Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: EvaKijkt

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 96ste Onbekende Seriekijker is Eva (onbekend).

Eva


Aantal serie-uren per week: Acht uur. Verschilt ook per week en per serie aanbod natuurlijk.
Allereerste serie ooit gezien: Heartbreak High. Dat was altijd rond 15:30 uur op televisie. Ik zat op de middelbare school en moest een uur fietsen voor ik thuis was. Een keer spijbelde ik samen met een vriendin, zodat we Heartbreak High vanaf het begin konden zien. Zaten we voor de tv, ging de huistelefoon, ik nam op. Was het onze decaan: waar we waren. Ik zei: “We kijken Heartbreak High.”
Beste serie ooit: Ligt natuurlijk aan het moment in je leven. Voor mij was dat That 70's Show. Net op kamers, alle dvd-boxen op een rijtje. Eindelijk zelf de hele avond kiezen wat er gekeken werd.
Wat vind je de beste serie van dit moment en waarom?: Mocro Maffia vind ik heel fijn om te kijken momenteel en Over Water. Beide spannende series waar je lekker in weg kan kijken. Soms snap je waarom iemand zo erg in de sh*t komt te zitten. Ook al zijn het twee werelden die ver van mij afstaan, door deze serie komen ze even dichtbij.
Serie die op de planning staat: Ik ben bezig om alle Baantjer het Begin afleveringen te kijken, ook de oude. Juist de oude Baantjer. Misschien dat ik ooit The Handmaid's Tale weer ga oppakken. Ik vond het te gruwelijk maar ben er wel door gefascineerd. Ben bij seizoen drie blijven steken.Eva, haar gebruikersnaam is EvaKijkt, 3 maanden lid van MijnSerie.nl: “Eva, in de bloei van mijn leven. Ik schrijf sinds kort recensies voor MijnSerie.nl “Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. Call the Midwife, 2. 3rd Rock from the Sun, 3. Rita, 4. Dexter, 5. That 70's Show. Waarom? Deze top vijf staat voor periodes in mijn leven. Ze zijn mij bijgebleven omdat ik ze bijna allemaal op het voor mij juiste moment keek. Dexter was echt perfect om samen met mijn vriend te kijken. Fijne eerste serie samen en lekker lang. Spannend! Call the Midwife laat zo mooi het leven zien en de geschiedenis. Rita vanwege de sfeer, door een gat in je tuin naar je werk waar je heerst! 3rd Rock from the Sun omdat het hilarisch grappig is. (niet echt woke helaas, maar ik durf er wel om te lachen). De reden van nummer vijf las je al in het antwoord op de vraag beste serie ooit, hierboven." Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom? "Ik kan niets met Game of Thrones. Het stond mij direct in aflevering één al tegen, na het vermoorden van de wolfjes.”Welke series volg je op dit moment*?:Over Water, Baantjer, Baantjer het Begin en The Good Doctor.“ Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Het Komt vaak voor dat ik wel eens drie afleveringen achter elkaar kijk en de tijd vergeet. Bij Dexter en bij Breaking Bad was dit vaak het geval. Ik liet het gewoon toe.“ Series, wat betekenen deze voor je? Is het puur ontspanning of is het iets meer?: “Meestal ontspanning. Maar soms ook onderzoek, historisch bijvoorbeeld.“
John Litgow
In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Komische series.“ Naast genres zijn er ook verschillende landen waar een serie gemaakt is. Heb jij een voorkeur voor een land van herkomst?: “Geen voorkeur, maar ik vind het wel fijn als ik niet of nauwelijks de ondertiteling hoef te lezen. Dus Nederlands of Engels heeft de voorkeur.“ Genres, land van herkomst weten we nu, maar heb je ook een favoriete acteur en/of actrice?: “Ik vind John Lithgow (3rd Rock from the Sun) erg goed. En Christina Hendricks, (Mad Men) is ook fenomenaal.”Kun je ons vertellen hoe en waar je series kijkt en met wie?: “Soms samen met iemand. Voor bepaalde vrienden heb je bepaalde series, blijft toch een kwestie van smaak. Meestal op een bank, soms in bed. Grote pot thee erbij, of ijs en wijn. Als ik in mijn eentje kijk doe ik meestal ook wat anders ernaast. Tekenen bijvoorbeeld.“ Hoe kijk je series? Heb je een abonnement op Netflix, Amazon of een andere streamingdienst?: “Ik heb Netflix en Videoland en soms kijk ik uitzending gemist.“Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Een 8. Ik kijk lang niet alles maar ben wel trouw. Ik kijk series uit en schrijf er soms sinds kort ook iets over voor MijnSerie.nl.“Eva (EvaKijkt) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Binnenkort komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Eva, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interview datum 4 maart 2021

Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
Het schema dat NBC dit jaar presenteert ziet er anders uit dan normaal. Geen komedies en This Is Us in de herfst en de Law & Order-franchise krijgt ook een avond net als de Chicago-franchise.
Vandaag, 13:00
Goed nieuws en slecht nieuws wisselde elkaar af als ABC vernieuwingen aankondigt en niet veel later ook series cancelt en wat er in de plaatst komt van de gecancelde series.
Vandaag, 12:00
De cast van Chicago Med wordt iets kleiner. Twee actrices die een hoofdrol vervullen zullen na zes seizoenen de Amerikaanse medische dramaserie verlaten.
Vandaag, 09:00
Amazon Prime Video heeft de premièredatum van het zevende, tevens laatste, seizoen van de Amerikaanse detectiveserie Bosch bekend gemaakt.
Gisteren, 16:00
Charlotte Brändström (The Witcher) zal ook aanwezig zijn bij de opnames van The Lord of the Rings, zij gaat namelijk twee afleveringen regisseren.
Gisteren, 15:00