Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 15

Weekoverzicht 15

Ook in de week van 12 tot en met 18 april hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 15 van 2021.
Serienieuws

Casting Nieuws


Casting nieuws voor Station Eleven van HBO Max


De cast voor de Amerikaanse sciencefictionserie Station Eleven van HBO Max is compleet. Onder andere Daniel Zovatto (Penny Dreadful: City of Angels) is toegevoegd.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 15 (12 - 18 april)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Dime Quién Soy (Mistress of War) eind deze maand te zien bij NPO Plus


Dime Quién Soy (Mistress of War) zal eind deze maand verschijnen bij NPO Plus. In juni wordt de serie uitgezonden door NPO 2 en zal daarna verschijnen bij NPO Start.

Premièredatum voor tweede seizoen War of the Worlds (2019)


Het tweede seizoen van de Amerikaanse sciencefictionserie War of the Worlds (2019) zal begin juni in première gaan.

Vierde seizoen Elite in juni in première


Het vierde seizoen van de Spaanse misdaadserie Elite gaat in juni in première bij Netflix. Er is ook een korte teaser uitgebracht.

Premièredatum voor Fatma bij Netflix


De Turkse misdaadserie Fatma gaat eind deze maand in première bij Netflix. De streamingdienst heeft ook een trailer uitgebracht.

Premièredatum en trailer The Underground Railroad


The Underground Railroad gaat in mei in première bij Amazon Prime Video. De streamingservice heeft ook een trailer uitgebracht.

Star Trek: Picard verschijnt volgend jaar bij Amazon Prime Video


Amazon Prime Video heeft de teasers gedeeld van Star Trek: Picard en Star Trek: Lower Decks. Daarin werd duidelijk dat de series over een tijdje beschikbaar zijn.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 14


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 5 tot en met 11 april 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


HBO Max werkt aan drie nieuwe series


HBO Max werkt aan twee komedieseries en een misdaadserie. Colin Firth (Pride and Prejudice (1995) en Kristin Davis (Bad Teacher) vervullen allebei een hoofdrol.

Vernieuwde Series


Bridgerton nu al vernieuwd met derde en vierde seizoen


Netflix heeft de populaire serie Bridgerton vernieuwd met een derde en vierde seizoen, nog voordat het tweede seizoen te zien is bij de streamingdienst.

Call the Midwife vernieuwd met twee seizoenen


BBC heeft de Engelse dramaserie Call the Midwife vernieuwd met een twaalfde en dertiende seizoen, nog voordat het tiende en elfde seizoen zijn verschenen.

Warrior (2019) krijgt een derde seizoen bij HBO Max


Warrior (2019) van Cinemax is vernieuwd met een derde seizoen. De Amerikaanse actieserie zal daarvoor verhuizen van Cinemax naar HBO Max.

CBS vernieuwt vijf series


Onder andere Magnum, P.I., NCIS en Blue Bloods krijgen er aankomend televisie seizoen een nieuw seizoen bij. CBS vernieuwd nog drie andere series.

Algemeen nieuws

Overlijdensberichten


Helen McCrory overleden


Actrice Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze was onder andere te zien in Peaky Blinders en Anna Karenina (2000).

MijnSerie nieuws

Column


De Onbekende Seriekijker: EvaKijkt


Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (15)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het eerste seizoen van Aruanas


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Aruanas. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de miniserie Invisible Heroes


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Invisible Heroes. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op de miniserie van Cuatro estaciones en La Habana


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie van Cuatro estaciones en La Habana (Four Season in Havana). We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Eden; De serie Eden speelt zich af in Europa en gaat over de migranten die naar Europa komen. Naar welk Grieks eiland reizen de migranten niet of nauwelijks? was Corfu. Weetje: Vanuit Turkije reizen veel vluchtelingen naar de Griekse eilanden die het dichtst bij de Turkse kust liggen. Dit zijn de eilanden: Lesbos, Limnos, Kos, Rhodos, Samos en Chios. Maar ook op het Griekse vastenland en in de stad Thessaloniki komen vluchtelingen aan. Deze stad ligt dicht bij de grens van Griekenland. De eilanden Corfu, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos zijn erg moeilijk te bereiken vanaf de Turkse kust, daarom reizen de vluchtelingen hier niet naartoe. Ook de eilanden Santorini, Karpathos, Kefalonia en Skopelos liggen niet op de route van veel vluchtelingen. Naar de eilanden Kreta en Thassos reizen maar enkele vluchtelingen.

- Het antwoord op de prijsvraag van No Man's Land; De serie No Man's Land had eerste een andere werktitel. Wat was die titel? was Fertile Crescent. Weetje: Fertile Crescent betekent vruchtbare halve maan

- Het antwoord op de prijsvraag van Hierro; Hierro speelt zich af op het eiland Hierro of ook wel Ferro genoemd. Maar dit eiland heeft nog een naam, welke is dat? was La Isla Chiquita. Weetje: Het eiland wordt ook wel La Isla Chiquita, oftewel het kleine eiland, genoemd en deze naam dankt het aan het feit dat Ferro het kleinste van de bewoonde Canarische Eilanden is.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand 2021 die in week 16 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 19 april


19.30 – Hunter Street – Seizoen 4 (TeenNick)
21.00 – Clem – Seizoen 11 (TF1)
And Then There Were None – Miniserie (BBC First)

-

Dinsdag 20 april


Op een ander – Serie première (Play5)
Zorgen Voor Mama – Seizoen 1 (Eén)
De Erfgenaam – Serie première (VTM)
IMPACT With Gal Gadot – Serie première (National Geographic)

-

Woensdag 21 april


Younger – Seizoen 7 (Videoland) laatste seizoen

-

Donderdag 22 april


Generation Hustle – Serie première (HBO Max)

-

Vrijdag 23 april


A Black Lady Sketch Show – Seizoen 2 (HBO)
9-1-1 – Seizoen 4 (Disney+)
9-1-1: Lone Star – Seizoen 2 (Disney+)

-

Zondag 25 april


Extreme Sisters – Serie première (TLC)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten