Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Patrick_1987

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De achtste Onbekende Seriekijker is Patrick.

Patrick

Aantal serie-uren per week: Ik ga even van het gemiddelde uit. Dat zal ongeveer rond 30 à 35 uur zijn, maar momenteel is het zelfs nog meer...
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie die ik gezien heb is 24. Nog steeds is het een van mijn favoriete series. Elke aflevering weer eindigde met een spannende cliffhanger, waardoor je direct weer verder wilde kijken.
Beste serie ooit: Dat was dus meteen de eerste serie die ik ben gaan volgen: 24. Een heerlijke spannende serie met verrassende plots. Een serie die je de hele avond op het puntje van je stoel houdt. Naast 24 springt voor mij ook Dexter er boven uit. Deze hele serie heb ik in twee maanden tijd gekeken. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de eerste paar afleveringen erg heb moeten wennen. Ik was zelfs bijna gestopt met kijken, maar gelukkig ben ik, op aanraden van een andere serie-fan, doorgegaan met kijken. Net als 24 is Dexter een verslavende serie. Elke aflevering weer is van het begin tot eind spannend: de sfeer, het feit dat je als kijker meer weet, de sympathie die je voor de hoofdpersoon voelt ondanks dat dat hij een moordenaar is, enzovoort.
Beste serie op dit moment: Na heel wat juweeltjes gezien te hebben, is het best moeilijk om weer een geweldige serie te vinden. Zeker om een serie te vinden die een plaats in mijn top 10 zou kunnen veroveren. Gave series op dit moment zijn Homeland, The Affair en Humans. Mandy (Roeman) heeft daar hele mooie recensies over geschreven. Het onderliggende gevoel en het niet weten waar het naartoe gaat, dat spreekt mij erg aan in deze series. Outlander is ook een serie waar ik even wat tijd in moet steken om eraan te wennen, maar vanaf aflevering drie was ik verkocht! De fantastische visuele beelden samen met de diepgang, maakt dat ook deze serie uitgegroeid is tot een van mijn favoriete series.
Serie die op de planning staat:Ik moet zeggen dat ik het best moeilijk vind om nieuwe series te zoeken/vinden. Deze staan op mijn wensenlijst: Banshee, Six Feet Under, Lie to Me, Grimm, Teen Wolf, The Flash (2014), Narcos, Hell On Wheels, The Fall, How to Get Away with Murder, Da Vinci's Demons, House en nog vele andere. Ik ben voorlopig dus nog niet uitgekeken.Patrick, zijn gebruikersnaam is Patrick_1987, is al 1 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben nu zo'n twee à drie jaar echt fanatiek serie fan. Dat is eigenlijk gekomen, doordat er, naar mijn mening, steeds minder kwalitatief goede films uitkwamen. Goede series daarentegen kwamen er steeds meer. Waarschijnlijk ook doordat er steeds meer bekende acteurs, die voorheen alleen in films speelden, een rol gingen spelen in diverse series. De kwaliteit is daardoor erg verbeterd en daarnaast is het ook nog zo dat filmmaatschappijen steeds minder investeren in films. Meestal en het liefst kijk ik series in mijn eentje. Met anderen kijk ik ook wel, maar dan wordt er ook vaak gekletst. Dat vind ik jammer, want dat leidt me af en daardoor kom ik niet lekker in een serie. Daarom kijk ik met anderen vaak naar de, in mijn ogen, wat mindere series, die eigenlijk gewoon lekker weg kijken en waarbij het niet erg is als je er iets van mist.”

De top vijf van Patrick ziet er als volgt uit; 1. Dexter, 2. 24, 3. Homeland, 4. Breaking Bad, 5. Outlander, 6. The Affair, 7. Peaky Blinder, 8. The Big Bang Theory, 9. Orange Is the New Black, 10. The Americans. Patrick zegt over zijn top vijf: “Een top vijf maken vind ik moeilijk. Ik geef liever een top 10 op, want nummer 4 t/m 10 schelen niet zoveel met elkaar.” Op de vraag wat series voor hem betekenen kwam het volgende antwoord: “Voor mij is series kijken echt een ontspanning. Ik kan er eerlijk gezegd geen genoeg van krijgen. Ik verheug me er elke dag op om een paar uur lekker ontspannen voor de buis te zitten/liggen/hangen. Het is een soort verslaving. Ik heb dit gewoon nodig. Dit is voor mij de ultieme manier om te ontspannen.” Patrick is wel eens verslaafd geweest aan een serie, hij legt uit: “Dat gevoel (verslaafdheid) heb ik al bij aardig wat series gehad. Gewoon, omdat je wilt weten hoe iets verder gaat. Je leeft je in, je leeft met de hoofdpersonen mee. Momenteel heb ik dat bij Homeland. Dat is een nog lopende serie. Ik spaar altijd meerdere afleveringen op. Dat kost me soms best veel moeite. Die gespaarde afleveringen kijk ik dan achter elkaar in een vrij weekend. Deze manier van kijken, ook wel 'binge-watchen' genoemd, vind ik fijner dan elke week wachten op een nieuwe aflevering.Welke serie volg je op dit moment en wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien? “Zoals je verwacht van een echte serie-verslaafde kijk ik nu ook nog vrij veel, namelijk: Chicago Fire, Masters of Sex, Penoza, Overspel, Flikken Maastricht, Strike Back, Fear The Walking Dead, Gotham en Limitless. De allerslechtste serie ooit is voor mij Bar Gezellig. Eigenlijk is het ongelofelijk dat ik deze serie een kans heb gegeven. Verder was ik ook niet bepaald onder de indruk van Hemlock Grove, The Librarians en [placeholder- 24]. Deze drie series moeten het van de special effects hebben, maar ook dat vind ik er belabberd uitzien.” Het genre wat Patrick het liefst ziet is drama: “Dit genre heeft vaak een beter verhaal en heeft over het algemeen meer diepgang. Dat raakt me het meest, maar dat neemt niet weg dat ik ook kan genieten van series zoals bijvoorbeeld Arrow en Gotham.” Hij heeft geen persoonlijke voorkeur uit welk land een serie moet komen: “Momenteel volg ik vooral Amerikaanse series en wat Nederlandse series. Wat betreft andere buitenlandse series: daar heb ik nog niet veel kennis in opgedaan, maar suggesties of tips hoor ik graag.”

