Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 28

Inhoud

  Weekoverzicht van 11 juli tot en met 17 juli

  * Weetjes:
  -Iedereen die naar Doctor Who kijkt weet dat het gezicht en persoonlijkheid van de Doctor om de paar seizoenen verandert. Hierdoor blijft Doctor Who interessant en aantrekkelijk voor de kijker, de boel wordt om de zoveel jaar eens flink opgeschud. Maar nu blijkt dat er misschien naar een mogelijkheid wordt gezocht om een gezicht terug te brengen. Steven Moffat, showrunner, vertrekt volgend jaar en hij vertelde dat hij het erg jammer vond dat Matt Smith was vertrokken: “het voelde alsof alles om me heen opgeblazen werd”. Vervolgens bleek Smith ook spijt te hebben van zijn vertrek en is hij erg open over hoeveel hij het mist en hoe graag hij zou willen dat hij niet vertrokken was. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Smith terug zal keren als de huidige Doctor Who (Peter Capaldi) er mee stopt, maar misschien keert hij terug in een cameo.


  Algemeen Serienieuws
  DC's Legends of Tomorrow
  - LET OP! Mogelijke spoilers. Marc Guggenheim vertelde aan Entertainment Weekly wat het tweede seizoen in petto heeft voor het team en de kijkers: “Op veel manieren diende de seizoen finale van seizoen 1 als opzet van een nieuw missiestatement voor seizoen 2. Zoals Rip zegt aan het einde: er zijn geen Time Masters meer. Het team moet nu de Time Masters zijn”. Op 13 oktober zal het tweede seizoen van DC's Legends of Tomorrow van start gaan bij The CW.

  Narcos
  - Hij verdiende 1 miljard per week met zijn broer Pablo. Nu eist Robert Escobar 1 miljard van Netflix voor de rechten van het verhaal van zijn familie. Lees hier meer.

  The Originals
  - De opnames voor het vierde seizoen van The Originals zijn op 14 juli begonnen. Maar de fans moeten nog even wachten op een officiële startdatum.

  Datums Series
  BrainDead
  - CBS heeft besloten om wat te gaan schuiven in hun zomerschema. De nieuwe serie BrainDead verhuist vanaf 24 juli naar de zondagavond 22.00 uur. Op de plek van BrainDead op de maandagavond zullen herhalingen van Scorpion worden uitgezonden. Of dit betekend dat BrainDead geen lang leven beschoren is niet bekend gemaakt.

  Fear The Walking Dead
  - AMC heeft een nieuwe poster en nieuwe teaser uitgegeven van Fear The Walking Dead. De dood kent geen grenzen kondigt seizoen 2B aan. Klik hier om te lezen wanneer seizoen 2B weer van start zal gaan en de nieuwe poster en teaser te bekijken.

  Poldark
  - Geruchten waren er genoeg maar nu is het eindelijk officieel. Op zondag 4 september zal het tweede seizoen van Poldark van start gaan bij BBC One.

  Shooter (2016)
  - De nieuwe serie van USA Network Shooter (2016) heeft vanwege de vreselijke gebeurtenissen in Dalles een nieuwe premièredatum gekregen.

  Gecancelde Series
  Maron
  - De serie komedieserie Maron van IFC is gecanceld door Maron zelf. Lees er hier alles over.

  Sherlock
  - Het is zeker niet zeker, maar het drukke schema van Benedict Cumberbatch en Morgan Freeman zit de serie Sherlock heel erg in de weg. Het zou dus zomaar kunnen dat het vierde seizoen het laatste is voor Sherlock. Steven Moffat (bedenker) vertelde: “Ik weet niet hoelang we nog door kunnen gaan. Persoonlijk wil ik wel maar ik ben niet de belangrijkste persoon. Ik zal bescheiden verbaasd zijn als dit de laatste keer was dat we de serie maakte. Maar het zou absoluut zo kunnen zijn. (…) Als het schema van Cumberbatch en Morgan zo hectisch worden waardoor zij zich niet kunnen vast leggen aan meerdere vervolg seizoenen zou het zo kunnen zijn dat de BBC over enkele jaren terug laat komen.”

  Shipping Wars
  - De realityserie van A&E krijgt geen achtste seizoen van de zender. Het zevende seizoen geldt dus nu als allerlaatste seizoen en de aflevering die op 29 april 2015 is uitgezonden is de seriefinale geweest.

  Nieuwe Series
  Battlefield
  - DICE heeft de televisierechten verkocht van de populaire gameserie Battlefield aan Paramount Television en Anonymous Content. De games van Battlefield zijn sinds de release van het eerste spel in 2002 goed ontvangen door zowel spelers als critici. Inmiddels hebben meer dan 60 miljoen spelers wereldwijd de verschillende Battlefield games gespeeld. Het is de eerste keer dat Paramount Television en Anonymous Content een game gaan verfilmen. Michael Sugar en Ashley Zalta zullen dienst doen als uitvoerend producenten. Wanneer Battlefield op de televisie zal gaan verschijnen is niet bekend gemaakt.

  Law & Order: True Crime
  - NBC heeft officieel de nieuwe Dick Wolf serie Law & Order: True Crime – The Menendez Murders besteld met Rene Balcer als showrunner. Je kunt de nieuwe Law & Order spin-off vergelijken met American Crime Story: The People v. O.J. Simpson. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en zal het verhaal vertellen van de rechtszaak tegen Lyle en Erik Menendez. In 1996 zijn de beide broers veroordeeld voor de moord op hun ouders. Ze kregen een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. Net als bij O.J. Simpson was de rechtszaak van de Menendez broers een vroege hit voor de beginnende kabelzender CourtTV.

  Midnight, Texas
  - NBC heeft de spin-off van True Blood besteld, Midnight, Texas. Midnight, Texas is gebaseerd op de boeken van Charlaine Harris, net als True Blood. Hoewel het duidelijk is dat Midnight, Texas karakters gerelateerd zijn aan True Blood zijn er wel degelijk verschillen tussen beide series. Niet in de eerste plaats omdat HBO’s True Blood een TV-MA rating had en CBS zal moeten voldoen aan FCC regels en restricties. Wanneer de spin-off in première gaat is nog niet bekend gemaakt.

  Vernieuwde Series
  Bloodline
  - De Netflix serie Bloodline heeft nog genoeg skeletten in de kast en is vernieuwd met een derde seizoen.

  Catastrophe
  - De kritisch toegejuichte komedieserie Catastrophe van Channel 4 is vernieuwd met een derde en vierde seizoen.

  Suspects
  - Channel 5 heeft nu officieel aangekondigd dat de Britse politie-procedureserie een vijfde seizoen gaat krijgen die later deze zomer van start zal gaan.

  Who Do You Think You Are?
  - BBC One wil nog wel even verder zoeken naar de achtergrond van bekende Britten. Who Do You Think You Are? is vernieuwd met een dertiende seizoen. Het dertiende seizoen van Who Do You Think You Are? zal deze herfst te zien zijn bij de BBC.

  Casting Nieuws
  Blue Bloods
  - Blue Bloods behoudt zijn hoofdrolspeler en krijgt er twee gastrollen bij. Lees hier wie de cast komt versterken en wie blijft.

  Chicago Justice
  - Ze was te zien in de backdoor pilot maar Nazneen Contractor gaat niet verder met de vierde serie uit de Chicago Franchise. Nazneen heeft besloten om over te stappen naar de nieuwe CBS dramaserie Ransom waarvan de opnames deze herfst van start zullen gaan. Nazneen speelde Dawn Harper in de mei aflevering van Chicago PD die officieel te boek staat als de pilot aflevering van Chicago Justice. NBC heeft Chicago Justice tot serie besteld en deze zal op 15 januari 2017 in première gaan.

  Dokter Tinus
  - Op 29 augustus gaat de SBS6 serie Dokter Tinus weer van start. In het aankomende vijfde seizoen zullen twee nieuwe gezichten te zien zijn. Sjaan Duinhoven (Bitches) en Johanna Hagen (Zwarte Tulp) krijgen vaste bijrollen. Duinhoven gaat de therapeut spelen van Dokter Tinus en Hagen zal een oppas gaan spelen.

  Empire
  - Actrice en zangeres Sierra McClain (foto) zal deel uit gaan maken van de cast van Empire in het aankomende derde seizoen. McClain zal Nessa gaan spelen, die omschreven wordt als een uitzonderlijk talent die beschikt over een dodelijk goede stem. Lucious (Terrence Howard) zal dus alles in het werk willen stellen om haar te contracteren voor het Empire label. Het is niet de eerste naam die toegevoegd wordt aan de cast. Eerder werden rapper French Montana en Birdman toegevoegd aan de castinglijst. Op 23 september gaat het derde seizoen van start bij FOX.


