Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 34

Showtime, aflevering 34

"It's Showtime everybody. Showtime"

Grimm

Op 6 januari is het laatste en zesde seizoen van start gegaan van de NBC fantasyserie Grimm. Dit seizoen krijgt slechts dertien afleveringen en daarin zal dus alles op zijn pootjes terecht moeten komen. Grimm was voor mij een heerlijk bovennatuurlijk, fantasievol en spannend ritje. Waarbij vooral de rollen van de Wesen (het Duitse woord voor wezens) meer dan prachtig waren. De transformaties (Woge) van onder andere Hexenbiest, Blutbaden, Zauberbiest, Eisbiber, Hundjäger en Fuchsbau waren soms angstaanjagend, schattig, mooi tot ware kunstwerken.

Waar het eerste seizoen nog duidelijk aftasten en spielerei was, is het vijfde seizoen in vergelijking bloederig en bloedserieus te noemen. Die reis vanaf 2011 was heerlijk om mee te maken maar ik ben blij dat ze besloten hebben om er een eind aan te breien. Door de lange seizoenen, 22 afleveringen, kreeg je soms van die opvulafleveringen en dat blijft zonde, in elke serie, dus ook in Grimm.

Vele afleveringen zijn zeer losjes gebaseerd op de verhalen van de Gebroeders Grimm, waarbij ik wel moet zeggen met een enorme artistieke vrijheid. Ook zijn er afleveringen en Wesen gebaseerd op andere legende, fabels en sage. Ook de titels van sommige afleveringen zullen vele bekend in de oren klinken, Clear and Wesen Danger, The Grimm Identity, Mommy Dearest en zelfs The Walking Dead komen voorbij.

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het gaat aflopen met de Wesen, Nick Burkhart en zijn medestanders in de strijd tegen de Black Claw. Op 31 maart 2017 zullen we te weten komen of ze in het seriesprookje Grimm nog lang en gelukkig zullen leven.

Dit was de radiocolumn, Peter en ik hebben ook nog in Showtime bij Ochtend Oostrom onze persoonlijke Top en Flop van 2016 besproken. Welke dat zijn kun je horen in het fragment hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Adele - Lovesong

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten