Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 18

Inhoud

  Weekoverzicht van 1 mei tot en met 7 mei.

  * Weetjes:
  -Netflix gaat de kijker extra waarschuwen voor de serie 13 Reasons Why, dit doen zij naar aanleiding van de kritiek die de serie kreeg. Ouders, scholen en psychologen maken zich zorgen over de verontrustende beelden, die voor tieners met mentale problemen minder geschikt zouden zijn. De serie, die draait om de zelfmoord van hoofdpersoon Hannah Baker, schuwt een zelfmoord-scène en beelden van seksueel geweld niet. Momenteel zien kijkers een waarschuwing voor het begin van de negende, twaalfde en dertiende aflevering. Hierin maakt Netflix de kijkers attent op de schokkende beelden van onder andere seksueel misbruik die in de betreffende aflevering te zien zullen zijn. Vanaf deze week komt de waarschuwing ook al bij aflevering één te staan. Hoewel de serie veel kritiek krijgt, zijn er ook lovende woorden. Zo wordt 13 Reasons Why taboedoorbrekend genoemd. Ook wordt het goed gevonden dat in de serie deze onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt.


  Algemeen Serienieuws
  13 Reasons Why
  - Het tweede seizoen is op zondag 7 mei officieel bevestigd door Netflix. En in dat tweede seizoen zal het verhaal van Hannah centraal blijven staan. “Een van de fundamentele elementen van de serie is het heden en het verleden verweven met elkaar, “ zei Brian Yorkey (bedenker en schrijver). “Hannah’s verhaal is nog steeds niet helemaal klaar. Zij is een integraal deel van wat het volgende hoofdstuk van het verhaal is en daar staat ze nog steeds zeer centraal in. Voor Clay (Dylan Minnette) betekent dat hopelijk niet nog meer cassettebandjes, zeker gezien het feit hoe fysiek en emotioneel zwaar de eerste set bandjes voor hem was.” De actrice Katherine Langford, die Hannah speelt, vult aan: “Er is absoluut meer verhaal te vertellen. Het zou cool zijn om de dialoog van dit verhaal te kunnen voortzetten.”

  Datums Series
  Broadchurch
  - Het derde en tevens allerlaatste derde seizoen van de populaire ITV misdaad-dramaserie Broadchurch wordt vanaf 14 mei uitgezonden in Nederland. Vanaf 5 mei is het derde seizoen in zijn geheel te zien bij Videoland en vanaf zondag 14 mei zendt RTL 4 het derde seizoen wekelijks om 21.30 uur uit.

  De 12 van Oldenheim
  - De nieuwe mysterieuze dramaserie De 12 van Oldenheim gaat op 24 mei in première bij Videoland. Maar niet-Videoland-abonnees zullen moeten wachten tot in 2018 want dan is de serie te zien bij RTL 4. In De 12 van Oldenheim volgen we de levens van de inwoners van Oldenheim, een oer-Hollands dorp waar families al generaties lang wonen. De schrik is groot wanneer de inwoners van het dorp geconfronteerd worden met een reeks mysterieuze verdwijningen. Wanneer de zestienjarige Nine tijdens een zomerse nacht verdwijnt, slaat de paniek toe. Haar fiets ligt in de sloot, maar van de tiener ontbreekt elk spoor. Kort daarna verdwijnt de tweede inwoner van Oldenheim. Is dit toeval of is er iets anders aan de hand?
  Video on youtube


  House of Cards (2013)
  - De fans moeten nog even geduld hebben, op 30 mei zal het vijfde seizoen van House of Cards (2013) van start gaan bij Netflix.

  It's Always Sunny in Philadelphia
  - Zal van uitstel afstel komen? Het dertiende seizoen van It's Always Sunny in Philadelphia zal waarschijnlijk pas in 2019 van start gaan.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Gecancelde Series
  APB
  - Het lijkt er op dat FOX de slecht bekeken misdaadserie APB heeft gecanceld na slechts één seizoen. Daarmee lijkt APB net als Pitch en You The Jury te worden begraven op de begraafplaats van gecancelde series.

  Emerald City
  - Zoals verwacht heeft NBC de fantasyserie Emerald City gecanceld. De serie, gebaseerd op The Wizard of Oz, is na slechts één seizoen ten grave gedragen op de begraafplaats van gecancelde series vanwege slechte kijkcijfers. Ruim 2,9 miljoen kijkers waren niet genoeg.

  Frequency
  - Ondanks de zeer lucratieve deal met Netflix ziet het er voor Frequency niet best uit. The CW schijnt de sciencefiction-dramaserie Frequency gecanceld te hebben na één seizoen. Het wachten is op The CW om het nieuws officieel te maken.

  Girl Meets World
  - De serie Girl Meets World was al officieel gecanceld door Disney Channel, maar bedenker Michael Jacobs was aan het rondkijken of er een andere zender zou zijn die de serie zou willen overnemen van Disney Channel. Helaas is dit niet gelukt, Girl Meets World heeft geen nieuw tehuis kunnen vinden en is dus nu officieel begraven op het kerkhof van gecancelde series.

  Master of None
  - Het ziet er naar uit dat er voorlopig, misschien helemaal, geen derde seizoen gaat komen van de immens populaire Netflix komedie Master of None.

  Peter Kay's Car Share
  - Peter Kay's Car Share is een doodlopende straat ingereden. De BBC sitcom is gecanceld na twee seizoenen. Er zal ook geen kerstspecial komen dit jaar. Volgens Peter Kay was het een creatieve beslissing: “Er komt geen derde seizoen, het gaat dus nooit meer gebeuren. Je moet eruit stappen als alles goed gaat. Nee, geen kerstspecial, nee.”

  Pitch
  - Drie slagen en je bent uit. Helaas is het voor Pitch al gedaan na één slag. FOX heeft de honkbalserie gecanceld.

  Sun Records
  - Het was al ter sprake gekomen in de Showtime aflevering van zaterdag 6 mei. Maar CMT heeft de muzikale serie Sun Records gecanceld na slechts één goed bekeken seizoen. Jayson Dinsmore, hoofd ontwikkeling bij CMT zei: “Het was origineel gepland als een drie-avonden evenement, en we hebben het uiteindelijk ontwikkeld als een gelimiteerde serie. Het is altijd bedoeld geweest als een gelimiteerde serie. Het deed het extreem goed maar er zijn geen plannen om meer afleveringen te doen. We zouden wel eens kunnen terugkomen, dat weet je nooit want het deed het heel goed.”

  Nieuwe Series
  Dogs of Berlin
  - Netflix heeft het startsein gegeven voor een nieuwe Duitse serie Dogs of Berlin. De tiendelige Duitstalige serie zal een grimmige politieserie worden van de Duitse regisseur Christian Alvart (Pandorum, Case 39). De serie volgt een stel Duitse politieagenten – de ene uit Oost Berlijn en de ander een Turk – als zij drugskartels, gokmaffia en Neo-nazi-terreurgroepen onderzoeken die de Berlijnse ondergrond beheersen. Dogs of Berlin zal in 2018 in première gaan en wereldwijd beschikbaar worden.

  Game of Thrones spin-offs
  - Het lijkt op uitmelken van de succesvolle serie Game of Thrones, maar de fans zullen daar waarschijnlijk geen problemen mee hebben.

  Little Women
  - Er komt een meesterwerk naar Masterpiece en PBS. Masterpiece gaat van de klassieke novelle van Louisa May Alcott Little Women een driedelige serie maken. Dit kondigde PBS 2 mei aan. Playground, de productiemaatschappij achter het Emmy-genomineerde Wolf Hall, zal de miniserie gaan produceren. Het tweedelige boek Little Women uit 1868 en 1869 werd in het Nederlands vertaald als Onder moeders vleugels. Het verhaal speelt zich af in Orchard House, het huis van het gezin Alcott in Concord (Massachusetts). De roman volgt het leven van de vier zusters — Meg, Jo, Beth en Amy March — en is losjes gebaseerd op de kindertijdervaringen van de schrijfster en haar drie zussen.

