Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Weekoverzicht 18

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 29 april tot en met 5 mei voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Humor op de Nederlandse televisie


Bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum is er op zondag 12 mei een programma met als titel Hilarious! Over het succes van de Britse humor op de Nederlandse televisie. De Nederlandse televisiekijker is decennialang vermaakt met remakes van Britse komedieseries. Britse tv-kenner en mediajournalist Patrick Bremmers houdt de grappigste, meest curieuze, opvallendste en soms wat minder geslaagde Nederlandse remakes van Britse komedie-klassiekers tegen het licht en laat een groot aantal bijzondere (en natuurlijk hilarische!) fragmenten zien. Verwacht bijvoorbeeld fragmenten uit: Zonder Ernst (After Henry), Stiefbeen en Zoon (Steptoe & Son), Sorry Minister, Zie Ze Vliegen (Come Fly with me), Dit Was Het Nieuws (Have I Got News for You), Kees & Co (2point4 children) en In voor- en tegenspoed (In sickness and in health). Samen met dramaturg Ger Apeldoorn, die veel van de series bewerkte voor de Nederlandse markt, bespreekt Patrick Bremmers de kracht van deze Britse formats en de invloed van Britse satire op Nederlandse komediemakers, cabaretiers en andere humoristen. Het evenement vindt plaats op zondag 12 mei in de grote theaterzaal, tussen 14.00 en 15.30 uur. Klik hier voor de link naar de site waarop alle informatie staat.

Algemeen Serienieuws


Game of Thrones


De derde aflevering van het achtste seizoen Game of Thrones (The Long Night) is de meest getwitterde aflevering van een tv-serie ooit, schrijft Variety. 7,8 miljoen tweets werden erover gestuurd in een dag tijd.

Datums Series


Bull (2016)


Bull (2016) is een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS. De serie ging in première in september 2016 en momenteel is bij CBS het derde seizoen aan de gang. Videoland gaat vanaf 16 mei de serie vertonen.

City on a Hill


Showtime heeft een trailer uitgebracht en de premièredatum bekend gemaakt voor de nieuwe dramaserie City on a Hill.

Deep State


Seriezender FOX start in Nederland donderdag 30 mei met het tweede seizoen van de succesvolle spionage-thrillerserie Deep State. Dat is twee dagen later dan eerder was aangekondigd door FOX.

The Enemy Within


The Enemy Within is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van de zender NBC. De serie ging in de VS in première op 25 februari 2019. Vanaf 20 mei is de serie te zien bij Ziggo.

FX


FX Network heeft de startdatums aangekondigd van drie kritisch toegejuichte series: Baskets, Legion en Snowfall.

The Mechanism


The Mechanism is een Braziliaanse misdaadserie van Netflix. De serie ging in première in maart 2018. Netflix heeft aangekondigd dat het tweede seizoen beschikbaar is op 10 mei.

Mei


Welke series starten wanneer in mei 2019 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Mistresses (US)


Mistresses (US) is een Amerikaanse dramaserie van de zender ABC. De serie ging in juni 2013 in première en er zijn vier seizoenen van 13 afleveringen verschenen. Videoland gaat de serie in mei aanbieden aan zijn abonnees.

Suits en Pearson


USA Network heeft aangekondigd dat het negende en laatste seizoen van Suits te zien is vanaf 17 juli. Op dezelfde datum gaat de nieuwe spin-off serie Pearson van start.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 18 (29 april – 2 mei) en weekeinde 18 (3 – 5 mei)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week en in het weekeinde.

Nieuwe Series


Dit Zijn Wij


Deze week zijn KRO-NCRV en producent NL Film gestart met de opnames van de zestiendelige dramaserie Dit Zijn Wij. Het is een remake van de Amerikaanse dramaserie This Is Us van de zender NBC.

Hulu


Er komt nog meer Marvel naar Hulu. Deze keer zijn dat Marvel’s Ghost Rider en Marvel’s Helstrom.

Overzicht nieuwe series in mei 2019


In mei 2019 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van mei hier.

Spin-off


Game of Thrones


George R.R. Martin, auteur van de boekenserie Game of Thrones, bevestigt in zijn officiële blog dat HBO werkt aan drie Game of Thrones-gerelateerde televisieseries.

Vernieuwde Series


Black-ish


Black-ish is een Amerikaanse komedieserie van de zender ABC. De serie ging van start in september 2014 en ABC heeft nu gemeld dat er een zesde seizoen zal volgen in het najaar.

Black Monday


Showtime heeft een tiendelig tweede seizoen besteld van de Wall Street komedieserie Black Monday. De opnames voor het tweede seizoen starten later dit jaar.

The Chi


De dramaserie The Chi heeft een vernieuwing gekregen met een derde seizoen. Showtime heeft besloten om nu al de aankondiging te doen terwijl het tweede seizoen net vier afleveringen oud is. Op 7 april 2019 ging het tweede seizoen van start.

Cobra Kai


YouTube heeft aangekondigd dat Cobra Kai een derde seizoen zal krijgen bij YouTube Premium. Het nieuws komt ruim een week na de lancering van het tweede seizoen.

Empire


Empire is een Amerikaans muzikale dramaserie van de zender FOX. De serie ging in première in januari 2015 en momenteel is het vijfde seizoen nog bezig. FOX heeft de serie nu al vernieuwd met een zesde seizoen.

Hulu


Hulu heeft twee nieuwe series vernieuwd met een tweede seizoen. Het gaat om Ramy, de komedieserie over de zoon van Egyptische immigranten met Ramy Youssef in de hoofdrol. De serie ging op 19 april 2019 in première dus de vernieuwing komt vroeg. Maar ook de komedieserie PEN15 die op 8 februari in première ging is vernieuwd met een tweede seizoen. De komedie draait om dertienjarige en hoe het is om een buitenbeentje te zijn.

On My Block


On My Block is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie ging in première in maart 2018. Er is besloten dat er een derde seizoen komt van de serie.

The Twilight Zone (2019)


The Twilight Zone (2019) is een Amerikaanse sciencefictionserie van CBS All Access. De serie is vernieuwd met een tweede seizoen.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


DC Universe, Syfy, Disney XD, Disney Channel en Nickelodeon


DC Universe, Syfy, Disney XD, Disney Channel en Nickelodeon hebben weer een lijst met series die al vernieuwd of gecanceld/beëindigd zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet, samen met series die nog van start of in première zullen gaan.

USA Network, Showtime, TNT en BBC America


USA Network, Showtime, TNT en BBC America hebben weer een lijst met series die al vernieuwd of gecanceld/beëindigd zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet, samen met series die nog van start of in première zullen gaan.

Discovery, TBS TLC en Lifetime


Discovery, TBS TLC en Lifetime hebben weer een lijst met series die al vernieuwd of gecanceld/beëindigd zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet, samen met series die nog van start of in première zullen gaan.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Agents of S.H.I.E.L.D.


Op 10 mei gaat bij ABC het zesde seizoen van start van Agents of S.H.I.E.L.D. ABC heeft nu een trailer gelanceerd op Twitter.

Designated Survivor


Alle afleveringen van het derde seizoen van Designated Survivor zijn vanaf 7 juni te bekijken op Netflix, die de serie heeft overgenomen van ABC. Er is nu een trailer gelanceerd.

Game of Thrones


- HBO heeft meer beelden onthuld uit het laatste seizoen van Game of Thrones.

- Met nog drie afleveringen te gaan, leek het de Amerikaanse editor Henry Lockwood een goed idee om de meest heroïsche scènes van hoofdpersonage Jon Snow (Kit Harington) in Game of Thrones eens achter elkaar te plakken.

The Handmaid’s Tale


Hulu heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor het derde seizoen van de sciencefiction-serie The Handmaid's Tale.

The Society


The Society is een Amerikaanse sciencefictionserie die vanaf 10 mei 2019 te zien is bij Netflix. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit tien afleveringen. Er is een trailer uitgebracht.

Succession


Succession is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO. De serie ging in première in 2018. HBO heeft nu laten weten dat het tweede seizoen zal verschijnen in augustus en heeft een teaser gelanceerd.

Veronica Mars


Vanaf 26 juli 2019 verschijnt er een vierde seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Veronica Mars bij Hulu. De serie ging van start in 2004 en stopte in 2007 bij The CW. Er is een teaser uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


-Wat je van series leren kunt!? After Life
Een serie met een boodschap kan ook best grappig zijn.

Kijkcijfers: Week 17


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 22 tot en met 28 april in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten