Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Idris Elba trekt de jas weer aan, Luther vernieuwd met vijfde seizoen

Na maanden van speculaties is er eindelijk bevestiging van de BBC; Luther is vernieuwd met een vijfde seizoen.

Het nieuws dat Luther een vierdelig vijfde seizoen krijgt komt na maanden van speculaties en geruchten. De BBC heeft uiteindelijk toch besloten om award-winnaar Luther een vijfde seizoen te geven. Het filmen van het vijfde seizoen zal begin volgend jaar van start gaan. De vier afleveringen zullen worden geschreven door Neil Cross en uiteraard zal Golden Globe- en SAG-winnaar Idris Elba weer in de huid kruipen van John Luther.

Schrijver Neil Cross vertelde: “Wat nu? Dat is een vraag die Idris en ik vaak stelde. Wat gebeurt er met John Luther nadat wij hem rechtop zagen wandelen door zijn stad, met zijn bloedrode Londen? Er is zoveel dat we niet weten. Zo veel onafgehandelde zaken. Het zit zo, we hebben ons steeds dezelfde vraag gesteld. Omdat we van John houden en we ons afvragen wat hij aan het doen is. En voor mij, ik ben bang voor monsters. Het gezicht in het raam. De hand onder het bed. De schaduw aan het eind van de straat. Wie gaat hen tegenhouden, als het John Luther niet is? Aan het einde pakten we de telefoon, belden wat oude vrienden en hebben aan hun gevraagd of ze wilde weten wat er vervolgens gaat gebeuren. Wat blijkt, dat wilden ze wel weten. Dus dat is wat we gaan doen. We gaan er achter komen wat er hierna gebeurt. Dus wat nu? Luther komt terug. Dus dat nu.”

Idris Elba vulde aan: “Neil, de BBC en ik hebben gesproken over een toekomstig seizoen en ik ben blij dat we het allemaal samen kunnen brengen. Ik kijk er naar uit om de jas weer aan te trekken.”

Piers Wenger, controller bij BBC Drama, zei: “Luther is één van de meest iconische dramaseries bij de BBC en we zijn heel blij dat Idris Elba zijn rol als John Luther weer oppakt. Neil Cross heeft voor zijn terugkeer enkele grote verrassingen in petto voor wat zeker een absoluut, opwindend en niet te missen vijfde seizoen gaat worden.”

Ben jij blij dat er toch een vijfde seizoen komt van Luther, met Idris Elba in de hoofdrol?


Idris Elba
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
05x04
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Bartwin
12 jun 2017 21:53 -
Yes! Lijkt mij goed nieuws...Luther verdient een betere afsluiter dan het vorige seizoen
Reageer
avatar_JanWillemK
13 jun 2017 11:58 -
Leuk!
Ik ben benieuwd of Alice Morgan ook zal terugkeren..
Reageer
avatar_Sproet2jes
13 jun 2017 12:22 -
Jipppie..Ik ben zeer blij..Top..:)
Reageer
avatar_chibichiii
13 jun 2017 18:33 -
Zeker blij met dit nieuws! Goeie serie, kan niet wachten tot volgende seizoen uitkomt.
Reageer
Luther