Mad Dogs (US)

7.1 / 10
55 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.1 / 10
1seizoenen/10afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkAmazon
De serie is beëndigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:55 min20162016 (Beëindigd)
Genres:Komedie
Netwerk:Amazon
Mad Dogs (US) is een Amerikaanse comedyserie van de zender Amazon. De serie ging in première op 22 januari 2016.

Wanneer een groep vrienden van onder presterende veertigers in Belize de vervroegde pensionering van een oude vriend aan het vieren zijn, levert dat een reeks van wilde en komische gebeurtenissen op, en legt dat duistere geheimen bloot en een web van leugens, bedrog en moord.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Mad Dogs (US).

Nieuws (5)

In juli 2019 zijn in Amsterdam de opnamen gestart van een nieuwe Britse serie over Detective Van der Valk.
23 dec 2019
Heb je een lekkere vakantie gehad? Lekker uitgerust, wat series ingehaald die je al heel lang wilde zien? Helaas zit de voorjaarsvakantie er weer op en gaan we weer over tot de orde van de dag. Februari was dit jaar...
7 mrt 2016
2
Midseason is begonnen en dat betekent veel nieuwe series die in première gaan. Dit keer hebben we niet alleen de nieuwe series van de grote vijf zenders, maar (bijna*) alle nieuwe series die in januari 2016 van start...
1 jan 2016
6

Populaire reacties (2)

6
08 feb 2016
“Van je vrienden moet je het hebben”, zeggen ze wel eens. Nou, dan hebben ‘ze’ nog nooit een Milo in hun vriendenkring gehad. Milo is er zo één die onder ‘t mom van een grapje de hele tijd met z’n grijpgrage vingers aan je vriendin zit. Zo één die in de kroeg na vijf bier met iedereen ruzie gaat lopen zoeken en dat jij er dan tussen mag springen als één of andere Hell’s Angel hem te lijf gaat, omdat hij buiten tegen z’n brommer heeft staan pissen. Milo is die gast, die altijd nét zit te kakken op het moment dat het bij Loetje tijd is om de rekening te betalen. Ok, eerlijk is eerlijk, dat laatste klopt niet helemaal. Milo zit namelijk prima in de slappe was en laat het graag breed hangen. Zo heeft hij een belachelijk dikke villa in Belize en is hij niet te beroerd om z’n beste vrienden vliegtickets te sturen om daar eens even lekker de boel op stelten te komen zetten. “Maar dat is toch juist super aardig van die Milo?”, hoor ik je denken. Allereerst… Bemoei je met je eigen zaken. Ten tweede… Dat is zeker mooi van Milo, maar als dingen to good to be true zijn, dan komt dat over het algemeen omdat ze dat ook daadwerkelijk zijn.

Of Cobi, Lex, Gus en Joël het leuk zouden vinden om aan de Caribische Zee een dag of vijf de bloemetjes buiten te zetten? Of de oude gewrichten nog soepel genoeg waren om in de discotheken van Belize Stad met onnavolgbare dansmoves de hoofden van de lokale schonen op hol te brengen? Of ze zich bezwaard zouden voelen als er wat gratis vliegtickets hun kant op zouden komen? Het waren vragen waar de high school friends, inmiddels goed in de veertig, niet lang over na hoefden te denken. Rug harsen, oppas regelen voor de kat en gaan. Rollen, gesmeerd door bijna levensbedreigende hoeveelheden rum, in eerste instantie nog de mooiste anekdotes over de lippen van de vijf bloedbroeders, al snel schieten de eerste barsten in die zogenaamd hechte vriendschap van weleer. De druk op de vijf wordt alleen maar groter als blijkt dat Milo zijn fortuin niet op de meest kosjere manier bij elkaar heeft geharkt en zijn studiegenoten doelbewust deelgenoot maakt van één van zijn fratsen. Fratsen dekt de lading eigenlijk niet, maar ik vind dat we het woord ‘fratsen’ tegenwoordig veel te weinig gebruiken. Ik wil meer meer fratsen! Fratsen voor iedereen!

Als je het hebt over wat vrienden, die vijf uur lang in een net iets te klein vliegtuig naar één of andere party-bestemming vliegen om zich daar, uit het zicht van hun geliefden, in een acute coma te zuipen, dan dringt de vergelijking met The Hangover zich al snel op. Daar houden de overeenkomsten dan ook meteen op, want Mad Dogs kan in niks tippen aan de dijenkletser die in 2009 half Nederland naar de bioscoop trok. IMDb zegt dat dit een komedie is, maar dan stretchen ze dat begrip wel echt tot de uiterste uitersten. Is het dan spannend? Halverwege aflevering zes kwam ik er achter, dat ik mijn hele administratie van 2015 had bijgewerkt, dus het is zeker niet zo dat je het verhaal ingezogen wordt, nee. Tuurlijk heeft Mad Dogs die ene gast uit The Sopranos. Ja, die chick uit Fargo speelt er in en misschien herken je ook nog wel die onvolwassen DJ uit Treme, maar geen van allen haalt het niveau dat we eerder van hen zagen. Het is los zand. Geen 1+1=3, zeg maar. Je gelooft geen moment dat je naar een echte vriendengroep zit te kijken en de karakters zijn stuk voor stuk zo onsympathiek, dat het je eigenlijk niet zoveel kan schelen wat er met hen gebeurt. Of misschien ligt dat aan mijn harteloosheid, dat kan natuurlijk ook. Dat de schrijvers in de laatste afleveringen van gekkigheid niet meer weten wat voor konijn ze nu weer uit hun hoge hoed moeten toveren, laten we nog maar even buiten beschouwing.

