Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 38

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 18 tot en met 24 september voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes

  :
  Hoever is een zender bereid te gaan voor een serie? Hoeveel geld willen ze uitgeven? HBO geeft al 10 miljoen per aflevering uit voor Game of Thrones. The Crown van Netflix kost maar liefst 13 miljoen per aflevering. Waar ligt de grens? Netflix CGO David Wells vertelt dat het mogelijk is dat bedragen boven de 20 miljoen dollar per aflevering zeker tot een mogelijkheid behoren: “Zeker, we kunnen dat niveau betalen als het publiek ervoor is.” Netflix wil volgend jaar 7 miljard dollar uitgeven aan series en films. Reed Hasting CEO Netflix vertelde eerder: “Waar wij interesse in hebben, is de vraag hoe we uit kunnen breiden. Eén van de vragen die we ons stellen is hoe televisie die 20 miljoen dollar per uur kost er in zo’n situatie uit komt te zien.” Op dit moment heeft Netflix 104 miljoen abonnees en een serie die nog meer betalende klanten binnen brengt is natuurlijk nooit weg.
  Embed from Getty Images

  Algemeen Serienieuws


  House of Cards (2013)


  De hoofdrolspeler uit de Netflix-serie House of Cards (2013) komt op 29 november naar Ahoy Rotterdam.

  The Walking Dead


  Zoals het er nu uit ziet gaat The Walking Dead volgende maand bij Netflix verdwijnen. De licentie die Netflix heeft loopt op 13 oktober 2017 af en het is de streamingdienst tot nu toe niet gelukt om die te verlengen. Vorig jaar is iets soortgelijks gebeurd en heeft Netflix op het laatste moment er toch een verlenging uitgesleept. De kans bestaat dat dit ook dit jaar gebeurt. Op dit moment zijn er zes seizoenen te zien van The Walking Dead bij Netflix.

  Datums Series


  Comic Book Men


  AMC heeft bekendgemaakt dat het zevende seizoen van de komische realityserie op 22 oktober van start zal gaan.

  Marvel's The Punisher


  We kunnen het (nog) niet officieel aankondigen en het zou een eerlijke vergissing kunnen zijn, maar het ziet er naar uit dat Total Film Magazine al heeft verklapt wanneer de premièredatum is van de nieuwe Netflix-serie Marvel's The Punisher. Volgens het magazine zal de superheldenserie op 13 oktober in première gaan.


  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Gecancelde Series


  Funny Or Die's Billy On The Street


  TruTV heeft besloten om niet verder te gaan met Funny Or Die's Billy On The Street. Het vijfde seizoen gaat de boeken in als het allerlaatste seizoen van het komische spelprogramma.

  Kat & Alfie: Redwater


  De spin-off van Eastenders Kat & Alfie: Redwater is gecanceld na slechts één seizoen van zes afleveringen. De reden: “Om de toename van nieuwe originele dramaseries te kunnen handhaven zal Kat & Alfie: Redwater niet terugkeren.”

  Mariah's World


  E! heeft na slechts één seizoen de serie over de wereld van zangeres Mariah Carey, Mariah's World, gecanceld. In Mariah's World werd er acht afleveringen lang het leven van zangeres Mariah Carey gevolgd gedurende het begin van haar wereldtournee uit 2016 Sweet Sweet Fantasy Tour.

  The Last Ship


  Wie het weet mag het zeggen. Travis Van Winkle (Lt. Danny Green) vertelt dat het vijfde seizoen het laatste zal zijn: “Na vijf jaar zit het erop voor The Last Ship. Een ervaring die me veel heeft geleerd over mijn mannelijkheid (…). Aan de cast: ik hou van jullie. Aan the crew: ik hou van jullie. Aan de schrijvers/producenten: ik hou van jullie. Danny Green: bedankt voor de herinneringen. Ik meld me af.” In een verklaring vertelt TNT het volgende: “We hebben twee seizoenen simultaan opgenomen; het vierde wordt op dit moment uitgezonden en het vijfde zal volgend jaar zomer worden uitgezonden. We hebben het groene licht gegeven aan het vijfde seizoen met het idee dat het weleens de laatste zou kunnen zijn, het is echter nog veel te vroeg om dat besluit te nemen.” We zullen het dus moeten afwachten. De beslissing ligt bij TNT of het vijfde seizoen inderdaad het allerlaatste gaat worden. MijnSerie houd je op de hoogte van mogelijke ontwikkelingen!

