Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 2

Weekoverzicht 2

Weekoverzicht van 9 januari tot en met 15 januari

* Weetjes:
-Netflix heeft nu definitief aangekondigd dat Jessica Jones, Daredevil en Luke Cage als series pas in 2018 zullen terugkeren. Maar de fans hoeven niet lang zonder de drie Marvel-superhelden te zitten. Alle drie zullen ook hun opwachting maken in The Defenders. Ook de Marvel-superheld Iron Fist zal in 2017 in première gaan. En naar alle waarschijnlijkheid zal ook The Punisher er voor gaan zorgen dat in 2017 de seriewereld een stuk veiliger is.


Algemeen Serienieuws
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in de eerste week van januari het populairst. Klik hier om het te lezen.

Datums Series
AMC
- Drie series van AMC hebben een (première)datum gekregen. De eerste is Into the Badlands. Het tweede seizoen van de martial arts dramaserie zal op zondag 19 maart om 22.00 uur van start gaan. De nieuwe serie The Son, die de terugkeer inluidt van Pierce Brosnan op de televisie, zal bij AMC en bij Sundance TV op zaterdag 8 april om 21.00 uur in première gaan. En het derde seizoen van Better Call Saul zal op maandag 10 april om 22.00 uur van start gaan.
Video on youtube


Bull (2016)
- Kennelijk vond Net5 de titel Bull (2016) niet goed genoeg en hebben ze er Dr. Bull van gemaakt. Maar fans van Dr. Phill kunnen gerust zijn, het is echt dezelfde serie die op 20 september in première ging bij CBS. Op zaterdag 11 februari om 21.30 uur zal Net5 namelijk van start gaan met het eerste seizoen van Bull (2016) (Dr. Bull), gebaseerd op het leven van Dr. Phill McGraw.

Hap and Leonard
- Sundance TV heeft de datum van het tweede seizoen van Hap and Leonard aangekondigd. De dramaserie Hap and Leonard: Mucho Mojo gaat op woensdag 15 maart om 22.00 uur van start bij Sundance.

Twin Peaks (2017)
- Showtime heeft eindelijk de premièredatum bekend gemaakt voor de langverwachte terugkeer van Twin Peaks (2017). Klik hier om te lezen wanneer Twin Peaks (2017) in première zal gaan.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers van de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series
Aftermath (2016)
- Syfy heeft besloten om niet verder te gaan met de sciencefictionserie Aftermath (2016). Acteur Jemes Tupper heeft het nieuws van de cancelering bevestigd op Twitter: “Het is zo jammer dat Aftermath (2016) geen tweede seizoen gaat krijgen.” De seizoensfinale op 20 december 2016 gaat nu de boeken in als seriefinale.

Doc Martin
- De Britse dramaserie van ITV, Doc Martin, is vernieuwd met een allerlaatste negende seizoen. Eerst werd er nog aangekondigd dat het achtste seizoen de laatste zou zijn, maar acteur Martin Clunes vertelde dat de serie eindigt met een negende seizoen: “We gaan met het achtste seizoen beginnen in het voorjaar en het zal waarschijnlijk in het najaar worden uitgezonden, dus seizoen acht is de één na laatste.”

Good Girls Revolt
- De Amazon dramaserie Good Girls Revolt is definitief gecanceld. Het is niet gelukt om een nieuw onderkomen voor de serie te vinden. Reeksschepper Dana Calvo heeft het nieuws bevestigd: “Good Girls revolt zal niet op een andere zender worden uitgezonden. We hebben voor ons gevoel een tien uur durend stuk gemaakt, en ik zal de wereld en de karakters die de cast tot leven hebben gewekt gaan missen. Maar ik zal vooral de berichten gaan missen van iedereen die vertelde dat het een impact op hen heeft gehad. Ik stuur vandaag liefde en dankbaarheid voor het privilege om dit verhaal te vertellen dat ons dichter tot elkaar brengt en ons sterker maakt.”

Portlandia
- Er is goed en slecht nieuws voor de fans van de IFC's komische sketchserie Portlandia. IFC heeft besloten om Portlandia te vernieuwen met een achtste seizoen, maar dat achtste seizoen zal tevens de allerlaatste worden. In 2018 zal het allerlaatste achtste seizoen worden uitgezonden.

Nieuwe Series
Empire spin-off
- Er komt zeker een Empire spin-off. Na de aankondiging dat er definitief een vierde seizoen gaat komen van de populaire muzikale dramaserie Empire. Lee Daniels, mede-bedenker van Empire, vertelt: “Ik kan officieel vertellen dat we een spin-off gaan krijgen. We zijn al bezig met diepgaande gesprekken. We hebben alle ideeën op tafel gegooid om te weten te komen hoe het eruit moet gaan zien, en we zijn eruit! Het heeft alleen wat tijd nodig, weet je? We moesten een goede basis opbouwen met Empire, om er daarna achter te komen wat de B-chorus was. Het ziet er naar uit dat het gaat gebeuren.”

Suspects (2017)
- Carly Wijs (Divorce) gaat in de Nederlandse bewerking van het Britse Suspects spelen. Wat deze serie bijzonder maakt is dat er niet gewerkt wordt met een script. De acteurs, Wijs, Jeroen Spitzenberger en Britte Lagcher, moeten een eigen invulling geven aan het verhaal en de karakters. Vanaf eind maart zal Suspects (2017) te zien zijn bij Videoland.

The Chi
- Showtime heeft Lena Waithe's drama The Chi als serie besteld. Elke aflevering duurt een uur en is bedacht, uitvoerend geproduceerd en geschreven door Waithe. The Chi is een relevante, tijdsgebonden en onderscheidend coming-of-age verhaal en volgt zes karakters die onderling aan elkaar verbonden zijn de South Side van Chicago. Brandon is een ambitieuze jonge man met veel zelfvertrouwen die droomt van het ooit kunnen openen van een eigen restaurant. Maar hij wordt heen en weer geslingerd tussen de belofte van een nieuw leven en de verantwoordelijkheid voor zijn moeder een jongere broer die wonen in de South Side.

The Ballad of Buster Scruggs
- De gebroeders Coen (Joel en Ethan) zullen na vele succesvolle films de overstap maken naar het kleine scherm. De regisseurs zullen een nieuwe westernserie gaan maken, The Ballad of Buster Scruggs. Het wordt een miniserie en net als True Grit een echte western. Het scenario zal worden geschreven door beide broers en waar het over zal gaan is nog niet bekend gemaakt, het zal in ieder geval geen remake of reboot worden van een ander verhaal. Ook hebben de broers plannen om er een anthologieserie van te maken. Uiteraard houdt MijnSerie je op de hoogte van verdere ontwikkelingen rondom deze nieuwe serie.

The Spy Who Came in From the Cold
- AMC en BBC slaan hun handen ineen om weer een John le Carré-boek tot een serie te maken. Na het succes van The Night Manager smaakt Le Carré naar meer. The Spy Who Came in From the Cold is een boek uit 1963 en is al in 1965 verfilmd. De gelijknamige serie zal gebaseerd zijn op het boek. Het boek draait om spion Alec Leamas die in de jaren 50 gestationeerd is in Berlijn. Hij ziet weinig heil meer in zijn carrière. John le Carré: “Ik ben erg enthousiast over dit project, ik heb veel vertrouwen in het team.”

White Famous
- Showtime heeft de half uur durende serie White Famous tot serie besteld. White Famous gaat over een jonge getalenteerde Afro-Amerikaanse komiek Floyd Mooney (Jay Pharoah, Saturday Night Live) die op het punt staat om beroemd te worden, en langzaam ook geliefd begint te worden bij een blank publiek ('white famous').

Young & Sofia
- De spin-off van Young & Hungry, Young & Sofia gaat definitief niet door bij Freeform. Freeform heeft aangekondigd niet langer verder te gaan met de spin-off met de actrices Ashley Tisdale en Aimee Carrero in de hoofdrol. Het multicamera-project had al een titel en het plan was om Young & Sofia te introduceren in de achtste aflevering van het recente vierde seizoen van Young & Hungry.