  Fargo
  - Het derde seizoen van Fargo heeft een hoofdrolspeelster. Lees hier wie dat is.

  Gotham
  - LET OP! Mogelijke spoilers. Jada Pinkett Smith had aangegeven dat ze niet zou terugkeren na het eerste seizoen van Gotham. Ze verraste vriend en vijand dan ook met haar terugkeer in het tweede seizoen en nu blijkt dat ze ook in het derde seizoen zal terugkeren. Dit heeft uitvoerend producent Danny Cannon bevestigd op twitter. Op 19 september zal het derde seizoen van Gotham van start gaan bij FOX.

  >John Barrowman
  - Net als Wentworth Miller krijgt John Barrowman een vaste reguliere rol in The CW superhelden franchise. Hij speelt al vanaf het eerste seizoen in Arrow, maar nu zal hij ook te zien zijn in The Flash (2014) en DC's Legends of Tomorrow. Of hij ook in de nieuwe The CW serie Supergirl een rol gaat spelen is nog niet bekend gemaakt.

  NCIS
  - De ene gaat en anderen komen. NCIS is gaan schuiven in de castinglijst. Leer er hier alles over.

  Once Upon a Time
  - LET OP! Mogelijke spoilers. Het zesde seizoen van de fantasyserie Once Upon a Time krijgt een nieuw gezicht. Giles Matthey (foto) zal alleen niet komen uit Het Land van Onvertelde Verhalen, maar zijn karakter komt uit de Griekse mythologie. Matthey ( 24: Live Another Day) zal de Griekse God van de Dromen, Morpheus gaan spelen. Het vijfde seizoen eindigde al met een verhaal uit de Griekse mythologie namelijk de Onderwereld van Hades, dus vreemd is deze keus niet.


  Supergirl
  - Ian Gomez (Cougar Town) is gecast voor het tweede seizoen van The CW superheldenserie Supergirl. Gomez zal een terugkerende rol gaan spelen als Snapper Carr. Hij is de nieuwe nieuwsman die door Cat Grant is ingehuurd om hoofdredacteur te worden van CatCo Magazine. Snapper zorgt ervoor dat het magazine vele malen beter wordt dan verwacht. Het tweede seizoen van Supergirl gaat op 10 oktober in première bij The CW.

  Teen Wolf
  - LET OP! Mogelijke spoilers Het is officieel, ondanks het ernstige letsel dat Dylan O’Brien opliep tijdens de opnames van de film Maze Runner: The Death Cure, keert hij terug naar Teen Wolf. In het zesde seizoen gaat O’Brien als Stiles een hele belangrijke rol spelen. Showrunner Jeff Davis zei: “Stiles beslaat een groot deel van dit (zesde) seizoen omdat veel van de mysterie van dit seizoen draait om hem. We gaan zien wat de vriendschap tussen Stiles en Scott, Lydia en Malia betekent. We gaan zien waarom hij precies Scotts beste vriend is, wat het betekent om Malia menselijke anker te zijn en wat zijn wel-of niet relatie is met Lydia. Over de bromance tussen Stiles en Scott zei Tyler Posey: “Ze zijn nog steeds heel erg verliefd op elkaar". Wanneer het zesde seizoen van start gaat bij MTV is nog niet bekend gemaakt.

  The Mist
  - De nieuwe serie van Spike TV The Mist heeft al een castinglijst met negen namen. Lees hier wie op de lijst is gezet en welk karakters hij/zij zal spelen.

  The Walking Dead
  - LET OP! Mogelijke spoilers. Vier castleden krijgen een vaste reguliere rol in het zevende seizoen van The Walking Dead, dat zijn Jeffrey Dean Morgan, Tom Payne, Austin Amelio en Xander Berkeley (foto). Alle vier zijn karakters die ook in de comics voorkomen. Payne is Jesus, die op dit moment Rick (Andrew Lincoln) en zijn team van overlevenden steunt. Amelio is Dwight, een vreselijk verbrand lid van Negans Saviors en die heeft nog iets te verrekenen met Daryl (Norman Reedus). Berkeley is Gregory, de schimmige leider van Hilltop Colony die er klaar voor is om het gevecht met Maggie (Lauren Cohan) aan te gaan. Morgan is Negan die samen met Lucille iemand heeft doodgeknuppeld. De fans moeten tot oktober, de geruchten zijn 9 oktober, wachten om te zien wie Negan heeft dood geknuppeld.


