Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 24

Inhoud

  Weekoverzicht van 13 juni tot en met 19 juni

  * Weetjes:
  - The Walking Dead fans moeten nog even wachten tot oktober voor het zevende seizoen, maar ze hoeven niet zonder nieuws te komen zitten. Uitvoerend producent Greg Nicotero vertelde aan IGN dat de cliffhanger een logische en geplande keus was. “Het drijft onze mensen voort. Het raakt hen diep, zoals in de comics. Het verandert hoe iedereen denkt,” aldus Nicotero. ”Het belangrijkste aan seizoen zeven is dat we vaststellen dat de wereld niet is wat iedereen denkt dat het is. Aan het eind van seizoen zes is Rick ontzettend zelfverzekerd. ‘We gaan die outpost aanpakken, die gasten verslaan voordat ze dat met ons doen,’ en het eindigt ermee dat hij denkt, ‘Heh, oh ok, ik wist het niet. Wat ik dacht dat de wereld was, lijkt niet eens op de realiteit om ons heen’, en Negan bewijst dat.” Het is volgens Nicotero dan ook vooral het sterfgeval dat alles lanceert. ”In het zevende seizoen van The Walking Dead zijn er een heleboel nieuwe werelden die we leren kennen. Dus het zou niet logisch zijn om een hoofdstuk te eindigen en dan halverwege het volgende te beginnen. Je wil op de ene plek eindigen en dan vanuit daar verder gaan.”


  Algemeen Serienieuws
  American Crime
  - We wisten al dat ABC de anthologie dramaserie American Crime heeft vernieuwd met een derde seizoen. Nu weten we ook waar het derde seizoen zal worden opgenomen. De John Ridley serie verhuist van Austin, Texas naar Los Angeles, Californië. Het is de bedoeling dat het derde seizoen zich in North Carolina gaat afspelen.

  Geer en Goor Zoeken een Hobby
  - Zoals het er nu uitziet komt er voorlopig geen vervolg op Geer en Goor Zoeken een Hobby. Het was Gordon zelf die het slechte nieuws aankondigde bij 100%NL. Gordon: “Zulke dingen moet je niet overhaasten. Het programma krijgt zeker een vervolg, maar ik denk niet binnen nu en een jaar. Dat gaat echt wat langer duren want dat moet je gewoon even relaxt doen, op z’n vroegst eind volgend jaar weer." De reden was volgens Gordon overduidelijk: “Ik heb Gerard ook alweer op alle mogelijke manieren beledigd, dat ik even wacht tot ‘ie weer wat aan zichzelf laat doen en dat kan nooit lang duren”. Gordon vertelde ook dat er plannen waren voor een bioscoopfilm: “Dat plan ligt er al een paar jaar. Daar ben ik wel mee bezig. Er zijn op dit moment onderhandelingen gaande.”
  Video on youtube


  Married... with Children
  - Op dit moment staan er vele serierevivals op het schema van zenders, streamingdiensten en netwerken. Maar Married... with Children wordt daar niet één van. Volgens Ed O’Neill gaat het er echt niet van komen: “David Faustino had het idee dat Bud terug naar het oude huis gaat en net gescheiden is. Zijn ex-vrouw gaat met zijn beste vriend samenwonen. Ze hebben het allemaal maar zwaar en Al en Peg zitten in Vegas en hebben de loterij gewonnen. Daarmee ging hij naar Sony, maar ze kregen het niet gemaakt. Mensen die moesten tekenen wilden dat niet doen, dus ik denk niet dat het gaat gebeuren. (…) Het lijkt er niet op dat de show er komt. Maar je weet het nooit zeker”.

  Unforgotten
  - De kritisch toegejuichte serie Unforgotten van ITV is zeker niet vergeten. Het tweede seizoen gaat ergens in juni in productie en Nicola Walker en Sanjeev Bhaskar keren beide weer terug. Het tweede seizoen zal een gloednieuw verhaal krijgen van bedenker en schrijver Chris Lang, maar zal weer gaan over de gevolgen van een historische moordzaak.

  Datums Series
  A'DAM - E.V.A.
  - De VARA dramaserie A'DAM - E.V.A. over de stad Amsterdam, het leven en de liefde zal op 6 november weer van start gaan op NPO3. Vanaf 13 juni zal elke maandag tot en met donderdag het eerste en tweede seizoen worden herhaald op NPO3. Het derde seizoen zal ook tevens de laatste zijn.

  FOX
  - FOX heeft als tweede grote zender de datums voor het herfstschema bekend gemaakt. Klik hier om alle datums te lezen.

  Narcos
  - Netflix heeft eindelijk de startdatum bekend gemaakt van het tweede seizoen van de serie Narcos.

  NBC
  - NBC maakt als eerste grote zender de datums voor het herfstschema bekend. Klik hier om alle datums, tot 11 oktober, te lezen.

  The CW
  - Ook The CW heeft de datums voor het herfstschema bekend gemaakt. Klik hier om alle datums, in oktober, te lezen.

  TNT
  - Nieuwe startdatum voor The Last Ship en Murder in the First. Lees hier op welke datum beide series weer van start gaan.

  Gecancelde Series
  Orphan Black
  - De laatste aflevering van het vierde seizoen was op 16 juni, maar voor de fans (#CloneClub) is er goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de sciencefiction serie Orphan Black van BBC America is vernieuwd met een vijfde seizoen van tien afleveringen. Het slechte nieuws is dat het tevens het allerlaatste seizoen zal zijn. Het tiendelige vijfde en laatste seizoen van Orphan Black zal in 2017 van start gaan.

  Nieuwe Series
  Better Things
  - FX komt op 8 september met een nieuwe Louis C.K. komedie Better Things. Louis C.K. zegt het volgende over de serie: “Better Things is een semi autobiografische kijk op het leven van Pamela Adlon’s leven. De serie volgt een alleenstaande moeder en middelmatige actrice, die de hele dag achter werk aan zit en drie kinderen moet opvoeden.”

  Big Mouth
  - Netflix komt met een nieuwe komische animatieserie. Iedere aflevering zal 30 minuten gaan duren en het eerste seizoen zal tien afleveringen krijgen. Big Mouth is een serie van beste vrienden Nick Kroll (Kroll Show) en Andrew Goldberg (Family Guy). Big Mouth zal gaan over de belevenissen van een stel pubers. Scenaristen/regisseurs Mark Levin en Jennifer Flackett bedachten samen de serie en zullen beide dienst doen als uitvoerend producent. De stemmencast bestaat uit onder andere John Mulaney,Maya Rudolph, Jason Mantzoukas, Jordan Peele, Fred Armisen, Jenny Slate, Jessi Klein en Nick Kroll zelf. Het is de bedoeling dat Big Mouth vanaf 2017 wereldwijd te zien zal zijn bij Netflix.

  La Famiglia
  - De AVROTROS komt in september met een nieuwe serie La Famiglia. De serie vertelt het verhaal van een Nederlands-Italiaanse familie. Marloes Esposito, (Ariane Schluter) runt samen met haar man Salvatore (Hein van der Heijden) het Italiaanse restaurant Il Baffo in een Nederlands dorp, waarvoor Culemborg model staat. In de kelder runnen haar schoonvader Giancarlo (Gigi Savoia) en zwager Pasquale (Gigio Morra) een incassobureau, waar dubieuze praktijken plaatsvinden. Bordeelhouder Joop (Frans van Deursen) komt regelmatig op bezoek bij Giancarlo en Pasquale.Vanaf 8 september 2016 is La Familglia om 20.30 te zien bij NPO1.

  The Young Pope
  - Lenny Belardo is niet zomaar een Paus. Hij is de jongste en eerste Amerikaanse Paus in de geschiedenis. We vinden hem op de morgen van zijn eerste dag als Paus in zijn kantoor, zich voorbereidend op de machtsstrijd die plaats vindt binnen de gesloten, geheime Vaticaanse muren. Jude Law en Diane Keaton spelen de hoofdrol in The Young Pope, deze moderne hedendaagse dramaserie is bedacht door de Oscar-winnende regisseur Paolo Sorrentino.
  Video on youtube


  Vernieuwde Series
  Curb Your Enthusiasm
  - De hit komedieserie Curb Your Enthusiasm van HBO is vernieuwd met een negende seizoen. Casey Bloys, president HBO Programmering kondigde zelf aan dat de Emmy en Golden Globe winnaar Curb Your Enthusiasm met Larry David zal terugkeren voor nog een seizoen: “We zijn heel blij dat Larry heeft besloten om nog een seizoen te doen van Curb, en we kunnen niet wachten om te zien wat hij gepland heeft.” Toen aan Larry zelf werd gevraagd waarom hij besloten had om terug te keren, antwoordde hij: “In de onsterfelijke woorden van Julius Caesar, ‘Ik ging weg, Ik deed niets, Ik kwam terug.”

  Flikken Rotterdam
  - Twee miljoen kijkers per aflevering is genoeg om er een tweede seizoen tegen aan te gooien. In het najaar van 2017 zal Flikken Rotterdam terugkeren bij de familiezender TROS. Flikken Rotterdam deed het zelfs zo goed dat ook online de serie in de top tien kwam van best bekeken series op het wereld wijde web. Ook in het tweede seizoen zullen alle vijf de acteurs, Cees Geel, Mark van Eeuwen, Maryam Houssini, Maartje van de Wetering en Huub Stapel terugkeren naar Rotterdam voor Flikken Rotterdam.

  Idiotsitter
  - De komedieserie van Comedy Central, Idiotsitter, is vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen krijgt tienafleveringen en zal in 2017 te zien zijn.

  Maigret (2016)
  - ITV heeft de serie Maigret (2016) vernieuwd met een tweedelig tweede seizoen. De Rowan Atkinson serie was het eerste seizoen een enorm succes. Kritisch toegejuicht door het kijkerspubliek en critici. 7,2 miljoen kijkers gemiddeld was genoeg voor ITV om de ‘film’-reeks, naar de boeken van Simenon, te vernieuwen. Het tweede seizoen krijgt ook weer twee afleveringen van elke 120 minuten.

  Mum
  - De kritisch toegejuichte sitcom Mum van BBC Two is vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen, met zes afleveringen van elk 30 minuten, zal ergens volgend jaar worden opgenomen. Op 17 juni 2016 werd de laatste aflevering van het tweede seizoen uitgezonden.

  Stuck in the Middle
  - Disney Channel heeft de familie komedieserie Stuck in the Middle vernieuwd met een tweede seizoen. De productie van het tweede seizoen zal dit najaar van start gaan.

  Casting Nieuws
  Chicago Fire
  - In het vijfde seizoen zullen we veel meer gaan zien van Miranda Rae Mayo (foto). De actrice die in Chicago Fire Stella Kid speelt is gepromoveerd tot vast castlid in het vijfde seizoen. NBC heeft deze week ook bekend gemaakt dat het vijfde seizoen van Chicago Fire op 11 oktober van start zal gaan.


  DC's Legends of Tomorrow
  - Nick Zano (Minority Report) is gecast om een rol te gaan spleen in de superheldenserie DC's Legends of Tomorrow. Zano zal in The CW serie Dr. Nate Heywook, a.k.a. Citizen Steel spelen. In de comics stapt hij in de voetsporen van zijn vader, die ook Steel is geweest. Zano lijkt daarmee een vaste plaats te krijgen in de Justice Leaque als Steel. Ongeveer een maand geleden kregen de fans nog te horen dat de samenstelling van het team gaat veranderen. Er komen andere gezichten op de Waverider. De seizoen finale onthulde iets belangrijks over wat het nieuwe concept van de serie is in het tweede seizoen. De missie van het team is meeslepender in het tweede seizoen dan in het eerste, maar tegelijk gestroomlijnder. Wanneer het tweede seizoen van start gaat is nog niet bekend gemaakt.

  Doctor Who
  - Vanaf volgende week zullen de opnames starten van het tiende seizoen van Doctor Who. Acteur Matt Lucas zal onder andere terugkeren naar de T.A.R.D.I.S.: “Ik ben verheugd en enigszins verbaasd dat Matt Lucas terugkeert naar de T.A.R.D.I.S. – en ditmaal niet alleen voor de Kerst, hij krijgt veel meer te doen. Een van de beste komedietalenten op planeet Aarde wordt losgelaten op alle tijd en ruimte!”, vertelde showrunner Steven Moffat. Ook zal Missy (Michelle Gomes) terugkeren en het lijkt erop dat ook Jenna Coleman (Clara Oswald) zal terugkeren, het is nog niet bekend gemaakt in welke hoedanigheid.

  NCIS
  - Hij moet gaan helpen om het gat op te vullen dat acteur Michael Weatherly achterlaat. Wilmer Valderrama (Minority Report) krijgt een vaste rol in de langlopende misdaadserie NCIS. Valderrama gaat een NCIS agent spelen die jaren geleden een zeer deep-cover opdracht heeft aanvaard. Vele agente weten niet dat hij nog steeds bezig is met zijn opdracht of zelfs dat hij nog leeft. Nu is hij terug en de toewijding aan zijn baan en land heeft van hem een onvoorspelbaar, charismatisch, ongeleid projectiel gemaakt.

  Pretty Little Liars
  LET OP: onderstaande tekst kan spoilers bevatten.

  - Lindsey Shaw keert in het zevende seizoen van Pretty Little Liars weer terug als Paige McCullers. De ex-vriendin van Emily vertrok in het vijfde seizoen naar Californië, maar in de achtste aflevering van het laatste (nog niet bevestigd) zevende seizoen zal zij weer te zien zijn. Of dit betekend dat de relatie tussen Paige en Emily weer nieuw leven ingeblazen wordt is niet bekend gemaakt.

  Scream Queens
  - John Stamos had wat tijd vrij na de cancelering van de komedieserie Grandfarthed. Stamos zal een vaste rol gaan krijgen in het tweede seizoen van Scream Queens. Stamos gaat Dr. Brock Holt spelen, een briljante, maar zeer geheimzinnige chirurg. Scream Queens zal op 20 september terugkeren bij FOX.

  Shades of Blue
  - Anna Gun (Breaking Bad, Gracepoint) zal te zien zijn in het tweede seizoen van Shades of Blue. Gun zal de rol van een voormalige politieagente gaan spelen die ooit deel uitmaakte van de groep van Harlee (Jennifer Lopez). Nadat ze omhoog is klommen op de ladder van de NYPD besluit ze om een politieke carrière uit te bouwen. Het ultieme doel is uiteindelijk om het bureau van de burgemeester te bereiken. Het tweede seizoen van Shades of Blue staat gepland voor 15 januari 2017.

  Supergirl
  - Er is een Superman gevonden voor Supergirl. De rol van de neef van Supergirl zal worden ingevuld door Tyler Hoechlin (Teen Wolf). Uitvoerend producent over Hoechlin: “Greg {Berlanti} en ik willen al jaren samenwerken met Tyler, en het is dus perfect uitgepakt dat hij nu Superman is." De opnames van het tweede seizoen zullen nu snel van start gaan om later dit jaar te worden uitgezonden.

  Top of the Lake
  - Het tweede seizoen van Top of the Lake krijgt er een bekend gezicht bij. Nicole Kidman (foto, Big Little Lies) zal te zien zijn in het nieuwe seizoen van de Australische dramaserie Top of the Lake. Elisabeth Moss zal opnieuw te zien zijn als de Australische politievrouw Robin Griffin. In het tweede seizoen onderzoekt ze de dood van een onbekend Aziatisch meisje, van wie het lichaam aanspoelt op Bondi Beach in Sydney. Jane Campion en Gerard Lee schreven voor het tweede seizoen opnieuw het script samen. Of er nog andere bekende gezichten te zien zullen zijn van het eerste seizoen is nog niet bekend.


  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Eline gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 10
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Top Gear
  - Chris Evans en Matt LeBlanc lijken de kijkers niet te kunnen plezieren met het vernieuwde Top Gear. Ondanks betere kritieken na de derde aflevering loopt de kijker niet warm voor Top Gear zonder Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. De eerste aflevering behaalde gemiddeld 4,3 miljoen kijkers en twee afleveringen later bleef daar maar iets meer dan helft over, 2,4 miljoen kijkers voor aflevering drie.

  Week 23
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 6 juni tot en met 12 juni.

  MijnSerie
  Nieuwe update van de MijnSerie app
  - De app van MijnSerie heeft wat aanpassingen ondergaan, lees hier welke veranderingen er zijn gemaakt op de mobiele app.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Lifetime
  - Lifetime heeft de realityserie Little Women: LA vernieuwd met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen van Little Women: LA gaat op 13 juli van start om 21.00 uur bij Lifetime. Ook heeft Lifetime de start van de serie Bring It! seizoen 3B gepland op 22 juli aanstaande.

  TV Land
  - TV Land heeft Younger vernieuwd met een vierde seizoen ver voor de start van het derde seizoen op 28 september 2016. Impastor verhuist met Younger mee, van een zomerstart op 26 juni naar een herfststart op 28 september.

  Overlijdensberichten
  Ann Morgan Guilbert
  - Actrice Ann Morgan Guilbert is 14 juni overleden aan de gevolgen van kanker. Haar eerste grote rol speelde ze in The Dick Van Dyke Show, van 1961 tot 1966 als Millie Helper. Maar ze speelde onder andere ook in Seinfeld, Picket Fences, The Nanny en Getting One. Haar laatste rol was in 2016 in de serie Life in Pieces. Ann Morgan Guilbert is 87 jaar geworden, R.I.P.

  Anton Yelchin
  - Acteur Anton Yelchin (foto) is zondag 19 juni overleden in een bizar ongeluk. Volgens de politie is het nog niet helemaal duidelijk hoe het ongeluk is gebeurd maar Yelchin is tussen zijn auto en een betonnen brievenbus vast komen te zitten en overleden aan de gevolgen. Yelchin begon zijn carrière in 2000 in de ziekhuisserie ER, via Taken, The Practice en Without a Trace kwam hij in 2004 terecht bij de serie Huff. Hij speelde ook rollen in onder andere Judging Amy, Curb Your Enthusiasm, NYPD Blue, Law & Order: Criminal Intent en Criminal Minds. Zijn laatste televisierol speelde hij in 2015 in SuperMansion. Maar het bekendst werd Yelchin als Chekov in de Star Trek films. Anton Viktorovich Yelchin is slechts 27 jaar geworden, R.I.P.


  Michu Meszaros
  - Acteur Michu Meszaros is op 13 juni na enkele dagen in een coma te hebben gelegen overleden. Meszaros is voornamelijk bekend geworden door zijn rol in ALF, als ALF. Meszaros was 84 centimeter groot en voordat hij bij de televisie ging werken werkte hij in circussen waar hij “De Kleinste Man ter Wereld” werd genoemd. De stem van ALF werd gedaan door Paul Fusco, maar als ALF in zijn geheel te zien was, zat Meszaros in het pak verscholen. Meszaros was ook nog te zien in Dear John. Mihaly ‘Michu’ Meszaros is 76 jaar geworden, R.I.P.

  Ron Lester
  - Hij streed jaren lang tegen obesitas, acteur Ron Lester is vrijdag 17 juni overleden in Dalles na vier maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen met lever- en nierproblemen. Ron Lester speelde Michael ‘Sugar Daddy’ Bernardino in de serie Popular. Ook was hij onder andere te zien in CSI: NY, Sabrina The Teenage Witch en Freaks and Geeks. Ron Lester is 45 jaar geworden, R.I.P.

  Ronnie Claire Edwards
  - Ronnie Claire Edwards (foto uit 1978) is 14 juni vredig in haar slaap gestorven. De actrice die zeven seizoenen lang, van 1975 tot 1981, Corabeth speelde in The Waltons begon haar carrière al in 1963. Ook speelde zij in series als Boone, Sara, Just in Time, Dallas en Dynasty. Haar laatste rol speelde zij in 2007 in 12 Miles of Bad Road. Ronnie Claire Edwards is 83 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  - Tot 23 juni kun je kans maken op de onderstaande series:

  Suits
  - Klik hier als je kans wilt maken op het vijfde seizoen van Suits.

  The Last Kingdom
  - Klik hier als je kan wilt maken op het eerste seizoen van The Last Kingdom.

  Antwoorden prijsvragen week
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * The Knick
  Vraag: Welke functie probeert Dr. Edwards (Andre Holland) te bemachtigen in seizoen twee van The Knick?
  Antwoord: Hoofd chirurg

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Narcos
  LET OP: onderstaande video bevat spoilers over het tweede seizoen van Narcos.

  - Het tweede seizoen van Narcos zou mogelijk wel eens de laatste kunnen zijn.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni

  -20 juni:
  Love Child – Seizoen 3 (Nine Network)
  The Real Housewives of Orange County – Seizoen 11 (Bravo)

  -23 juni:
  Queen of the South – serie première (USA Network)was 21 juni

  -24 juni:
  Dragons: Riders of Berk – seizoen 5 (Cartoon Network)

  -25 juni:
  Bob the Builder – seizoen 20 (BBC One)

  -26 juni:
  Murder in the First - seizoen 3 (TNT) was 19 juni
  One Piece – Seizoen 18 (Fuji TV)


  * Wist je Dat?:
  - David Duchovny nadenkt over de mogelijkheid van meer afleveringen van The X Files, onder meer om de cliffhanger van het tiende seizoen af te ronden. Duchovny verklaarde tegenover TVInsider het volgende: “We hebben het over seizoen 11 en net als eerst is het vooral een zaak om de drie belangrijkste mensen voor een significante tijd op dezelfde plek te krijgen, om het op te kunnen nemen. De vorige keer duurde het bijna tien jaar, dus hopelijk duurt het nu niet nog eens zo lang. Ik denk ook dat er te weinig afleveringen waren. 22 is veel teveel, maar zes is te weinig, dus we moeten een goede middenweg zoeken”. De intentie voor een elfde seizoen is er wel, het is alleen de vraag of ze iedereen weer bij elkaar kunnen krijgen om dat seizoen op te nemen. Iedereen, inclusief FOX, wil wel, maar de tijd ontbreekt.

  Met dank aan Inna1989 en sarlottje voor de tips.

  Met overzichtelijke groet

  Mandy


  David Duchovny
  Leuk?
  5
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst