers. Hij vertelde: “Vanaf de eerste dag dat Anna op de set is verschenen heeft ze een fantastische hoeveelheid aan nieuwe energie met zich meegebracht. Niet alleen is haar inbreng een zegen voor de vaste cast, daarnaast weet ze een compleet nieuwe dynamiek te realiseren die de show nog beter maakt. Anna vertolkt haar personage bovendien met een opmerkelijke diepgang. Haar persoonlijke ervaringen zorgen er voor dat ze zich op uitmuntende wijze kan inleven in haar rol. We mogen ons dan ook terecht gelukkig prijzen dat we een actrice met haar staat van dienst hebben kunnen aantrekken voor het vierde en finale seizoen van Halt & Catch Fire.”

  NCIS
  - Jennifer Esposito zal niet terugkeren in het vijftiende seizoen van NCIS. Na slechts één seizoen de rol te hebben gespeeld van Alex Quinn zal Esposito om onduidelijke redenen de langlopende populaire serie verlaten. Vanaf eind september zal NCIS weer van start gaan bij CBS. Jennifer Esposito zit nog niet zonder werk, ze heeft nog een bijrol in de serie The Affair.

  Quantico
  - Quantico verliest in het derde seizoen niet één maar twee karakters, Yasmine Al Massri zal de ABC-serie gaan verlaten na twee seizoenen. In een Instagram-bericht liet Al Massri haar beslissing weten.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week is er weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Linda Tel gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Showtime, seizoen 2 aflevering 10
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Uit het leven van een bingewatcher
  Jenny Veerman heeft deze week weer een column geschreven, lees het verhaal over Lucifer en waarom zij daar naar kijkt hier.


  Kijkcijfers
  Week 23
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 5 tot en met 11 juni.

  Kijktip van de Week
  Kijktip van de Week
  - Ik kreeg van velen de vraag waarom de Kijktip van de Week niet elke week verschijnt. Graag wil ik op deze vraag via deze weg antwoord geven. Op 19 januari kwam de eerste kijktip uit, daarin vermelde ik het volgende: ‘Series die net beginnen, die veel in het nieuws zijn geweest, een terugkerende serie of een serie waar iets bijzonders mee is qua acteurs, regisseurs, verhaal of iets dergelijks. Het kunnen ook series zijn die weer tot leven zijn gewekt na gecanceld te zijn, of remakes van films en/of series. Enfin, je snapt het al; een kijktip die misschien wel de moeite waard is om te gaan kijken!’ En er zijn helaas weken bij dat de series die dan uitkomen niets extra hebben te vertellen. Of omdat donderdag een feest (vrije)dag is. Uiteraard zijn tips altijd van harte welkom. Of als je zelf een kijktip wilt schrijven, schrijf je in en kom bij het gezelligste en leukste schrijversteam van MijnSerie.

  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in week 24 het populairst? Klik hier om het te lezen.


  MijnSerie
  Moderator
  - Nog even ter herinnering. Als je een reactie geeft zijn er een aantal regels waaraan deze moet voldoen:
  * Geen scheldwoorden. Geslachtsdelen of ziektes horen daar ook bij.
  * Geen illegale websites, streamingdiensten of content-vermelding.
  * Geen spoilers, maak gebruik van de knop X Bevat Spoilers?
  * Reacties om alleen een badge te halen of reacties die niets met het artikel of reacties op het artikel te maken hebben worden ook verwijderd.
  * Reacties waarin scheldwoorden worden gebruikt als: Deze acteur vind ik een enorme l*l, of wat een k*t serie worden ook verwijderd.
  * Probeer als het even kan meer dan één woord te gebruiken. Dus niet: ja, leuk of ;-) maar Ik vind deze serie erg leuk of Ja, ik ben het met je eens.
  * Probeer altijd vriendelijk te blijven en niet op de persoon te spelen. We zijn allemaal seriefans en gebruiken MijnSerie voor onze plezier.
  * Laten we het netjes, vriendelijk en leuk houden voor ons allemaal.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Netflix vernieuwd, start met de opnames en maakt een boekenreeks van een serie. Lees het nieuws over Unbreakable Kimmy Schmidt, 13 Reasons Why en Black Mirror.

  Televisie-aansluitingen
  - In het afgelopen kwartaal zijn de televisie-aansluitingen weer gedaald, dit keer met 0,2 procent. Er zijn nu minder dan 7,4 miljoen aansluitingen in Nederland. Volgens marktonderzoeker Telecompaper is dit voor het negende kwartaal op een rij dat er een daling te zien is in het aantal televisie-aansluitingen. Het aantal digitale aansluitingen stijgt wel, maar niet genoeg om de daling in analoge aansluitingen te kunnen op vangen. Het merendeel van de televisie is nog steeds aangesloten via de kabel, 57 procent van de Nederlanders heeft een dergelijke aansluiting. Televisie via DSL is goed voor 19% van de aansluitingen en glasvezel haalt bijna 15%. Satelliet-tv en Digitenne blijven allebei onder de 5% steken. Het aantal van aansluitingen zal in de komende jaren blijven dalen, verwacht de marktonderzoeker. Er zullen meer mensen via internet naar televisie gaan kijken en daarom geen aansluiting meer nemen.

  Nominaties en Prijzen
  Floortje Dessing
  - Floortje Dessing (Floortje naar het einde van de wereld) is weer in de prijzen gevallen. Dit keer is de presentatrice beloond met de Canadese Rockie Award. Op maandag 12 juni werd het programma Floortje terug naar Syrië bekroond op het BANFF World Media Festival in Canada, ook wel de Olympische Spelen van televisie genoemd. Floortje geeft op Twitter aan ‘Over the Moon’ te zijn met de prijs.


  Prijsvragen
  - Tot 21 juni kun je kans maken op de onderstaande serie:
  Limitless
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Limitless.

  - Tot 22 juni kun je kans maken op de onderstaande series:
  The Last Ship
  - Klik hier om kans maken op het derde seizoen van The Last Ship.

  Shades of Blue
  - Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van Shades of Blue.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni.
  -Maandag 19 juni
  21.00 – Ripper Street – Seizoen 5 (BBC Two) laatste seizoen
  22.00 – Diesel Brothers – Seizoen 3 (Discovery Channel)

  -Dinsdag 20 juni
  21.00 – The Bold Type – Serie première (Freeform)

  -Donderdag 22 juni
  22.00 – Hollywood Game Night – Seizoen 5 (NBC)

  -Vrijdag 23 juni:
  22.00 – Kendra on Top – Seizoen 6 (WeTV)
  00.00 – Thirteen – Seizoen 1 (Videoland)
  00.00 – Riviera – Seizoen 1 (Videoland)

  * Wist je Dat?:
  -De president en first lady van Amerika, Francis J. Underwood en Claire Underwood, bij de uitreikingen aanwezig waren van de Tony Awards (dit zijn de Amerikaanse theaterprijzen)? Underwood mocht de envelop openen voor 'de beste musical'. Kevin Spacey was gastheer tijdens de Tony Awards, maar de House of Cards (2013)-hoofdrolspeler kroop tijdens de uitreiking met Robin Wright in de huid van de Underwoods, samen met Michael Kelly als Doug Stamper.
  Video on youtube


  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  (vLnR) Robin Wright, Kevin Spacey en Michael Kelly

  Leuk?
  1
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst