Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Verkiezingen: De Beste Animatieserie van 2016

Deze column dient ter ondersteuning van de verkiezing van de leukste animatie serie van 2016. Van donderdag 5 januari t/m zaterdag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre.

2016 is alweer bijna voorbij, wat betekent dat we binnenkort kunnen gaan stemmen op onder andere de leukste animatie serie van 2016. Er zijn heel wat animatie series te vinden, ook dit jaar zijn er weer heel wat leuke nieuwe afleveringen op tv of online geweest van de genomineerde series. Ik ga alle series even met jullie doornemen, zodat jullie 5 januari helemaal op de hoogte zijn en kunnen stemmen op de leukste uit de lijst.

Al heel wat jaartjes op de buis, en ook dit jaar is The Simpsons weer aanwezig in de lijst leukste animatie series. Al 28 seizoenen erop zitten, en ze blijven vernieuwen. Sinds 1989 hebben ze al vele prijzen gewonnen en deze serie is de langstlopende Amerikaanse sitcom en de langstlopende Amerikaanse animatie serie. Deze mag dus zeker niet missen in deze lijst.


Een andere serie die ook al heel wat jaartjes meedraait is South Park. Al 20 seizoenen draaien ze mee en richten zich vooral op een wat volwassener publiek met hun donkere en onwerkelijke humor. De onderwerpen van de shows krijgen vaak kritiek. Er komen vaak onderwerpen aan bod die nogal een taboe zijn in Amerika, maar ook in veel andere landen. De serie is toegankelijk voor iedereen, ook jongere kijkers, maar de show is voornamelijk bedoeld voor een meer volwassener publiek. Misschien wel de bekendste persoon uit deze serie is Kenny, die erom bekend staat dat hij altijd dood gaat. Wie weet krijgt hij nog wel wat jaartjes om op nieuwe manieren dood te gaan.


American Dad! is een serie uit hetzelfde rijtje als Family Guy. Het is een Amerikaanse sitcom die wat minder gericht is op de conventionele grappen, maar meer gebruik maakt van de karakters zelf. De serie maakt gebruik van werkelijke familiesituaties, hoewel de plots vaak te absurd zijn om waar te zijn. Dit gebruiken ze vooral als de kracht van deze show. Hoewel de serie in eerste instantie was bedoeld als vervanging voor Family Guy, hebben ze zich uiteindelijk moeten bewijzen als unieke show nadat er was besloten om door te gaan met Family Guy. Er waren hoge verwachtingen, maar na 11 jaar bestaan ze nog steeds en gaan nog steeds door, wat laat zien dat deze serie toch zijn unieke karakter heeft.


Even een andere weg op, namelijk die van de spionnen. Een andere populaire animatie serie is Archer. Archer is een geheim agent die voor de veiligheidsdienst ISIS werkt, onder leiding van zijn moeder. Op dit moment zijn ze beland bij seizoen 8 die in januari 2017 zal worden uitgezonden. We kunnen nog enkele seizoenen verwachten, aangezien de bedenker van de serie heeft aangekondigd dat ze pas gaan stoppen bij seizoen 10. Er zullen nog heel wat missies klaar staan voor Archer, hoewel het misschien meer slecht dan goed zal doen.


Dan zijn we aangekomen bij een futuristische serie, namelijk Adventure Time. Deze animatie serie is vooral gericht op kinderen, waarin het centraal staat dat alles mogelijk is. Het is de wereld van Finn en zijn magische gele hond, Jake. Ze wonen in een post-apocalyptische wereld waarin mutanten en magie de normaalste zaak is. Het is een heerlijk vrolijke serie, niets is te gek. Ze draaien al 6 jaartjes mee en zijn zeer populair onder zowel jongere als oudere kijkers.


Een andere serie over avonturen is Gravity Falls. In deze serie draait het om de tweeling Dipper en Mabel Pines. Wanneer ze een zomer bij hun oom doorbrengen komen ze terecht in een mysterieuze stad, Gravity Falls. In deze stad zijn er paranormale krachten aan het werk en rennen er bovennatuurlijke wezens rond. Ze moeten zich zien aan te passen in een wereld die ze niet gewend zijn. Na twee seizoenen is de serie al beƫindigd omdat de schrijver met een goede afsluiting van de zomer wilde eindigen.


Sinds enkele jaren zijn er ook al meerdere Netflix Original series uit gekomen, waaronder BoJack Horseman als een van de eersten. Netflix gaat vaak verder met veelbelovende figuren uit eerdere series, zoals BoJack is ontstaan uit de populaire familiecomedy Horsin' Around uit de jaren negentig. Samen met een man genaamd Todd, zijn agent en zijn ex-geliefde, de kat Princess Caroline wil BoJack een comeback maken. Hij probeert samen met hun een weg te vinden uit zijn huidige leventje vol whisky en mislukte relaties.


En wie kent er nu niet Star Wars? Hier is dus ook een animatie serie van, genaamd Star Wars Rebels, waarin de rebellen zich ontpoppen tot de grootste helden. Een klein groepje rebellen in het sterrenstelsel nemen het op tegen gevaarlijke tegenstanders en beleven samen spannende avonturen. Een heerlijke animatie serie vol spanning en actie.


Als laatste heb ik nog een leuke Japanse animatieserie voor jullie om aan dit lijstje toe te voegen, namelijk Dragon Ball Super. Het is een vervolg van de populaire serie Dragon Ball Z, gebaseerd op de Manga serie Dragon Ball. Op dit moment, na twee jaar uitzenden, zijn er al zes seizoenen op tv geweest en ze zijn nog niet klaar. Een serie vol actie en avontuur, die Goku volgt. Goku is uitverkoren om het kwade weg te houden en vecht om vrede te behouden.

Dit waren dus alle series die genomineerd zijn voor leukste animatie serie van 2016. Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen helpen een beslissing te kunnen maken, en mochten jullie nu een andere serie in gedachte hebben, er is natuurlijk ook een wildcard die je in kunt zetten. Laat vooral hier beneden even weten wat jullie van deze series vinden. Zit er een favoriet bij, of missen jullie iets? En dan kunnen jullie volgende week al gaan stemmen!

Nog even alle genomineerde series op een rijtje:
The Simpsons
South Park
Family Guy
American Dad!
Archer
Adventure Time
Gravity Falls
BoJack Horseman
Star Wars Rebels
Dragon Ball Super

Vanaf donderdag 5 januari tot en met 4 februari kun je stemmen op jouw favoriet. Welke serie heb jij in gedachten en waarom?

Stem op de beste series van 2016
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Timmetje
27 dec 2016 18:05 -
Archer, hands down.
Reageer
avatar_sarlottje
27 dec 2016 20:09 -
Hi,
ik wil niet vervelend overkomen, maar is het nou animatieserie of animatie serie?

Groetjes
Reageer
avatar_Arjensky
27 dec 2016 22:16 - 27 dec 2016 22:19
Mijn favoriet is Archer. Zowel The Simpsons en South Park zijn wat mij betreft al lang over hun hoogtepunt heen.
Reageer
avatar_anonymous
28 dec 2016 13:13 - 28 dec 2016 13:14
Ik kijk van animatie alleen Family Guy en sinds kort Archer. Van die twee geef ik voorlopig de voorkeur aan Family Guy.
Reageer
avatar_Hodja
30 dec 2016 13:47 -
Als anime fan staat hier echt niks tussen waar ik op zou stemmen...
Reageer