Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 10

Showtime, seizoen 2 - aflevering 10

"It's Showtime everybody. Showtime"

Luther

Eerst maar het enorme goede nieuws, Luther is vernieuwd met een vijfde seizoen. En ik kan niet wachten om de detective John Luther weer door de straten van Londen te zien lopen om ernstig zieke criminele individuen te vangen. Luther is geen standaard werkje maar een goed onderbouwde serie met een fantastische hoofdrolspeler Idris Elba.

In december 2015 kwam er een eind aan de serie, maar gelukkig voor alle fans, komt er een vierdelig vijfde seizoen. DCI John Luther is een gecompliceerde man met vreemde complexe persoonlijke en professionele relaties. Luther is zeer intelligent, explosief, agressief en emotioneel.

Luther heeft issues en die issues zijn voor de kijker fascinerend om te zien. In zijn verhouding met collega’s, de weinige vrienden die hij heeft/had kun je zien dat Luther de hele wereld met zich mee draagt. Luther is geen makkelijk persoon om van te houden, maar door zijn intelligentie en zijn gedrevenheid ontkom je er niet aan om sympathie met de boomlange detective te hebben.

Luther krijgt de schurk altijd wel te pakken, vroeg of laat, al kost hem dat alles wat hij heeft. Dat maakt van Luther een detective waar ze bij de politie niet om heen kunnen. Hij komt daardoor ook met heel veel weg. Ook de chemie die Elba heeft met de rest van de castleden is overduidelijk aanwezig, al neemt Elba als John Luther soms het hele scherm, wat zeg ik, de huiskamer in beslag met zijn fantastische spel. En dus mag Luther nog een seizoen van mijn scherm af komen spatten.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is John Denver – Take me Home, Country Roads

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
anonymous 17 juni 2017, 23:47
Zo leuk om te luisteren :) En het nieuwe seizoen van Prison Break is echt goed
Mandy1966
Mandy1966 18 juni 2017, 08:55
Dank je wel, dat is leuk om te horen ;-)
peter1981
peter1981 18 juni 2017, 10:43
Zeker leuk om te horen! :-)
Log in om een reactie achter te laten