Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 27

Weekoverzicht 27

Weekoverzicht van 4 juli tot en met 10 juli

* Weetjes:
-Game of Thrones had een grappig detail in de laatste aflevering van het zesde seizoen die je misschien niet is opgevallen. In The Winds of Winter zien we de gigantische bibliotheek van de Maesters. Wat blijkt er in het midden te hangen? De zon, zoals die in de openingstitels van de serie te zien is. Maar nog leuker is eigenlijk de bril van het personage dat we als eerste zien in de bibliotheek. Die is ook te zien in de openingstitels van de serie. De reden hiervoor was dat het bedrijf, dat de openingstitels heeft gemaakt, een visie had van een gekke monnik ergens in een toren die alle actie in de gaten hield. En dat heeft hij gemaakt. Hij maakt kleine mechanisme uit materialen die in zijn wereld beschikbaar zijn, zoals steen, tin of hout. En dat zien we terug in de openingstitels!


Algemeen Serienieuws
Cruel Intentions
- Alles schijnt nog niet verloren te zijn voor de serie Cruel Intentions, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1999. NBC heeft dan wel de stekker uit het project getrokken voor dit jaar maar NBC en productiehuis Sony schijnen te hebben aangegeven wel vertrouwen te hebben in de serie. Roger Kumble maker van de serie zei het volgende: “Het voelt aan als een hele tijd, maar eigenlijk is het nog niet zo lang geleden. Ik denk dat men op dit ogenblik aan het zoeken is naar de best mogelijke oplossing. Wat het allemaal extra leuk maakt is dat ik op regelmatige basis e-mails ontvang van NBC en Sony waarin staat te lezen dat ze nog steeds 100 procent achter deze reeks staan." Mocht NBC toch blijven twijfelen aan een première in de zomer van 2017 kan de serie ook nog verhuizen naar Hulu of Freeform. Beide zenders hebben aangegeven wel interesse te hebben in Cruel Intentions.

Supernatural
- Zolang Jared Padalecki (Sam) en Jensen Ackles (Dean) het willen zal Supernatural nooit stoppen. Eric Kripke, bedenker, vertelde het volgende in een interview aan Collider: “Zolang Jared en Jensen, het hart zijn van de serie zijn, het willen is alles mogelijk. Ik bedoel, er zijn net zoveel afleveringen als spookverhalen, en er zijn duizenden spookverhalen. Dus zolang iedereen plezier heeft en Jared en Jensen het willen doen, blijven wij het doen.” Op 13 oktober gaat het twaalfde seizoen van start van Supernatural.

Datums Series
FX
- FX heeft verschillende startdatums aangekondigd. De komedieserie Atlanta start op 6 september, Better Things zal op 8 september van start gaan en het zesde seizoen van American Horror Story gaat op 14 september van start.

Game of Thrones
- Alsof een korter zevende en achtste seizoen al niet erg genoeg zijn, voor de fans er is meer slecht nieuws. Het zevende seizoen stond gepland om in april 2017 van start te gaan. Maar David Benioff en D.B. Weiss hebben onthuld aan UFC Unfiltered dat het later zal gaan worden in 2017. Benioff/Weiss: “We hebben nog geen startdatum, maar dit jaar zal het waarschijnlijk iets later worden,” Het duo legde uit: “We starten een beetje later want aan het eind van dit seizoen ‘Winter is here’ – en dat betekent dat het zonnige weer onze zaak goed zal doen. Dus hebben we alles een beetje opgeschoven, zodat we wat grijs en grauw weer hadden, zelfs op de zonnige plaatsten waar we opnemen.”

Longmire
- Netflix, Lou Diamond Phillips en Katee Sackhoff hebben de officiële startdatum getweet van het vijfde seizoen van Longmire. Op 23 september gaat het vijfde seizoen bij Netflix in première na eerder gecanceld te zijn door A&E.



Running Wild with Bear Grylls
- Het derde seizoen van de NBC serie Running Wild with Bear Grylls stond gepland om op 11 juli van start te gaan. NBC heeft aangekondigd dat de serie later van start zal gaan en wel op 1 en 2 augustus. Op 1 augustus zal er een aflevering zijn met Julianne Hough en op 2 augustus met Nick Jonas.

The Shannara Chronicles
- Net5 gaat deze zomer de fantasyserie The Shannara Chronicles uitzenden. Lees hier wanneer Net5 de fantasyserie van MTV gaat uitzenden.

Gecancelde Series
Hunters
- Syfy heeft na één seizoen de sciencefictionserie Hunters gecanceld. Lees er hier alles over.

