Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 50

Inhoud

  Al druk bezig met de voorbereidingen voor de Kerstdagen? Of houdt iemand anders zich daar mee bezig zodat jij meer tijd hebt om het weekoverzicht te lezen en veel series te gaan zien? Veel series maken zich ook op voor de winterfinale om weer fris in het nieuwe jaar van start te kunnen gaan. Veel series zullen een spannend midseason finale krijgen, andere zal je waarschijnlijk nauwelijks missen. Wat niet heel spannend is, maar wat je zeker niet kan missen, is al het serie-nieuws van 7 december tot en met 13 december.

  Algemeen Serienieuws
  Arrested Development
  - Brian Grazer heft bevestigd dat het vijfde seizoen van Arrested Development in mei 2016 van start zal gaan. De komedie serie die voorheen bij FOX werd uitgezonden krijgt zeventien afleveringen. Grazer: “Netflix is vastbesloten om meer afleveringen te doen, dus doen we meer afleveringen. De opnames staan gepland om te beginnen in januari 2016, [Fans kunnen verwachten dat het vijfde seizoen van Arrested Development begint] vier maanden na de start van de opnames.”

  Chicago Med
  - De tweede spin-off serie van Chicago Fire, Chicago Med heeft vijf extra afleveringen gekregen van NBC. Dat betekent dat Chicago Med achttien afleveringen gaat krijgen. Op 5 januari 2016 begint seizoen 1B.

  DC's Legends of Tomorrow
  - Soms kunnen kijkcijfers een grote rol spelen of een serie wordt vernieuwd ja of nee. Maar soms speelt het geld ook een cruciale rol. Het tweede seizoen van DC's Legends of Tomorrow staat nu al op het spel omdat de kosten de pan uitrijzen.

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Na de terugkeer van Robert, Linda en Rik is er meer goed nieuws voor de Goede Tijden, Slechte Tijden fans. Job Zonneveld zal ook naar Meerdijk terugkeren. Job is de zoon van Rik de Jong en de oudere broer van Rikki de Jong. Job gespeeld door Jord Knotter is te zien geweest in Flikken Maastricht, Moordvrouw en Celblok H. Het is nog niet bekend wanneer Job zal terugkeren in de serie en of het bij een enkel bezoekje blijft of dat hij voorgoed een inwoner gaat worden van de soap-stad.

  MolTalk
  - AVROTROS heeft bekend gemaakt wie het napraat-programma MolTalk gaat presenteren dat voor het eerst op de televisie te zien zal zijn. MolTalk zal te zien na Wie is de Mol? vanaf 2 januari 2016.

  Peaky Blinders
  - Peaky Blinders krijgt een Nederlands tintje. Actrice Gaite Jansen gaat de rol van een jonge Russische vrouw spelen die een belangrijke rol gaat spelen in het leven van bendeleider Tommy Shelby (Cilian Murphy). Gaite Jansen is bekend geworden door rollen in onder andere Flikken Maastricht, A'DAM - E.V.A. en In Therapie.

  Gecancelde Series
  Bitten
  - Na drie seizoenen komt er een eind aan de weerwolvenserie Bitten. Het derde en laatste seizoen zal op 12 februari 2016 van start gaan bij Space.

  Mike & Molly
  - Voor de fans zal het niet echt als een verrassing komen, maar de komedie van CBS Mike & Molly zal geen zevende seizoen krijgen. Maar dat is niet het enige slechte nieuws nu het laatste en zesde seizoen is ingekort met dertien afleveringen terwijl er in mei 2015 nog werd aangekondigd dat het zesde seizoen 22 afleveringen zou krijgen. Mike & Molly's zesde seizoen zal op 6 januari 2016 van start gaan. Wel wordt er van de fans nog gevraagd om te stemmen op Mike & Molly voor de 2016 People’s Choice Awards, zie de tweet hieronder;

  Mob Wives
  - VH1 heeft na zes seizoenen de stekker uit de realityserie Mob Wives getrokken. Op 13 januari 2016 zal het zesde en laatste seizoen van start gaan om 20.00 bij VH1. En de vraag zal zijn... Wanneer grenzen zijn overschreden… Wanneer de ware kleuren naar buiten komen… Wie zal samen gaan werken – en wie zal gaan vechten?

  Vernieuwde Series
  Call the Midwife
  - BBC One heeft de dramaserie Call the Midwife vernieuwd met een zesde seizoen terwijl het vijfde seizoen pas in het voorjaar van 2016 van start zal gaan.

  Can't Pay? We'll Take It Away!
  - Channel 5 heeft de realityserie Can't Pay? We'll Take It Away! vernieuwd met een vijfde seizoen. Op dit moment is de productie van het vierde seizoen begonnen die twintig afleveringen gaat krijgen. Van het derde seizoen zal op 16 december 2015 de laatste aflevering worden uitgezonden.

  Dual Survival
  - De realityserie, over hoe te overleven op de meest afgelegen plekken op aarde, van Discovery krijgt een zevende seizoen en die zal op woensdag 13 januari 2016 van start gaan en gaat een nieuwe generatie van overlevingsexperts uitdagen.

  Grace and Frankie
  - Nog voor er maar één aflevering van het tweede seizoen is uitgezonden heeft Netflix al besloten om de komedie Grace and Frankie te vernieuwen met een derde seizoen.

  How to Get Away with Murder
  - ABC heeft het nog niet officieel gemaakt, maar How to Get Away with Murder krijgt naar alle waarschijnlijkheid een derde seizoen. Uiteraard houdt MijnSerie je op de hoogte zodra ABC dit nieuws officieel bevestigd heeft.

  Into the Badlands
  - De critici zijn minder enthousiast dan de kijkers, maar dat houdt AMC niet tegen om er een tweede seizoen aan vast te plakken. De actieserie Into the Badlands zal in de herfst van 2016 terugkeren.

  Peter Kay's Car Share
  - De sitcom Peter Kay's Car Share is door BBC One vernieuwd met een tweede seizoen. Peter Kay heeft zelfs verklapt dat het tweede seizoen al geschreven is en dat het filmen gepland staat voor eind lente/begin zomer. Het eerste seizoen had zes afleveringen en eindigde op 22 mei 2015.

  Nathan for You
  - De Amerikaanse komedie van Comedy Central Nathan for You is vernieuwd met een vierde seizoen. De laatste aflevering van het derde seizoen is uitgezonden op 10 december 2015. Nathan Fielder heeft de onderstaande tweet de wereld ingestuurd:

  Pit Bulls and Parolees
  - Animal Planet heeft de realityserie over honden en ex-gevangenen, Pit Bulls and Parolees, vernieuwd met een achtste seizoen. En op 2 januari 2016 beleeft de serie zijn 100ste aflevering. Het achtste seizoen krijgt tien nieuwe afleveringen die in het najaar van 2016 van start zullen gaan.

  Showtime
  - Showtime heeft twee series vernieuwd. Klik hier om te lezen welke series er zijn vernieuwd door Showtime.

  The Blacklist
  - Het zal voor vele niet als verrassing komen, de dramaserie van NBC, The Blacklist krijgt een vierde seizoen.

  The Leftovers
  - HBO heeft aangekondigd dat The Leftovers vernieuwd wordt met een derde seizoen. Helaas hebben ze ook meteen besloten dat het derde seizoen ook de meteen de laatste zal zijn.

  Wayward Pines
  - Voor iedereen die er niet meer op hadden gerekend is er goed nieuws, Wayward Pines krijgt toch een tweede seizoen die in de zomer van 2016 van start zal gaan.

  Nieuwe Series
  Barbarians Rising
  - In 2016 komt History met een nieuwe achtdelige historische docu-dramaserie, Barbarians Rising.

  Dawn of The Croods
  - De nieuwe animatieserie van Netflix Dawn of The Croods gaat op donderdag 24 december in première. Bekijk hieronder de officiële trailer:


  Red Mars
  - Spike TV komt in 2017 met de nieuwe serie Red Mars die gebaseerd is op de boekenreeks van Kim Stanley Robinson.

  Shots Fired
  - FOX heeft een nieuwe serie besteld, Shots Fired, naar aanleiding van zeer recente en trieste gebeurtenissen gaat Shots Fired over schietpartijen in een kleine stad.

  TNT
  - TNT heeft voor 2016 twee nieuwe series besteld; Good Behavior en Animal Kingdom, klik hier om er meer over te lezen.

  Columns
  Op een onbewoond eiland: Deel II
  - Deze week weer een nieuwe column, klik hier als je het tweede deel van een onbewoond eiland wil lezen.

  Datums
  Code Black
  - De ziekenhuisserie van CBS zal in januari op de Nederlandse televisie bij Net5 te zien zijn.

  Dokter Deen
  - Maandag 4 januari 2016 start Omroep MAX op NPO1 met het derde seizoen van de populaire dramaserie Dokter Deen.

  Downton Abbey
  - De KRO-NCRV zendt in december 2015 en januari 2016 de tweedelige documentaire Manners of Downton Abbey uit. De documentaire geeft een kijkje achter de schermen bij de historische dramaserie.

  Mad Dogs (US)
  - De nieuwe donkere dramedy Mad Dogs (US) van Amazon gaat op vrijdag 22 januari 2016 in première exculsief voor alle Prime leden. Wanneer een groep vrienden van onder presterende veertigers in Belize de vervroegde pensionering van een oude vriend aan het vieren zijn, levert dat een reeks van wilde en komische gebeurtenissen op, en legt dat duistere geheimen bloot en een web van leugens, bedrog en moord.

  The CW
  - Ook The CW heeft haar plannen voor de winter bekend gemaakt. Klik hier als je het schema wil bekijken.

  The Magicians
  - Officieel gaat de nieuwe fantasieserie van Syfy pas op 25 januari in première. Maar volgens Lev Grossman, schrijver van het boek The Magicians waarop de serie is gebaseerd, gaat de pilotaflevering stiekem en onaangekondigd al op 16 december 2016 in première. Zie de tweets van Grossman hieronder:


  Kijkcijfers
  Week 49
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 30 november tot en met 6 december.

  MijnSerie
  Vacatures
  - MijnSerie biedt weer twee stage plekken aan. Klik hier om te lezen waar we naar op zoek zijn.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  HBO
  - HBO heeft een jaareinde video gemaakt, om iedereen te bedanken voor het kijken en fijne feestdagen toe te wensen. In die video nieuwe beelden van Game of Thrones, Westworld, Vinyl en Divorce. Zie hieronder:


  Netflix
  - Netflix verdubbelt zijn content met vijftien nieuwe gescripte series in 2016.

  Nominaties en Prijzen
  Golden Globes
  - In januari 2016 worden de 73ste Golden Globes uitgereikt. Klik hier als je wilt weten wie er genomineerd zijn.

  Screen Actors Guild Awards
  - Klik hier als je wil weten wie er genomineerd is voor de 22ste Screen Actors Guild Award die op 30 januari 2016 uitgereikt gaat worden.

  Overlijdensberichten
  Holly Woodlawn
  - De transgender actrice Holly Woodlawn is zondag 6 december overleden aan de gevolgen van hersen- en leverkanker. De actrice speelde enkele afleveringen in de serie Transparent als Vivian. Geboren als Haraldo Santiago Franceschi Rodriguez Danhakl is Holly Woodlawn 69 jaar geworden, R.I.P.


  Nicholas Smith
  - Zondag 6 december is de acteur Nicholas Smith op 81-jarige leeftijd overleden, R.I.P.

  Robert Loggia
  - Vrijdag 4 december is acteur Robert Loggia op 85-jarige leeftijd overleden, R.I.P.

  Rose Siggins
  - Rose Siggins, de actrice die in de populaire serie American Horror Story speelde, is 12 december 2015 in een ziekenhuis in Denver overleden. Siggins speelde in Freakshow, het vierde seizoen van American Horror Story. Rose was maandag opgenomen in het ziekenhuis om nierstenen te laten verwijderen maar is vijf dagen later overleden aan complicatie. Rose Siggins wordt overleefd door haar man David Siggins en twee kinderen Luke en Shelby. Rosemarie Homan is 43 jaar geworden, R.I.P.


  Will MacMillan
  - Op 2 december is acteur Will MacMillan overleden in Burbank, California. MacMillan was lid van de Screen Actors Guild en actief in film, toneel en televisie. Zelf was hij bekend van onder andere General Hospital, The West Wing, Las Vegas, Charlie's Angels (1976), NYPD Blue en Three's Company. MacMillan wordt overleefd door zijn vrouw, één zoon en drie dochters. William George McMillan is 71 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  - Deze week geen prijsvragen

  Antwoorden prijsvragen week 49
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  1992
  Vraag: Waar zijn de karakters van serie 1992 op gebaseerd?
  Antwoord: Ze zijn nergens op gebaseerd

  * Falling Skies
  Vraag: Hoe veel tijd zat er tussen de Alien invasie en de gebeurtenissen in seizoen 1?
  Antwoord: Zes maanden

  * Jane the Virgin
  Vraag: Waar speelt de serie Jane the Virgin zich af?
  Antwoord: Miami

  * Law & Order: Special Victims Unit
  Vraag: Wat was de eerste Emmy die deze serie heeft mogen ontvangen?
  Antwoord: Outstanding Guest Actress in Drama Series

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda
  Welke serie beginnen aankomende week?
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.
  14 december – De Slimste Mens – Seizoen 9 (KRO-NCRV)
  16 december – The Magicians – Serie première (Syfy)
  20 december - Undercover Boss (US) – Seizoen 7 (CBS)

  Welke kleur krijgt de boom dit jaar? Wel of geen digitale of papieren kerstkaarten dit jaar? Gaan we gourmetten, fonduen of uit eten? Ik weet het nog niet allemaal, maar wat ik wel weet dat er twee weken kerstvakantie aan zit te komen waarin ik heel veel series ga inhalen. London Spy, River, Unforgotten, Into the Badlands en The Knick zijn daar een paar van. Lichtjes aan, warme chocomelk en ik ga later wel bedenken wat of waar we gaan eten met de kerst. Voor nu nog een paar rustige dagen voor de kerstdrukte losbarst en tot volgende week.

  Met overzichtelijke inhaal-groet

  Mandy


  Nieuwe serie The Magicians
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  De driedelige boekenreeks Invisible Life van E. Lynn Harris uit 1991 wordt door HBO bewerkt tot serie.
  Vandaag, 12:00
  Voor het aankomende televisieseizoen van 2021-22 heeft FOX de serie Monarch besteld. De serie is een dramaserie over en met countrymuziek.
  Vandaag, 11:00
  Hoofdrolspeelster Stana Katic zegt dat er een einde komt aan Absentia, het derde seizoen zal de laatste zijn van de Amerikaanse misdaadserie bij Amazon.
  Vandaag, 10:00
  1
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Enslaved. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Gisteren, 14:00
  In 2019 bestelde Apple TV+ de dramedyserie Mr. Corman, nu heeft Apple TV+ heeft de premièredatum van Mr. Corman bekend gemaakt.
  Gisteren, 13:00
  HBO Max heeft Love and Death van David E. Kelley (Big Little Lies) besteld. Elizabeth Olsen (Marvel's WandaVision) zal te zien zijn in een van de hoofdrollen.
  Gisteren, 12:00