Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Helen McCrory overleden

Actrice Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze was onder andere te zien in Peaky Blinders en Anna Karenina (2000).

Helen McCrory werd 17 augustus 1968 geboren in Londen. In 2007 trouwde ze met acteur Damian Lewis (Homeland), ze werden de gelukkige ouders van een zoon en dochter. In 1990 begon de acteercarrière van de actrice. De eerste serie waarin McCrory verscheen was Full Stretch, in 1993.

Later vervulde ze in Peaky Blinders de rol van Aunt Polly. Het meest recent was ze te horen in His Dark Materials, ze sprak de stem in van Lord Asriel’s dæmon Stelmaria. In de mini-serie Roadkill (2020) vervulde ze de rol van premier Dawn Ellison en in Anna Karenina (2000) speelde ze de hoofdrol. Verder speelde ze onder andere rollen in Quiz (UK), MotherFatherSon, Fearless (2017) en Penny Dreadful. Voor de laatste ontving ze een nominatie voor Critics Choice Television Awards. In 1995 won McCrory een BAFTA voor haar rol als Jo in Screen Two, Streetlife.

Helen McCrory verscheen niet alleen in series, ze was ook te zien in Harry Potter en James Bond films. Ook buiten de schermen kon er genoten worden van het acteerwerk van McCrory, ze verscheen namelijk ook in theater stukken.

Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Faceman
17 apr 2021 16:11 -
Zag het gisteren al voorbij komen op social media. RIP Polly
Reageer
avatar_E71
18 apr 2021 23:02 -
Wat een vreselijke ziekte is het toch ook.
Reageer
avatar_antimidant
24 apr 2021 14:12 -
R.I.P.
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
Het schema dat NBC dit jaar presenteert ziet er anders uit dan normaal. Geen komedies en This Is Us in de herfst en de Law & Order-franchise krijgt ook een avond net als de Chicago-franchise.
Vandaag, 13:00
Goed nieuws en slecht nieuws wisselde elkaar af als ABC vernieuwingen aankondigt en niet veel later ook series cancelt en wat er in de plaatst komt van de gecancelde series.
Vandaag, 12:00
De cast van Chicago Med wordt iets kleiner. Twee actrices die een hoofdrol vervullen zullen na zes seizoenen de Amerikaanse medische dramaserie verlaten.
Vandaag, 09:00
Amazon Prime Video heeft de premièredatum van het zevende, tevens laatste, seizoen van de Amerikaanse detectiveserie Bosch bekend gemaakt.
Gisteren, 16:00
Charlotte Brändström (The Witcher) zal ook aanwezig zijn bij de opnames van The Lord of the Rings, zij gaat namelijk twee afleveringen regisseren.
Gisteren, 15:00