  Nieuwe Series


  F.B.I.


  F.B.I. is nog de werktitel voor de nieuwe Dick Wolf-serie, dat 2018-2019 in première zal gaan bij CBS.

  Gosta


  HBO Nordic heeft een eerste Scandinavische serie besteld van de Zweedse regisseur Lukas Moodysson.

  Naamloos


  Natasha Lyonne, Leslye Headland en Amy Poehler beginnen een nieuwe komedieserie bij Netflix.

  Pipo de Clown


  “Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen.” Na maar liefst 37 jaar keert Pipo terug op de Nederlandse televisie, en hij is nog steeds getrouwd met Mammaloe.

  The Chilling Adventures of Sabrina


  In de jaren '90 was de komedieserie Sabrina The Teenage Witch nog licht ten luchtig. Sabrina was een brave goede heks met een pratende zwarte kat. Maar de nieuwe Sabrina moet horror worden. In The Chilling Adventures of Sabrina is Sabrina de aan Satan beloofde dochter van een zwarte magiër en een gewone vrouw. Ze probeert een normaal leven te leiden maar krijgt te maken met kwade machten die het op haar en haar familie voorzien hebben. Het is de bedoeling dat de horrorserie in seizoen 2018/2019 in première gaat bij The CW.

  The First


  Sean Penn maakt voor het eerst de grote overstap naar het kleine scherm. In de nieuwe Hulu-serie The First krijgt hij een grote rol.

  The Hunt


  Get Out-regisseur maakt een nieuwe serie over Nazi-jagers, dit doet hij na een deal gesloten te hebben met Sonar Entertainment.

  True Lies


  Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis speelden de hoofdrollen in True Lies, een film uit 1994 van James Cameron. Toen was Cameron regisseur, bij de serie True Lies is hij uitvoerend producent .

  Van God Los


  Of de serie in het Deens Løs fra Gud of Gud Los gaat heten is niet bekend, maar Van God Los krijgt in Denemarken een eigen serie.

  Pilots


  Watchmen


  Damon Lindelof mag een pilot maken van Watchmen en misschien zelfs wel meer afleveringen.

  Vernieuwde Series


  BoJack Horseman


  Netflix stuurde BoJack Horseman een tekstbericht om te vertellen dat hij een vijfde seizoen krijgt.

  Moordvrouw


  Niet alleen een nieuw seizoen, maar ook nieuwe schrijvers voor de RTL- en Videolandserie Moordvrouw.

  The Deuce


  De dramaserie The Deuce is pas twee afleveringen oud, maar nu al heeft HBO besloten om de kritisch toegejuichte serie te vernieuwen met een tweede seizoen.

  Afleveringen


  Doctor Who


  Op 25 december is de Doctor Who-kerstspecial te zien bij de BBC. In deze special nemen de fans afscheid van Peter Capaldi en Steven Moffat en ze zullen de nieuwe Doctor Who Jodie Whittaker gaan begroeten. De beknopte inhoud van die special is als volgt; ‘Twee Doctors zijn gestrand in een afschrikwekkend sneeuwlandschap (beiden regeneratie-weigerend)met een Britse legerkapitein die had moeten overlijden in de Eerste Wereldoorlog, maar uit de loopgraven gehaald werd om een rol te spelen in het verhaal van de Doctor. Dit is het magische laatste hoofdstuk in het epische avontuur van de Twaalfde Doctor. Hij moet zijn verleden onder ogen zien, om over zijn toekomst te beslissen. De Doctor zal zich de weerbaarheid van de mensheid realiseren, en ontdekt hoop in dit duistere, bevroren moment. Het is het einde van een tijdperk. Maar de reis van de Doctor begint pas net.’

