Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 52

Inhoud

  Weekoverzicht van 25 december tot en met 1 januari

  Ik wens iedereen een geweldig, fantastisch, gezond, gelukkig en serie-vol 2017 toe. Daarbij maak ik graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die in 2016 tips heeft gegeven, series heeft toegevoegd om de database van MijnSerie nog uitgebreider te maken, foutjes of missende informatie in de content heeft ontdekt en verbeterd of aangevuld en trailers heeft toegevoegd. Op deze manier maken we met zijn allen, ook in 2017, van MijnSerie een nog mooiere en complete site. Ook in 2017 gaan we door met het weekoverzicht, dit is het laatste weekoverzicht met nieuwsfeiten uit 2016.

  * Weetjes:
  -Het zesde seizoen van Homeland gaat niet draaien om een grote terroristische aanslag en het voorbereiden en bestrijden daarvan. In plaats daarvan zet het zesde seizoen van Homeland weer voet op Amerikaanse grond en zal zich meer focussen op zogenaamde ‘lone wolves’ die radicaliseren. Showrunner Alex Gansa vertelde:” Het afgelopen seizoen haalden gebeurtenissen in de echte wereld het verhaal dat we vertelden in. We wisten dat we naar New York zouden gaan en terug naar de Verenigde Staten. En we wilden geen echte bedreigingen in de VS – en specifiek in New York – dramatiseren. Dus dat principe hebben we gehanteerd. We gaan dus geen grote ISIS of Al Qaeda terreurcellen laten zien, zoals we in Europa gedaan hebben (want volgens onze veiligheidsdiensten zijn die er niet in Amerika), maar zelf geradicaliseerde individuen – en die vormen een hele andere bedreiging dan die van 9/11 bijvoorbeeld. Dus hebben we de bewuste keuze gemaakt om geen ‘New York wordt door een kernbom bedreigd’-verhaal te vertellen. We gaan dat gewoon niet doen. De thriller wordt ditmaal op een psychologische manier verteld en we zijn benieuwd hoe mensen hierop gaan reageren.” Vanaf 15 februari 2017 is Homeland weer te zien bij Showtime, vanaf 29 januari op NPO 3


  Algemeen Serienieuws
  Cruel Intentions
  - In het weekoverzicht 27 lieten we nog weten dat NBC en productiehuis Sony de serie Cruel Intentions, gebaseerd op de gelijknamig film uit 1999, nog niet hadden opgegeven. Nu heeft de Magere Hein van gecancelde series de serie voorgoed in zijn klauwen. Dit omdat de opties om een cast samen te stellen zijn verlopen en die zullen niet worden vernieuwd. Wel gaan er geruchten om de serie toch opnieuw te gaan ontwikkelen, MijnSerie houdt je op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen rondom de reeds begraven serie Cruel Intentions.

  Outlander
  - Er wordt op dit moment druk gewerkt aan de finale van seizoen drie en ook het vierde seizoen zit in de pen. Uitvoerend producent Matthew B. Roberts twitterde dat de voorbereidingen onderweg zijn. Of er een vijfde seizoen gaat komen is nog niet bekend gemaakt. Het derde seizoen staat gepland om in het voorjaar van 2017 van start te gaan bij Starz!

  Preacher
  - De AMC serie Preacher kreeg een tweede seizoen en die is 23 december in productie gegaan. Veel is er niet bekend over het tweede seizoen, behalve dat het dertien afleveringen gaat krijgen.

  Sex and the City
  - De serie mag dan misschien begraven liggen op het kerkhof van gecancelde series, maar Sex and the City als film is nog springlevend. De film, gebaseerd op de gelijknamige serie Sex and the City, krijgt wederom een vervolg. Alle actrices zoals Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis en Kim Cattrall hebben officieel getekend voor een derde ronde op het grote doek. De deal is niet alleen rond, maar de dames hebben ook het script inmiddels goed gekeurd.

  The Affair
  - Als Showtime de dramaserie The Affair gaat vernieuwen met een vierde seizoen dat zal hoe dan ook het allerlaatste seizoen zijn. Co-bedenker Sarah Treem zei in een interview het volgende hierover: “Ik zie een vierde seizoen dat alle karakters weer bij elkaar brengt op een manier die heel bevredigend en verrassend zal zijn en het zal het eind van een reis zijn.” Showtime moet nog een beslissing nemen over het lot van The Affair. MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte.

  The Crown
  - Mocht Netflix de historische dramaserie The Crown te vernieuwen met een derde seizoen, zullen er vele castleden niet terugkeren. Netflix: “Na twee seizoenen, is het zeer waarschijnlijk dat de kijker afscheid moet gaan nemen van de hoofdrolspelers, die zullen worden vervangen door oudere acteurs omdat hun karakters ouder worden op het scherm.” Het tweede seizoen zal zich meer gaan focussen op het leven van Prins Philip, echtgenoot van Queen Elizabeth II, en zal er een grotere rol weggelegd zijn voor hun oudste zoon en erfgenaam Prins Charles. Bedenker Peter Morgan onthult: “We zullen beginnen met ons te focussen op Charles als een jonge jongen en zijn opleiding en op Philip en zijn achtergrond verhaal.” Het tweede seizoen van The Crown zal in 2017 van start gaan en, indien Netflix de serie gaat vernieuwen met een derde seizoen, zal dat in 2018 te zien zijn bij de streamingdienst.

  Datums Series
  Januari
  - Welke series starten wanneer in januari 2017 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 1 januari tot en met 7 januari.

  Gecancelde Series
  Girl Meets World
  - Disney Channel moet het nieuws nog officieel bekend maken maar acteur Rider Strong heeft verklaard dat het derde seizoen de allerlaatste zal zijn van Girl Meets World. Strong zegt: “We hebben het derde seizoen afgerond van Girl Meets World. Mijn broer en ik hebben veel afleveringen geregisseerd, ik heb in een paar afleveringen geacteerd en de serie is geëindigd.” In de schrijverskamer is er nog wat onzekerheid, zo staat er op twitter te lezen dat het nog niet officieel is.


  Koefnoen
  - Na dertien jaar stopt de NPO in samenspraak met AVROTROS met het succesvolle satirische programma Koefnoen. Het zou niet meer passen in de plannen voor de zaterdagavond. Producent Human Factor maakte het nieuws bekend. Omdat de NPO zegt ‘veel vertrouwen te hebben in het talent van Owen Schumacher en Paul Groot’ hebben zij de cabaretiers gevraagd om een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond. Owen Schumacher en Paul Groot vinden het ontzettend jammer dat Koefnoen gecanceld is. "We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt”, zeggen zij. “We begonnen het net een beetje onder de knie te krijgen.” Groot en Schumacher vertellen: “Wij gaan de samenwerking met ons hechte creatieve team ontzettend missen. Maar wij sluiten niet uit dat onze types in de toekomst nog eens ergens anders zullen opduiken. Koefnoen is voor ons een manier van kijken naar de wereld geworden.” Koefnoen trok gemiddeld een miljoen kijkers en heeft ook de Zilveren Nipkowschijf gewonnen.

  Nieuwe Series
  First Nine
  - Het zou zomaar kunnen dat Sons of Anarchy niet alleen een spin-off Mayans MC gaat krijgen maar ook een prequel. Bedenker/showrunner Kurt Sutter heeft daar wel wat ideeën over: “We vinden wel een manier om misschien wat dieper in te gaan op John Tellers manuscript, mochten we het geluk hebben door te kunnen gaan. En wat ik zou doen, maar niet direct, is dat gebruiken als lanceerpunt voor een prequel. Die voor mij dan iets eenmaligs zou vormen, misschien tien afleveringen, dus geen traditionele serie. En of we dat doen tussen seizoenen van Mayans weet ik niet zeker, maar het zou kunnen gebeuren. Ik denk dat het in Vietnam zou beginnen met John Teller en Piney Winston en zou laten zien hoe zij terugkeren naar Amerika. Idealiter zou in elke aflevering een nieuw lid zich bij de club voegen… En op dat punt kan Gemma zich bij hen voegen, net voordat Jax geboren wordt.”

  Overzicht nieuwe series januari
  - In januari 2017 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

  Vernieuwde Series
  Fuller House
  - Via een leuke video heeft de cast van Fuller House laten weten dat er in 2017 een derde seizoen gaat komen van de Netflix komedieserie Fuller House.

  Afleveringen
  The Flash (2014)
  - We gaan waarschijnlijk nog niet naar Gorilla City, maar Grodd komt wel terug in het derde seizoen van The CW superheldenserie The Flash (2014). Dit maakte de stemacteur David Sobolov bekent via twitter. Of dit dan gebeurt in Gorilla City is niet bekend maar Grodd zal in seizoen 3B zeker in twee afleveringen te zien zijn. Op 24 januari 2017 gaat seizoen 3B van start bij The CW.

  The Walking Dead
  - *** LET OP*** Onderstaande tekst kan spoilers bevatten als je het eerste deel van zevende seizoen nog niet hebt gezien AMC heeft er alle vertrouwen in dat The Walking Dead nog een tijdje mee kan, ondanks de dalende kijkcijfers. Bedenker Robert Kirkman vertelt dat hij nog eeuwig zou kunnen doorgaan met de comics en dat de serie The Walking Dead in het twaalfde seizoen de comics bijgehaald zou kunnen hebben: “Het heeft ons zes seizoenen gekost om nummer honderd te bereiken. Maar het gaat ons niet zes jaar kosten om nummer tweehonderd te halen en dat zal dan seizoen twaalf zijn. Op dat punt liggen we voor met de serie.” Het zit als volgt in elkaar: de mid-seizoensfinale van het zevende seizoen was die van comic-nummer #111. Zeven afleveringen eerder had de AMC-serie nog het honderdste nummer verfilmd, waarin enkele leden van de groep van Rick Grimes het noodlot ontmoetten. Dat betekent dat er nog minder dan vijftig nummers te verfilmen zijn, want afgelopen maand verscheen nummer 161 in de reeks. Op 12 februari 2017 start seizoen 7B bij AMC, en 13 februari bij FOX.

  Casting Nieuws
  DC's Legends of Tomorrow
  - George Lucas, de regisseur en bedenker van onder andere Star Wars, zal zijn opwachting gaan maken in de superheldenserie van The CW, DC's Legends of Tomorrow. Er gaat een jongere versie komen van de wereldberoemde regisseur die gespeeld gaat worden door Matt Angel (Sweet/Vicious). “Wegens omstandigheden is in de versie van tijd in aflevering 209 George Lucas iemand die stopt met de filmschool,” vertelt producent Marc Guggenheim. “Het gevolg is dat hij nooit Star Wars of Raiders of the Lost Ark maakt. En het gevolg is dat Ray, die technicus werd door Star Wars en Nate die historicus werd door Raiders, langzaam hun briljante beginnen te verliezen, omdat de dingen die hen inspireerden niet meer bestaan.” Op 24 januari 2017 zal de betreffende aflevering te zien zijn.

  Hello Goodbye
  - Yvonne Jaspers (foto) stopt na één seizoen met Hello Goodbye. Niet omdat ze Schiphol en Joris Linssen niet meer leuk vindt ,maar het is niet te combineren met haar werk voor Boer zoekt vrouw internationaal. In de internationale versie van Boer zoekt vrouw moet Jaspers veel reizen omdat de boeren in onder andere Canada, Zambia en Roemenië zitten. Ze zal dus niet meer op Schiphol zijn voor Hello Goodbye maar wel voor Boer zoekt vrouw internationaal. Joris Linssen zal de serie Hello Goodbye in zijn eentje gaan presenteren.


  Homeland
  - General Hospital moet het even met een andere Spinelli doen, want Bradford Anderson gaat een rol spelen in de serie Homeland. Anderson zal in General Hospital vervangen worden door Blake Berris en Anderson gaat in het zesde seizoen van Homeland Trent spelen. Hij maakte het nieuws zelf via Facebook bekend: “Ik zal voor enkele afleveringen te zien zijn in de serie Homeland op Showtime. Het is een serie die ik zelf ook heb gevolgd en waar ik altijd al van heb gehouden. Ik ben dan ook bijzonder blij om dit nieuws te kunnen verkondigen. Anderzijds heeft deze medaille ook een keerzijde. De opnames voor Homeland kunnen immers niet naast de opnames voor General Hospital worden ingepland waardoor er gedurende enkele afleveringen een andere, talentvolle acteur mijn plaats zal moeten innemen. Ik ben me er van bewust dat ik GH op deze manier in een zeer vervelende positie breng waar ik oprecht mijn excuses voor wil aanbieden".

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we JessicaD gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Kijkcijfers
  Meest gedownload
  - Ook in 2016 heeft Game of Thrones weer de dubieuze eer om voor het vijfde jaar op een rij de meest illegaal gedownloade serie te zijn op internet. TorrentFreak heeft een Top 10 bekend gemaakt van meest illegaal gedownloade series. Op twee staat The Walking Dead van AMC en op drie Westworld net als Game of Thrones van HBO. TorrentFreak gebruikt voor zijn lijst diverse statistieken, gepubliceerd door BitTorrent Trackers. Nieuw in de lijst is niet alleen Westworld, maar ook Lucifer en The Grand Tour (2016). The Flash (2014) wint aan populariteit bij de downloaders terwijl The Big Bang Theory zakt in de lijst. Hier de complete Top 10;

  1 (1) Game of Thrones
  2 (2) The Walking Dead
  3 (…) Westworld
  4 (5) The Flash (2014)
  5 (4) Arrow
  6 (3) The Big Bang Theory
  7 (7) Vikings
  8 (…) Lucifer
  9 (10) Suits
  10 (…) The Grand Tour (2016)

  Televisiekijken in Nederland
  - De Nederlandse televisiekijker keek in 2016 acht minuten minder televisie dan in 2015. Ieder jaar zakt het aantal minuten, maar gemiddeld kijkt men nog steeds 182 minuten televisie per dag. Daarvan brengt men slechts vier minuten door achter de tablet of computer. Deze cijfers heeft het SKO (Stichting Kijkonderzoek) uitgerekend en bekend gemaakt. Deze stichting geeft elke dag de kijkcijfers door. Het blijkt dat jongeren het minst televisie kijken en de vijftigplussers juist meer. In 2016 was de finale van het Eurovisie Songfestival het best bekeken programma met 4,3 miljoen kijkers, direct gevolgd door de finale van het E.K. voetbal (Portugal-Frankrijk) met 4,2 miljoen kijkers.

  Week 51
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 19 december tot en met 25 december.

  MijnSerie
  Het jaar in series
  - Ook voor 2016 heeft MijnSerie weer alle statistieken voor je op een rijtje gezet. Klik hier om onder andere te lezen welke series het best bekeken waren en welke recensies, nieuwsberichten en columns het best gelezen waren.

  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en te lezen of je nog een serie kan toevoegen of verwijderen aan je kijklijst.

  Nominaties en Prijzen
  Verkiezing van Serie van het Jaar 2016
  - Hessel Hoekstra heeft op Eerste Kerstdag een column geschreven over de beëindigde serie die je wellicht het meest gaat missen. Klik hier om te lezen wie er in deze categorie genomineerd zijn.

  - Welke series zijn er genomineerd als guilty pleasure? Nienke de Boode heeft er een column overgeschreven. Klik hier om de column te lezen.

  - De volgende categorie waarop vanaf 5 januari 2017 gestemd kan worden zijn animatieseries. Frederika Reihs heeft er een column over geschreven met daarin de genomineerden. Klik hier om de column te lezen.

  - De zesde categorie voor serie van het jaar verkiezingen zijn series die het beste waren te binge-watchen in 2016. Klik hier om de column te lezen en te zien wie er genomineerd zijn.

  - Klik hier om te lezen wie er door Henk Vernout zijn genomineerd in de categorie superhelden.

  - Welke serie wordt de beste misdaadserie van 2016? Nienke de Boode heeft in haar column alle genomineerden op een rijtje gezet. Klik hier om de column te lezen.

  - Welke miniserie wordt de beste van 2016? Hessel Hoekstra heeft tien miniseries genomineerd klik hier om de column te lezen en te zien wie Hessel heeft genomineerd.

  - Op nieuwjaarsdag kwam de column uit van Peter Rotthier. Op welke Nederlandse, Vlaamse serie of coproductie ga jij stemmen vanaf 5 januari? Klik hier om te lezen wie Peter heeft genomineerd.

  Overlijdensberichten
  Barbara Tarbuck
  - Barbara Tarbuck (foto), ze speelde veertien jaar lang Lady Jane Jacks in General Hospital, is op 27 december overleden aan de gevolgen van Creutzfeldt-Jakob, een zeldzame hersenziekte. De actrice speelde niet alleen in de soapserie General Hospital, maar ook in de Santa Barbara. Andere series waren onder andere Dallas, The Incredible Hulk, Charlie's Angels (1976), Dynasty, M*A*S*H, Cagney & Lacey, Falcon Crest, Mad Men en Glee. In American Horror Story speelde ze Mother Superior Claudia. Haar laatste televisieoptreden was in de serie Dexter in 2013. Tarbuck wordt overleefd door haar dochter. Barbara Tarbuck is 74 jaar geworden, R.I.P.


  Carrie Fisher
  - Het allerbekendst werd ze als Prinses Leia uit de Star Trek films, Carrie Fisher (foto links) is 27 december overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Fisher speelde in vele films en series. Haar laatste televisie optreden was in Family Guy als de stem van Angela. Ook speelde Fisher (gast)rollen in Saturday Night Live, Laverne & Shirley, Frasier, Ellen, Nero Wolfe, Smallville, 30 Rock, Entourage, Catastrophe en Girlfriends' Guide to Divorce. Carrie Frances Fisher is 60 jaar geworden, R.I.P.


  Debbie Reynolds
  - Slechts één dag na het overlijden van haar dochter Carrie Fisher is Debbie Reynolds (foto rechts) overleden aan een herseninfarct terwijl ze bij haar zoon Todd de begrafenis van Carrie aan het regelen was. Reynolds speelde in vele films en was een echte Hollywood-legende, maar ze speelde ook vele rollen in series. In 1969 had ze haar eigen televisieshow The Debbie Reynolds Show. Andere series zijn; Aloha Paradise, The Love Boat, Hotel, The Golden Girls, Wings, Roseanne, en Will & Grace. In de animatieseries Rugrats, Kim Possible en Family Guy gebruikte ze haar stemtalent. Mary Frances Reynolds is 84 jaar geworden, R.I.P.

  William Christopher
  - Acteur William Christopher (foto) is zaterdag 31 december overleden aan de gevolgen van kanker. Christopher was vooral bekend van zijn rol in de hitserie M*A*S*H als legerkapelaan Mulcahy. De carrière van Christopher begon in 1965 hij speelde ook in series als The Love Boat, AfterMASH, Diagnosis Murder, Lois & Clark - The New Adventures of Superman, Murder, She Wrote, Columbo en Alias Smith and Jones. Hij verleende ook zijn stem aan de animatieserie The Smurfs. Zijn laatste televisieoptreden was in 2012 in de soapserie Days of Our Lives. Christopher wordt overleefd door zijn vrouw, twee zonen en kleinzoon. William ‘Bill’ Christopher is 84 jaar geworden.
  Met dank aan ©20th Century Fox/Rex/Shutterstock


  Prijsvragen
  Antwoorden prijsvragen week 51
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Film1
  Vraag: In de loop der jaren zijn veel films vertaald naar een serie. Welke van onderstaande series is niet gebaseerd op een film?
  Antwoord: The A-Team

  * Follow The Money
  Vraag: Wat is de nationaliteit van het op zee aangetroffen lichaam?
  Antwoord: Oekraïens

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Broadchurch
  - Het derde seizoen zal tevens de allerlaatste zijn en staat gepland om begin 2017 van start te gaan bij ITV1 in Groot Brittannië en bij BBC America in de Verenigde Staten. Voor de fans vast een voorproefje.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari.

  -Maandag 2 januari
  21.30 – Weemoedt – Seizoen 1 (RTL 5)

  -Dinsdag 3 januari
  20.30 – Grey's Anatomy – Seizoen 13 (Net 5)

  -Zaterdag 7 januari:
  21.00 – The Incredible Dr. Pol – Seizoen 10 (National Geographic)
  21.25 – MolTalk – Seizoen 2 (AVROTROS)

  * Wist je Dat?:
  -Hannibal-producent Bryan Fuller een miniserie wel ziet zitten van de NBC serie Hannibal. Na drie seizoen kwam er een eind aan de serie met de aparte vertelling over het leven van Dr. Hannibal ‘The Cannibal’ Lecter (Mads Mikkelsen) en Will Graham (Hugh Dancy). Hannibal werd gecanceld vanwege het feit dat de serie niet genoeg kijkers trok, het derde seizoen eindigde met een cliffhanger. Voor Fuller vormt die cliffhanger aanleiding voor een nieuwe miniserie. Hij hoopt zelfs dat de show regelmatig terug kan keren. “Ik denk dat er nog veel interessante invalshoeken zijn om te verkennen in de televisieserie. Ik hoop dat we het verhaal mogen vertellen… Ik denk dat het, in het ideale geval voor de cast, als miniserie terug zou keren. Met 6 of 8 afleveringen per keer. Die dan op onregelmatige basis gemaakt kan worden.”

  Met hartelijk nieuwjaarsgroet,

  Mandy

  Castleden en producent Hannibal: (vLnR) Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Bryan Fuller, Laurence Fishburne en Hugh Dancy

  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_DavidPrice
  02 jan 2017 14:05 -
  Preacher! En ik hoop op The affair SO4. Allerbeste wensen voor jou Mandy. En bedankt voor alle bijdragen.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  02 jan 2017 16:46
  Geen dank hoor, ik doe het enorm graag en in 2017 ga ik gewoon nog even door ;-)
  Reageer