Oz

8.2 / 10
55 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.2 / 10
6seizoenen/56afleveringen/1997 - 2006 
NetwerkHBO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:55 min19972006 (Beëindigd)
Genres:Misdaad
Netwerk:HBO
Oz is een Amerikaanse gevangenisserie van HBO. De serie ging in première op 12 juli 1997.

Oz speelt zich af in Emerald City (“Em City”), een experimentele gevangeniseenheid waar de gevangenen zelf verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Het concept is bedacht door Tim McManus (Terry Kinney). Het doel van het experiment is om van de gevangenen een beter mens te maken, door een 'echte' samenleving na te bootsen. Elke gevangene heeft een taak binnen de gevangenisgemeenschap, zo worden de postkamer, de keuken en de kleding productie door de gevangenen zelf beheerd.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 8
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 8
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 16
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 8
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 8
Seizoen 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Oz.

Populaire reacties (6)

avatar gumstarr
9
1 jul 2013
Aan Oz heb je een ruwe diamant, alleen moet je even door die nineties vibe heen kijken. Dat moet op zich niet een enorme uitdaging zijn, want tegenwoordig is alles retro.Retro is cool. Retro is zeg maar helemaal aan de hand, weet je wel.
Oz gaat verder waar The Wire ophoudt. Belicht HBO in The Wire het rauwe straatleven en het kat-en-muisspel met justitie, in Oz krijg je een indruk van wat de mislukte gangsters allemaal te verduren krijgen wanneer ze dagelijks moeten douchen met nog 50 andere seksueel gefrustreerde kerels. Je vraagt je halverwege seizoen 1 af waarom ze überhaupt stoelen hebben staan in Oz, want zitten moet toch haast onmogelijk zijn.
Als je denkt: “Oh vet, een gevangenisserie! Ik vond Prison Break ook helemaal te gek!", weet dan dat Prison Break Wibi Soerjadi is die netjes om je dochters hand komt vragen en Oz meer weg heeft van Charlie Sheen die je minderjarige dochter in z’n Mustang ophaalt bij school om in een shabby motel coke te snuiven uit d’r navel.
avatar Waku
9
18 maa 2013
Inmiddels al wat oudere serie maar staat nog als een huis.
Bikkelhard. Kil en Geweldadig.

Vergelijkbare series

Oz