Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Eline19

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 21ste Onbekende Seriekijker is Eline (23)

Eline


Aantal serie-uren per week: Ik kijk gemiddeld zo’n 3,5 uur per week naar series denk ik. Soms kijk ik een hele week niks, een andere week haal ik dat in het weekend wel weer in. Weersomstandigheden spelen er wel een grote rol bij. Een regenachtige dag maakt het natuurlijk wel heel aantrekkelijk om een dag binnen te blijven en een aantal afleveringen te kijken.
Allereerste serie ooit gezien: Het is ongetwijfeld niet de eerste serie die ik gezien heb, maar deze is mij wel op die manier bijgebleven: Baantjer. Elke vrijdagavond zaten we thuis met het gezin om 20:00 uur voor de televisie. Eerst het journaal, daarna Baantjer. Hoe simpel de moordzaken soms ook waren, het was altijd heel vermakelijk en ook gezellig om samen te kijken.
Beste serie ooit: De Deense serie Forbrydelsen (The Killing) vond ik heel vernieuwend. Ik zag het eerste seizoen van deze serie in 2012 en sindsdien ben ik veel meer series gaan kijken, waarvan het overgrote deel wel Scandinavisch is. Het is een spannende serie die je maar door wilt blijven kijken. De verhaallijnen zijn soms wat verwarrend, maar uiteindelijk valt alles op zijn plek en ook de acteurs spelen het erg goed. Het boek dat geschreven is naar aanleiding van de serie is trouwens ook een aanrader. Ook al ken je het verhaal al, de spanning die je tijdens het kijken van de serie hebt ervaren komt weer helemaal terug.
Beste serie op dit moment: Ik heb geen idee, want ik kijk volgens mij nauwelijks de nieuwste series. Het is ook zo dat ik alleen een serie kijk wanneer die mij aangeraden wordt of wanneer ik iets leuks tegenkom, niet zozeer omdat een serie net uit is. Ik weet dan ook niet zo goed wat er momenteel populair is en daarnaast komt er ook steeds zoveel nieuws bij, ik zou het niet eens kunnen bijhouden.
Serie die op de planning staat: Ik werd laatste gewezen op de serie Modus, een nieuwe Zweedse misdaadserie. Die schijnt erg goed te zijn. Vrienden nemen het me daarnaast wel een beetje kwalijk dat ik nog nooit aan klassiekers als Game of Thrones, House of Cards (2013) en Breaking Bad ben begonnen. Of ik ooit aan die eerste ga beginnen is nog maar de vraag, die andere twee wil ik zeker zien.Eline, haar gebruikersnaam is Eline19, is 3 jaar en 3 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Eline, ik ben 23 jaar en nu al ruim drie jaar bezoeker en recensent van MijnSerie onder de naam Eline19. Tijdens mijn studie ontdekte ik MijnSerie, waar ik regelmatig recensies las over de series die ik wilde zien. Toen vroeg ik me af waarom ik zelf eigenlijk geen recensies ging schrijven, ik kon voor mijn studie wel wat schrijfervaring opdoen en dat kon hier, in combinatie met iets wat ik leuk vond.”

De top vijf van Eline ziet er als volgt uit en ze vertelt er meteen bij waarom;
1. Forbrydelsen (The Killing). Een prachtig geproduceerde misdaadserie waarin niet alleen het oplossen van de moord naar voren komt, maar waarbij de politiek ook een grote rol speelt. Het tweede en derde seizoen vond ik echter wel een beetje tegenvallen.
2. The Bridge (2011). Hierin steelt het personage Saga Norén de show. De rechercheur heeft het syndroom van Asperger, waardoor haar manier van werken anders is dan van anderen. Het leidt soms tot ongemakkelijke situaties met collega’s en nabestaanden en is af en toe juist heel aandoenlijk en grappig. Actrice Sofia Helin speelt dit erg goed. Met name het eerste seizoen vond ik ontzettend goed.
3. Borgen. Een Deens politiek spektakel wat je wel aan het denken zet. Gaat het er in de politiek echt zo aan toe? Heel boeiend verhaal waarbij je ook steeds wilt weten hoe het af gaat lopen. Fijn ook dat niet alleen aandacht wordt besteed aan de zakelijke kant, privélevens komen ook aan bod.
4. A Touch Of Frost. Tja, deze Britse misdaadserie hoorde zo ongeveer bij mijn opvoeding. De boekenkast stond vol met de uitgeschreven verhalen en wekelijks kwam er weer een nieuwe aflevering op de televisie. Met name de snor en eigenzinnigheid van de ietwat norse rechercheur Frost zijn me nog bijgebleven. Gewoon een goede serie.
5. Gomorra (2014). Deze Italiaanse serie haalt de top vijf omdat deze mij erg verrast heeft. Ik heb niet bepaald een voorkeur voor series met verhalen over drugs en maffia, maar deze serie heeft mij laten zien dat ook dit mij kan boeien. Het geeft een kijkje in de maffiawereld in delen van Napels en met name de machtsverhoudingen maakten indruk.Wat betekenen series voor je? Is het ontspanning of iets anders? “Als ik een serie kijk is dat omdat ik wil ontspannen, ik wil me even afsluiten van alles wat er om me heen gebeurt en me in een verhaal verdiepen. Dat kan dan van alles zijn; een politiek verhaal, spannende misdaadserie of luchtige serie die in feite nergens overgaat, dat maakt niet uit. Het ligt er een beetje aan waar ik op dat moment zin in heb.” En hoe, waar of met wie kijk je dan naar series? “Thuis op de bank, een dampende kop thee erbij... Soms met vrienden, soms met familie, maar ook wel vaak alleen. Ik ben met name een winterkijker. Als het donker is vind ik het heerlijk om ’s avonds een dvd de speler in te rollen en een paar afleveringen te kijken. Ik kijk altijd dvd’s of ik volg een serie op televisie. Ik stream nooit en ik heb ook geen account op een betaalzender. Wat ik kijk laat ik daarom best wel afhangen van wat er op televisie komt of waar ik een dvd van tegenkom.”
Ben je wel een verslaafd geweest aan een serie? “Een verslaving zou ik het niet willen noemen, maar er zijn zeker series geweest waarbij ik na elke aflevering meteen nog een aflevering wilde zien. En ja, daar heb ik ook weleens aan toegegeven. Achteraf vind ik dat ergens ook wel weer zonde, want waarom is het leuk om in een weekend tien afleveringen te kijken en de serie uit te hebben? Eigenlijk heb je er dan helemaal niet lang plezier van. Daarom vind ik een serie op televisie volgen ergens wel leuker, je moet braaf een week wachten voor de volgende aflevering wordt uitgezonden. In die tijd kun je dan nadenken over wat er allemaal gebeurd is in de laatste aflevering en bedenken wat er komen gaat.”Naast goede series heb je ook hele slechte, wat is de slechtste serie die jij ooit gezien hebt? “Oef, dat zou ik niet zo goed weten. Er zijn absoluut series die ik niet heb uitgekeken, maar de titels daarvan heb ik ook verbannen. De enige waarvan ik nog bewust weet dat ik het niks vond is Camilla Läckberg – ik heb de afleveringen overigens wel allemaal gezien. De opbouw was onduidelijk met wisselingen tussen het heden en verleden en de verhaallijnen waren niet sterk. Niet echt een aanrader wat mij betreft.”
Heb jij voorkeuren uit welk land een serie moet komen? En heb je ook een genre waar je het liefst naar kijkt? “Ik krijg graag naar Scandinavische series, maar ik heb geen voorkeur voor Deens, Zweeds of Noors. Het is niet zo dat elke serie die ik kijk per se uit die hoek moet komen, ik kijk ook zeker graag naar Britse of Amerikaanse series, maar Scandinavische series trekken mij erg aan. Misdaad. Ik denk dat 80 procent van de series die ik kijk misdaadseries zijn, misschien moet ik wat vaker een uitstapje naar een ander genre maken. Een beetje vreemd misschien, maar ik kijk graag naar series waarin mensen vermoord worden en ik ‘zoek’ graag mee naar de dader en motieven voor de moord.”

Mads Mikkelsen uit Hannibal
Heb je een favoriete acteur of actrice? “Op zich heb ik geen favoriete acteur of actrice, maar ik maak voor nu een uitzondering en noem Mads Mikkelsen. Deze Deense acteur heeft zo’n specifiek gezicht, best wel bijzonder en indringend als je hem goed bekijkt. Hij kan elke rol overtuigend spelen, van de slechterik Le Chiffre in James Bond (Casino Royale) tot de aangeslagen leraar Lucas in Jagten en de psychiater dr. Hannibal Lecter in Hannibal. Elke keer als ik een film of een serie kijk waarin hij speelt, blijft zijn rol heel goed bij mij hangen.”
We zijn er bijna, welke serie(s) volg je op dit moment? “Ik ben net begonnen met The Team. Hierin werken rechercheurs uit meerdere Europese landen samen om een prostitutie- en mensenhandel netwerk op te rollen. Het concept lijkt op dat van The Spiral, waarin een kunstenaarsgroep – gespeeld door Nederlandse, Belgische en Scandinavische acteurs - meerdere schilderijen uit Europese musea wil stelen. Die serie vond ik wel een beetje tegenvallen, dus ik hoop dat The Team mij wel blijft boeien. Voorlopig ziet het er goed uit.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Eline: “Echt een fanatieke seriekijker en seriekenner kun je mij niet noemen. Ik kijk alleen een serie als ik denk dat ik die leuk ga vinden of als iemand mij die aanraadt en het mij wel wat lijkt, niet omdat iemand zegt dat ik er echt aan moet beginnen of omdat ik een top tien beste series af wil werken. Ik ben dan ook niet helemaal op de hoogte van welke series er allemaal nieuw zijn en welke iedereen zou ‘moeten’ zien, dat boeit me niet echt. Als ik maar kan genieten van de serie die ik uitkies. Daarom geef ik mezelf als seriefanaat een 6,5.”

Eline (Eline19) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 27 juni komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Eline, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

, 5
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld: lege supermarkt-schappen, straten en pleinen. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe vul je je tijd? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Vandaag, 15:00
4
Netflix heeft een vierde seizoen van de animatieserie Castlevania aangekondigd.
Vandaag, 09:00
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Gisteren, 16:00
De nieuwe Apple TV+ serie, met onder andere Chris Evans en Jaeden Martell, gaat eind april in première. De trailer staat online en er is meer castingnieuws.
Gisteren, 12:00
2
De première van het derde seizoen van Killing Eve vindt twee weken eerder plaatst dan gepland. Oorspronkelijk ging het nieuwe seizoen 26 april in première.
Gisteren, 11:00
5
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
vrijdag, 16:00
3