Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 42

Weekoverzicht 42

We beginnen meteen met goed nieuws. MijnSerie heeft er weer een nieuwsberichtschrijver bij, hepalm (Patrick Hermes) mogen wij vanaf deze week verwelkomen bij het team. Mocht jij net als Patrick ook willen schrijven, geef je op we kunnen alle hulp goed gebruiken. En nee, ik ga het niet hebben over het slechte nieuws dat Oranje voor het eerst in 30 jaar niet mee doet aan de Europese Kampioenschappen. We gaan het hebben over series nieuws en feiten uit de week van 12 oktober tot en met 18 oktober.

Series
Agent Carter
- Er zijn meer series die een Nederlands tintje hebben, denk aan Game of Thrones, The Librarians en Orphan Black. En nu mag Agent Carter ook met trots zeggen dat zij een beetje Oranje is gekleurd. De Nederlandse actrice Lotte Verbeek gaat een rol spelen in het tweede seizoen van Agent Carter.

America's Next Top Model
- Na 12 jaar en 22 seizoenen komt er een eind aan Tyra Bank’s America's Next Top Model. The CW stopt, in samenspraak met Tyra Banks, met de competitie realityserie na maanden van onzekerheid.

Blindspot
- Blindspot de NBC serie heeft een volledig seizoen gekregen. Er zullen in totaal nu 22 afleveringen komen van de dramaserie over Jane Doe en Kurt Weller.

Beauty and the Beast
- Slecht nieuws voor alle Beasties, Beauty and the Beast is gecanceld door The CW. Na het vierde seizoen, die in de zomer van 2016 van start zal gaan, is het over en uit voor de schone en het beest.

Cradle To Grave
- De BBC2 sitcom Cradle To Grave is vernieuwd met een tweede seizoen. Op dit moment is het eerste seizoen nog in volle gang. Lees hieronder de tweet die Danny Cohen, directeur BBC, liet uitlekken;


Dance Moms
- Lifetime heeft Dance Moms vernieuwd met een zesde seizoen, maar helemaal zonder controverse is dat niet. Abby Lee Miller, presentatrice van Dance Moms, kan weleens een tijd achter tralies belanden voor fraude. Als Miller schuldig wordt bevonden zou Lifetime weleens terug kunnen komen op de beslissing en Dance Moms niet uitzenden, want het filmen van de serie is reeds begonnen. Zie de tweet van Miller:

Daredevil
- Netflix heeft tijdens de New York Comic Con een trailer uitgebracht van het aankomende tweede seizoen van Daredevil. Bekijk de video hieronder:

Defiance
- Na drie seizoenen komt er een eind aan de sciencefiction serie van Syfy Defiance. Defiance is gecanceld door de achterblijvende kijkcijfers en het volle nieuwe schema van Syfy met nieuwe series en terugkerende series. Syfy over het stoppen met Defiance: “Defiance was een echte revolutionaire serie, die een meelevende en genre onafhankelijke ervaring naar het televisiescherm heeft gebracht die de kijker niet eerder heeft gezien. Wij zijn ongelofelijk trots op het werk van de buitengewone cast, schrijvers, kunstenaars en ontwerpers – en vooral showrunner Kevin Murphy- die samen de bijzondere wereld van Defiance tot leven hebben gebracht in de afgelopen drie seizoenen.”

Dominion
- Na twee seizoenen heeft Syfy de stekker uit de gevallen engelen getrokken. Dominion is gecanceld.

Extant
- Extant de sciencefiction serie met Oscar winnares Halle Berry krijgt geen derde seizoen van CBS. In goed overleg is besloten om het bij twee seizoenen te laten.

Fresh off the Boat
- Net als Quantico, Rosewood en Blindspot krijgt ook de Fresh off the Boat er afleveringen bij. Dat houdt in dat er geen dertien afleveringen, maar 22 afleveringen zullen worden uitgezonden van de komedieserie Fresh off the Boat.