  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we sarlottje gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 14
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 27
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 4 juli tot en met 10 juli.

  MijnSerie
  Forum
  - MijnSerie is constant bezig met verbeteren van de website. Dit keer heeft het forum een make-over gehad. Klik hier om te zien hoe het er nu uitziet. En een leuk nieuw item, zelf polls maken.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Kijker mag straks eigen zenderpakket uitkiezen
  - Staatssecretaris Dekker laat het wettelijke verplichte zenderpakket van 30 zenders los. Straks mag de kijker zelf beslissen welke zenders hij/zij in het abonnement zenderpakket wil hebben.

  Nominaties en Prijzen
  68ste Emmy Awards
  - Lees hier wie er zijn genomineerd in de belangrijkste categorieën voor de 68ste Emmy Awards.

  Prijsvragen
  - Tot 18 juli kun je kans maken op de onderstaande serie:
  The 100
  - Klik hier als je kans wilt maken op het tweede seizoen van The 100.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Game of Thrones
  - LET OP! Mogelijke spoilers. Acteur Samuel L. Jackson heeft een recap gemaakt van de eerste vijf seizoenen van HBO’s Game of Thrones. Hij doet dat op een briljante en leuk manier, vooral als je de eerste vijf seizoenen hebt gezien van Game of Thrones.


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juli.

  -22 juli:
  Friday Night Dinner – Seizoen 4 (Channel 4)

  -23 juli:
  24 (IN) – Seizoen 2 (Colors)

  * Wist je Dat?:
  - Het er niet naar uitziet dat Kiefer Sutherland zal terugkeren naar 24. Een tijd geleden was er nog spraken van dat Sutherland een cameo zou krijgen in de nieuwe 24 franchise, 24: Legacy. Producent Howard Gordon had er het volgende over te vertellen: “Laat ik duidelijk zijn, er zijn op dit moment geen plannen; ik denk dat het nu gewoon een mogelijkheid is. Het was gewoon iets waar ik over dacht en ik denk niet dat het onmogelijk is, maar er zijn ook nog geen plannen voor. We hebben het erover gehad, maar hij werkt nu aan Designated Survivor. Er is geen specifieke timing en ik denk dat als het ooit zal gebeuren, dat een behoorlijk eind onderweg zal zijn.” Gordon was ook heel duidelijk over de reden: ”Het gaat erom een nieuw verhaal te lanceren en iedereen kennis te laten maken met Corey Hawkins en Jimmy Smits en Miranda Otto en met ons nieuwe verhaal, dat verschilt van het oude 24. En, om die reden, denk ik dat andere personages uit het 24-universum te zien zullen zijn voordat Kiefer dat doet.”

  Met overzichtelijke groet

  Mandy

  Kiefer Sutherland toch niet terug in 24!?

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (3)

  avatar_HereIsTom
  18 jul 2016 10:52 -
  Mooi, weer genoeg te kijken dus.
  Bij Fear The Walking Dead staat een verkeerde verwijzing ;-)
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  18 jul 2016 10:55
  Als je op Fear klikt krijg je de goede pagina ;-)
  Reageer
  avatar_sarlottje
  18 jul 2016 15:19 -
  Jammer van Sherlock!!!
  Reageer

  Laatste nieuws

  Amazon Prime Video heeft de teasers gedeeld van Star Trek: Picard en Star Trek: Lower Decks. Daarin werd duidelijk dat de series over een tijdje beschikbaar zijn.
  Gisteren, 15:00
  The Underground Railroad gaat in mei in première bij Amazon Prime Video. De streamingservice heeft ook een trailer uitgebracht.
  Gisteren, 09:00
  Actrice Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze was onder andere te zien in Peaky Blinders en Anna Karenina (2000).
  zaterdag, 16:00
  2
  Onder andere Magnum, P.I., NCIS en Blue Bloods krijgen er aankomend televisie seizoen een nieuw seizoen bij. CBS vernieuwd nog drie andere series.
  zaterdag, 15:00
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie van Cuatro estaciones en La Habana (Four Season in Havana). We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  zaterdag, 14:00
  2
  Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
  vrijdag, 14:00