Vernieuwde Series
Chesapeake Shores
- Hallmark Channel heeft de dramaserie Cheaspeake Shores vernieuwd met een tweede seizoen. En dit nieuws is niet echt een verrassing, daar Chesapeake Shores de meest succesvolste serie is in de geschiedenis van Hallmark Channel. Het tweede seizoen krijgt tien afleveringen en de productie start in het voorjaar om het in de zomer van 2017 te kunnen uitzenden.

Drunk History
- Comedy Central heeft de komedieserie Drunk History vernieuwd met een vijfde seizoen.

Good Behavior
- TNT heeft de dramaserie Good Behavior vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen had een gemiddelde van 4,4 miljoen kijkers per aflevering. Het tweede seizoen van Good Behavior staat gepland voor najaar 2017.

Heel Holland Bakt
- Omroep Max heeft het programma Heel Holland Bakt vernieuwd met een vijfde seizoen en nu zijn ze opzoek naar thuisbakkers. Dus kun je wel je weg vinden in de keuken en bak jij de heerlijkste taarten en andere lekkernijen voor iedereen, je kunt je nu aanmelden via deze link.

Hunted (2016)
- AVROTROS heeft de spannende realityserie Hunted (2016) vernieuwd met een tweede seizoen. Ze zoeken kandidaten voor het tweede seizoen en opgeven kan via deze link.

Mars
-National Geographic Channel heeft de docu-dramaserie Mars vernieuwd met een tweede seizoen. Het is de bedoeling dat het tweede seizoen later in 2017 te zien zal zijn.

Smeris
- Het derde seizoen van de BNN-serie Smeris gaat op 22 januari van start. Maar er is inmiddels ook een vierde seizoen en een film aangekondigd.

StartUp (2016)
- Crackle heeft een tiendelig tweede seizoen besteld van de misdaad-/dramaserie StartUp (2016). Het tweede seizoen zal in het najaar van 2017 te zien zijn bij Crackle. In het tweede seizoen zullen ook Martin Freeman en Adam Brody weer te zien zijn.

The Affair
- Showtime heeft aangekondigd dat de dramaserie The Affair een vierde seizoen gaat krijgen die in het najaar van 2017 van start zal gaan.

Casting Nieuws
Familie Kruys
- In het derde seizoen van Familie Kruys zal Monic Hendrickx (foto) haar opwachting maken. Hendrickx (Penoza) zal psychiater Rozemarijn gaan spelen. Hendrickx vind het heel leuk om met Hans Dagelet, die de rol van Thomas vertolkt, te mogen spelen: “Soms loopt het gewoon zo dat je elkaar niet eerder treft. Hans is iemand die uitdagend speelt, hij probeert je echt uit het lood te slaan. Dan moet je proberen in je rol te blijven. Ik ben een paar keer in de lach geschoten en heb me meermaals afgevraagd of ze wel zo psychiatrisch verantwoord te werk ging.”

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Sandra Hutchison gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

Showtime, aflevering 34
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 01
- Klik hier voor de kijkcijfers van 2 januari tot en met 8 januari.

MijnSerie
Recensies
- Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en te lezen of je nog een serie kan toevoegen of juist verwijderen aan je must-see-lijst.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
ABC
- Welke series gaan wanneer (weer) van start of in première bij ABC en welk nieuws heeft de alfabet zender nog meer? Klik hier om alles te lezen.

FOX
- Welke serie gaan wanneer (weer) van start bij FOX en welke serie heeft FOX vernieuwd? Klik hier om al het FOX nieuws te lezen.

Freeform
- Freeform vernieuwt en kondigt startdatums aan. Klik hier om te lezen wanneer welk series weer beginnen en welke serie vernieuwd zijn.

FX
- Ook FX heeft veel nieuws aangekondigd. Wanneer series gaan beginnen, welke zijn uitgesteld en welk in productie zijn genomen? Ook hebben ze een serie vernieuwd, lees er hier alles over.

