Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Robert Escobar eist 1 miljard dollar van Netflix

Het tweede seizoen van Narcos, de Originele Netflix dramaserie over het leven van drugsbaron Pablo Escobar, gaat op 2 september weer van start bij de streamingdienst. Maar er is één iemand die daar niet blij mee is: Robert Escobar, de broer van Pablo. Robert was de boekhouder van Pablo zijn imperium. Robert eist 1 miljard dollar van Netflix voor de rechten van het verhaal van zijn familie. En hij wil het tweede seizoen als eerste zien voordat het van start gaat.

Het eerste seizoen had tien aflevering en kreeg vele goede kritieken. Robert liet via een brief aan Netflix weten dat hij 1 miljard dollar eist, een bedrag dat hij en zijn broer in “een goede week” verdienden. Mocht Netflix weigeren het bedrag over te maken zullen advocaten de zaak in handen nemen en de nodige stappen gaan ondernemen tegen Netflix.

Volgens Robert: “In het eerste seizoen zaten veel fouten en leugens, ik ben één van de weinige overlevenden van het Medellinkartel. Ik was het nauwst betrokken bij Pablo als bondgenoot, ik deed de boekhouding en hij was mijn broer. Ik denk dat niemand anders dan ik kan oordelen over het materiaal”. En daarom wil hij het tweede seizoen als eerste zien. In de serie komt Robert overigens niet voor, de rol van boekhouder is voor een vriend van Pablo die later beweert CIA-informant te zijn.

De kans dat de eisen worden ingewilligd door Netflix zijn vrij klein omdat Narcos niet als documentaire wordt uitgezonden maar als een televisieserie gebaseerd op ware feiten.

Ga jij kijken naar het tweede seizoen van Narcos?


Vorige aflevering
Going Back to Cali
Going Back to Cali
03x10
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_Lange
14 jul 2016 11:22 -
"Een bedrag dat hij en zijn broer in een goede week verdienden." Moet je wel delen door twee natuurlijk.. maar lekker salaris wel.
Reageer
avatar_Olga2000
14 jul 2016 11:50 -
Triest genoeg, verdient men aan dood en ellende van een andere het meeste.
Reageer
avatar_BingingBirgit
14 jul 2016 16:52 -
Wat ik mij afvraag.. Waarom zit die Robert niet in de bak, en waarom zit hij niet in de serie?
Reageer
avatar_CC11
14 jul 2016 18:53
Bijgewerkt op: 14 jul 2016 19:23
Het antwoord daarop is vrij simpel.
Robert werd destijds in 1991 wel opgepakt maar is sinds 2003 weer op vrije voeten.
Dat hij al werd opgepakt was eerder toeval want Pablo had een 800-tal optrekjes verspreid over het ganse land, dus je kan van een meevaller spreken als je een pand binnenviel en er
was daadwerkelijk een Escobar thuis.
Als boekhouder wordt je natuurlijk in principe niet zo zwaar gestraft dan wanneer je zoals zijn broer +8000 moorden op je geweten hebt.
Uitgezonderd slachtoffers van de drugs die hij aan de man bracht natuurlijk.
Het antwoord op het tweede deel van je vraag is al even simpel : "Narcos" mag dan wel ruwweg op ware feiten gebaseerd zijn, het is meer fictie dan realiteit.
Een geromantiseerde versie van het ware verhaal dat makkelijk een loopje neemt met de werkelijkheid.
Wil je iets dat dichter bij het echte verhaal aanleunt dan is er maar één optie en dat is de Colombiaanse serie : "Pablo Escobar: El Patron Del Mal" die in 74 delen op Netflix
te zien is.
Heel toevallig heeft de productiemaatschappij van die reeks ook een proces tegen ze lopen vanwege Robert Escobar.
De man zoekt hoe dan ook ergens een zakcentje bij te verdienen, al lijkt het me sterk dat hij ooit één van zijn processen zal winnen.
Oh, en als je een idee wil hebben van wat ze destijds aan omzet hadden...
Robert Escobar heeft in een boek dat hij schreef zich destijds laten ontglippen dat één van de vaste maandelijkse kosten die hij in zijn boekhouding opnam gedurende de jaren 70 $ 2500,- was voor de aankoop van elastiekjes om al het geld dat ze binnen haalden mooi te bundelen... Dat is heden ten dage toch een $ 11.000,-
Lijkt allemaal veel, vooral omdat elastiekjes zo goed als niets kosten maar de heren draaiden op hun hoogtepunt naar schatting dan ook zo'n $ 420 miljoen per week.
Reageer
avatar_BingingBirgit
14 jul 2016 20:21
Bedankt voor je uitleg en jeeeeetje wat een geld. Walter White was er niks bij ;)
Reageer
avatar_Dore
14 jul 2016 22:54
Een must-see trouwens 'el patron del mal'.
Je vergeet alleen te vermelden dat Pablo ook heel veel goeds voor de arme bevolking van Medellin heeft gedaan, zoals het bouwen van huizen en ziekenhuis.
Reageer
avatar_CC11
14 jul 2016 22:56
Er is ooit een schatting gemaakt dat Escobar per jaar ongeveer 10% van zijn inkomen verloor doordat het opgevreten werd door ongedierte, aangetast door vocht, schimmel en andere zaken of gewoon ergens verloren gelegd en vergeten want hij had natuurlijk ook wel de gewoonte om behalve al wie in de weg liep ook wat centjes te begraven of ergens in één of andere muur of fundering te stoppen.
Dat was jaarlijks goed voor een verlies van zo'n $ 2,1 biljoen, dus ja Walter White was inderdaad een kleintje.
Zijn zoon heeft trouwens eens verteld dat Pablo ooit, op een moment dat men hem toch een keer dicht op de hielen zat, met zijn familie vluchtte en hij die eerste nacht zo'n $ 2 miljoen cash verbrandde opdat zijn familie geen kou zou lijden...
Als het hout vochtig is en je hebt geen aanmaakblokjes bij de hand wat moet je dan anders ?
Reageer
avatar_CC11
14 jul 2016 23:00
Als je zoveel slecht in je leven doet kan je dan eigenlijk nog wel iets goeds doen ?
Maar het is waar dat hij voor de mensen uit de buurt waar hij zelf vandaan kwam wel één en ander gedaan heeft, al geloof ik in zijn geval dat hij het eerder deed om zijn eigen ego te strelen dan om mensen te helpen.
Reageer
avatar_Dore
14 jul 2016 23:13
Het 'enige' slechte wat hij deed, was mensen vermoorden (leveren van coke mag ook niet, maar gezien de vraag in de hele wereld ook vandaag nog vind ik dat persoonlijk niet zo erg). Die moorden zijn natuurlijk niet goed te praten.
Ik denk echter dat als hij niet uit de politiek was verbannen door zijn tegenstanders (wat weer veel moorden opleverde) hij nog veel meer goeds voor Colombia had gedaan. En op bais van alle informatie die ik over hem heb gelezen en gezien, ben ik van mening dat hij dat uit ideologie deed en niet uit ego. Iets wat zijn broer gezien dit nieuwsbericht ontbeert...
Reageer
avatar_CC11
14 jul 2016 23:36
Zijn ambitie voor een politieke carrière is enkel ontstaan uit zijn vrees om uitgeleverd te worden aan de U.S.A.
Hoe ver hij daarvoor wou gaan is werkelijk onvoorstelbaar want hij heeft zijn land bij wijze van spreken gewoon gegijzeld gehad.
Het gros van moorden en aanslagen die in zijn opdracht gepleegd werden in die periode waren enkel met de bedoeling dat er geen wet gestemd zou worden die toeliet dat Colombianen aan een ander land uitgeleverd zouden kunnen worden.
Eerlijk gezegd denk ik niet dat de Colombiaanse burgers er beter van geworden zouden zijn met Escobar als president, integendeel zelfs.
Colombia zou onder Escobar meer dan waarschijnlijk binnen de kortste keren een dictatuur geworden zijn, iets waar niemand op zat te wachten.
Reageer
avatar_E71
16 jul 2016 14:43 - 16 jul 2016 14:51
Goed leesvoer is ook Nico Verbeek's Pablo Escobar en Mark Bowden's Killing Pablo. Verder is Sins of my father een interessante documentaire vanuit het perspectief van Pablo's zoon, die tevens ook een boek heeft uitgebracht over zijn vader getiteld Pablo Escobar; my father. Een bestseller in Colombia. Mijn mening wat betreft de "goede" dingen die Pablo Escobar deed voor zijn volk is dat hij dat mischien wel deed uit eigenbelang. Het kan namelijk erg goed van pas komen als het volk op jouw hand is. Ik vind de serie in ieder geval goed en ik ga zeker het tweede seizoen kijken!
Reageer
avatar_CC11
16 jul 2016 15:40
Het meeste dat je vermeld ken ik al, het blijft natuurlijk een figuur waarvoor menige pen is leeg geschreven.
Helaas is boeken lezen voor mij al even verleden tijd, wat enerzijds te maken heeft met het feit dat ik dan een leesbril moet dragen wat mij enorm irriteert en een ander aspect dat waarschijnlijk ook met de leeftijd te maken heeft is dat ik mij er niet zo goed meer op kan concentreren met als gevolg dat ik na een kwartier gewoonlijk voor de zevende keer een regel halverwege de eerste pagina lees...
Series kijken op een groot scherm kan ik daarentegen nog perfect :-)

Maar Escobar bleef in de eerste plaats natuurlijk een levensgevaarlijke gek die vooral zichzelf graag in de schijnwerpers zag staan, en of dat nu kwam omdat hij een voetbalploeg had opgekocht, een "verkochte" race had gewonnen, of wat geld in het rond had gestrooid dat maakte hem allemaal verder weinig uit.
Wat waren voor hem trouwens een paar miljoen uitdelen aan de armen uit "zijn" wijk of wat goedkope woningen laten neerzetten voor "zijn" volk aangezien hij dagelijks een veelvoud daarvan verdiende ?

Wat Narcos betreft, het kijkt natuurlijk heel vlot ook al worden er teveel feiten verdraaid. Wat ik verder wel jammer vind aan de serie is dat men met het eerste seizoen, waarschijnlijk omdat men niet verwachtte dat het zo'n succes zo worden, al een te grote periode heeft overbrugd want aan het einde van het eerste seizoen zat hij al in "zijn gevangenis" (1991) terwijl hij eind 1993 werd neergeschoten.
Tenzij men bij Netflix het idee had om na 1993 over andere figuren verder te gaan zal de serie ook met het tweede seizoen eindigen vermoed ik.
Reageer
avatar_E71
16 jul 2016 17:27
Bijgewerkt op: 16 jul 2016 20:57
Nou, dat is ook grappig... Ik dacht namelijk precies hetzelfde na het einde van het eerste seizoen. Ik bedoel; dat was al zowat einde verhaal! Ik vraag me echt af hoe dat tweede seizoen zich gaat ontwikkelen...

Jammer dat je moeite heb met lezen. Maar gelukkig gaat het televisiekijken je wel goed af ;-)
Reageer
Narcos