Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Vampire Chronicles van Anne Rice wordt serie

The Vampire Chronicles van Anne Rice wordt serie

Anne Rice is al een paar maanden bezig om haar boekenreeks The Vampire Chronicles op de televisie te krijgen. Nu gaat het ook daadwerkelijk gebeuren.

Anne Rice heeft elf romans geschreven onder de verzamelnaam The Vampire Chronicles. Hiervan zijn er al twee verfilmd; Interview with the Vampire uit 1994, met onder andere Tom Cruise, Brad Pitt en Kirsten Dunst en in 2002 werd met een nieuwe cast Queen of the Damned verfilmd. Helaas voor alle Ann Rice-fans bleef het hierbij, want alle pogingen om de andere boeken te verfilmen strandden.

De rechten van alle elf boeken werden verkocht aan Anonymous Content en er is nu een productiebedrijf, Paramount Pictures, dat de boekenreeks daadwerkelijk tot serie maakt. De scenario’s zullen worden geschreven door Christopher Rice, die ook samen met zijn moeder Anne dient als uitvoerend producent. Verder zijn vanuit Anonymous Content David Kanter en Steve Golin aangesteld als uitvoerend producenten.

Paramount schreef het volgende in het persbericht: “Het is zo onmiskenbaar dat Anne Rice het paradigma vorm gaf waartegen alle vampierverhalen afgemeten worden. De rijke en omvangrijke wereld die ze maakte met The Vampire Chronicles is ongeëvenaard en verfijnd, met gotische ondertonen en perfect om het publiek te betoveren. De serie zit vol meeslepende personages, waaronder Lestat, mogelijk één van de beste originele personages ooit. We kijken ernaar uit samen te werken met Anne, Christopher en het team van Anonymous Content aan deze epische serie.”

En Rice zelf laat ook weten zin te hebben om “samen te werken met Paramount TV en Anonymous Content - bekend om buitengewone en baanbrekende series als True Detective, Quarry en The Knick. “In deze unieke gouden tijd van televisie, had ik niet kunnen vragen om een gepassioneerder team om mijn geliefde vampierheld, Lestat, tot leven brengen in een serie van de hoogste kwaliteit. Dit is een droom die uitkomt, voor mij en Lestat en voor de fans die al jaren vragen om een serie.”

Verheug jij je erop om Lestate en The Vampire Chronicles in een serie tot leven te zien komen?


Ann Rice
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

anonymous
4 mei 2017, 15:46
Dacht dat de vampieren hype wel voorbij was? Als het de sfeer krijgt van True Blood prima, wordt een soap zoals TVD en Originals, laat het dan maar zitten.
0
sarlottje
4 mei 2017, 15:52
Ja klopt. Bij al die series die je opnoemt, is het eerste seizoen wel leuk, maar op een bepaald moment rekken ze het verhaal zo erg op, dat het niet meer leuk wordt.
0
anonymous
4 mei 2017, 16:30
Als het zo is als in True Blood dan graag (al komt Midnight Texas ook al snel). Ik blijf een fan van de Vampiers. Dus laat maar komen :)
0
Sproet2jes
4 mei 2017, 21:20
Klinkt goed, vond de film interview with a vampire 'n spannende film. Als de serie die sfeer gaat hebben..., laat maar komen i.d.d.
0
Christophe
5 mei 2017, 12:26
Ik geloof niet dat er iets is, waar ik meer naar uitkijk dan om Lestat, Louis en Armand tot leven te zien komen in een serie. Zeker omdat Anne Rice en haar zoon zelf instaan voor de scenario's. Die boeken zijn echt onwerelds goed, vooral boek 2 "Mijn naam is Lestat" behoort tot mijn favoriete boeken ooit.
1
Log in om een reactie achter te laten