Hulu
- Hulu krijgt de streamingrechten van The Golden Girls. Hulu vertelt in een verklaring: “Het is de eerste keer dat één van de populairste sitcoms aller tijden in haar totaliteit beschikbaar is op Hulu. We zijn hier dan ook bijzonder enthousiast over.” Maar ook heeft Hulu de rechten van Body of Proof, Desperate Housewives en Private Practice. En ze hebben ook de streamingrechten van Golden Globe winnaar Black-ish. Vanaf 13 februari is The Golden Girls te zien bij Hulu.

The CW
-The CW heeft al heel vroeg zeven serie's vernieuwd, één serie hernieuwd en welke series zijn dan gecanceld? Klik hier om te lezen wat The CW van plan is voor het seizoen 2017-2018.

Nominaties en Prijzen
74ste Golden Globes Awards
- Klik hier om te lezen wie er op 8 januari naar huis zijn gegaan met de felbegeerde Awards.

Overlijdensberichten
Dietz-Werner Steck
- De Duitse acteur Dietz-Werner Steck (foto) is 31 december 2016 overleden. Steck speelde in diverse Duitse series, maar zijn bekendste wapenfeit is die van hoofdcommissaris Ernst Bienzle uit de krimi Tatort. Hij speelde deze rol 25 keer tussen 1992 en 2007. Steck wordt overleefd door zijn vrouw. Dietz-Werner Steck is 80 jaar geworden, R.I.P.


Tony Rosato
- Acteur Tony Rosato (foto) is afgelopen dinsdag 10 januari overleden in zijn huis in Toronto aan een hartaanval. Maar de autopsie moet meer duidelijkheid geven. Rosato is vooral bekend geworden van zijn sketch show in Canada, SCTV (Second City Television) en Saturday Night Live. Maar Rosato speelde ook in series als L.A. Law, Highlander, Due South, Night Heat en Relic Hunter. Rosato wordt overleefd door zijn vrouw en één kind. Tony Rosato is 62 jaar geworden, R.I.P.


Prijsvragen
Antwoord prijsvraag week 01
- Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

* The Young Pope
Vraag: In het verhaal van The Young Pope wordt Lenny Belardo de eerste Amerikaanse paus ooit en, met zijn 47 jaar, ook een hele jonge. Welke paus was in werkelijkheid de jongste ooit?
Antwoord: Benedictus IX

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand.
-Maandag 16 januari
00.00 – Undercover Boss (DE) – Seizoen 9 (RTL Television)
19.00 – Jill & Jessa: Counting On – Seizoen 3 (TLC)
21.40 – Proefkonijnen – Seizoen 6 (BNN)
22.00 – Diesel Brothers – Seizoen 2 (Discovery Channel)

-Dinsdag 17 januari
03.00 – The Story of God with Morgan Freeman – Seizoen 2 (National Geographic)
20.30 – NCIS – Seizoen 14 (Net 5)
22.00 – Ex on the Beach – Seizoen 6 (MTV)

-Woensdag 18januari
22.00 – Missing Nine – Serie première (MBC)
23.00 – Doordekken – Seizoen 2 (RTL 7)

-Donderdag 19 januari
20.30 – KLEM – Serie première (VARA)

-Zondag 22 januari
00.00 – Apple Tree Yard – Serie première (BBC One)
20.00 – Call the Midwife – Seizoen 6 (BBC One)
20.30 – Smeris – Seizoen 3 (BNN)

* Wist je Dat?:
-Brian Grazer, uitvoerend producent Arrested Development, heeft aangekondigd dat het vijfde seizoen heel binnenkort van start zal gaan: “Ik denk dat we heel dichtbij zijn om het eindelijk voor elkaar te krijgen. Alle acteurs hebben toegezegd om het te gaan doen en ik denk ook dat ze akkoord zijn gegaan met hun beloningsstructuur {een duur woord voor salaris, red}. Dat was het moeilijkste.. het is allemaal moeilijk, maar het zou nu snel moeten gaan gebeuren.”

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Brian Grazer

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

sarlottje
sarlottje 16 januari 2017, 10:24
Yes! Chesapeake Shores wordt verlengd, leuke serie die je lekker kan wegkijken!
Log in om een reactie achter te laten