  Naamloze drama
  - CBC heeft een nog naamloze juridische dramaserie rechtstreeks als serie besteld met Kristin Kreuk (Smallville, Beauty and the Beast) in de hoofdrol. Het project wordt geschreven door Brad Simpson (Rookie Blue, King) en draait om Joanne (Kreuk), een snel carrière makende advocaat die haar zakelijke, luxe, grote stedelijke baan achter zich laat om een controversiële zaak in haar geboortestad te tackelen. En het eind van het liedje is dat ze daar ook blijft. Het tiendelige eerste seizoen zal deze zomer in productie gaan om in 2017-2018 in première te gaan.

  Naamloze komedie
  - Jeff Goldblum (Raines) en Danny DeVito (It's Always Sunny in Philadelphia) zullen gaan samenwerken in de nieuwe, nog naamloze, half uur durende komedie van Amazon. De serie is gecreëerd en geschreven door Tim Long (The Simpsons). De serie zal draaien om een iconisch muzikaal duo, Matt Downey (Goldblum foto L) en Arlo Finkleman (DeVito foto) die gedwongen worden om weer samen te gaan werken ondanks hun jaren lange haat voor elkaar.


  NBC
  - NBC heeft twee drama’s besteld als serie. Rise (voorheen Drama High) met Josh Radnor (How I Met Your Mother) in de hoofdrol. Rise was al een favoriet van NBC vanaf het begin. Rise is geïnspireerd op het baanbrekende verhaal van de middelbare school leraar Lou Volpe zoals neergepend in het boek Drama High. For God & Country met Mike Vogel (Under the Dome) en Anne Heche (Aftermath) in de hoofdrol wordt omschreven als een spannende reis in de complexe wereld van de Amerikaanse militaire helden die undercover werken.

  The Vampire Chronicles
  - Anne Rice is al een paar maanden bezig om haar boekenreeks The Vampire Chronicles op de televisie te krijgen. Nu gaat het ook daadwerkelijk gebeuren.

  Yellowstone
  - Paramount Network heeft hun eerste nieuwe originele gescripte dramaserie besteld, Yellowstone. De serie word geschreven en geregisseerd door Taylor Sheridan (Sons of Anarchy). De productie van het tiendelige Yellowstone zal deze herfst van start gaan en in de zomer van 2018 bij de nieuwe zender in première gaan. Yellowstone volgt de Dutton familie, aangevoerd door John Dutton, die de grootste begrensde ranch bezitten in de Verenigde Staten. Ze worden voortduren aangevallen bij hun grenzen, door landontwikkelaars, een indianenreservaat, en een Amerikaans nationaal park.

  Vernieuwde Series
  Family Guy
  - Volgens meerdere bronnen heeft FOX in het geheim de animatieserie Family Guy vernieuwd met een zestiende seizoen die in het najaar van 2017 van start zal moeten gaan. Het wachten is op officiële bevestiging van FOX.

  Freakish
  - Hulu heeft de horrorserie Freakish vernieuwd met een tweede seizoen. Het verhaal zal in het tweede seizoen van tien half uur durende afleveringen verder gaan later in 2017.

  Hap and Leonard
  - Sundance TV heeft de dramaserie Hap and Leonard vernieuwd met een derde seizoen van zes afleveringen die aan het begin van 2018 van start zal gaan. Het derde seizoen zal gebaseerd zijn op het boek van Joe R. Lansdale The Two-Bear Mambo. Ook in het derde seizoen zullen James Purefoy en Michael Kenneth terugkeren.

  Jamestown
  - Hoewel het eerste seizoen pas op 5 mei in première is gegaan, heeft Sky 1 besloten om de historische dramaserie Jamestown nu al te vernieuwen met een tweede seizoen. De TV Times en de Radio Times waren vooraf al zeer positief over de nieuwe 17-eeuwse serie van de makers van Downton Abbey. Jamestown vertelt het verhaal van de geboorte van een natie. Hoe de eerste Britse kolonisten zich settelen voor een leven in America.

  Line of Duty
  - Niet geheel verrassend heeft de BBC de politie-dramaserie Line of Duty vernieuwd met een vijfde en zesde seizoen.

  Plebs
  - ITV heeft besloten om de komedie Plebs een vierde seizoen te geven. Het filmen van de acht afleveringen voor het vierde seizoen zullen in augustus van start gaan. De verwachting is dat castleden Tom Rosenthal, Joel Fry en Ryan Sampson allen zullen terugkeren in het vierde seizoen, die in het begin van 2018 van start zal gaan.

  Roseanne
  - Er komt een revival van de komedieserie Roseanne. Er moet alleen nog een zender worden gezocht die het gaat uitzenden.

  Z: The Beginning of Everything
  - Geheel tegen de verwachting in heeft Amazon de muzikale serie Z: The Beginning of Everything vernieuwd met een tweede seizoen. Dit terwijl de serie niet erg goede kritieken krijgt. Eigenlijk net als Good Girls Revolt, die wel na twee maanden werd gecanceld. Volgens een woordvoerder van Amazon heeft men een goed toekomstperspectief uitgedokterd welke meteen duidelijk zou worden bij de lancering van het tweede seizoen.

  Afleveringen
  The Good Fight
  - The Good Wife spin-off The Good Fight doet het zo goed dat het meer afleveringen krijgt voor het tweede seizoen.

  Algemeen nieuws
  Schrijversstaking
  - De schrijvers lijken een akkoord te hebben bereikt, een schrijversstaking is afgewend.

  Casting Nieuws
  Designated Survivor
  - Op 10 april liet MijnSerie al weten dat Designated Survivor van ABC vernieuwd was met een tweede seizoen, ze moesten alleen nog op zoek naar een showrunner. Die hebben ze inmiddels gevonden. Keith Eisner (The Good Wife) zal de nieuwe showrunner zijn voor het tweede seizoen van Designated Survivor. Eisner zal Jeff Melvoin opvolgen, die aan zal blijven als uitvoerend producent. Eisner is de vierde showrunner van de serie, hij volgt Amy B. Harris, Jon Harmon en Melvoin op.

  Game of Thrones
  - We wisten al dat Ed Sheeran een rolletje zou gaan krijgen in het zevende seizoen van Game of Thrones, we wisten alleen nog niet wat hij zou gaan doen. Nu wel, want The Shape of You-zanger heeft op de radio verklapt wat hij gaat doen. “Ik doe een scène met Maisie”, zegt Ed over Maisie Williams (Arya Stark). “Ik zing een liedje en dan zegt zij: ‘Oh, dat is een mooi liedje.’ En dan is er nog wat tekst.” Het is niet een verrassing dat de zanger uitgerekend met Maisie een scène doet, want de makers vroegen hem voor een gastrol als verrassing voor de 20-jarige actrice en groot fan van Ed.

  Star Trek: Discovery
  - Of Star Trek: Discovery ooit nog uitgezonden gaat worden is niet te voorspellen, maar het nieuws blijft wel binnenkomen.

  Stranger Things
  - Will Chase is gecast voor het tweede seizoen van Stranger Things. Chase heeft getekend voor een cruciale terugkerende rol. Chase (Nashville) is de vader, Neil Mayfield, in een gezin dat recent naar Hawkins verhuisd is. Wellicht dat hij de vader speelt van de twee nieuwe kinderen die in de serie gecast zijn: Max en Billy. Zij worden gespeeld door nieuwkomers Sadie Sink en Dacre Montgomery.

  The Looming Tower
  - Alec Baldwin is toegevoegd aan de cast van de nieuwe Hulu 9/11 dramaserie The Looming Tower. Baldwin (30 Rock) krijgt een gastrol als de ex-CIA directeur George Genet. George is de partner van Richard Clarke (Michael Stuhlbarg) in de strijd tegen Al Qaida. Ondanks dit gegeven ziet het er naar uit te zien dat hij zomaar meer kan weten dan hij laat merken. Baldwin is niet de enige acteur die met zekerheid deel zal uitmaken van de cast. Andere namen die eerder bekend werden gemaakt zijn Jeff Daniels, Tahar Rahim, Peter Sarsgaard, Bill Camp, Virginia Kull, Louis Cancelmi, Ella Rae Peck, Sillivan Jones en Wrenn Schmidt. The Looming Tower is gebaseerd op het boek van Lawrence Wright.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week is er weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Denise Wolfs gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Showtime, seizoen 2 – aflevering 4
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 17
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 24 april tot en met 30 april.

  MijnSerie
  MijnSerie Quiz
  - Weet jij veel over series? Dan is dit je kans om de Quiz master te worden van MijnSerie. Klik hier om alles over de Quiz te lezen en mee te doen.

  Populairste series
  Populairste series afgelopen week 18
  - Welke series waren er in week 18 het populairst? Klik hier om het te lezen.


  Nominaties en Prijzen
  Daytime Emmy’s
  - Op 17 september zijn de uitreikingen van de Primetime Emmy’s aan de beurt, maar op zondag 30 april zijn de middagprogramma’s in het zonnetje gezet.

  Prijsvragen
  Antwoorden prijsvraag week 17
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * The Legacy (Arvingerne)
  Vraag: Wie overlijdt er aan het begin van de serie?
  Antwoord: Veronika Gronnegaard

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Sense8
  - Op 5 mei is het tweede seizoen van de Netflix-sciencefictionserie Sense8 van start gegaan. En onze eigen hoofdstad Amsterdam heeft zo te zien een rol gekregen met onder andere de grachten en de Nachtwacht in het Rijksmuseum.
  Video on youtube

  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei.

  -Maandag 8 mei:
  16.30 – Hetty Feather – Seizoen 3 (CBBC)
  18.00 – The Evermoor Chronicles – Seizoen 2 (Disney Channel)
  20.00 – The Wall (2016) – Seizoen 2 (NBC)

  -Dinsdag 9 mei
  22.00 – Chopped – Seizoen 34 (Food Network)

  -Donderdag 11 mei
  20.15 – Die Toten von Turin – Serie première (Arte)

  -Zondag 14 mei
  21.30 – Broadchurch – Seizoen 3 (RTL 4)

  * Wist je Dat?:
  - Aan het tweede seizoen van Stranger Things meer horrorelementen zullen worden toegevoegd. Dit vertelde Finn Wolfhard die Mike Wheeler speelt: “Ik denk dat dit seizoen een stuk duisterder wordt. En veel meer gericht op horror. Ik denk dat mensen het leuker gaan vinden dan het eerste seizoen. Er zijn uitdagingen waar de personages tegenover komen te staan, die ook heel echt zijn. En die eng zijn.” Dustin, gespeeld door Gaten Matarazzo, vulde aan: “Het toffe aan dit seizoen is, is dat je inzicht krijgt in elk personage afzonderlijk. Je gaat veel meer zien van de levens van de personages en hoe ze met de gebeurtenissen {van het vorige seizoen} omgaan. Ik denk dat ze allemaal emotionele littekens dragen. Ze voelen zich eenzaam omdat hun beste vriend Will terug is en zich niet zoals vroeger gedraagt. Hij is veranderd.” Op 31 oktober gaat het tweede seizoen van Stranger Things van start bij Netflix.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Finn Wolfhard

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_sarlottje
  08 Mei 2017 12:00 -
  Jammer dat APB geen 2e seizoen krijgt. Vond het wel een leuke serie!
  Reageer
  avatar_xlucasverbunt
  08 Mei 2017 12:20 -
  Had het verwacht, maar nog steeds heel erg jammer van 'Emerald City'! Een van mijn favorieten dit seizoen. 'Frequency' was ook erg goed, maar het verhaal is mooi afgesloten. Ik denk dat het goed is als ze het inderdaad geen tweede seizoen geven!
  Reageer
  avatar_hero88
  08 Mei 2017 12:58 -
  beetje jammer van de spoilers
  Reageer
  avatar_renzoroy
  08 Mei 2017 23:09 -
  frequency en no tomorrow zijn zojuist officieel gecancelled.
  Reageer