Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Verkiezingen: De Beste Nederlandse/Vlaamse serie van 2016

Wat waren de beste en slechtste series van 2016? Vanaf 5 januari tot 4 februari kun je stemmen voor de Serie van het Jaar verkiezing. Deze column dient ter ondersteuning voor de categorie Beste Vlaamse en Nederlandse serie van 2016.

Zowel in Nederland als in Vlaanderen wordt de trend van meer series maken gevolgd. De boom van nieuwe streamzenders en het wereldwijde web zorgen er voor dat de seriefanaat alle geproduceerde series die hij denkt interessant te vinden, kan volgen. In navolging van het plotse globale succes van Scandinavische reeksen, wisten zowel Nederland als Vlaanderen de voorbije jaren toch heel wat producties te maken die ook in het buitenland aansloegen. De uitmuntende kwaliteit, die vroeger, vooral op Eén te vinden was, werd ook door andere zenders nagestreefd met als resultaat dat heel wat series die de laatste jaren het levenslicht zagen, zich zonder probleem kunnen meten met de vele buitenlandse series die we in onze strot geduwd krijgen.

Dit zorgde er natuurlijk ook voor dat de keuze van de genomineerden niet één, twee, drie gemaakt was. Als Vlaming ken ik natuurlijk alle Vlaamse reeksen en pik ik af en toe ook wel eens een Nederlandse reeks mee via NPO of via een van de Vlaamse zenders. Uiteindelijk eindig je dan met een lijstje met zo’n twintig namen en moet je overwegen waarom die wel en die niet.

Omdat ik neutraal wil blijven, koos ik er voor om vier Nederlandse en vier Vlaamse producties te nomineren, aangevuld met een coproductie. Daarnaast heb ik bij het bepalen van die keuze ook getracht diverse genres in het serie aanbod van de lage landen in de lijst te stoppen.

Eigen Kweek
Bevergem
Callboys
Chaussée d'Amour
Vlucht HS13
Moordvrouw
Nieuwe Buren
Petticoat
Als De Dijken Breken

Staat jouw favoriete serie er niet tussen? Geen nood, vul je eigen serie in. De enige voorwaarde is dat de serie in 2016 moet zijn uitgezonden, al was het maar één aflevering, en de serie moet in de categorie passen. Vanaf 5 januari kun je stemmen op je favoriete serie of series in twaalf categorieën. De categorie beste Vlaamse of Nederlandse serie van 2016 is er daar één van. In februari 2017 maken we de winnaars bekend.

Stem op de beste series van 2016
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_crix
01 jan 2017 10:45 -
Vechterhart
Reageer
avatar_Nienkepiene
01 jan 2017 11:11 -
Voor mij toch echt Flikken Maastricht
Reageer
avatar_sarlottje
05 jan 2017 12:50
Bijgewerkt op: 05 jan 2017 12:50
Vind het wel slecht dat Flikken Maastricht er niet bij zit!!
Reageer
avatar_Brandy
01 jan 2017 22:49 -
Voor mij absoluut de Serie Vermist
Reageer

Laatste nieuws

BBC heeft een tweede seizoen besteld van de Britse serie The Capture, waarin ook de Nederlandse Famke Janssen een rol vervult.
Gisteren, 13:00
De nominaties zijn bekend gemaakt en op 31 juli zullen we weten wie er met de BAFTA’s voor televisie vandoor zijn gegaan.
Gisteren, 12:00
De Amerikaanse komedieserie Ted Lasso, met Jason Sudeikis (The Last Man on Earth) in de hoofdrol, gaar in augustus in première bij Apple TV+
Gisteren, 11:00
De Nederlandse dramaserie Noord Zuid, met Ariane Schluter (Ik Weet Wie Je Bent), verschijnt vanaf begin juli bij Ziggo Movies & Series.
Gisteren, 10:00
De Italiaanse horrorserie Curon verschijnt volgende week op Netflix. De streamingdienst heeft een trailer gelanceerd.
Gisteren, 09:00
1
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
woensdag, 10:56