Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Denise81

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 44ste Onbekende Seriekijker is Denise Wolfs (35).

Denise Wolfs

Aantal serie-uren per week: Het ligt er een beetje aan wat ik in een week te doen heb, maar ik denk dat ik gemiddeld toch wel aan twaalf uur per week kom.
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik trouw heb gevolgd was ER. Het was echt een ding van mijn moeder en mij. Iedere vrijdagavond zaten we klaar om samen ER te kijken. Hetzelfde geldt voor Gilmore Girls en Desperate Housewives. Op de dinsdagavond…wat lekkers erbij en natuurlijk commentaar leveren, haha. Heerlijke herinneringen zijn dat. Nu woon ik alweer jaren alleen, maar het samen series kijken met mijn moeder mis ik soms nog wel.
Beste serie ooit: 24 en Prison Break gaan gelijk op in deze, maar als ik er één moet kiezen ga ik toch voor Prison Break. Zo ontzettend spannend. Eén van de weinige series waar ik iedere aflevering op het puntje van mijn stoel zat. Ook de serie die ik al meer dan één keer heb bekeken. Seizoen vier was niet het beste seizoen, maar desalniettemin kijk ik erg uit naar het vervolg dat begin april is begonnen!
Beste serie op dit moment: Zonder enige twijfel The Walking Dead. Ik ben zo verliefd op deze serie. Voor mij heeft deze serie alles wat ik nodig heb: karakters waar je van gaat houden en waarmee je meeleeft, spanning, actie, drama en verdriet en een vleugje romantiek. Ook de diepere laag in deze serie vind ik goed gedaan. Mensen die The Walking Dead niet kijken zeggen vaak…’oh, dat gaat over zombies’, maar het is zoveel meer dan dat. Het gaat over wat mensen elkaar aandoen en wat ze doen om te overleven. Ik vind het vreselijk dat seizoen zeven alweer voorbij is en dat we dan weer zo’n zeven (!) maanden moeten wachten op seizoen acht.
Serie die op de planning staat: Wat al lopende series betreft staan Homeland en Suits nog op mijn verlanglijst. Vooral Homeland wordt me van alle kanten aangeraden dus daar ben ik wel nieuwsgierig naar. The Originals staat ook nog op mijn lijst. Ik heb The Vampire Diaries altijd met plezier gekeken en aangezien The Originals een spin-off is ben ik daar wel benieuwd naar. Een leuke niet-nadenken-serie die ik nog wel graag wil proberen is Pretty Little Liars. Van series die nog niet verschenen zijn ben ik erg nieuwsgierig naar Midnight, Texas en The Handmaid's Tale.



Denise, haar gebruikersnaam is Denise81, is 4 jaar en 1 maand lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Denise, 35 jaar en op MijnSerie.nl kun je me vinden onder de naam Denise81. Ik woon in Den Haag, samen met mijn konijn en heb een fulltimebaan bij de overheid. Helaas blijft daardoor minder tijd over om series te kijken dan ik graag zou willen. Ik kijk al zo lang als ik me kan herinneren naar series, maar echt fanatiek kijk ik nu een jaar of tien. Ik denk dat ik MijnSerie.nl nu zo’n drie jaar bezoek, in de begintijd niet zo vaak, maar tegenwoordig veel meer. Het is een ideale site om bij te houden welke aflevering van een serie ik als laatste heb gezien, want als ik meerdere series tegelijk kijk vergeet ik soms waar ik ben gebleven.



Hoe ziet je persoonlijk Top 5 eruit?: “1. The Walking Dead, 2. Prison Break, 3. This Is Us, 4. Supernatural, 5. Downton Abbey.”Heb je naast hele goede series ook wel eens hele slechte gezien? Zo ja, welke is dat dan?: “Voor mij is dat American Horror Story. Ik ben een aantal keer begonnen aan seizoen één en later ook aan andere seizoenen in de hoop dat ik die beter vond, maar helaas, deze serie kan me totaal niet boeien. Ik vind het vooral erg vaag en vreemd. En ik denk dat ik een van de weinigen ben die geen fan is van Game of Thrones. Seizoen één gezien, maar nooit behoefte gehad om verder te gaan met seizoen twee. Het ziet er prachtig uit, maar op de een of andere manier vind ik het niks.”



