Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: keilh500

De Onbekende Seriekijker: keilh500

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 54ste Onbekende Seriekijker is Carlien Keilholtz (28).

Carlien Keilholtz

Aantal serie-uren per week: Ik denk dat dat ongeveer rond de tien uur per week zit. Ik volg een aantal series direct wanneer er een nieuwe aflevering beschikbaar is. En in het weekend zorg ik dat er in ieder geval een avond of een middag geen plannen zijn, zodat ik bezig kan met een nieuwe serie.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie waar ik helemaal verslaafd aan was is Grey's Anatomy. Ik weet nog dat ik toevallig in een soort samenvatting viel. Die werd toen uitgezonden op NET 5 en volgens mij was het een samenvatting van seizoen één. Ik bleef kijken en viel een week later eigenlijk weer per toeval erin. Wederom bleef ik kijken en zag dat ze die week erop begonnen met seizoen twee. Ik besloot om seizoen één terug te kijken en sindsdien heb ik Grey's Anatomy heel wat seizoenen gevolgd. Ik vind de medische wereld altijd wel interessant en er gebeurt natuurlijk genoeg in zo’n ziekenhuis en natuurlijk met de personages.
Beste serie ooit: Dat is toch wel Game of Thrones. Er zijn een paar series die ik direct kijk en Game of Thrones is daarvan de crème de la crème. Een vriendin tipte deze serie en sindsdien ben ik ‘hooked’. Eigenlijk is alles mooi aan deze serie: de karakters, de onvoorspelbaarheid, de prachtige locaties en animaties, de kostuums en muziek. Over alles is zo goed nagedacht en wordt zoveel aandacht aan besteed! Er wordt ontzettend veel geld in de serie gepompt, maar dat zie je er wat mij betreft ook wel echt aan terug. Ik kan niet wachten tot seizoen acht begint. Al moet ik zeggen dat de White Walkers mijn minst favoriete onderdeel zijn en die zullen we vast veel gaan terug zien in dat seizoen.
Beste serie op dit moment: Game of Thrones staat dus met stip op nummer één, al moet ik zeggen dat House of Cards (2013) toch wel behoorlijk in de buurt komt. Daar vind ik Kevin Spacey echt meesterlijk. Het politiek gekonkel en het je ‘medeplichtig maken’ door in de camera te kijken vind ik echt een geniale vondst.
Serie die op de planning staat: Binnenkort komt Outlander seizoen drie uit en daar kijk ik wel echt naar uit. Eigenlijk zijn er niet echt series die nu nog op mijn lijstje staan, omdat ik meestal wel gewoon de serie kijk als ik het echt wil zien. Zodra iemand een tip heeft en het lijkt me wat, ga ik er gewoon in het weekend naar kijken. Ook erg handig dat er nu een download-knop is bij Netflix, want dat maakt het ook makkelijk om in de trein of iets dergelijks te kijken.



Carlien Keilholtz, haar gebruikersnaam is keilh500, is 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Carlien Keilholtz en ik ben 28 jaar. Sinds 5 jaar werk ik als freelance designer voor verschillende grote en kleine bedrijven. Omdat ik mijn vakgebied nog iets wilde uitbreiden was ik op zoek naar een plek waar ik ervaring op kon doen op het gebied van gebruikersonderzoek en gebruikersdesign (ook wel UX design genoemd). Ik kwam via via bij MijnSerie terecht en voor MijnSerie heb ik onderzoek gedaan naar de nieuwspagina. Echt een supertoffe kans om nieuwe dingen te leren en deze direct te kunnen toepassen in de praktijk. Mooie bonus is dat het onderwerp mij erg aanspreekt. Ik kijk al een behoorlijke tijd series. Ik weet nog dat het ooit begon met Grey's Anatomy en Desperate Housewives, een behoorlijke tijd geleden dus. Op dat moment waren series nog niet zo hot en happening als nu. Nu heb je keuze genoeg en omdat ik behoorlijk wat series kijk, ben ik (destijds met een vriendin, nu met gast-bloggers) naast mijn werk wekelijks aan het bloggen over series op vrouwen die van series houden. Gewoonweg omdat er zoveel leuke series zijn en het superleuk is om ermee bezig te zijn.



