Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

KRO-NCRV gunt kijkje achter de schermen bij Downton Abbey

Op zaterdag 26 december en zaterdag 2 januari zendt de KRO-NCRV op NPO 2 de tweedelige documentaire Manners of Downton Abbey uit. Alistair Bruce, die de makers en acteurs van het kostuumdrama historische adviezen geeft, gidst de kijker door het leven van de Britse society in de jaren twintig van de vorige eeuw. Ook geeft de historicus een unieke blik achter één van de meest succesvolle Britse series ooit.

De Britse historicus Alistair Bruce is aanwezig bij alle opnames van Downton Abbey en waakt over de juistheid van de scenes. Want alles aan de serie moet honderd procent historisch correct zijn. Hoe ging men gekleed bij een wandeling door de tuin, wanneer mochten de dames de handschoenen uit doen, in welke volgorde werd het eten opgediend, en wat waren de rituelen op een trouwerij? Bruce geeft in Manners of Downton Abbey de kijkers een exclusief kijkje achter de schermen van Downton Abbey en Highclere Castle, het landgoed in Hampshire waar de serie wordt opgenomen.

De twee specials worden op 26 december en 2 januari om 17.05 uur uitgezonden op NPO 2. De seriefinale van Downton Abbey wordt in het Verenigd Koninkrijk toevallig één dag eerder uitgezonden.
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
06x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Downton Abbey