Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Line of Duty

Het was BBC Two's meest succesvolle dramaserie in bijna vijftien jaar en daardoor is Line of Duty gestegen in rang en heeft een plekje verdiend bij BBC One. AC-12 is terug met een vierde seizoen en dat betekent dat er meer nagelbijtende ondervragingen zullen worden gedaan, meer ‘foute’ politieagenten en uiteraard Ted Hastings (Adrian Dunbar) die iedere verdachte aanspreekt met ‘fella’.

Zo ongeveer wordt het nieuwe vierde seizoen van de populaire hitserie Line of Duty aangekondigd. De opnames voor het vierde seizoen zijn al in 2016 opgenomen en het wachten is over. De fans mogen deze maand nog gaan genieten van een nieuw seizoen bij BBC One, die er geen gras over heeft laten groeien, want er is ook al een vijfde seizoen besteld van de politie-dramaserie.

Video on youtube


De serie Line of Duty ging op 26 juni 2012 in première bij BBC Two, en het was direct de meest populaire dramaserie die op de BBC Two werd uitgezonden. Line of Duty won de Royal Television Society Award voor Beste Dramaseries. Ook staat Line of Duty in de top 50 van beste BBC Two series en de top 80 van beste BBC series aller tijden. Daarnaast was het de hoogst genoteerde huidige politieserie aller tijden.

Het eerste seizoen had gemiddeld 4,1 miljoen kijkers. Het tweede seizoen kreeg veel lovende kritieken van het publiek en de critici. Op 8 april 2014 bestelde de BBC nog twee seizoenen. In Amerika wordt de serie exclusief uitgezonden door Hulu. In het vierde seizoen is award-winnares Thandie Newton (Westworld) als Detective Chief Inspector Roz Huntley te zien. Huntley treedt in de voetstappen van Gates, Denton en Waldron. Huntley komt terecht in het centrum van een AC-12 onderzoek na een ongeval tijdens een carrière-definiërend onderzoek.

Terugkerende castleden zijn Martin Compston als Detective Sergeant Steve Arnott, Vicky McClure als Detective Sergeant Kate Fleming en Adrian Dunbar als Superintendent Ted Hastings. Nieuwe castleden in het vierde seizoen zijn, naast Newton, Royce Pierreson (Our Girl) als DC Jamie Desford, Jason Watkins (Taboo (2017) als Tim Ifield en Lee Ingleby (Inspector George Gently) als Nick Huntley. Line of Duty is een Britse procedurele politieserie gecreëerd door Jed Mercurio.

Line of Duty zondag 26 maart 2017 bij BBC One


Thandie Newton, Jed Mercurio en Vicky McClure
Vorige aflevering
Episode 7
Episode 7
06x07
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Line of Duty