Welke series volg je op dit moment?: “Dat zijn er een heleboel, ik zal me beperken tot de belangrijkste. The Walking Dead uiteraard. This Is Us, wat mij betreft één van de beste nieuwe series van dit seizoen. Supernatural volg ik ook nog steeds, Sam en Dean voelen inmiddels als familie. Soms kijk ik een tijdje niet, maar ik kom er altijd bij terug. Verder volg ik Blindspot en The Blacklist ook.” Ben je ook wel eens verslaafd geweest op series de je volgt of hebt gevolgd? Zo ja, hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Vroeger was ik wel redelijk verslaafd aan 24. Iedere aflevering eindigde met een cliffhanger van jewelste dus bij iedere aflevering dacht je ‘nog eentje dan’ en voor je het wist was het opeens half één ’s nachts. Ik gaf maar gewoon toe aan mijn verslaving. Uiteindelijk had ik er zoveel gekeken dat ik het vanzelf opeens zat was.”



Je hebt in serieland heel veel verschillende genres en landen waar series vandaan komen. Heb jij voorkeuren in genres en landen?: “Dan moet ik toch concluderen dat dit sciencefiction is. Als ik nu even erover nadenk blijk ik toch wel een fascinatie met vampiers, weerwolven en zombies te hebben. Ook spannende series doen het goed bij mij. Komedieseries kijk ik eigenlijk nooit en drama ook niet zo heel vaak. Ik kijk vooral Amerikaanse series, maar die worden op de voet gevolgd door Scandinavische series. Zo houd ik ook erg van The Bridge, Dicte, Trapped en Follow The Money. Het tempo is heel anders in Scandinavische series en ze zijn vaak natuurlijker dan Amerikaanse series. Er zit vaak minder geweld in dan in Amerikaanse series, maar het verhaal zit altijd heel goed in elkaar. En ik vind Zweeds een geweldige taal, dat helpt ook, haha. Engelse series kijk ik minder vaak, op Downton Abbey en The Musketeers na.”
Jared Padelecki uit Supernatural
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Ik vind James Spader in The Blacklist fantastisch. Hij is voor mij de hoofdreden dat ik deze serie nog steeds volg. Ik heb een zwak voor Jared Padalecki die natuurlijk Sam speelt in Supernatural, al heeft dat ook wel een beetje met zijn looks te maken, hihi. Verder vind ik Peter Haber, de acteur die Beck speelt, erg goed. Wat de dames betreft: Maggie Smith was briljant in Downton Abbey.”



Wat betekenen al die series voor je? Is het ontspanning of nog meer?: “Voor mij is series kijken pure ontspanning. Als ik een goede serie kijk vergeet ik alles om me heen en denk ik even nergens aan. Ik kan me ook echt verheugen op een serie. Heerlijk om mee te huilen of juist om op het puntje van mijn stoel te zitten. Zeker bij series die ik al jaren volg merk ik dat ik bijvoorbeeld echt verdrietig kan zijn als een belangrijk karakter dood gaat. Hoe kijk je al die series? Waar ben je hoe zit je erbij?: “Ik woon alleen en ben single dus ik kijk meestal lekker in mijn eentje. Uitgestrekt op de bank met een kop thee erbij, heerlijk!” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: ”Ik doe beide. Sommige series, vooral de Scandinavische, volg ik gewoon op televisie maar series als The Walking Dead en This Is Us stream ik. Ik kan natuurlijk niet wachten totdat sommige series eindelijk eens op de Nederlandse televisie verschijnen. Verder heb ik al vanaf het begin een abonnement op Netflix. Dit wel alleen voor de series en zeker voor de Netflix Originals. Soms kijk ik heel fanatiek Netflix en dan weer een poosje wat minder, maar mijn abonnement houd ik zeker!”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik zou mezelf toch wel een 8,5 willen geven. Als ik een serie goed vind ben ik heel trouw. Ik kijk veel verschillende series en ook verschillende genres. Ik vind het ook leuk om dingen over series te lezen. Naast MijnSerie.nl ben ik bijvoorbeeld ook regelmatig op tv.com te vinden. Ik vind MijnSerie zo’n leuke site omdat ik er precies kan bijhouden bij welke aflevering ik ben gebleven en het is superleuk om recensies van andere bezoekers te lezen. Ik doe er inspiratie op en als iemand heel enthousiast is over een serie dan maakt me dat nieuwsgierig en ga ik ook eens kijken.”

Denise Wolfs (Denise81) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 15 mei komt er een andere serie-fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Denise, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

, 5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

sarlottje
sarlottje 1 mei 2017, 14:52
Leuk om te lezen!
Linda60
Linda60 1 mei 2017, 17:16
Leuk om te lezen. Echter schrijf je een een leuk niet nadenken en benoem je pretty little liars maar vergis je niet. Het is geen hoogstandje qua acteerwerk etc maar je moet wel bij de les blijven anders snap je er geen snars meer van.
Log in om een reactie achter te laten