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. Game of Thrones, 2. House of Cards (2013), 3. Breaking Bad, 4. Sherlock, 5. Outlander. Wel een lastige keus om vijf uit te kiezen. Er zijn zoveel toffe series! Ik vond de laatste seizoenen van House of Cards (2013) al wel wat minder heftig dan de eerste seizoenen. Het zwakt wat af soms. Dat merk ik ook bij Once Upon a Time. Toch denk ik dat ik het laatste seizoen nog wel ga kijken. Dan toch ook maar alles kijken en niet een seizoen voor de eindstreep afhaken. Met zo’n Top 5 heb je ook vast wel eens een hele slechte serie gezien. Welke serie is dat en waarom?: “Als ik een serie slecht vind haak ik eigenlijk vaak al snel af. Daarom vind ik het lastig om iets te bedenken. Ik was absoluut geen fan van The Young Pope. Ik vond het traag, saai er gebeurde weinig. Ik vond de karakters niet interessant. Het was wel mooi gefilmd, maar daar was ook alles mee gezegd. Als soaps ook onder series horen kan ik vrijwel alle soaps niet aanzien. Als ik Goede Tijden, Slechte Tijden voorbij zie komen doen mijn ogen gewoon zeer. Het acteerwerk vind ik daar zo slecht en de verhaallijnen zo oninteressant dat ik altijd snel omschakel. Ik moet wel zeggen dat sommige series eerst heel erg leuk zijn, maar soms echt afglijden. Dat had ik met Nashville. De eerste seizoenen waren echt heel erg leuk, maar de verhaallijnen schoten op een gegeven moment alle kanten op. Ze wisten van gekkigheid niet meer wat ze moesten doen. Echt zonde, want het begon zo leuk, maar ik ben halverwege seizoen vier afgehaakt. Het was niet meer om aan te zien.”



We hebben al iets gehoord van je over verslaving, maar ben je ook echt verslaafd geweest aan een serie? Zo ja hoe ging je daar mee om?: “Ja, verslaafd is natuurlijk wel een beetje een relatief begrip. Er zijn series die ik wel echt wil zien als ze uitkomen. Dan zorg ik ervoor dat ik tijd heb en er zoveel mogelijk van kan zien. Het is niet zo dat ik belangrijke afspraken ervoor laat schieten. Dan zorg ik gewoon dat ik zoveel mogelijk in het weekend of in de trein kan kijken. Of ’s avonds laat nog een aflevering kan zien. Het moet niet ten koste gaan van het dagelijks leven.. dat is te gek. Ik ben natuurlijk wel heel enthousiast over bepaalde series. Dan kijk ik gewoon zo veel mogelijk en als ik in het weekend weinig plannen heb kan ik zo een heleboel afleveringen achter elkaar kijken… Dan denk ik soms wel eens: nog eentje… en dan is het ineens twee uur. Gelukkig kan ik me wel inhouden doordeweeks. Dan is het rond twaalf uur wel echt afgelopen.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Op de eerste plaats is het ontspanning, maar je leert ook wel echt heel erg veel van series. Je doet heel veel algemene kennis op (zeker bij series die waargebeurd zijn) of je leert anders tegen situaties aan te kijken. Zo leer je bijvoorbeeld van Atypical hoe iemand met autisme kan denken of bij 13 Reasons Why wat pestgedrag met mensen kan doen. Dat vind ik ook interessant, want je maakt natuurlijk niet alle situaties zelf mee, maar door series kan je je dan misschien wel iets makkelijker verplaatsen in anderen.”



Welke series volg je op dit moment?: “Ik heb afgelopen weekend Atypical gekeken omdat mijn nichtje die als tip gaf. Echt een aanrader was dat! Daarvoor heb ik Ozark gekeken. Ook wel tof. Ik volg natuurlijk Game of Thrones. Poldark is net afgelopen, maar dat volgde ik ook wekelijks op de BBC. Binnenkort begint Outlander weer en dat gaat ook weer direct aan. Nu is het net zomerstop en nieuwe series beginnen binnenkort weer. Dus dan staan ook Designated Survivor, The Crown, Stranger Things, The OA, 13 Reasons Why en Scorpion weer aan als het nieuwe seizoen weer start.” En kun je omschrijven hoe je dan naar die serie kijkt? Waar ben je, eventueel met wie en waar?: “Het liefst kijk ik alleen een serie. Dan kan ik namelijk zelf bepalen wanneer ik iets kijk en hoeveel ik doorkijk (als dat natuurlijk mogelijk is). Het allerliefst lig ik op de bank onder een dekentje met een kop thee erbij. Een lekkere reep chocola en mijn telefoon bij de hand zodat ik de Chromecast kan aansturen. Dan is mijn binge-watch dag/middag echt compleet.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik zie series bijna nooit op televisie. Alleen als het niet anders kan. Ik heb een abonnement op Netflix en heb dat bijna dagelijks wel aanstaan. Poldark of Sherlock worden gewoon op de BBC uitgezonden, dus die kijk ik dan wel op de televisie, maar omdat Nederland vaak achterloopt of niet de series uitzendt die ik leuk vind, kijk ik het vaak via bijvoorbeeld Netflix.”
Benedict Cumberbatch uit Sherlock
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Ik denk dat er voor mij 2 mensen echt erbovenuit springen. Dat zijn voor mij Kevin Spacey (Frank Underwood) en Benedict Cumberbatch (Sherlock). Kevin Spacey is gewoon echt Frank Underwood. Je kan je echt niemand anders in die rol denken. Hij speelt zo geraffineerd en kan met zulke kleine gebaren al zoveel overbrengen. Dat is echt een klasse apart. Benedict Cumberbatch vind ik ook echt een toffe acteur. Ik vind het stijve Britse wat hij Sherlock meegeeft leuk. Ook bij Sherlock geldt dat hij Sherlock zo goed gestalte geeft ,dat er sinds zijn vertolking nog maar één Sherlock is en dat is Benedict Cumberbatch.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Oeh, dit is een lastige. Eigenlijk vind ik heel erg veel genres leuk. Als ik er dan toch één moet kiezen wordt het (historisch) kostuumdrama. Ik kan erg genieten van series als The Borgias, The Musketeers, The Crown, Outlander, Poldark en The Tudors. Vooral leuk omdat je ook nog een soort van geschiedenisles krijgt (al klopt het natuurlijk lang niet allemaal).” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series enzovoort?: “Ik kijk graag naar Amerikaanse series, maar ook Britse en Deense series vind ik vaak van topkwaliteit. Sherlock is natuurlijk typisch Brits en echt een topserie. Borgen en The Bridge (2011) vond ik ook echt tof en dat zijn natuurlijk echt Scandinavische series van hoog niveau.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Waarschijnlijk toch wel een 8. Ik kijk behoorlijk veel series en daar zit natuurlijk ook flink wat tijd in. Daarnaast heb ik dus een blog over series, dus dat is natuurlijk ook wel een teken aan de wand. Ik denk dat er nog wel mensen zijn die echt verslaafd zijn. Dat heb ik niet/minder. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Ik zeg geen afspraken af om een serie te kunnen kijken, maar als ik er voor zit kan ik wel een behoorlijke tijd achter elkaar kijken. Wat ik leuk vind aan MijnSerie is dat je er ook nieuws kan vinden. Ik merk dat als ik een serie echt heel erg leuk vind of een serie komt snel met een nieuw seizoen dat ik nieuws rondom die serie leuk vind om te volgen. Op MijnSerie is dit soort nieuws te vinden en ik hoop dat mijn onderzoek en nieuwe design heeft bijgedragen aan een nog betere manier van het nieuws aanbieden.”

Carlien Keilholtz (keilh500) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 5 oktober komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Carlien, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy



NOTE: Interviewdatum: 21 augustus 2017.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten