Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 12

Weekoverzicht 12

Weekoverzicht van 20 maart tot en met 26 maart

* Weetjes:
-Voor alle fans van The Walking Dead die maanden nagelbijtend hebben zitten wachten op de eerste aflevering van het zevende seizoen, is er goed nieuws. Showrunner Scott Gimple heeft verteld dat het zevende seizoen niet gaat eindigen in een cliffhanger, het zevende seizoen krijgt een ‘gewoon einde’. Gimple vertelde tegenover Entertainment Weekly: “Het is spannend en erg emotioneel en ook op een aantal vlakken grappig, en het bouwt op, bouwt op, bouwt op en ontploft dan. En ondanks dat het de belofte van meer in zich heeft - er is immers een boel om naartoe te werken - is er een einde.” Op zondag 2 april zal de laatste aflevering van het zevende seizoen worden uitgezonden bij AMC.


Datums Series
Being Mary Jane
- Het was eerst het vijfde seizoen, maar dat werd omgezet naar seizoen 4B, het tweede deel van het vierde seizoen van de BET dramaserie gaat op 18 juli 2017 van start. Het is niet bekend of er een vijfde seizoen gaat komen.

College tour
- Ed Sheeran zou op 21 april te zien zijn als gast bij College tour, maar die datum is vervroegd naar 7 april aanstaande. Op die datum zal NPO 3 meer aandacht besteden aan de Shape of You-zanger, vandaar dat de datum is gewijzigd.

FOX
- Na CBS en NBC is het tijd voor FOX om ook hun zomeruitzendschema bekend te maken.

NBC
- De Peacock-zender NBC heeft in navolging van CBS zijn uitzendschema voor aanstaande zomer bekend gemaakt.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

This Is Us
- FOX Nederlands gaat vanaf 4 april de dramaserie This Is Us uitzenden. Lees er hier meer over.

Gecancelde Series
The Knick
- Ondanks plannen voor een derde en vierde seizoen heeft Cinemax de dramaserie The Knick gecanceld.

Through the Wormhole
- Science Channel heeft de documentaireserie met Morgan Freeman Through the Wormhole vernieuwd met een allerlaatste achtste seizoen. De laatste vier afleveringen zullen vanaf 25 april te zien zijn bij Science Channel. Freeman zei: “Het project was een buitengewone reis voor ons allemaal. We hebben zeven seizoenen lang genoten van de meest fascinerende conversaties, het ontdekken van de diepste onderwerpen met top wetenschappers en visionaire denkers van deze tijd. Ons team bij Science Channel was een geweldige partner en medewerker in onze reis Through the Wormhole.”

Nieuwe Series
Naamloze Amazon serie
- Colin Farrell gaat waarschijnlijk naar Amazon om daar de rol van Oliver North te gaan spelen in een nieuwe miniserie over de Iran-Contra affaire.

Soof: een nieuw begin
- Soof: een nieuw begin gaat verder waar de tweede bioscoopfilm Soof 2 is geëindigd.

The Lowe Files
- Tieneridool uit de jaren '80, Rob Lowe, gaat samen met zijn zoons op zoek naar Big Foot, aliens en meer legendes in The Lowe Files.

Top Gear: America
- BBC America heeft een achtdelige Amerikaanse versie besteld van Top Gear. De nieuwe serie Top Gear: America zal later in 2017 worden uitgezonden en zich op een Anglofiele manier gaan richten op de Amerikaanse kijker. Er zijn al drie presentatoren aangesteld; William Fichtner (Prison Break), kampioen drag-racer Antron Brown en Britise auto-journalist Tom “Wookie” Ford.

Vernieuwde Series
Bull (2016)
- Naar verwachting zal CBS in de aankomende weken het nieuws van de vernieuwing van Bull (2016) officieel bekend maken.

Detroiters
- Comedy Central heeft de komedieserie Detroiters vernieuwd met een tweede seizoen, die in 2018 uitgezonden zal worden. Kent Alterman, president van Comedy Central, zei: “Sam en Tim’s schattige en knullige vriendschap is aanstekelijk, we hebben gemerkt dat mensen aardiger tegen elkaar zijn. Misschien gaan we het tweede seizoen wel in DC {Washington} opnemen.”

Grace and Frankie
- Netflix heeft stilletjes de komedieserie Grace and Frankie vernieuwd met een vierde seizoen. De opnames zijn inmiddels al gestart en het vierde seizoen staat gepland voor 2018. Mede-bedenker Marta Kauffman zei: “Nou, seizoen vier zal gaan over het echte proces van ouder worden in de zin van wat er met ons gebeurd. Met dat bedoel ik wat er met ons gebeurd, niet alleen in de wereld, maar met onze lichamelijke condities en hoe dat onze onafhankelijkheid beïnvloed.”

Heartland
- CBC heeft de serie Heartland vernieuwd met een elfde seizoen, die in het najaar van 2017 van start zal gaan. Acteur Amber Marshall deed een aankondiging via Facebook.


Ink Master
- Spike Tv heeft de Ink Master een tiende seizoen gegeven. Het zestiendelige tiende seizoen zal in begin 2018 worden uitgezonden.

Shut Eye
- De Hulu-dramaserie Shut Eye is vernieuwd met een tweede seizoen. John Shiban (Hell on Wheels) zal de nieuwe showrunner worden, hij neemt het over van David Hudgins. Het tiendelige tweede seizoen zal later in 2017 worden uitgezonden.

The Big Bang Theory
- De cast is eruit met CBS en Warner Bros. Contracten zijn getekend, dus op naar het elfde en twaalfde seizoen van The Big Bang Theory.

Afleveringen
Lucifer
- Het derde seizoen krijgt meer afleveringen en het tweede seizoen minder. Gaat de duivel Lucifer terug halen naar de hel? Lees hier hoe het precies zit.

Casting Nieuws
American Crime Story
- Oscar-winnares Penelope Cruz was voor het laatst in 1992 te zien op televisie, en nu keert ze terug op het kleine scherm als Donatella Versace in American Crime Story.

Berlin Station
- Ashley Judd (Missing) krijgt in het tweede seizoen van Berlin Station een reguliere rol. Judd (foto) zal in de spionnen-dramaserie Berlin Station BB Yates gaan spelen, Berlijns ontwapende nieuwe stationschef. Zij heeft de bijnaam The Station’s Whisperer gekregen door werk in het veld, rondreizend van CIA Station naar CIA Station, die in moreel of samenwerkend verband niet goed meer functioneerden. Judd wordt als nieuwkomer vergezeld op de set van Berlin Station door Keke Palmer (Scream Queens), die ook een reguliere rol gaat spelen in de EPIX-misdaadserie. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen in 2017 van start zal gaan, maar de opnames gaan later deze maand van start.

Naamloze Navy Seal pilot
- Al in februari 2017 vertelde MijnSerie over de nieuwe naamloze CBS Navy Seal-drampilot. Nu is er bekend gemaakt dat naast Jessica Pare, Max Thieriot, Neil Brown Jr., A.J. Buckley en Toni Trucks, ook Bones-acteur David Boreanaz een rol gaat spelen in de pilot. Hij vervangt daarmee Jim Caviezel, die de pilot verliet vanwege creatieve verschillen. Het project volgt de levens van een elite-eenheid als zij trainen en plannen maken voor gevaarlijke en high risk-missies die Amerika maar aan ze kan vragen. David Boreanaz zal de rol van Jason op zich nemen. Jason is de gerespecteerde en bovendien zeer ervaren leider van de eenheid. Hij heeft er dan ook heel wat missies opzitten.

Westworld
- Talulah Riley (foto) is gepromoveerd van gastrol-speler naar regulier castlid in de HBO-sciencefictionserie Westworld. Riley speelt de rol van Angela, het karakter dat al jaren nieuwe gasten verwelkomd in Westworld. In het eerste seizoen was Riley in zes aflevering opvallend aanwezig. In seizoen twee zal ze een hoofdrol gaan spelen. Het tweede seizoen van Westworld is opnieuw in de goede handen van Jonathan Nolan en Lisa Joy en zal naar verwachting in 2018 terugkeren bij HBO. Het was al bekend gemaakt dat de Man in Black (Ed Harris) zal terugkeren in het tweede seizoen van Westworld.


Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Christophe Vermaelen gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Showtime, aflevering 44
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Televisienetwerken tobben over slecht presterende midseason series
- Maar liefst zeventien nieuwe series zijn er 2017 midseason in première gegaan, en geen enkele serie raakt genoeg kijkers om goed genoeg gevonden te worden.

Week 11
- Klik hier voor de kijkcijfers van 13 maart tot en met 19 maart.

Kijktip van de Week
Line of Duty
- Kijktip van de week is de serie Line of Duty. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen.


MijnSerie
Recensies
- Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen
- Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
CBS
- CBS heeft negentien series vernieuwd waaronder vijf nieuwkomers, maar tien series wachten met spanning op hun lot.

Netflix
- Netflix heeft twee animatieseries vernieuwd en gaat samen met de BBC One een bovennatuurlijke dramaserie produceren.

Overlijdensberichten
Colin Dexter
- De bedenker van onder andere Inspector Morse is niet meer, de misdaadauteur Colin Dexter (foto) is dinsdag 21 maart overleden. Dexter was wereldberoemd door Inspector Morse en de gelijknamige televisieserie. Dexter schreef de Morse-boeken tussen 1975 en 1999 en maakte van Morse een opvallend personage: Chagrijnig, eigenwijs en met een voorliefde voor bier en Wagner. De serie Morse was te zien tussen 1987 en 2000. John Thaw speelde de hoofdrol, hij overleed in 2002. Na Morse schreef Dexter ook een reeks over de rechterhand van Morse, Robbie Lewis. Hij was daarna ook nog adviseur bij de serie Endeavour, over de jonge Morse. Leuk weetje: In de meeste van de 33 afleveringen van Inspector Morse is Colin Dexter à la Alfred Hitchcock te zien in een cameo. Dexter wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. Norman Colin Dexter is 86 jaar geworden.


Tomás Milián
- Method-acteur Tomás Milián (foto) is op woensdag 22 maart overleden aan de gevolgen van een beroerte in zijn huis in Miami. Milián speelde voornamelijk in Italiaanse B-films waar hij regelmatig werd gecast als Mexicaan of Indiaan. Maar de Cubaans-Amerikaanse acteur speelde ook gastrollen in diverse series als The Equalizer, Oz en Law & Order. Zijn laatste televisieoptreden was in 2001 in de serie UC: Undercover. Milián wordt overleefd door zijn zoon. Tomás Quintín Rodríguez Milián is 84 jaar geworden, R.I.P.


Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 12 het populairst? Klik hier om het te lezen.


Prijsvragen
Antwoorden prijsvraag week 11
- Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

*Midnight Sun
Vraag: Wat wordt er gewonnen in de mijn bij Kiruna?
Antwoord: Ijzererts

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart.

-Maandag 27 maart:
22.55 – Versailles – Seizoen 2 (Canal+)

-Dinsdag 28 maart
20.40 - Goed volk - Seizoen 2 (Eén)
21.00 – Empire – Seizoen 3B (FOXNL)
22.00 – Rebel – Serie première (BET)
22.00 – Geordie Shore – Seizoen 14 (MTV)

-Donderdag 30 maart
20.00 – The Amazing Race – Seizoen 29 (CBS)

-Vrijdag 31 maart
00.00 – Five Came Back – Serie première (Netflix)

* Wist je Dat?:
-De draken in Game of Thrones zo groot als een Boeing 747 zullen zijn. Elk seizoen hebben de Game of Thrones fans de draken van Daenerys groter zien worden, maar in het zevende seizoen zijn ze groter dat ooit. Regisseur Matt Shakman vertelde: “De draken zijn dit jaar zo groot als een Boeing 747. Drogon is de grootste van de drie, zijn vlam heeft een diameter van wel tien meter!” Mocht je geen beeld hebben van hoe groot een Boeing 747 is, die is 70 meter lang en heeft een spanwijdte van zo’n 60 meter. Op 16 juli zal het één na laatste zevende seizoen van start gaan bij HBO.

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Eén van de draken uit Game of Thrones

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 27 maart 2017, 16:29
Jammer dat Jim Caviezel niet de rol speelt in de naamloze Navy Seal pilot.. Niets ten nadele van David Boreanaz maar hij is lang niet zo goed als Jim Caviezel.
Log in om een reactie achter te laten