Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Netflix legt verklaring af voor cancelen van The Get Down en Sense8

Ondanks protesten en petities van de fans blijven de serie The Get Down en Sense8 gecanceld. Netflix rechtvaardigt nu in een verklaring deze beslissing.

Zeer recentelijk besloot de streamingdienst om de muzikale serie The Get Down en de sciencefictionserie Sense8 te cancelen. Omdat de fans in petities en protesten duidelijk lieten weten hier niet mee eens te zijn, heeft de directeur van content bij Netflix de volharding in de keuze besloten uit te leggen.

Sarandos: “Het komt erop neer dat we moeten kijken naar de verhouding tussen de uitgaven aan zo’n serie en het aantal mensen dat ernaar kijkt,” begon hij. “Het is behoorlijk traditioneel. Als ik dat zeg… een dure serie voor een groot publiek maken is geweldig. Maar een grote, dure serie voor een klein publiek maken is zelfs binnen ons model erg zwaar om te laten werken.”

Netflix heeft onlangs nog gekeken naar de mogelijk om het budget van Sense8 te verlagen. Het bleek niet mogelijk gezien de enorm hoge budgetten die nodig zijn om elke aflevering te maken. Datzelfde gold eigenlijk ook voor The Get Down. Volgens schattingen kosten The Get Down een slordige 12 miljoen per aflevering en Sense8 kostte maar liefst 9 miljoen dollar per aflevering.

Directeur Content Sarandos vertelde verder: “Dat konden we er niet aan uitgeven. Als je al je geld steekt in iets waar maar weinig mensen naar kijken, heb je uiteindelijk niets voor mensen om naar te kijken. We konden geen groot genoeg publiek vinden voor die series om ze te maken.”

Vind jij het jammer dat het weer om geld draait als er beslist moet worden of een serie vernieuwd of gecanceld wordt?


Ted Sarandos
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (14)

avatar_Javelin
12 jun 2017 21:49 -
Heel leuk verhaaltje natuurlijk maar dit slaat helemaal nergens op. Tijdens het aankopen van een serie neem je de kosten toch mee in je begroting? Daarnaast zou je er als Netflix zijnde voor kunnen kiezen om te investeren in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Netflix staat boordevol dramatische "Netflix Originals" series en films. Misschien moeten ze die onzin eens achterwege laten.

Je leest het al... Ik ben nog steeds geïrriteerd vanwege de cancel van Sense8
Reageer
avatar_Nienkepiene
12 jun 2017 22:03
Het gaat niet alleen om de kosten, maar ook om de baten (kort gezegd; de opbrengst). De kosten kan je vaak redelijk goed inschatten, maar de baten zijn bij zoiets als een serie veel moeilijker. En kennelijk is dat in dit geval tegengevallen en zijn de series daarom gecanceld. Ik vind het zeker wel een valide argument vanuit Netflix, wat immers een bedrijf is dat winst wil maken.

Bij die andere Netflix originals is het kostenbatenplaatje kennelijk anders wat het het wel waard maakt. Helaas maakt Netflix weinig van dit soort getallen bekend.
Reageer
avatar_Javelin
13 jun 2017 12:52
Ik snap natuurlijk wel dat het om kosten en baten gaat. Ik begrijp echter niet dat je als bedrijf zijnde totaal niet investeert in reclame-uitingen voor iets met zo'n groot budget. Voor bijvoorbeeld Orange is the new black en House of Cards wordt je helemaal doodgegooid met reclames en Facebook posts etc. Waar seizoen 2 van Sense8 niet eens aangekondigd werd behalve met een e-mailtje.

Daarin zijn fans denk ik ook kwaad. Netflix heeft totaal geen aandacht geschonken aan deze serie en nu komen ze met het kostenplaatje. Zolang je het niet aanhangig maakt bij het grote publiek is het natuurlijk gedoemd te mislukken, en dan kom je eerder op een stukje beleid dan kosten/baten
Reageer
avatar_RLS90
13 jun 2017 22:01
Voor het eerste seizoen werd HoC of OitnB ook niet zo massaal gepromoot. Wordt nu simpelweg gedaan omdat het zo'n succes is.
Reageer
avatar_renzoroy
12 jun 2017 23:49 -
als je veel geld in iets investeert en je verdient het er niet mee terug, ga je er niet nog meer geld in pompen. Lijkt mij vrij logisch toch, het blijven bedrijven en die moeten/willen geld verdienen om te kunnen blijven bestaan. Liever dat ze 100 series maken en een klein percentage daarvan cancellen, dan dat ze 5 flutseries maken (zoals naar mijn mening sense8 :P) en die dan alle 5 blijven verlengen waardoor ze dus verlies gaan draaien en dan uiteindelijk failliet gaan.
Reageer
avatar_E71
13 jun 2017 00:01
Het is eerder andersom. Bij Netflix maken ze juist 100 flutseries en 5 goede... Wat dat betreft zie ik liever HBO. Maar goed, het blijft allemaal persoonlijk hé wat iemand goed of slecht vind.
Reageer
avatar_renzoroy
13 jun 2017 00:14
ja hbo heeft ook veel goede series, maar netflix heeft zeker ook veel goede originals in verschillende genres.
Reageer
avatar_MirikaLJ
13 jun 2017 07:00 -
Toen ik het hoorde verwachtte ik eigenlijk al dat de reden simpelweg geld en kijkcijfers waren. Zo gek is dat toch niet, TV werkt volgens mij net zo.
Reageer
avatar_chibichiii
13 jun 2017 18:31 -
Jammer maar begrijpelijk, ik vond Sense8 een goeie serie maar het is geen breed publiek wat ernaar zal kijken. Duidelijk geen mainstream TV namelijk. En daardoor had ik ook al wel verwacht dat de serie niet lang zou worden. Wat me dan wel irriteerd is dat er geen moeite in gestoken word, voor de kleine fanbasis, dat er een fatsoenlijk einde aan de serie word gegeven. Want wat ik begrepen heb eindigd het nogal op een cliffhanger. Heb het zelf nog niet bekeken, maar zal zeker laatste zeisoen nog wel gaan kijken. En hopelijk kan Netflix net als met Firefly gedaan is erover nadenken een goed einde aan de series te brengen.
Reageer
avatar_alex3012
17 jun 2017 07:48
klopt het eindigt met een enorme cliffhanger. blijf van mening zijn dat elke series producer verplicht zou moeten zijn een verhaal af te maken al maak je nog maar 3 aflevering om het verhaal af te ronden
zodat mensen die betalen voor netflix of andere desbetreffende instanties die een serie uit zend wel waar voor hun geld krijgen.
Reageer
avatar_anonymous
16 jun 2017 22:08 -
Vind Sense8 1 van de meest geweldige series van de laatste jaren, een echte topper! Ik begrijp natuurlijk dat een bedrijf winst moet maken, maar ik begrijp niet hoe zo'n topserie niet gehyped wordt. Stop nu maar OINB, het is mooi geweest. En begin snel aan het 3e seizoen van sense8 !!!
Reageer
avatar_alex3012
17 jun 2017 07:44 -
is er eindelijk weer is een serie waar je gewoon moet blijven kijken om het verhaal te begrijpen.
een verhaal dat lekker je hersens laat denken gaan we er mee stoppen.
we zullen lekker geld blijven stoppen in de standaard series waar je gewoon bijna zeker weet wat er aan elke eind van een aflevering zal gebeuren.

gewoon minder cliché series en gewoon meer series waar je gewoon niks kan verwachten omdat het verhaal gewoon je hersens blijft prikkelen van wat er nu weer gebeurd.

is moeilijk uit te leggen maar denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel.
Reageer
avatar_renzoroy
17 jun 2017 16:46 -
je kan American Gods proberen. Dat is ook een serie die je moet door blijven kijken om het verhaal te snappen en het is naar mijn mening een stuk beter dan sense8.
Reageer
avatar_RNSCHEDE
27 aug 2017 11:30 -
Sense8 heb ik nog niet gezien, maar dat The Get Down
Reageer