Grey’s Anatomy
- Oscar winnaar Denzel Washington gaat naar Shondaland. Niet als acteur maar als regisseur. Het zal het televisiedebuut als regisseur worden van Washington die in Grey’s Anatomy achter de camera’s gaat staan voor de negende aflevering in het twaalfde seizoen van de ziekenhuisserie bij ABC. Leuk detail is dat Washington al eerder aan een ziekenhuisserie verbonden was in de jaren ‘80, dit keer voor de camera’s als Dr. Phillip Chandler in St. Elsewhere.

I Didn't Do It (2014)
- Disney Channel heeft de tiener sitcom I Didn't Do It (2014) gecanceld na twee seizoenen. De schrijvers hebben het nieuws via twitter wereldkundig gemaakt:

Minority Report
- Het komt niet geheel als verrassing, maar de adaptatie van de gelijknamige film met Tom Cruise krijgt slechts tien afleveringen. Dit betekent in veel gevallen het einde van een serie, dus misschien ook voor de Fox serie Minority Report.

Overhaulin'
- De realityserie van Velocity krijgt geen tiende seizoen. Het negende seizoen die op 4 november 2015 van start gaat zal de laatste zijn. En in die laatste afleveringen zullen sterren Johnny Depp en Amber Heard hun opwachting maken. Het negende seizoen zal met de beste 20 afleveringen afscheid nemen van een decennia aan auto’s en de emotionele band die een man/vrouw met het kan hebben.

Person of Interest
- Michael Emerson heeft op de New York Comic Con verklaart dat het vijfde seizoen inderdaad de laatste zal zijn. CBS moet het nieuws alleen nog bevestigen.

Quantico
- De discussie is losgebroken door de beslissing van ABC om Quantico zes extra aflevering te geven. Dat betekent dat er in het eerste seizoen negentien afleveringen worden uitgezonden, is dat nu een volledig seizoen of niet?

Ripper Street
- Amazon heeft aangekondigd dat het vierde seizoen van Ripper Street in januari 2016 van start zal gaan, het vijfde seizoen staat gepland voor eind 2016/begin 2017. Zie de tweet hieronder:

Rookie Blue
- Global heeft afscheid genomen van de mannen en vrouwen in het blauw. Rookie Blue is na zes seizoenen gecanceld. “Het succes van Rookie Blue is een testament van niet alleen de enorme getalenteerde team van Ilana Frank, Tassie Cameron, David Wellington en studio Entertainment One (eOne), maar ook van de opwindende cast die resoneerde bij een legioen fans die de serie heeft gevolgd sinds het eerste seizoen,” zei Christine Shipton, Senior vicepresident en chef Creative Officer, Shaw Media. “Na zes seizoenen kwam Rookie blue aan een natuurlijk einde, en de seriefinale was een perfecte afronding voor zowel de Rookies als de fans.”

Supergirl
- Chris Vance (Prison Break, Transporter en Mental foto) gaat een terugkerende rol spelen in de nieuwe CBS superhelden serie Supergirl. Vance gaat DC Comic schurk Non spelen. Non een een voormalige wetenschapper en een militaire officier uit Krypton die sinister, krachtig en boos is. Supergirl gaat maandag 26 oktober in première op CBS.

The Big Bang Theory
- The Big Bang Theory krijgt er een reguliere speler bij. Emily (Laura Spencer foto), de nieuwe liefde van Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar), zal niet in iedere aflevering te zien zijn, maar in het negende seizoen zal zij vaker voorbij komen. Ze heeft een als-nodig status gekregen. Spencer speelt Emily al sinds het zevende seizoen.

The Real World
- MTV heeft niet alleen The Real World vernieuwd met een 31ste seizoen, maar ook aangekondigd dat de realityserie weer zal terugkeren naar Las Vegas. De productie is inmiddels begonnen en The Real World seizoen 31 zal in 2016 van start gaan.

The Walking Dead
- Seizoen 6 van The Walking Dead zal op Valentijnsdag weer van start gaan. Een leuk cadeautje voor de trouwe schare fans van de Zombieserie bij AMC. Onlangs de iets teruglopende kijkcijfers is The Walking Dead nog steeds de nummer één serie bij de kijkers tussen 18-49 jaar. De eerste dubbele aflevering van het zesde seizoen had 19,5 miljoen kijkers. Seizoen 6B van The Walking Dead zal dus op zondag 14 februari 2016 van start gaan.

Unforgettable
- De serie die maar niet vergeten wil of kan worden heeft een nieuwe datum gekregen voor de start van het vierde seizoen bij A&E. Unforgettable zal niet op 13 november van start gaan, die voorheen bij CBS te zien was, maar twee weken later op 27 november. Waarom A&E met de datum heeft geschoven is niet bekend gemaakt.

Younger
- Het tweede seizoen van de serie Younger gaat op 12 januari 2016 van start met een dubbele aflevering. Zie hieronder de tweet:

Nieuwe Series
American Gothic
- CBS komt met een nieuwe zomerserie. American Gothic gaat in de zomer van 2016 in première.

Angel From Hell
- De nieuwe dramedy Angel From Hell, die op 5 november bij CBS in première zou gaan, is verschoven naar midseason. 2 Broke Girls neemt de plaatst in van Angel From Hell op 12 november 2015.

Fantasy Island
- The Plane! The Plane! ABC gaat de serie uit de jaren ’70 nieuw leven in blazen. Fantasy Island wordt door Sony TV gemaakt en ABC heeft de pilot besteld.

Marvel series
- Fox en FX hebben plannen om nog twee Marvel comics naar het kleine scherm te brengen: Hellfire en Legion.

The Skin Trade
- De schrijver van de boeken Song of Ice and Fire, waaraan we de immens populaire serie Game of Thrones hebben te danken, krijgt mogelijk nog een serie. Dit keer bij Cinemax, The Skin Trade.

With Bob and David
- Netflix heeft een premièredatum aangekondigd samen met een trailer van de nieuwe komedie serie With Bob and David.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Fox
- Fox heeft van twee nieuwe dinsdagavond komedies extra scripts besteld. The Grinder en Grandfathered krijgen er elk zes afleveringen bij.

Nominaties en Prijzen
Gouden Televizier Ring 2015
- Op donderdagavond 15 oktober werden de 50ste Televizier-Ring weer uitgereikt. Klik hier voor alle winnaars.

MijnSerie
Kijkcijfers
- Klik hier voor de kijkcijfers van week 41.

Prijsvragen
- Tot 21 oktober kun je kans maken op de onderstaande series:

Arrow
- Klik hier als je kans wil maken op het derde seizoen van Arrow.

Halt & Catch Fire
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Halt & Catch Fire.

- Tot 22 oktober kun je kans maken op de onderstaande serie:

The Firm
Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van The Firm.

- Tot 23 oktober kun je kans maken op de onderstaande series:

The Originals
Klik hier als je kan wil maken op het tweede seizoen van The Originals.

The Vampire Diaries
- Klik hier als je kans wil maken op het zesde seizoen van The Vampire Diaries.

Antwoord prijsvraag week 41
- Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

* 2 Broke Girls
Vraag: Wie of wat is Chestnut?
Antwoord: Een paard

Weer een volle week met veel serie nieuws en feiten. Voor de aankomende week is het herfstvakantie. Mocht jij met vakantie gaan wens ik je een hele fijne week toe. Blijf je gewoon thuis zijn hier nog wat series voor je agenda; 19 oktober Made in Chelsea, 20 oktober De Ridder, 21 oktober De Affaire en 22 oktober Drifters. Voor nu geniet van de kleuren van de herfst, een fijne herfstvakantie en tot volgende week.

Met overzichtelijke vakantiegroet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten