Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Christophe

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De 41ste Onbekende Seriekijker is Christophe Vermaelen (48)

Christophe Vermaelen

Aantal serie-uren per week: Ruw geschat is dat veertien uur per week, ongeveer twintig afleveringen van 43 minuten.
Allereerste serie ooit gezien: Dat moet Happy Days zijn geweest. In het jaar 1979, ik was elf jaar oud. In die dagen kende iedereen ‘The Fonz’ (twee duimen omhoog) en zijn roodharige kompaan, Richie Cunningham. Wij speelden de aflevering van de week ook nog een paar keer na op school, ik en mijn vrienden Peter, Johan en Lambert. Dan reden we met ingebeelde motorfietsen over de speelplaats, zingend van “Monday, Tuesday, happy days! Wednesday, Thursday, happy days! Saturday, what a day! Rockin’all day with you!”
Beste serie ooit: The Walking Dead.
Beste serie op dit moment: The Walking Dead dus. Waarom? De scenaristen zijn geniaal. Nooit eerder leefde ik zo mee met de hoofdpersonages van een serie. Rick is mijn favoriet, maar ook Michonne, Daryl, Maggie, Hershel en Carol vind ik prachtige, gelaagde karakters. De spanning is te snijden en wordt ons gezin soms zelfs wat teveel (grijns), zeker sinds onze inhaalbeweging voorbij is en we niet weten wie er het nieuwe seizoen wel of niet zal overleven. De seizoenen één tot en met vijf waren al uitgezonden toen wij eraan begonnen.
Serie die op de planning staat: The 100 wil ik echt graag eens zien. En Santa Clarita Diet, de nieuwe serie met Timothy Olyphant en Drew Barrymore.



Christophe Vermaelen, zijn gebruikersnaam is Christophe, is 3 jaar en 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Christophe Vermaelen en al ruim drie jaar lid van MijnSerie. Sinds juli 2016 ben ik ook recensent voor de website, mijn gebruikersnaam is Christophe. Mijn ouders kochten hun eerste televisietoestel in 1976 toen ik acht jaar oud was. Ik geloof dat ik vanaf toen mee keek naar series op de Vlaamse televisie. Ik las veel als kind. Rond mijn vijftiende begon ik met schrijven en dat doe ik nog altijd, nu vooral kortverhalen, recensies en romans, vooral in het fantasy genre. Het is een hobby, want van mijn boeken gaan er telkens maar een paar honderd exemplaren over de toonbank. Na het behalen van mijn bachelor moderne talen, vervulde ik mijn militaire dienst en ging ik aan de slag in de horeca. Een heel leuke, vrije periode van mijn leven. Zes jaar later koos ik voor het bedrijfsleven en startte ik een gezin, samen met mijn grote liefde Stefanie. Vijfentwintig jaar later zijn wij nog altijd gelukkig samen en we hebben twee zonen van negen en dertien jaar oud.



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. The Walking Dead, 2. Inspector Morse, 3. Justified, 4. Game of Thrones, 5. House M.D. Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?:Xena: Warrior Princess vond ik echt onnozel en de spin-off rond het personage van Hercules, Hercules: The Legendary Journeys ook. Series voor kinderen (De Vijver) vind ik best leuk en series voor volwassenen (Banshee) ook, maar series die daar tussenin vallen, daar krijg ik de kriebels van. Atlantis was ook zo onnozel dat het ergerlijk werd.”



Welke series volg je op dit moment allemaal?: “Maandag gaat mijn vrouw street- en hiphop dansen, dan stop ik mijn jongste zoontje in bed en zet ik een grote pot thee voor mijn oudste zoon en mezelf. Dan nestelen we ons in de zetel en kijken we samen naar series die hij tof vindt, maar de mamma niet zo: series zoals Supernatural of Colony. De overige dagen van de week kijkt mijn zoon YouTube of speelt hij met zijn Xbox One tenzij op vrijdag, wanneer we Nashville kijken, dan kijkt hij wel weer mee. Anders zitten mijn vrouw en ik alleen voor het scherm vanaf een uur of negen ‘s avonds. Meestal kijken we één aflevering van een serie die we samen volgen (The Walking Dead, Black Sails, Big Little Lies, Suits, Outlander, enzovoort), waarbij mijn schat steevast indommelt. Zodra zij uitgeteld is, schakel ik over op series die haar minder interesseren: The Last Ship, The Killing, The Vampire Diaries, Nikita, Pretty Little Liars, Vikings, Falling Skies, Conviction (2016), Chicago PD of The Blacklist. In het weekend gebeurt het wel eens dat we bingen. Op zo een “lazy Sunday afternoon” kijken we soms vier of vijf afleveringen na elkaar van series zoals Poldark, Insecure of Code Black. Zondagavond kijkt Stefanie graag naar reality shows, dan kijk ik mee voor de gezelligheid - naar series als Blind Getrouwd, Astrid in Wonderland, Keeping Up with the Kardashians, Botched, WAGS, Say Yes To The Dress en zo meer.”



