Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: _lindaxtel_

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 47ste Onbekende Seriekijker is Linda Tel (17)

Linda Tel

Aantal serie-uren per week: Ik kijk iedere dag wel een paar uur naar series, meestal op school een uur en thuis nog één à twee uur. In het weekend ongeveer drie uur per dag dus dat wordt zo'n 21 uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik keek? Voordat ik Netflix had heb ik nooit een serie echt serieus gevolgd. Televisie kijken doe ik namelijk niet echt en heb ik nooit gedaan.. De eerste serie die ik keek op Netflix was Prison Break. Ik weet nog dat ik meteen verslaafd was aan deze serie. De hoofdpersoon in deze serie, Michael Scofield, vond ik heel erg intrigerend omdat hij zo abnormaal slim is. Wat ik wel jammer vond, was dat ze in seizoen één al ontsnapten en er daarna twee seizoenen zijn gekomen met heel andere verhaallijnen. Naar mijn mening hadden ze er na seizoen twee ook mee kunnen stoppen. Al volg ik stiekem seizoen drie toch wel op FOX. Deze serie is echt een topper in de seriegeschiedenis. Wat ook erg leuk was: in andere series die ik heb gekeken kwam T-Bag opeens voorbij! In onder andere The Blacklist en Breakout Kings (hier zelfs met hetzelfde verhaal als uit Prison Break, aangezien deze series van dezelfde producers zijn).
Beste serie ooit: Hier kom ik toch weer uit bij Prison Break, want besef eens hoeveel tijd er wel niet in is gestoken om alles te bedenken waardoor Michael Scofield zo slim is. Hier is enorm veel research in gestoken. Ook is het acteerwerk naar mijn mening heel erg goed. Wat me laatst opviel toen ik seizoen drie aan het kijken was: Wentworth Miller (Michael Scofield) is zelf producer van de serie. Hoe nice is dat?!
Beste serie op dit moment: Heel cliché, maar de beste serie van dit moment is 13 Reasons Why. Er is wel veel ophef geweest over deze serie, maar de bedoeling ervan is dan ook juist om de taboes rond zelfmoord te doorbreken. Het onderwerp van deze serie: zelfmoord. In de serie hoor je dertien bandjes waarin Hannah Baker iedere keer een reden vertelt waarom zij zelfmoord heeft gepleegd. Het unieke van deze serie is dat je niet de aanloop naar zelfmoord toe te zien krijgt, maar juist de periode erna. Deze serie heb ik denk ik in ongeveer een week uitgekeken en weet je hoe je moet omgaan met een zelfdodingsgeval in jouw omgeving? Hier is geen antwoord op. In de serie zie je dat iedereen er op zijn eigen manier mee omgaat. Binnenkort volgt er een vervolg op seizoen één. Brian Yorkey heeft onthult waar dit seizoen over zal gaan: de verdere nasleep van Hannah's zelfmoord en het proces van herstel van Jessica haar verkrachting. De tapes komen in dit seizoen niet meer terug. Ik ben heel erg benieuwd naar het tweede seizoen!
Serie die op de planning staat: Op dit moment heb ik: Travelers (2016), 3%, Crossing Lines, Sherlock, Dirk Gently's Holistic Detective Agency en Bloodline op mijn lijst op Netflix staan. Of ik ze echt allemaal ga kijken? Geen idee! Misschien kom ik leukere series tegen, maar ik heb in ieder geval 'een paar' als ik er weer een serie afgekeken heb.Linda Tel, haar gebruikersnaam is _lindaxtel_, is 1 maand lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Linda Tel, zeventien jaar oud. Sinds januari dit jaar heb ik ook maar Netflix aangeschaft met vriendinnen aangezien iedereen er heel enthousiast over was. Sinds die tijd heb ik al vele series gekeken. Van MijnSerie ben ik nu één maand lid. Mijn naam hierop is: _lindaxtel_.”Heb je een persoonlijke top 5? En hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “Moeilijk... er zijn zoveel leuke series. Ik denk dat mijn top 5 er als volgt uit zou zien: 1. Prison Break, 2. iZombie, 3. Between, 4. 13 Reasons Why, 5. Breakout Kings.” Naast hele goede series heb je ook hele slechte series. Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien en waarom?: “De slechtste serie die ik ooit heb gezien hoef ik geen seconde over na te denken. Dit is zeker weten Chewing Gum. Deze serie presenteert zich als een best leuke serie, maar nadat je denkt dat je internetverbinding niet goed is besef je dat de stem, mond en ondertiteling alle drie niet synchroon lopen. Héél irritant! Na één aflevering ben ik er dan ook meteen mee gestopt.”Welke series volg je op dit moment?: “Op dit moment volg ik Prison Break seizoen drie, The Blacklist seizoen één, Lockup: Maximum Security en Jane the Virgin.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Echt 'verslaafd' niet. Ik heb wel eens series zo leuk gevonden dat ik ze continue wilde kijken, maar daar kon ik ook prima zonder.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders? “Series zijn vooral ontspanning voor mij. Als ik lange dagen maak op school is het heerlijk om een serie te kijken als ik thuis kom. Meestal kijk ik op school ook al wel als ik me niet kan concentreren.”Wentworth Miller uit Prison Break
Er zijn vele genres maar ook landen waar series vandaan komen. Heb jij voorkeuren?: “Het misdaadgenre. Bijna alle series die ik kijk gaan op de een of andere manier altijd over detectivewerk, gevangenissen, politie en FBI. Iedere serie is alleen net even anders. Ik denk dat mijn interesse hier ook best wel ligt. Ik let nooit echt op het land waar de series wegkomen, dus ik denk dat dit mij niet echt uitmaakt.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Ja! Michael Scofield uit Prison Break en Lloyd uit Breakout Kings. Deze acteurs hebben ongeveer hetzelfde karakter in de series. Beiden zijn ze mysterieus en heel erg slim. Dit is heel leuk om te zien, aangezien zij totaal geen open boek zijn.”Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Als ik series kijk ben op school of thuis. Als ik op school kijk, dan zit ik in de klas of kantine en kijken er soms vrienden van me mee. Als ik thuis ben zit ik vaak beneden op de bank met oortjes in een serie te kijken op m'n laptop, want ik en bijvoorbeeld m'n zus hebben een heel andere smaak qua series.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “De enige serie die ik op televisie kijk is Prison Break op FOX. De rest van de series kijk ik allemaal op Netflix. Dit is voor mij de meest ideale manier om series te kijken en bovendien: als je een account aanmaakt met vriendinnen is het heel erg goedkoop.”Alweer de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin? “Ik zou mezelf een 8 geven, aangezien ik best veel series kijk en ik mezelf daarna ook graag in die series en acteurs verdiep. MijnSerie past hierin als in: ik houd de series die ik kijk erop bij, ik lees soms een recensie over series die ik misschien wil kijken of wanneer ik wil zien hoe andere mensen over een serie denken. Ook schrijf ik recensies op MijnSerie, aangezien ik het heel leuk vind om te schrijven en me in series te verdiepen.”

Linda Tel (_lindaxtel_) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 26 juni komt er een andere serie-fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Linda Tel, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_renzoroy
12 jun 2017 17:37 -
dat het geluid niet in sync loopt met het beeld, dat ligt niet aan de serie zelf lijkt mij. Subs al helemaal niet. Daar kan je een serie niet op beoordelen. Leuk dat je serie kijken ontdekt heb :P 13 reasons why en blacklist zijn beide erg goed. Prison break kan ik niet meer horen hoor, ooit een paar eps van seizoen 1 gezien en het was best ok, maar die serie is sindsdien zo over gehyped naar mijn mening. Maar goed, hoop dat je nog vele andere leuke series gaat ontdekken op netflix en natuurlijk hier op mijnserie.nl :)
Reageer
avatar_anonymous
13 jun 2017 21:11 -
Je geeft aan seizoen 3 te volgen op FOX, maar dat is dus seizoen 5. Of het is een foutje of je mist 2 seizoenen. Zegt ook wel genoeg over de serie dat je gewoon 2 seizoenen kunt missen en toch het verhaal kunt volgen.
Reageer
avatar_anonymous
29 jun 2017 16:31
Foutje! Hahaha goed opgemerkt
Reageer
avatar_sarlottje
27 jun 2017 16:08 -
Dat je Sherlock nog niet gezien hebt! Foei!
Maar verder leuk geschreven!
Reageer
avatar_anonymous
29 jun 2017 16:31
Jaa er zijn meer die zeggen 'Die moet je kijken!', teveel keuze :)
Reageer
avatar_sarlottje
29 jun 2017 20:09
Nou ik heb geen leuke series meer, dus weet jij nog iets voor me?
Reageer
avatar_renzoroy
29 jun 2017 23:35
haha, ik kan er nog wel 100 noemen voor je :P
Reageer
avatar_sarlottje
30 jun 2017 13:12
Probeer dan eens ;) Waarschijnlijk heb ik bijna alles gezien!
Reageer

Laatste nieuws

In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Billy Bob Thornton neemt voor de laatste keer de rol van Billy McBride op zich in Amazon Prime Video's Goliath.
Vandaag, 10:12
Tijdens het Comic-Con @Home panel heeft Amazon meer bekend gemaakt over The Wheel of Time, I Know What You Did Last Summer en S.O.Z. Soldiers or Zombies.
Vandaag, 09:00
Het elfde, tevens laatste, seizoen van The Walking Dead zal kort na de première bij AMC ook te bekijken bij FOX en Disney+.
Gisteren, 11:00
Eindelijk heeft ook FOX na ABC, CBS, NBC en The CW het schema aangekondigd voor het herfstseizoen.
Gisteren, 10:00
Syfy heeft de premièredatum van Day Of The Dead bekend gemaakt, daarnaast is er ook een trailer uitgebracht van de horrorserie.
maandag, 16:00