Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Showtime, aflevering 34

"It's Showtime everybody. Showtime"

Grimm

Op 6 januari is het laatste en zesde seizoen van start gegaan van de NBC fantasyserie Grimm. Dit seizoen krijgt slechts dertien afleveringen en daarin zal dus alles op zijn pootjes terecht moeten komen. Grimm was voor mij een heerlijk bovennatuurlijk, fantasievol en spannend ritje. Waarbij vooral de rollen van de Wesen (het Duitse woord voor wezens) meer dan prachtig waren. De transformaties (Woge) van onder andere Hexenbiest, Blutbaden, Zauberbiest, Eisbiber, Hundjäger en Fuchsbau waren soms angstaanjagend, schattig, mooi tot ware kunstwerken.

Waar het eerste seizoen nog duidelijk aftasten en spielerei was, is het vijfde seizoen in vergelijking bloederig en bloedserieus te noemen. Die reis vanaf 2011 was heerlijk om mee te maken maar ik ben blij dat ze besloten hebben om er een eind aan te breien. Door de lange seizoenen, 22 afleveringen, kreeg je soms van die opvulafleveringen en dat blijft zonde, in elke serie, dus ook in Grimm.

Vele afleveringen zijn zeer losjes gebaseerd op de verhalen van de Gebroeders Grimm, waarbij ik wel moet zeggen met een enorme artistieke vrijheid. Ook zijn er afleveringen en Wesen gebaseerd op andere legende, fabels en sage. Ook de titels van sommige afleveringen zullen vele bekend in de oren klinken, Clear and Wesen Danger, The Grimm Identity, Mommy Dearest en zelfs The Walking Dead komen voorbij.

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het gaat aflopen met de Wesen, Nick Burkhart en zijn medestanders in de strijd tegen de Black Claw. Op 31 maart 2017 zullen we te weten komen of ze in het seriesprookje Grimm nog lang en gelukkig zullen leven.

Dit was de radiocolumn, Peter en ik hebben ook nog in Showtime bij Ochtend Oostrom onze persoonlijke Top en Flop van 2016 besproken. Welke dat zijn kun je horen in het fragment hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Adele - Lovesong

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 13:00
1
Ook in de week van 5 tot en met 11 april hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 14 van 2021.
Vandaag, 09:00
Onder andere Michael Learned (The Waltons) voegt zich bij de cast van Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De serie draait om Amerika's meest beruchte moordenaar.
Gisteren, 12:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Hierro. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
zaterdag, 14:00
Ordinary Joe heeft een seriebestelling ontvangen van NBC. De serie was afkomstig van Russel Friend (House M.D.) en Garrett Lerner (House M.D.).
zaterdag, 13:00
Na de drie films van To All the Boys komt er mogelijk ook een serie die gebaseerd is op de Netflix film hit. De nog naamloze spin-off volgt het personages Kitty.
zaterdag, 12:00