Series hebben allerlei genres en ook de landen verschillen waar een serie vandaan komt. Wat is jouw favoriete genre en land?: “De betere actieseries, en met ‘betere’ bedoel ik die waar men veel aandacht besteed aan het doorgronden van de karakters van de hoofdpersonages. Ik geef de voorkeur aan series uit de Verenigde Staten of Engeland. Ik sta eerder weigerachtig tegenover alle andere Europese series, waarmee ik niet wil zeggen dat die niet goed zijn. Het is gewoon persoonlijk.” Naast een genre en een land, heb je ook één of meerder favoriete acteurs m/v?: “Timothy Olyphant voor zijn vertolking van Deputy US Marshal Raylan Givens (Justified), het coolste seriepersonage ooit, haha! En Sophia Bush omwille van haar bloedstollend mooie stem en de manier waarop ze haar personages (One Tree Hill, Chicago PD, enzovoort) elke keer weer perfect weet in te kleuren.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Jazeker, aan Justified en aan The Fosters (2013). Telkens omdat ik verliefd werd op de personages: Raylan en Ava in Justified en Callie in The Fosters (2013). Verliefdheid is nog verslavender dan sigaretten. De ene is nog maar net uit en je denkt al aan wanneer je de volgende eens zult gaan roken.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Vroeger las ik veel, soms tot drie boeken per week. Dat lezen was een vlucht in een fantasiewereld, waar ik ook inspiratie opdeed voor mijn eigen verhalen en romans. Nu hebben series de plek ingenomen van boeken. Niets zo ontspannend als ’s avonds een paar leuke series te bekijken.”



Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: Ik kijk haast altijd op de bank, lekker onderuit gezakt met een kopje thee binnen handbereik. In de winter met een tv-dekentje erbij. Mijn vrouw ligt dan naast me, meestal met een van haar voeten in mijn schoot. Ze vindt het heerlijk als ik die wat streel, dat vindt ze eigenlijk leuker dan de serie waar we naar kijken. Daarom mag ik bijna altijd kiezen welke serie we in de dvd-speler schuiven (of van onze digicorder kiezen).” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse/Vlaamse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: ” Ik koop gemiddeld twee tot drie dvd boxen per maand. Ik heb PlayMore van Telenet, een betaalzender die nauw samenwerkt met HBO. Geen Netflix (mijn grootste frustratie). Streamen doe ik nooit. Ik ben altijd op de uitkijk naar het moment dat nieuwe series starten (vanaf het eerste seizoen) en neem telkens het hele seizoen op de digicorder van Telenet, zo kan ik lekker doorkijken zodra ik er aan begin.”



We zijn alweer toe aan de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Een dikke negen als seriefanaat. En MijnSerie… ja, jullie website was een enorme verrijking. Ik bezoek die bijna dagelijks op zoek naar nieuwtjes, om recensies te lezen of om mijn vorderingen in lopende series bij te houden. Al die mogelijkheden, je kunt een serie opzoeken en dan doorklikken op de acteurs of op de distributiemaatschappij. Zo ontdekte ik veel – soms zelfs al wat oudere – series om op mijn verlanglijstje te zetten. En dan stonden er ook nog eens recensies op de website, die me altijd helpen bij de beslissing om een dvd van seizoen één te kopen, of niet.”

Christophe Vermaelen (Christophe) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 3 april komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Christophe, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
anonymous 21 maart 2017, 09:49
Leuk interview! Lief hoe je beschrijft hoe jullie op de bank hangen :)
anonymous
anonymous 2 april 2017, 19:24
Haha, leuke colunm, en herkenbaar.. Thx!
Log in om een reactie achter te laten