Uncle Buck
- ABC heeft de komedieserie Uncle Buck gecanceld. Uncle Buck was gebaseerd op de gelijknamige film uit 1989. De eerste aflevering ging op 14 juni in première en na acht afleveringen is het uit en gedaan met Uncle Buck. Acteur James Lesure maakte het nieuws bekend via twitter.

Vice Principals
- De nieuwe HBO dramedy is geen lang leven beschoren, Vice Principals zal ophouden te bestaan na slechts twee seizoenen.

Nieuwe Series
Loch Ness
- ITV heeft een nieuwe zesdelige misdaadserie besteld, Loch Ness. De prachtige en spookachtige kustlijnen van Schotlands meest iconische meer is de adembenemende achtergrond voor de nieuwe ITV dramaserie. De volgende acteurs zullen in Loch Ness spelen; Laura Fraser (Houdini & Doyle), Siobhan Finneran (Downton Abbey) en John Sessions (The Rack Pack) zullen de hoofrollen voor hun rekening nemen naast Don Gilet ( Holby City), Gray O’Brien (Coronation Street) en William Ash (The Tunnel). In een gemeenschap die gepamperd en ondersteund wordt door mythes en begrensd door ongerepte natuur wordt de zoektocht naar een seriemoordenaar een zaak van leven of dood.

The Warriors
- En weer komt er een serie aan gebaseerd op een film. Dit keer is dat The Warriors uit 1979. Joe en Anthony Russo gaan The Warriors samen met schrijver Frank Baldwin maken. De actiefilm van regisseur Walter Hill gaat over de bendeleider Roger Hill. Hij probeert in New York de vele gangs te verenigen tot een groot leger. Tijdens een bijeenkomst wordt Hill echter vermoord. Lawrence Gordon die producent bij de film was keert terug als uitvoerend producent bij de serie.

Vernieuwde Series
Chrisley Knows Best
- Todd Chrisley mag het nog steeds beter weten. USA Network heeft de realityserie over multimiljonair Todd Chrisley vernieuwd met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen van Chrisley Knows Best krijgt twaalf afleveringen en zal in 2017 van start gaan. Het vierde seizoen heeft extra afleveringen gekregen, 24 in totaal en seizoen 4B zal in de herfst weer van start gaan.

Ex on the Beach
- MTV heeft de realityserie Ex on the Beach vernieuwd met een vijfde seizoen. Vanaf 16 augustus zal het vijfde seizoen te zien zijn op MTV met “meer drama, ruzies, vreemdgaan, wraak, emoties en meer sh*gging...Het is Ex on the Beach seizoen 5.”

Kingdom
- De dramaserie Kingdom is vernieuwd met een derde seizoen.

Please Like Me
- De ABC/Pivot komedieserie Please Like Me is vernieuwd met een vierde seizoen. De productie begint deze week in Melbourne om op 10 november van start te gaan. Het vierde seizoen krijgt zes afleveringen.
Video on youtube


Poldark
- BBC One heeft eindelijk officieel aangekondigd dat de dramaserie Poldark een derde seizoen gaat krijgen. Het derde seizoen krijgt tien afleveringen en zal in 2017 van start gaan. Zoals het er nu uitziet zal het tweede seizoen nog deze herfst worden uitgezonden (waarschijnlijk wordt dat zondag 4 september).

Stranger Things
- Matthew Modine heeft aangekondigd in een interview bij Premiere.fr dat Stranger Things vernieuwd is met een tweede seizoen. Op 15 juli gaat het eerste seizoen van Stranger Things in première bij Netflix.

The Only Way is Essex
- The ITVBe realityserie The Only Way is Essex is vernieuwd met een achttiende seizoen. En dat achttiende seizoen gaat op 17 juli van start en is getiteld The Only Way is Mallorca.

TNT/TBS
- De Turner mediabrands TNT en TBS hebben drie van hun originele serie vernieuwd. TNT heeft de dramaserie Animal Kingdom (2016) vernieuwd met een tweede seizoen en TBS heeft de dramedy Wrecked (2016) met een tweede seizoen en Angie Tribeca met een derde seizoen vernieuwd.

Top Gear
- Top Gear is door de BBC vernieuwd met een 24ste seizoen. Bronnen fluisteren dat Matt LeBlanc terug gaat komen in seizoen 24 van Top Gear als solo presentator. De opnames voor seizoen 24 beginnen in september 2016. Dit allemaal omdat presentator Chris Evans de handdoek in de ring heeft gegooid na slechts één seizoen. Evans was de vervanger van Jeremy Clarkson die verleden jaar was ontslagen. Maar de kijkcijfers bleven enorm achter sinds Evans de serie preseteerde, met een dieptepunt van 1,9 miljoen kijkers voor de laatste aflevering. Ook schijnt het niet te boteren tussen Evans en LeBlanc, al zijn dit slechts geruchten. Evans kondigde zelf zijn vertrek aan.

Wolfblood
- De Britse tienerserie Wolfblood is vernieuwd met een vijfde seizoen. Bedenker Debbie Moon heeft dit nieuws zelf onthuld. Het filmen zal in oktober 2016 van start gaan en de serie zal begin 2017 worden uitgezonden bij CBBC.

Afleveringen nieuws
Arrow
- De opnames van het vijfde seizoen van Arrow zijn begonnen. E weten ook hoe de eerste aflevering gaat heten ‘Legacy’. Acteur David Ramsey maakte bekent dat Cisco een speciale helm gaat maken voor Diggle, meer wilde Ramsey niet kwijt. Op 5 oktober gaat het vijfde seizoen van Arrow van start.

Supergirl
- De eerste aflevering van het tweede seizoen van Supergirl, te zien bij The CW vanaf 10 oktober, gaat The Adventures of Supergirl heten. David Harewood (Hank Henshaw/J’onn J’onzz) heeft dit op zijn Instagramaccount bekend gemaakt. De titel is een verwijzing naar Superman. In de jaren ’40 was er een radioprogramma en in 1953 een televisieserie die The Adventures of Superman heette. Ook gebruikte de comics deze titel.

Let's go. #SupergirlCW

Een foto die is geplaatst door David Harewood (@davidharewood) op 2 Jul 2016 om 1:43 PDT


Casting Nieuws
Code Black
- Rob Lowe (The Grinder) gaat in Code Black een reguliere rol spleen. Lowe zal zijn debuut maken in de eerste aflevering van van het tweede seizoen op 28 september. Hij zal Kolonel Ethan Willis gaan spelen, een Amerikaanse militaire dokter uit het prestigieuze Combat Casualty Care onderzoeksprogramma. Willis wordt uit het militaire ziekenhuis in Afghanistan gehaald om in het Angels Memorial Ziekenhuis dokters te leren wat het leger heeft geleerd over gevechtsmedicijnen. Zijn agressieve, regels brekende manieren worden enthousiast ontvangen door Dr. Leanne Rorish (Marcia Gay Harden), maar niet door de andere dokters. Begin 2017 zal het tweede seizoen van Code Black te zien zijn bij Net5.

Quantico
- Quantico krijgt bezoek van Blair Underwood (Ironside (2013)). Underwood zal een reguliere rol krijgen in het tweede seizoen van Quantico als Owen Hall. Hall wordt omschreven als charmant, direct en comfortabel. Hij is de intelligente en inspirerende CIA officier waarvan elke beginnende agent hoopt dat hij of zij er wat van leren kan. Maar helpt hij hen of gebruikt hij de beginnende agenten voor iets anders?

Sleepy Hollow
- De producenten hebben besloten om het vierde seizoen alles op zijn kop te zetten. De cast gaat deze zomer op de schop, lees er hier alles over.

Columns
Showtime, aflevering 13
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 26
- Klik hier voor de kijkcijfers van 27 juni tot en met 3 juli.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix en The CW
- Netflix en The CW hebben bevestigd dat ze een deal hebben gemaakt om voor vele jaren alle gescripte series van The CW te mogen streamen bij Netflix. Deze deal betekent dat alle The CW series acht dagen na de reguliere uitzending te zien zullen zijn op Netflix. Dat houdt in dat naast drie nieuwe series, Frequency, No Tomorrow en Riverdale ook DC's Legends of Tomorrow, Supergirl, The Flash (2014) en Arrow te zien zullen zijn op Netflix. Ook de komedieserie Jane the Virgin en Crazy Ex-Girlfriend zullen acht dagen na uitzending te streamen zijn bij Netflix. En uiteraard de fan favorieten Supernatural, The 100 en The Vampire Diaries. Helaas heeft MijnSerie nog niet kunnen achterhalen of deze deal alleen geldt voor Netflix USA of wereldwijd. We houden je op de hoogte.

Overlijdensberichten
John McMartin
- Zijn gezicht was bekend bij televisiekijkers over de hele wereld, John McMartin (foto) is 6 juli overleden. McMartin begon in 1961 bij de soapserie As the World Turns daarna heeft hij een indrukwekkende lijst aan rollen die hij heeft gespeeld als Hawaii Five-0 (1968), The Rockford Files, Magnum, P.I., Murder, She Wrote, The Golden Girls, Beauty and the Beast (1987), Cheers, Coach, Empty Nest, Law & Order, Frasier, Touched by an Angel, Spin City en Oz. Zijn laatste rol was in 2015 als Grant in Unbreakable Kimmy Schmidt. John Francis McMartin is 86 jaar geworden, R.I.P.


Noel Neill
- Noel Neill, de actrice die de allereerste Lois Lane speelde, is zondag 3 juli overleden in haar huis. De actrice begon haar carrière al in 1940 en had daarna hele kleine, vaak onvermelde, rolletjes. In 1948 speelde zij voor het eerst Lois Lane. Maar vanaf 1953 heeft zij 78 afleveringen lang in de serie Adventures of Superman Lois Lane gespeeld. Superman werd toen gespeeld door George Reeves. Haar laatste rol was in 2006 in Superman returns waar zij Gertrude Vanderworth speelde. Noel Darleen Neill is 95 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Ash vs Evil Dead
- Het tweede seizoen van Starz! Ash vs Evil Dead heeft een bloederige teaser trailer gekregen. Op 23 september zal het tweede seizoen van start gaan en krijgt tien afleveringen.
Video on youtube


Cordon
- Vanaf september kunnen de fans het tweede seizoen van Cordon gaan zien op VTM, tot dan moeten ze het doen met een trailer.
Video on youtube


East Los High
- Het vierde seizoen van de Hulu dramaserie East Los High gaat op 15 juli van start.
Video on youtube


The Secret Agent (2016)
- The Secret Agent (2016) is een nieuwe BBC One dramaserie die op 17 juli in première zal gaan.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juli.

-13 juli :
Man Down – Seizoen 3 (Channel 4)

-17 juli :
The Secret Agent (2016) – Serie première (BBC One)
The Only Way is Essex – Seizoen 18 (ITVBe)

* Wist je Dat?:
- Bryan Cranston wel een cameo wil in Better Call Saul. We kennen Cranston van zijn rol in Breaking Bad als Walter White, Better Call Saul is dan ook een spin-off van deze wereldwijd bejubelde serie. Op een YouTube-kanaal zei Cranston over een mogelijke terugkeer als Walter White: “Ik ben Vince Gilligan zoveel verschuldigd. Hij zorgde dat ik de rol van Walter White kreeg. Ik was de man die van Malcolm in the Middle af kwam. Als ze me nu bellen, zeg ik meteen ja en hoeven ze hun pitch niet af te maken.” Maar Cranston begrijpt dat je zoiets voorzichtig moet aanpakken: “Het wordt dan iets unieks en obscuurs en creatiefs”. Cranston staat er direct voor open in de show te spelen. ”Ik ben er fan van!”

Met overzichtelijke groet

Mandy

Zal Bryan Cranston terugkeren, al was het maar voor een cameo, als Walter White?

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

CC11
CC11 11 juli 2016, 08:58
Goed nieuws met onder andere "Longmire" en "Kingdom" die verlengd worden maar ik zie dat
er weer een serie staat aan te komen die op een film gebaseerd is en dat bevalt me hoegenaamd niet.
Ditmaal zijn "The Warriors" het slachtoffer om meer dan waarschijnlijk brutaal aangerand te
worden, een beetje zoals in de film zelf...
Nu heb ik even op het internet gekeken en het blijkt, een beetje tot mijn verbazing, dat er heden nog meer dan driehonderd bendes actief zijn in New York maar toch doet mij dit, om het in serievorm te gieten, op één of andere manier heel gedateerd aan.
Eerlijkheidshalve vond ik de film destijds als negentienjarige ook geweldig maar dat kwam dan vooral omdat alle bendes in de film hun eigen "uniform" aan hadden en het gegeven, inclusief alle geweld zelden of nooit eerder vertoond geweest was in de bioscoop.
Maar een echt grote film was het natuurlijk ook weer niet als ik er vandaag de dag op terug kijk.
KE1992
KE1992 11 juli 2016, 11:54
De trailer van Cordon seizoen 2 is fout, dat is een parodie van het vtm programma "Tegen De Sterren Op". Dit is de echte: https://www.youtube.com/watch?v=7TNAlov21qk
Mandy1966
Mandy1966 11 juli 2016, 12:51
Dank je wel voor je oplettendheid en reactie, ik heb het doorgegeven om gewijzigd te worden.

Het is inmiddels gewijzigd.
anonymous
anonymous 11 juli 2016, 14:09
Yes! Poldark! Dat is een mooi alternatief op Outlander :)
Log in om een reactie achter te laten