Bovenstaande is een remake van de Mad Dogs die Sky 1 ons in 2011 al voorschotelde. In principe hetzelfde recept, alleen dan op Mallorca en met Britten. Ik zag deze zelf (nog) niet, maar over het algemeen zijn remakes altijd een slap aftreksel van het origineel, dus mocht je ondanks alles tóch trek hebben gekregen in een ontspoord mannenuitje, doe dan die. Dat zou mijn advies zijn, maar wie ben ik.
-
07 feb 2016
Welkom bij Mad Dogs! Maak kennis met vier vrienden. Een prachtig eiland. Een grote villa. En een vriend die zij bezoeken met connecties! Al m'n urban mensjes zouden nu roepen: fissssaaa! Dat betekent feestje, by the way. Even weg van de dagelijkse sleur, de routine en alle andere kopzorgen. Het is tijd om je teleurstellingen weg te spoelen met veel alcohol. Helaas kan het ooit nooit leuk blijven. Leuk? Het bezoekje van de vier verandert al snel in een horrorfilm. Ik zou in ieder geval een tijdje niet op vakantie gaan... als ik het eiland tenminste overleef.

In Mad Dogs, de Amerikaanse remake van de gelijknamige Britse serie, zien wij hoe Lex (Michael Imperioli, The Sopranos), Gus (Romany Malco, Weeds), Joel (Ben Chaplin, Mad Dogs) en Cobi (Steve Zahn, The Perfect Getaway) op bezoek gaan bij Milo (Billy Zane, Charmed) in Belize. Dat terwijl de vier zichtbaar niet de beste relatie hebben. Milo is duidelijk succesvoller dan hen en de onderhuidse spanningen nemen dan ook snel toe. Dan gebeurt er iets dat de levens van deze mannen totaal overhoop gooit. Belize verandert razendsnel in een hel waaraan zij niet kunnen ontsnappen. Lukt het deze doodnormale mannen heelhuids huiswaarts te keren?

De pilot van Mad Dogs is al een jaar geleden beschikbaar gesteld door Amazon tijdens een van hun pilotseasons. De zender stelt dan een aantal pilots beschikbaar waar het publiek hun feedback op mag geven. De streamingdienst geeft aan dat deze feedback mede bepaald of de pilot vervolgens tot serie wordt besteld. Voor Mad Dogs was er goed nieuws en een jaar laten kunnen wij dan eindelijk het eerste seizoen begluren. Ik deed daarom mijn beste Ryan Lochte impersonatie en ben op de bank gedoken om deze pilot nogmaals te zien.

Dit is een goede introductie aan deze serie. Ben Chaplin had ook een rol in de Britse versie, alleen nam hij toen de rol van Milo voor zijn rekening. Het is leuk om deze jeugdvrienden te zien arriveren op Belize. Allemaal met hun bedenkingen, maar allen van plan om er het beste van te maken. Gedurende de jaren is het contact verwaterd en de verstandhouding onderling verslechterd. Dat is iets waar veel mensen zich in zullen herkennen. We krijgen ons eigen gezin, kinderen en wij gaan allen onze eigen kant op. Het contact en de mate waarin je elkaar ziet wordt gewoon minder. Dat hoort bij het leven.

Mad Dogs laat de onderlinge irritaties tussen deze mannen aan de oppervlakte komen. Gestaag komt het tot een grote confrontatie. De uitkomst doet je wel op het puntje van je stoel belanden. Ik was wel even gevloerd. Sterk acteerwerk zorgt er voor dat deze pilot beter is dan gemiddeld. De acteurs zijn op elkaar ingespeeld en dat merk je. Vooral na de heftige gebeurtenis die deze pilot kenmerkt, zie je het afgrijzen en de angst op hun gezicht. Dat wordt zeer overtuigend belicht en zal voor velen ook dé hoofdreden zijn om klaar te zitten voor de rest van het seizoen.

De serie gaat in essentie over een aantal mannen die hun verschillen opzij moeten zetten om levend van het eiland af te komen. Het gaat over de wilskracht om een traumatische ervaring te overleven. Kun je je hoofd erbij houden in stressvolle situaties? Wie kan hier mee omgaan en wie bezwijkt onder de druk? Bovenal gaat het om loyaliteit. In tijden van nood leer je je echte vrienden kennen. Dan leer je misschien ook dingen kennen die je liever niet had leren kennen. Wie staat er voor elkaar klaar... Wie probeert zijn eigen hachje te redden...

Het gevaar dat op de loer ligt is dat de serie de meest vreemde obstakels op hun pad knikkert. Dat de serie meer probeert te vertellen dan het verhaal toelaat. Het ligt voor de hand om de heren, omwille van het plot, in allerlei situaties neer te pleuren. Dat is dan ook wat vaak gebeurt in het type serie als Mad Dogs. Wat je dan vaak ziet is dat de situaties steeds absurder worden en dat het geheel rap ongeloofwaardiger/onlogischer wordt. Met andere woorden: alles om het lijden/de spanning te verlengen. Dat is never de way to go. Het doet namelijk alleen maar afbreuk aan wat de mannen meemaken. Aan wat wij meemaken als kijkers.

Dat zijn zorgen voor later. Zorgen die ik hoogstwaarschijnlijk wel zie uitkomen, trouwens. Maar de pilot doet wat het moet doet. De aflevering maakt benieuwd naar meer. Dat blijft natuurlijk een van de belangrijkste functies van een pilot. Het eerste seizoen is op 22 januari (2016) uitgebracht door Amazon. Wie op zoek is naar een thriller, moet er serieus over nadenken om op de bank plaats te nemen voor de capriolen van deze heren.

www.meneervevie.com

Vergelijkbare series

Hustle
1 stem
Bones
1 stem
Weeds
1 stem
Leverage
1 stem
Castle
1 stem