Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 21

Weekoverzicht 21

Ook in de week van 24 tot en met 30 mei hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 21 van 2021.
Serienieuws

Casting Nieuws


Castingnieuws voor vampierserie First Kill van Netflix


Netflix heeft de cast voor First Kill, een nieuwe vampiers dramaserie, bekend gemaakt. Sarah Catherine Cook en Imani Lewis vervullen de hoofdrollen.

Hoofdrol voor Michiel Huisman en Luke Evans in Apple TV+ serie Echo 3


Michiel Huisman (The Flight Attendant) en Luke Evans (The Alienist) gaan de hoofdrollen vervullen in de nieuwe dramaserie van Apple TV+, genaamd Echo 3.

Cansting nieuws voor The Sandman


Netflix heeft de cast van de Amerikaanse fantasyserie The Sandman uitgebreid met twaalf acteurs, waaronder Kirby Howell-Baptiste (Infinity Train).

Datums


Eerste seizoen McDonald & Dodds binnenkort te zien bij BBC First


Het eerste seizoen van de Britse misdaadserie McDonald & Dodds, dat twee afleveringen bevat, zal eind juni worden uitgezonden door BBC First.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 21 (24 - 30 mei)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Tweede seizoen Evil eind juni in première bij Paramount+


Het tweede seizoen van de Amerikaanse bovennatuurlijkenserie Evil gaat eind volgende maand in première bij Paramount+, die de serie overnam van CBS.

Laatste deel La Casa de Papel in september van start


Het vijfde deel van de populaire serie La Casa de Papel zal in twee delen verschijnen. De eerste afleveringen verschijnen begin september bij Netflix.

Tiende seizoen Silent Witness in juni te bekijken bij Ziggo


Inmiddels zijn er al heel wat seizoenen van Silent Witness verschenen bij BBC One. Het tiende seizoen komt binnenkort beschikbaar bij Ziggo Movies & Series.

Start- en premièredatums juni 2021


Ook voor de maand juni hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, eindigt, welk seizoen of première en welke zender.

Reünie-aflevering Friends binnenkort te zien bij SBS6


De langverwachte Reünie-aflevering van Friends gaat bijna in première bij HBO Max. Over een aantal dagen zal deze aflevering exclusief worden uitgezonden door SBS6.

Derde seizoen Charmed (2018) verschijnt volgende maand bij Videoland


Het derde seizoen van de Amerikaanse fantasyserie Charmed (2018) zal volgende maand verschijnen bij Videoland.

BBC First gaat binnenkort tiende seizoen Call the Midwife uitzenden


Het tiende seizoen van de Britse medische dramaserie Call the Midwife wordt vanaf eind juni uitgezonden bij BBC First. Er zullen zeker nog drie seizoenen verschijnen.

Tweede seizoen Modern Love in augustus in première


Het tweede seizoen van Modern Love gaat eind deze zomer in première bij Amazon. Daarnaast is de cast van de romantische komedieserie uitgebreid.

Derde seizoen Virgin River verschijnt in juli op Netflix


Goed nieuws voor de fans van Virgin River, het derde seizoen van Amerikaanse romantiekserie gaat begin juli van start bij Netflix.

Gecancelde Series

NBC cancelt Debris na het eerste seizoen


Er zal geen tweede seizoen verschijnen van Debris. De Amerikaanse sciencefictionserie ging afgelopen maart in première bij NBC.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 20


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 17 tot en met 23 mei 2021 in Amerika.

100 best bekeken televisieseries en programma's van 2020 - 2021


CBS wist duidelijk wat het deed toen het in februari besloot om Queen Latifah's The Equalizer-reboot achter Super Bowl te lanceren. De serie trok 20,4 miljoen kijkers, en een aanzienlijk percentage van dat publiek bleef trouw elke week kijken.

Nieuwe Series


Animatieserie Batman: Caped Crusader besteld door HBO Max en Cartoon Network


HBO Max en Cartoon Network hebben een directe seriebestelling geplaatst voor de nieuwe animatieserie Batman: Caped Crusader.

Hulu bestelt Immigrant over oprichter van Chippendales


Hulu heeft een achtdelige serie besteld over de oprichter van Chippendales. Kumail Nanjiani (Bless The Harts) gaat de hoofdrol vervullen in de serie genaamd Immigrant.

Seriebewerking van Faster Pussycat, Kill! Kill! in de maak


AMC Studios en bigbaldhead, het productiebedrijf van Norman Reedus (The Walking Dead) werken aan een nieuwe serie, gebaseerd op de film Faster Pussycat, Kill! Kill!.

The CW bestelt All American: Homecoming en Naomi


The CW heeft twee nieuwe series besteld. De spin-off serie All American: Homecoming en de superheldenserie Naomi worden aankomend televisie seizoen al verwacht.

Apple TV+ bestelt Wool met Rebecca Ferguson


Apple TV+ heeft dramaserie Wool, gebaseerd op de boeken van Hugh Howey, besteld. Rebecca Ferguson (The White Queen) vervult een hoofdrol.

Vernieuwde Series


Firefly Lane vernieuwd met tweede seizoen


Netflix heeft de Amerikaanse dramaserie Firefly Lane vernieuwd met een tweede seizoen. De serie ging afgelopen februari in première.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


The CW schema voor 2021-2022


The CW heeft er een dag bij en gaat zeven dagen in de week uitzenden. De kleinste van de grote vijf onthult het nieuwe seizoen 2021-2022.

MijnSerie nieuws

Podcast


MijnSerie Podcast: seizoen 3 aflevering 9


In deze aflevering van de MijnSerie Podcast is Marvel's WandaVision en Marvel's The Falcon and the Winter Soldier serie van de maand.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (21)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op de miniserie Zasada przyjemności (The Pleasure Principle)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Zasada przyjemności (The Pleasure Principle). We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de miniserie The Investigation (2020)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie The Investigation (2020). We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het vijftiende seizoen van Supernatural


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vijftiende seizoen van Supernatural. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Dracula (2020); In de miniserie Dracula (2020) werd de buitenkant van het kasteel Orava gebruikt, maar dit was niet de eerste keer dat dit kasteel in een film over de vampier werd gebruikt. In welke film werd de buitenkant van dit kasteel nog meer gebruikt? was Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922). Weetje: De buitenopnames van kasteel Dracula zijn gefilmd in het Orava-kasteel, dat op een hoge rots boven de rivier de Orava in het dorp Oravský Podzámok in Slowakije ligt. Nosferatu, eine Symphonie des Grauens is de eerste echte verfilming van het boek Dracula van Bram Stoker. In 1921 werd er in Hongarije al een film gemaakt rond het personage met de titel Drakula halála ('De dood van Dracula'), maar die had noch op het gebied van verhaal of van personages ook maar iets te maken met het oorspronkelijke boek. Nosferatu werd geregisseerd door Friedrich Wilhelm Murnau. De rol van de vampier (die in de film Graaf Orlok wordt genoemd) wordt gespeeld door Max Schreck.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Durrells; De serie The Durrells speelt zich af op Corfu. Maar welke prins is geboren op het Griekse eiland Corfu? was Prince Philip, Duke of Edinburgh. Weetje: Philip Mountbatten (Corfu, 10 juni 1921 – Windsor, 9 april 2021), geboren als prins Fílippos van Griekenland en Denemarken, was vanaf 1947 tot aan zijn overlijden de echtgenoot van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Sinds de dag van zijn huwelijk was hij hertog van Edinburgh, graaf van Merioneth en baron Greenwich. In 1957 werd hij eveneens Prins van het Verenigd Koninkrijk. Bij leven stond hij in het Verenigd Koninkrijk veelal bekend als prins Philip, hertog van Edinburgh.

- Het antwoord op de prijsvraag van London Kills; London Kills is geschreven en gemaakt door Paul Marquess. Aan welke serie werkte hij niet mee? was Penance (2020). Weetje: Marquess werkte als producer mee aan Hollyoaks, Family Affairs en aan Suspects werkte hij ook als schrijver.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei 2021 die in week 22 van start of in première zullen gaan.-

Maandag 31 mei


20.00 – The Sheriffs Are Coming – Seizoen 9 (BBC One)
21.00 – 24 Hours in A&E – Seizoen 24 (Channel 4)
22.00 – sMothered – Seizoen 3 (TLC)

Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni 2021 die in week 22 van start of in première zullen gaan.-

Dinsdag 1 juni


21.00 – The Ultimate Fighter – Seizoen 29 (Paramount network)

-

Zaterdag 5 juni


20.30 - Private Eyes - Seizoen 2 (Net 5)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten