Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Verkiezingen: De Beste Nederlandse/Vlaamse serie van 2016

Wat waren de beste en slechtste series van 2016? Vanaf 5 januari tot 4 februari kun je stemmen voor de Serie van het Jaar verkiezing. Deze column dient ter ondersteuning voor de categorie Beste Vlaamse en Nederlandse serie van 2016.

Zowel in Nederland als in Vlaanderen wordt de trend van meer series maken gevolgd. De boom van nieuwe streamzenders en het wereldwijde web zorgen er voor dat de seriefanaat alle geproduceerde series die hij denkt interessant te vinden, kan volgen. In navolging van het plotse globale succes van Scandinavische reeksen, wisten zowel Nederland als Vlaanderen de voorbije jaren toch heel wat producties te maken die ook in het buitenland aansloegen. De uitmuntende kwaliteit, die vroeger, vooral op Eén te vinden was, werd ook door andere zenders nagestreefd met als resultaat dat heel wat series die de laatste jaren het levenslicht zagen, zich zonder probleem kunnen meten met de vele buitenlandse series die we in onze strot geduwd krijgen.

Dit zorgde er natuurlijk ook voor dat de keuze van de genomineerden niet één, twee, drie gemaakt was. Als Vlaming ken ik natuurlijk alle Vlaamse reeksen en pik ik af en toe ook wel eens een Nederlandse reeks mee via NPO of via een van de Vlaamse zenders. Uiteindelijk eindig je dan met een lijstje met zo’n twintig namen en moet je overwegen waarom die wel en die niet.

Omdat ik neutraal wil blijven, koos ik er voor om vier Nederlandse en vier Vlaamse producties te nomineren, aangevuld met een coproductie. Daarnaast heb ik bij het bepalen van die keuze ook getracht diverse genres in het serie aanbod van de lage landen in de lijst te stoppen.

Eigen Kweek
Bevergem
Callboys
Chaussée d'Amour
Vlucht HS13
Moordvrouw
Nieuwe Buren
Petticoat
Als De Dijken Breken

Staat jouw favoriete serie er niet tussen? Geen nood, vul je eigen serie in. De enige voorwaarde is dat de serie in 2016 moet zijn uitgezonden, al was het maar één aflevering, en de serie moet in de categorie passen. Vanaf 5 januari kun je stemmen op je favoriete serie of series in twaalf categorieën. De categorie beste Vlaamse of Nederlandse serie van 2016 is er daar één van. In februari 2017 maken we de winnaars bekend.

Stem op de beste series van 2016
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_crix
01 jan 2017 10:45 -
Vechterhart
Reageer
avatar_Nienkepiene
01 jan 2017 11:11 -
Voor mij toch echt Flikken Maastricht
Reageer
avatar_sarlottje
05 jan 2017 12:50
Bijgewerkt op: 05 jan 2017 12:50
Vind het wel slecht dat Flikken Maastricht er niet bij zit!!
Reageer
avatar_Brandy
01 jan 2017 22:49 -
Voor mij absoluut de Serie Vermist
Reageer

Laatste nieuws

Het vijfde seizoen van This Is Us krijgt twee afleveringen minder dan verwacht. Naar verluidt is het een corona gerelateerd besluit. Eind mei vindt de seizoensfinale plaats.
Vandaag, 13:00
Apple TV+ heeft de premièredatum van het tweede seizoen van Ted Lasso bekend gemaakt, daarnaast is er een teaser uitgebracht van het nieuwe seizoen.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
De productie van de tweede Downton Abbey film is al van start. De film, waarin de originele cast zal terugkeren, wordt eind dit jaar verwacht.
Gisteren, 16:00
2
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Huss. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
Gisteren, 14:00
4