Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix krijgt er vijftien originele gescripte series bij in 2016

Netflix krijgt er vijftien originele gescripte series bij in 2016

In 2016 krijgt Netflix het dubbele aantal eigen content erbij. Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix: “We hebben dit jaar {2015} ongeveer zestien nieuwe gescripte series, en komend jaar {2016} worden dat er 31. We hebben ook nog tien films in productie of post-productie. En we hebben 30 kinderseries.”

Netflix doet het heel goed, op dit moment zijn ze in 87 landen te zien en de streamingdienst wil komend jaar wereldwijd beschikbaar zijn. “Ik weet niet of het moeilijker is dan we verwacht hadden, maar het is niet gemakkelijk geweest,” aldus Sarandos. Dan heeft hij het vooral over het feit dat studio’s hun rechten op films en series vooral regionaal verkopen en niet wereldwijd, wat Netflix juist heel graag wil.

Het streamingkanaal doet het met series als House of Cards (2013) en Orange Is the New Black heel goed bij een breed publiek en deze series trekken mensen naar Netflix. Programma’s zelf maken maakt het mogelijk om meer publiek te bereiken en het aantal abonnees uit te breiden. Sarandos: “Neem Narcos bijvoorbeeld, een succes zo groot als ‘wereldwijde televisie’ kan zijn.” Aan het eind van 2015 zal Netflix ongeveer 75 miljoen leden/abonnees hebben.

Kijk jij graag naar de originele series van Netflix?

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

CC11
CC11 10 december 2015, 19:27
Zelf kijk ik op Netflix (vooral USA dan) meer oude series dan nieuwe.

Buiten enkele reeksen zoals "Daredevil", "Narcos" en "House of Cards" vallen de "originals" me vaak nogal tegen.

"Jessica Jones" bracht niet helemaal wat ik van haar verwacht had, "Marco Polo" was matig, "Orange Is The New Black" was het eerste seizoen goed maar ging, voor mij althans, daarna dramatisch bergaf zodat ik het na enkele afleveringen in seizoen 3 voor bekeken heb gehouden.

"Sense8" vond ik ronduit zo slecht dat ik de 2de aflevering zelfs niet meer gezien heb en voor de humoristische series moet je al bijna een familielid of goede vriend/vriendin hebben die er in
meespeelt om een reden te hebben om te kijken want ze zijn stuk voor stuk ondermaats, tenminste wat ik er al van gezien heb.

Als ik op wikipedia (googel "netflix original series") de lijst van nieuw te verwachten series bekijk word ik ook al niet echt warm want bijna de helft bestaat uit animatie series een genre dat na de creatie van "Homer Simpson" voor mij totaal niets meer heeft gebracht.

Eigenlijk zie ik tot eind 2016 van wat er aangekondigd werd als nieuw op Netflix enkel "Marseille" en "Marvel's Luke Cage" wat me lijkt aan te spreken en dat lijkt me nogal weinig op een 30-tal nieuwe series.
Log in om een reactie achter te laten