Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, aflevering 10

"It's Showtime everybody. Showtime"

Pretty Little Liars*

Pretty Little Liars, wie kent het niet, waar A de hoofdrol in speelt maar niemand weet wie A nu is. De verhaallijn die in juni 2010 begon was spannend, maar nu zes seizoen later is het klaar, het verhaal zou allang geëindigd moeten zijn met de onthulling van A aan het eind van het vijfde seizoen.

Niemand die ook echt dood blijft in PLL en het verhaal werd na het tweede seizoen wel erg mager. Onthullingen, die uiteindelijk geen onthullingen bleken te zijn en karakters die dood en begaven waren, maar op wonderlijke wijze weer tot leven kwamen.

De relaties tussen de diverse personages zijn zeer complex en dat doet de serie zeker geen goed. De karakters hebben het één en ander voor de kiezen gekregen in de afgelopen zes seizoenen, maar dat is geen excuus om je zo panisch te gedragen. Ik had vaak zoiets van: “Mens, doe eens rustig, relax.”

Wat voor mij nu echt een genot is om naar te kijken in deze serie is Shay Mitchell, zij speelt Emily. Maar daar staat een Sasha Pieterse tegenover, zij speelt Alison, die mij mateloos irriteert. In de terugblikken, die de vier meiden hebben, overheerst zij te veel en dat is niet mijn ding.

“Waarom blijf je dan kijken?” hoor ik je denken. Waarom ben ik niet gestopt na de onthulling in het vijfde seizoen? Het probleem met deze serie is dat je al zo lang kijkt en al zo lang antwoord wil op de vraag ‘Wie is A?’ dat het zevende seizoen er ook wel bij kan. Je kijkt meer uit gewoonte dan dat je het nou zo goed vind.

Verleden week, aflevering 9, hadden onze eerste Ochtend Oostrom, Showtime prijvraag. Dit is het antwoord:

* Vraag: Op zaterdag 16 april was de allereerste Showtime, over welke serie ging de allereerste Radiocolumn?
*Antwoord: House of Cards (2013).

De prijswinnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen en de DVD Box van het derde seizoen van Veep is naar hem/haar onderweg.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is Seal – Kiss From a Rose.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


* Pretty Little Liars is geschreven en voorgelezen door Nimuë Gelling.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

anonymous
anonymous 22 juni 2016, 10:41
Ik heb nog nooit een aflevering van PLL gezien. Misschien toch eens proberen. :)
Log in om een reactie achter te laten