  Casting Nieuws


  Law & Order: Special Victims Unit


  Sam Waterston keert terug in het negentiende seizoen van Law & Order: Special Victims Unit. Waterston zal weer in de huid kruipen van aanklager Jack McCoy, een rol die hij zestien seizoenen lang heeft gespeeld in Law & Order. Het negentiende seizoen van Law & Order: Special Victims Unit zal op 27 september van start gaan bij NBC.

  Maniac


  Wie Jemima Kirke (foto) precies gaat spelen in de nieuwe Netflix komedie Maniac is niet bekend, maar de Girls-actrice gaat in ieder geval een rol spelen in Maniac naast Emma Stone (Drive), Jonah Hill (Allan Gregory) en Justin Theroux (The Leftovers). Maniac is gebaseerd op de gelijknamige donkere komedie uit Noorwegen, dat zich centreert rond de fantasieën van twee patiënten in een psychiatrische inrichting.

  The Split


  Steeds meer Nederlandse acteurs zijn te zien in buitenlandse series. Dit keer maakt Barry Atsma de overstap naar de BBC.

  Valor (2017)


  Brian Letscher en Bryan Craig worden toegevoegd aan de castinglijst van de nieuwe The CW-serie Valor (2017. Letscher (Scandal) gaat Tucker Magnus spelen, een raadselachtige CIA directeur van de speciale activiteitendivisie. Craig (General Hospital) kruipt in de huid van Adam Coogan, een Delta Force-operateur. Op 9 oktober gaat de serie in première bij The CW.

  Westworld


  Hiroyuki Sanada (Helix) voegt zich bij de cast van het tweede seizoen van de serie Westworld. Sanada gaat in het tweede seizoen het karakter Musashi spelen, een samurai. Of hij is een robot in het tweede seizoen van Westworld, of hij is een gast die in de opstand betrokken is geraakt. Het tweede seizoen van de HBO-serie Westworld zal in 2018 van start gaan.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  Amazon


  Het eerste seizoen van This Is Us en The Exorcist zullen binnenkort in meer dan 200 landen te zien zijn, ook in Nederland.

  Nominaties en Prijzen


  Emmy Awards


  Op zondag 17 september zijn voor de 69ste keer de Emmy Awards uitgereikt.

  Overlijdensberichten


  Bernie Casey


  Op 19 september 2017 is acteur Bernie Casey overleden. Casey speelde in vele films, waaronder als Felix Leiter in Never Say Never Again. Ook op de televisie was hij geen onbekend gezicht, hij speelde in series als Cade’s County, The Streets of San Francisco, L.A. Law, Murder, She Wrote, Hunter, Star Trek: Deep Space Nine, Babylon 5 en Just Shoot Me. Zijn grootste televisierol was in de serie Bay City Blues uit 1983. Zijn laatste televisieoptreden was in 2005 in de serie Girlfriends. Bernard Terry Casey is 78 jaar geworden, R.I.P.

  Carlos Muñoz Portal


  Een locatiescout voor de Netflix-serie Narcos is doodgeschoten. Carlos Muñoz Portal is teruggevonden in zijn met kogels doorzeefde auto. Hij was in een gevaarlijk deel van Mexico op 60 kilometer van Mexico Stad. Muñoz Portal was een ervaren locatiescout. Netflix in een reactie: “Carlos Muñoz Portal was een zeer gerespecteerde locatiescout. De feiten rondom zijn dood zijn nog onbekend, de autoriteiten stellen een onderzoek in.” Carlos Muñoz Portal is 37 jaar geworden, R.I.P.

  MijnSerie nieuws


  Column


  - De Onbekende Seriekijker
  Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Carlien Keilholtz gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  - Showtime, seizoen 2 aflevering 21
  Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Shooter (2016).


  Kijkcijfers: Week 37


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 11 tot en met 17 september in Amerika.

  Moderator


  Nog even ter herinnering. Als je een reactie geeft zijn er een aantal regels waaraan deze moet voldoen:
  * Geen scheldwoorden, geslachtsdelen of ziektes horen daar ook bij.
  * Geen illegale websites, streamingdiensten of content vermelding.
  * Geen spoilers, maak gebruik van de knop X Bevat Spoilers?
  * Reacties om alleen een badge te halen en reacties die niets met het artikel te maken hebben worden ook verwijderd.
  * Reacties waarin scheldwoorden worden gebruikt als: "Deze acteur vind ik een enorme l*l" of "wat een k*t serie" worden ook verwijderd.
  * Probeer als het even kan meer dan één woord te gebruiken. Dus niet: ja, leuk of ;-) maar Ik vind deze serie erg leuk of Ja, ik ben het met je eens.
  * Probeer altijd vriendelijk te blijven en niet op de persoon te spelen. We zijn allemaal seriefans en gebruiken MijnSerie voor onze plezier.
  * Laten we het netjes, vriendelijk en leuk houden voor ons allemaal.

  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.


  Prijsvraag


  - Maak tot 26 september kans op het derde seizoen van Gotham.

  - Maak tot 27 september kans op het eerste seizoen van Lethal Weapon.

  - Maak tot 27 september kans op het zevende seizoen van Rizzoli & Isles.

  - Maak tot 28 september kans op het twaalfde seizoen van Supernatural.

  - - Maak tot 29 september kans op het tiende seizoen van The Big Bang Theory.

  Prijsvraag antwoorden


  Het antwoord op de prijsvraag van lumiereseries.com; Lumière staat bekend om haar uitgaves van crime-series. Welke van onderstaande series is niet uitgegeven door Lumière? , was Acquitted

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.

  -

  Maandag 25 september


  00.00 – Alias Grace – Serie première (CBC)
  00.00 – Absentia – Serie première (AXN)
  13.00 – Days of Our Lives – Seizoen 53 (NBC)

  -

  Dinsdag 26 september


  20.30 – House Rules Holland – Seizoen 3 (Net 5)
  22.00 – Steve Austin's Broken Skull Challenge – Seizoen 4 (CMT)

  -

  Vrijdag 29 september


  19.25 – Bettys Diagnose – Seizoen 4 (ZDF)
  22.35 – The Graham Norton Show – Seizoen 22 (BBC One)

  Wist je Dat?


  Daryl Dixon (Norman Reedus) zijn eigen pad gaat bewandelen in The Walking Dead? Het personage Daryl is inmiddels een heel belangrijk karakter geworden in de serie. Oorspronkelijk had Reedus (foto) gesolliciteerd voor de rol van zijn broer Merle. De makers waren zo onder de indruk van Reedus dat ze speciaal voor hem de rol van Daryl Dixon hebben verzonnen. Zijn karakter komt namelijk niet voor in de comics. Deze week sprak de acteur over zijn rol in het achtste seizoen van de zombie-Apocalypsserie: “Weet je, sommigen kiezen een beetje hun eigen pad, net als ik. Er zijn een aantal momenten dat er niet aan de anderen gedacht wordt. Er kan niet met hen gesold worden. Er is geen grijs gebied voor hem op dit moment. Reedus ging verder: "Hij is op een missie om slechts één ding te doen, en soms is het voor de groep beter dat je een beetje naar links uitwijkt, maar hij wijkt nog steeds uit naar rechts. Dus ja, zoals ik zei, hij zal in het begin zijn eigen pad kiezen." Het achtste seizoen van The Walking Dead zal op 22 oktober van start gaan bij AMC. Vanaf 23 oktober zullen de wandelende doden bij FOXNL te zien zijn.
  Embed from Getty Images

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy
  Leuk?
  1
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_anonymous
  25 sep 2017 17:12 -
  This is Us wordt in Nederland ook door FOX uitgezonden, daags na de uitzending in de VS een nieuwe aflevering.
  Reageer
  avatar_EveroN
  25 sep 2017 23:33
  Bij mijn weten wordt de 1st afl. van seizoen 2 op 26 september uitgezonden in de VS en 3 oktober hier op Foxtv. Correct me if i'm wrong.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  26 sep 2017 15:45
  Klopt helemaal
  Reageer
  avatar_anonymous
  26 sep 2017 15:57
  Een paar dagen later dan. Zag een promo voorbij komen tijdens het voetbal. Ging over 2 of 3 series die ze vrij snel na uitzending in de VS gaan uitzenden. Ik volg al die series niet.
  Reageer