Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Televisienetwerken tobben over slecht presterende midseason series

Maar liefst zeventien nieuwe series zijn er 2017 midseason in première gegaan, en geen enkele serie raakt genoeg kijkers om goed genoeg gevonden te worden.

Het is tobben dit jaar voor de netwerken. Vanaf 1 januari 2017 zijn er maar liefst zeventien nieuwe series uitgebracht door de netwerken en geen enkele serie voldoet. Zelfs niet met de huidige bescheiden standaard van kijkcijfers halen de nieuwe serie voldoende cijfers om de netwerken en adverteerders geïnteresseerd te houden, laat staan dat de series vernieuwd worden. En soms is dat niet de schuld van de serie zelf maar, volgens sommige, door het middelmatige herfstseizoen.

Sam Armando, top investering-directeur bij MediaVest-Spark vertelt: In het verleden werden de midseason-successen ingeleid door de fundering die was gelegd in het najaar. Alles, behalve NBC ( en sport op FOX) gaat neerwaarts dit jaar. Omdat alleen This Is Us (NBC) dit najaar er echt uitsprong is er geen enkel succes waarop de midseason serie kan meeliften.”

Zelfs 24: Legacy, die direct na de Superbowl werd uitgezonden, een toch wel zekere gok, komt niet boven de 1.0 live demo* uit op de maandagavond. Spin-offs doen het overal even slecht, met The Blacklist: Redemption, eigenlijk al dood in het water bij NBC, maar de zender lijkt wel een solide serie te hebben aan de vierde Windy City-franchise; Chicago Justice.

Wat interessant is, is de reactie van CBS over zijn slechte presteerders. De nieuwe serie Training Day is verbannen naar de zaterdagavond en een andere nieuwe serie, Doubt, is na twee dagen verwijderd van het uitzendschema. Daarmee geeft de zender een signaal af door te breken met de afwachten-wat-er-gebeurt-houding dat sommige adverteerders zeer tegen het zere been was.

Armando vult aan: “ Als iemand als Glenn Geller {CBS entertainment president} ziet dat iets niet beter gaat worden moet je hem eigenlijk erkenning geven om de series los te laten en door te gaan naar de volgende.”

Ben jij het eens met Armando en Geller dat er eerder ingegrepen moet worden als een serie niet de benodigde cijfers en/of kritieken krijgt.?


Glenn Geller


NB: The Good Fight is inmiddels vernieuwd met een tweede seizoen door CBS.

*1.0 live demo = demografie van kijkers van 18-49 jaar die rechtstreeks kijken.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_sarlottje
20 mrt 2017 11:50 -
Vreemd en jammer, want de spinoff van the Blacklist vind ik wel leuk.
Reageer
avatar_renzoroy
20 mrt 2017 16:46
ja maar haalt niet het niveau van the blacklist. Die tom is leuk als een bij personage, niet in de hoofdrol.
Reageer
avatar_JanWillemK
20 mrt 2017 12:51 - 20 mrt 2017 12:53
Maar ja, wat wil je... ze komen dan ook met niets nieuws aan. Allemaal spin-offs, rip-offs, reboots en superhelden series.
Daarbij zijn er ook nog eens bestaande series die verder gekeken moeten worden. Ik kan begrijpen dat mensen niet elk jaar aan nieuwe series gaan beginnen als er nog lopende series zijn die je al 2 jaar of langer aan het kijken ben. Dat heb ik zelf ook namelijk.
Reageer
avatar_stanley1007
20 mrt 2017 14:51 -
Series doen het sowieso allemaal slechter. Mensen kijken steeds minder tv en stappen over op Netflix of Videoland. Daardoor gaan de series die van Videoland op RTL komen ook allemaal kapot.
Reageer
avatar_Hansopje
21 mrt 2017 11:26 -
Series duren naar mijn idee ook te lang. Ik zit niet te wachten op series die meer dan 5-6 seizoenen draaien. Meestal is de verhaallijn dan ook wel uitgeput en wordt er uit armoede niet ter zake doende dingen bijgesleept of - nog erger - er gebeurt per aflevering veel te weinig om het nog interessant te houden. Daarom begin ik ook liever aan een serie als die al is afgerond. Geen lange wachttijden en veel sneller door het verhaal heen.
Reageer
avatar_4thaarts
21 mrt 2017 12:40 -
Ze zeggen altijd niet de verwachte cijfers te halen maar kijken niet naar wat er op die avond tegenover staat..
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Enslaved. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
In 2019 bestelde Apple TV+ de dramedyserie Mr. Corman, nu heeft Apple TV+ heeft de premièredatum van Mr. Corman bekend gemaakt.
Vandaag, 13:00
HBO Max heeft Love and Death van David E. Kelley (Big Little Lies) besteld. Elizabeth Olsen (Marvel's WandaVision) zal te zien zijn in een van de hoofdrollen.
Vandaag, 12:00
Julianne Nicholson (The Outsider (2020)) is gecast voor de hoofdrol in de seriebewerking van de bestseller Separation Anxiety van Laura Zigman.
Vandaag, 11:00
De cast voor de nieuwe serie From Scratch is compleet. Zes acteurs hebben zich bij de cast gevoegd voor terugkerende rollen, daarnaast zijn de gastrollen ook vervult.
Vandaag, 10:00
Shoot The Moon van Daniel Dae Kim (Hawaii Five-0) is in productie bij Amazon. Ken Jeong (Community) zal de hoofdrol vervullen.
Gisteren, 13:00