Claire Danes uit Homeland
Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Patrick: “Ik heb nog geen echte favoriete acteur, al blinkt voor mij Michael C. Hall in Dexter en Claire Danes in Homeland uit. Beiden volg ik zeker. Michael C. Hall schijnt nog een hele goede serie te hebben namelijk Six Feet Under. Die serie wil ik ook nog graag zien.” Patrick heeft HBO, hij betaalt graag voor de goede series die ze maken, en Netflix omdat je daar hele seizoenen kunt terugkijken. Ook heeft hij een aantal maanden Videoland Unlimited gehad maar het aanbod viel hem erg tegen: “Vaak kan ik niet wachten op de nieuwste aflevering als ik een serie al meerdere seizoenen volg. Ik kijk dan waar de aflevering het eerste wordt aangeboden. De Nederlandstalige series kijk ik gewoon op televisie of via uitzending-gemist. Wat betreft nieuwe series die starten kijk ik, zoals gezegd, het liefst een aantal delen of het hele seizoen achter elkaar het zogenaamde binge-watchen.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10), antwoordde Patrick: “Ik zou mezelf een 9 geven. Series kijken is een verslaving. Ik ben dagelijks met MijnSerie bezig; ik kijk wat vrienden gekeken hebben, lees recensies, ik verdiep me in series, geef aan wat ik gekeken heb, geef mijn stem wat betreft hoofdpersonen, enzovoort. Dat bijhouden wat ik gekeken heb is een hele handige functie. Als je dat goed bijhoudt, dan weet je precies wat je gekeken hebt en bij welke aflevering van een serie je bent gebleven. Doordat ik series kijk heb ik ook altijd gespreksstof, want volgens mij kijken heel veel mensen series. Misschien niet zo veel als ik dat doe, maar toch. (…) Ik help graag mee om reclame te maken voor MijnSerie.”

Patrick (Patrick_1987) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 28 december komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Patrick, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_karin1809
17 dec 2015 20:17 -
Banshee is een geweldige serie. Ben een beetje jaloers dat jij hem nog niet gezien hebt. Er gaat een wereld voor je open :)
Reageer
avatar_patrick_1987
18 dec 2015 16:34 -
Helaas had ik deze nog maar te goed, heb net de laatste aflevering gezien van Banshee echt een juweeltje, ray donovan was trouwens ook erg goed, nu binnenkort beginnen aan Jessica Jones en Narcos daar verwacht ik ook een hoop van, overigens flesh and bone ook een hele mooie serie die ik pas nog gezien hebt.
Reageer
avatar_Spy_Girl_11
14 mrt 2016 11:34 -
ik kijk nu jessica jones. ben 3 dagen aan het kijken, nu nog 6 afleveringen
Reageer

Laatste nieuws

Hulu ontwikkelt de nieuwe serie Mexican Gothic, die gebaseerd is op de gelijknamige thriller van Silvia Moreno-Garcia.
Vandaag, 09:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 15:01
BBC America heeft bekend gemaakt dat de fantasieserie The Watch, met onder andere Richard Dormer (Fortitude), begin volgend jaar in première gaat.
Gisteren, 12:00
Het derde seizoen van Marvel's Runaways verschijnt eind augustus bij Disney+, het is ook het laatste seizoen van de Amerikaanse superheldenserie.
Gisteren, 10:00
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Away. Hilary Swank (Trust (2018)) vervult de hoofdrol in de nieuwe serie, die begin september in première gaat.
Gisteren, 09:00
Naast Diego Luna, die terugkeert in zijn rol, zal Adria Arjona (Emerald City) een van de hoofdrollen vervullen. Onder andere Denise Gough speelt ook een rol in de serie.
dinsdag, 12:00