Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Overzicht nieuwe series in mei 2019

Net als in april hebben we alle* nieuwe series die in mei uitkomen voor je op een rijtje gezet.

Dead to Me

Te zien vanaf: Vrijdag 3 mei bij Netflix.
Het verhaal: Dead to Me wordt beschreven als een duistere komedie over een krachtige vriendschap die bloeit tussen een strikte weduwe en een vrije geest met een schokkend geheim.
De cast: Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden en Ed Asner.


Produce X 101

Te zien vanaf: Vrijdag 3 mei bij Mnet.
Het verhaal: Produce X 101 is een jongens survival programma in 2019 van Mnet. 101 trainees uit verschillende entertainment bedrijven komen bij elkaar en ‘national producers’ mogen stemmen op de beste trainees. Aan het eind debuten de overgebleven trainees en de kijkers mogen hun concept en naam kiezen.
De cast: Lee Dong-Wook, Song Hyeong Jun, Kim Dong Kyu en Heo Jin Ho


The Spanish Princess

Te zien vanaf: Zondag 5 mei bij Starz.
Het verhaal: In The Spanish Princess volgen we de mooi Spaanse prinses, Catherine van Aragon, die navigeert door de koninklijke familie van Engeland met één oog op de troon
De cast: Charlotte Hope, Stephanie Levi-John, Nadia Parkes en Ruairi O’Conner.


State of the Union

Te zien vanaf: Maandag 6 mei bij Sundance.
Het verhaal: Elke week in State of the Union voordat hun wekelijkse huwelijkstherapiesessie plaatsvindt, ontmoeten het vervreemde echtpaar Tom en Louise elkaar in een kroeg om hun verhalen af te stemmen voor de therapeut. Bij elke opeenvolgende aflevering komen we erachter samen hoe hun leven was, wat hen bij elkaar bracht en wat hen uit elkaar begon te trekken.
De cast:Rosamunde Pike en Chris O’Dowd.

Chernobyl

Te zien vanaf: Maandag 6 mei bij HBO/Sky.
Het verhaal: Het verhaal van de serie gaat over de explosie die in april 1986 plaatsvond in de kerncentrale van Chernobyl. We zien hoe een aantal mannen en vrouwen op heldhaftige wijze ingrepen om de enorme schade in het gebied te beperken.
De cast: Jared Harris, Paul Ritter, Jessie Buckley, Emily Watson en Stellan Skarsgård.


The Society

Te zien vanaf: Vrijdag 10 mei bij Netflix.
Het verhaal:In The Society probeert een groep tieners te overleven nadat ze op mysterieuze wijze zijn getransporteerd naar een replica van hun rijke stad zonder spoor van hun ouders.
De cast: Gideon Adlon, Kristine Froseth, Grace Victoria Cox, Domenic Arduino.


Wu-Tang Clan: Of Mics and Men

Te zien vanaf: Vrijdag 10 mei bij Sowtime.
Het verhaal: 25 jaar na het droppen van hun debuutalbum, Enter The Wu-Tang, geven de leden van The Wu-Tang Clan in Wu-Tang Clan: Of Mics and Men een kijkje in hun tumultueuze verleden als één van de grondleggers van de hedendaagse hiphop.
De cast: Cappadonna, Ghostface Killah, The GZA, Inspectah Deck, Masta Killa en Method Man.

L.A.'s Finest

Te zien vanaf: Maandag 13 mei bij Spectrum.
Het verhaal: De vrijgevochten voormalig DEA-agente Syd Burnett (Union) begint in L.A.'s Finest opnieuw als LAPD-rechercheur. Ze gaat samenwerken met Nancy McKenna (Alba), een werkende moeder – die zonder dat zij daar iets aan kan doen, vol afgunst kijkt naar de vrijheden van Syd. De twee hebben totaal andere levensstijlen en een heel andere kijk op het leven, maar als het op hun werk aankomt zijn ze de beste.
De cast: Jessica Elba, Gabrielle Union en Ernie Hudson.


Catch-22

Te zien vanaf: Vrijdag 17 mei bij Hulu.
Het verhaal: In Catch-22 lijken een aantal elementen onwaarschijnlijk en heeft het effect de absurditeit van de oorlog te tonen. Zo is Yossarian, naar eigen zeggen een Assyriër – later blijkt die nationaliteit een pose te zijn, maar inmiddels vervult de naam andere personages met afgrijzen. Al even absurd zijn de regels waarnaar de serietitel verwijst. Die regels betreffen de wens van iedere verstandige piloot om de dienst te verlaten. Eén regel houdt nu in dat dit mogelijk is: ieder die niet goed bij zijn verstand is, mag naar huis. Daartegenover staat de volgende regel, de eigenlijke “Catch-22”: iedereen die naar huis wil, is blijkbaar erg verstandig en komt dus niet in aanmerking voor ontslag uit de dienst.
De cast: George Clooney, Hugh Laurie, Kyle Chandler, Christopher Abbott en Tessa Ferrer.


Blood & Treasure

Te zien vanaf: Dinsdag 21 mei bij CBS.
Het verhaal: Een briljante antiquiteitenexpert en een sluwe kunstdief werken in Blood & Treasure samen om een meedogenloze terrorist te vangen die zijn aanvallen financiert via gestolen schatten. Ze jagen op hun doelwit over de hele wereld. Onverwachts bevinden ze zich in het centrum van een 2000 jaar oude strijd om de bakermat van de beschaving.
De cast: Matt Barr, Sofia Pernas, Katia Winter en Michael James Shaw.


What/If

Te zien vanaf: Vrijdag 24 mei bij Netflix.
Het verhaal: In What/If zien we doodgewone mensen die opeens voor ongewone situaties komen te staan en hun mores laten varen.
De cast: Renée Zellweger, Jane Levy, Blake Jenner, Samantha Marie Ware en Keith Powers.


The Hot Zone

Te zien vanaf: Maandag 27 mei bij National Geographic.
Het verhaal: Heroische wetenschapper uit het Amerikaanse leger, Dr. Nancy Jaax, werkt samen met een geheime militaire gespecialiseerde ploeg en zet haar leven op het spel om een Ebola-uitbraak te voorkomen voordat deze zich uitbreidt naar de menselijke bevolking.
De cast: Julianna Margulies, Noah Emmerich en Liam Cunningham.


The InBetween

Te zien vanaf: Woensdag 29 mei bij NBC.
Het verhaal: In The InBetween werd Cassie Bishop geboren met een gave - ook al ziet ze het zelf als een vloek. Ze ziet en communiceren met de doden, om te helpen met hun onopgeloste problemen... of ze het leuk vindt of niet. Wanneer haar oude vriend Detective Tom Hackett en zijn nieuwe partner, voormalig FBI Agent Damien Asante, hulp nodig hebben bij een donkere en raadselachtige moord, gaat Cassie akkoord om haar gave te gebruiken. Ondanks haar terughoudendheid, heeft ze waarschijnlijk een manier gevonden om haar demonen in bedwang te houden, terwijl ze ondertussen een van de meest lastige zaken oplost.
De cast: Paul Blackthorne, Chad Buchanan, Anne Marie Johnson, Harriet Dyer en Cindy Luna.


Good Omens

Te zien vanaf: Vrijdag 31 mei bij Amazon.
Het verhaal: Good Omens is gebaseerd op de roman van Terry Pratchett en Neil Gaiman, het fantasiedrama draait rond de geboorte van de zoon van Satan en de inspanningen van een engel en een demon om te proberen de komende apocalyps te stoppen.
De cast: David Tennant, Michael Sheen, Anna Maxwell Martin en Jon Hamm.


When They See Us

Te zien vanaf: Vrijdag 31 mei bij Netflix.
Het verhaal: When They See Us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf tieners in Harlem (Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise) die waren veroordeeld voor een verkrachting die ze niet hadden gepleegd.
De cast: Jovan Adepo, Reginald L. Barnes, Asante Blackk, Marsha Stephanie Blake, Kylie Bunbury en Chris Chalk.


Swamp Thing (2019)

Te zien vanaf: Vrijdag 31 mei bij DC Universe.
Het verhaal: In Swamp Thing (2019) gaat het over Abby Arcane; een vrouw van in de dertig, die iets van een einzelgänger heeft. Abby werkt voor het CDC in Atlanta en wordt naar haar thuisstadje Houma gestuurd, nadat ze daar tien jaar weggebleven is. De reden: er is de Houma Flu uitgebroken daar. Een virus dat zij moet oplossen, wat ze meteen doet met onderzoeker Alec Holland. Al snel blijkt dat de beste manier om het virus te stoppen, het dichtgooien van het lokale moeras is, maar dat vinden de dorpelingen niet heel leuk. En het gaat over Alec Holland; een man van in de dertig. Hij is een beetje een heethoofd, die werkt voor de Sunderland Corporation als onafhankelijk onderzoeker. Hij ontdekt een band tussen het moeras en de Houma Flu. Hij bouwt meteen een liefdesrelatie op met Abby Arcane en ondergaat door het moeras een vreemde transformatie: hij wordt Swamp Thing.
De cast: Henderson Wade, Jennifer Beals, Andy Bean, Virginia Madsen en Derek Mears.


Dat zijn de bij ons bekende nieuwe series die in hun première beleven.

Op welke serie zat jij te wachten of welke serie ga je volgen? En welke serie(s), denk jij, zal vernieuwd worden, gecanceld worden of zelfs vroegtijdig uit het uitzendschema worden gehaald?

*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegen gekomen of er een datum is gewijzigd.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Bolot
30 apr 2019 12:38 -
Chernobyl lijkt me wel iets, ben benieuwd.
Reageer

Laatste nieuws

In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Eerder werd er bekend gemaakt dat Harriet Dyer een rol krijgt in American Auto. Er is nu bekend wie de hoofdrol in de serie gaat vervullen.
Vandaag, 10:00
BBC heeft vier series van debuterende schrijvers in productie genomen, waaronder de politieserie The Responder met een Sherlock acteur in de hoofdrol.
Vandaag, 09:00
Curb Your Enthusiasm is een Amerikaanse komedieserie van HBO. Momenteel wordt door HBO het tiende seizoen uitgezonden, dat uit tien afleveringen bestaat.
Vandaag, 08:00
Netflix gaat wereldwijd een Top 10 van de meest bekeken series en films lanceren.
Gisteren, 15:00
Overspel is een Nederlandse dramaserie, afkomstig van de VARA.
Gisteren, 14:00