Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: sarlottje

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 23ste Onbekende Seriekijker is Charlotte (18)

Charlotte

Aantal serie-uren per week: Door de weeks, drie afleveringen per dag van 45 minuten en in het weekend in totaal zes uur. Dus ongeveer 17 uur per week. Maar het is eigenlijk meer dan 17 uur, want veel programma’s geven op internet/ YouTube kleine stukjes van de afgelopen of volgende aflevering weer en die kijk ik dan ook. Maar dit is de tijd als ik naar school ga en nu dat ik in verband met eindexamens al klaar ben met school is dit vele malen hoger!
Allereerste serie ooit gezien: NCIS, ik had toen nog geen laptop en de computer stond beneden, dus kon ik 's avonds niet op de computer series gaan kijken. Dit omdat mijn ouders op dat moment dan ook televisie aan het kijken waren.
Beste serie ooit: NCIS. Maar nu Michael Weatherly, die ‘very special agent Anthony ‘Tony’ DiNozzo’ speelt, de serie heeft verlaten, moet ik nog zien of ik hetzelfde gevoel krijg bij het kijken van een aflevering zonder DiNozzo. Deze serie kijk ik graag omdat ik een soort van warm gevoel krijg als ik een aflevering kijk. Verder kijk ik graag naar NCIS, omdat DiNozzo een leuke rol speelt. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik ben altijd weer helemaal energiek en happy als ik een aflevering heb gekeken.
Beste serie op dit moment: De beste serie van dit moment vind ik nog steeds NCIS, maar hierboven heb ik al uitgelegd waarom, dus daarom ga ik het hebben over mijn nummer twee, namelijk Sherlock. Dit omdat ik vind dat Sherlock op zo’n manier wordt geschreven dat het je altijd verrast. Sherlock gaat me ook nooit vervelen!
Serie die op de planning staat: Nee, nog niet. Op dit moment ben ik ook weer op zoek naar dramaseries met een beetje detective, actie, politie en/of misdaad. Dus als jullie een serie weten die ik nog niet op m’n profiel hebt staan, hoor ik het graag! Verder hoop ik dat de nieuwe series die binnenkort uitkomen goed zijn en dat ze dan ook meerdere seizoenen mogen krijgen.Charlotte, haar gebruikersnaam is sarlottje, is 2 jaar en 11 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Charlotte, ik ben 18 jaar oud en op MijnSerie heet ik sarlottje. Ongeveer twee jaar en tien maanden geleden kwam ik MijnSerie tegen toen ik op zoek was naar een site om series op te kijken. Al die tijd heb ik een gratis account gehad, maar sinds de laatste update op MijnSerie en iedereen voor een bepaalde tijd een premium account mocht uitproberen, heb ik besloten om een premium account aan te schaffen en het bevalt me prima!”

De top vijf van Charlotte ziet er als volgt uit; 1. NCIS, 2. Sherlock, 3. Strike Back, 4. Covert Affairs, 5. Rookie Blue.

Met al die goede series, heb je ooit wel eens een slechte gezien?: “Ik kan niet echt een slechte serie noemen, want ik beoordeel series meestal door de eerste twee afleveringen te kijken en als ik dan niet een bepaald gevoel krijg waarbij ik meer wilt zien van die serie, stop ik.”Zoveel series, zoveel landen en genres. Heb je een voorkeur voor een land en genre?: “De meeste series die ik kijk zijn dramaseries met een politie-,detective-,actie- en/of misdaad-achtige elementen. Vaak zijn het Amerikaanse series, maar Engelse series zijn ook goed. Het nadeel van Engelse series is dat ze veel minder snel worden gemaakt. Amerikaanse series hebben elke week één aflevering en dan een pauze tussen seizoenen in. Engelse series zoals Sherlock en Strike Back hebben een hele lange periode tussen afleveringen.”Heb je ook een favoriete acteur/actrice?: “Het is meer zo dat als ik een serie erg leuk vind, ik vanuit die serie een favoriete acteur of actrice ga krijgen en hem of haar dan ga volgen. Als die acteur of actrice dan in een andere serie gaat spelen, geeft ik die serie wel een grote kans om te volgen.Kun je ook beschrijven hoe je naar series kijkt? Waar ben je en hoe zit je erbij?: “Ik zit dan tegen kussen, die ik speciaal voor het kijken van series heb gekocht, series te kijken. Altijd alleen op m’n slaapkamer en vaak met een flesje water, omdat ik dan altijd dorst krijg en als ik in een gezonde bui ben, heb ik ook appeltje in de buurt liggen.” Wat betekenen series voor je?: “Ik kijk series omdat het voor ontspanning zorgt. Ik laat dan even alles voor wat het is en focus me even op die ene aflevering. Maar het heeft ook een andere reden dat ik series kijk. Want dit jaar heb ik eindexamen op de havo gedaan, maar toen ik in de tweede klas zat van de havo, had ik moeite met Engels. Mijn docent Engels zei dat ik mijn Engels zou kunnen verbeteren door games te spelen, muziek te luisteren of films, tv en/of series te kijken. En ik koos dus voor series. Heel veel, misschien wel té veel series,” zegt Charlotte lachend.Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Ja. Een voorbeeld van een serie is NCIS. Toen ik die serie had ontdekt, had ik de tien seizoenen die er toen waren, wat neerkomt op 234 afleveringen, in één maand gekeken. Ik kan me dat nog goed herinneren, want toen ik alle afleveringen had gekeken, had ik echt een dipje, zo van: ik heb alles bekeken en wat nu?” Hoe kijk je naar series? Stream je, kijk je via de televisie rechtstreeks of via Netflix?: “Ik stream. Als ik ze op de Nederlandse televisie kijk, stoor ik me altijd aan de ondertiteling, aangezien ik alle afleveringen altijd kijk zonder ondertiteling. Wanneer ze dan in Nederland op televisie komen, ga ik alsnog luisteren naar wat er wordt gezegd en dan vind ik altijd wel een foutje in de vertaling, waar ik me dan aan kan irriteren. Ik heb geen account op Netflix of soortgelijke sites. Dit omdat ik het geld niet waard vind om er voor te betalen.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Charlotte: “10, want ik kijk echt te veel series.”

Charlotte (sarlottje) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 25 juli komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Charlotte, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_sarlottje
12 jul 2016 14:58 -
Leuk geschreven
Reageer
avatar_Mandy1966
12 jul 2016 15:24
Dank je, was leuk om te schrijven.
Reageer
avatar_Ivanho
13 jul 2016 05:41 -
Sarlotje heb je de series Messiah en Ripper street al gezien ?
Reageer
avatar_sarlottje
18 jul 2016 15:21
Nee nog niet. Bedankt voor de tip!
Reageer