Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Birigitis

De Onbekende Seriekijker: Birigitis

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De twaalfde Onbekende Seriekijker is Birgit Timmerman (23).

Birgit Timmerman

Aantal serie-uren per week: Als ik de vijftien uur per week niet haal heb ik een slechte week.
Allereerste serie ooit gezien: Dat weet ik nog heel goed, haha. Dat was Lois & Clark - The New Adventures of Superman. Mijn god wat was ik daar verslaafd aan (ja, ik ga me zo in een hoekje schamen). Toen ik een jaar of tien was, was die serie op televisie. Mijn eerste celeb-crush *zucht* was Dean Cain. Ik denk dat ik nog wel ergens inlog-accounts heb met deancain als wachtwoord...
Beste serie ooit: Als mensen mij vragen, “Weet jij nog een leuke serie om te kijken?”, dan zeg ik vaak Breaking Bad, Game of Thrones, House of Cards (2013), Prison Break of iets dergelijks. Omdat ik weet dat die lekker verslavend zijn, bekend zijn, en hoog scoren. Maar mijn absolute favoriete super gave lievelingsserie? Poe hey...met kop en schouders? Dan zeg ik Fargo en Breaking Bad komt daar vlak achter.
Beste serie op dit moment: Ik vind Mr. Robot echt een serie van nu. Een hele realistische serie over onze huidige samenleving. Je krijgt een heel realistisch kijkje in de wereld van hackers en dit onderwerp is op deze manier ook echt vernieuwend. Wat ik knap vind, want bijna alle genres zijn nu wel zo'n beetje uitgekauwd. Het is een vrij duistere serie, het is boos op het kapitalisme, er zit iets activistisch in. Het is een mooie manier om de huidige tijd te begrijpen als het gaat over technologie.
Serie die op de planning staat, serie waarvan je denkt: ‘Die moet ik echt nog zien!’: Ja zeker! Band of Brothers, Modern Family, The Wire, An Idiot Abroad, Outlander en Vikings staan nog op de planning. Al denk ik niet dat hier veel van terecht komt nu alle series zo langzamerhand weer gaan beginnen.
Birgit, haar gebruikersnaam is Birigitis, is al 1 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: “Hoi! Ik ben Birgit, MijnSerie naam is Birigitis en ik ben 23 jaar. Seriefan ben ik al zo lang als ik me kan herinneren. MijnSerie heb ik ontdekt toen ik er stage ging lopen en dat is één jaar en tien maanden geleden. Ik heb toen gebruiksvriendelijkheid onderzoek gedaan, om de website voor jullie wat gemakkelijker te maken.”

De top vijf van Birgit ziet er als volgt uit; 1. Fargo, 2. Breaking Bad, 3. House of Cards (2013), 4. Sherlock, 5. The Walking Dead. Birgit zegt over haar top vijf: “Erg lastig, want deze zitten allemaal erg dicht bij elkaar.” En die series wat betekenen ze voor je en waar kijk je het liefst naar al die series en met wie? “Het is heerlijk om lekker op de bank te ploffen en door het kijken van een serie lekker te ontspannen. Maar ik merk ook vaak dat het soms voor mij ook als een soort 'verplichting' voelt. Als er op MijnSerie staat dat ik 98% procent heb gezien, reken maar dat die 2% er bij komt! Daarnaast vind ik het fijn om 'bij' te zijn met een serie, zodat ik mee kan praten zonder spoilers te horen. Ik zit altijd lekker op de bank het liefst met een dekentje er bij en een kopje thee of lekker biertje. Stream vanaf m'n laptop naar de Chromecast of plug de HDMI kabel in mijn laptop. Ik kijk de meeste series met mijn vriend samen. We zijn beide seriefans dus soms komen we een heel weekend de deur niet uit. Sommige series kijkt hij niet (of heeft hij al gezien) en dan ga ik lekker met m'n oordoppies achter m'n laptopje zitten.”Wacht je met kijken tot het uitgezonden wordt op televisie of stream je, of misschien wel beide? Heb je Netflix of een andere betaalzender of streamingdienst? “Aangezien ik geen tv heb, kijk ik geen tv. Want dat kan niet. Streamen deed ik vroeger veel, maar nu niet meer. Eigenlijk download ik nu alles zodra het in Amerika uitgezonden is. Ja, ik heb Netflix. And I love it.” Welke serie volg je op dit moment? “Nou dat zijn er nog al wat. Ik ben op heel veel series aan het wachten. Maar echt op dít moment kijk ik Community, Shameless (US), New Girl, Wie is de Mol?, The 100, Brooklyn Nine-Nine, Limitless, Colony, Billions, The Flash (2014), Superstore en Suits. De series waar ik ongeduldig op aan het wachten ben zijn: Sherlock, House of Cards (2013), Fargo, Better Call Saul, Banshee, Mr. Robot, Game of Thrones, The Walking Dead, Orange Is the New Black, Suits, The Originals, Narcos, How to Get Away with Murder, Daredevil, Jessica Jones, You're The Worst, Sense8, The Man in the High Castle, Humans, Ash vs. Evil Dead, Ray Donovan, Gotham, Penny Dreadful, Fear The Walking Dead en The Last Man on Earth, Homeland en Orphan Black."

Wat is naast al deze goede series de slechste serie die je ooit hebt gezien? *Gaat even naar cijferlijst op MijnSerie profiel* “Ah.. daar staat The Nine Lives of Chloe King. Haha ja, dat was echt slecht. Over een net iets te knap meisje met catwoman-achtige superkrachten. Ik weet nog dat ik toen drie maanden in een carvan woonde omdat ik elke nacht in een discotheek ergens in the middle of nowhere werkte. Ik werkte, sliep en keek series. En ja, daar zat dan soms een slechte tussen.”We vroegen Birgit of zij ook wel eens verslaafd is geweest? Zo ja, hoe ging ze daar dan mee om? “Ik ben heeeeel vaak verslaafd geweest. Hoe ik daar mee om ging? Veel cola, zwarte koffie, saté prikkertjes tussen m'n wenkbrauwen en m'n wallen om mijn ogen open te houden, de thuisbezorgd app bij de hand, en gáán.” En als je dan kijkt welke genre kijk je dan het liefst naar en uit welk land komen die series dan? “Als ik kijk naar mijn serie statistieken zie ik dat ik toch wel een sucker for drama ben, hoewel ik dat in het echte leven liever ontwijk. Ik ben het wel eens met mijn statistieken; drama series bevatten toch wel de mooiste pareltjes. Amerikaanse series, yes please! Zij hebben stiekem toch de beste series. Dat neemt niet weg dat ik wel van Engelse humor houd, hoor (ik heb een grote liefde voor Derek, en Little Britain kan ik ook waarderen). Over Scandinavische series kan ik weinig zeggen want die kijk ik niet, maar de films die daar vandaan komen vind ik wel erg goed dus wie weet.”

Kevin Spacey uit House of Cards (2013)
Op de vraag of zij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Birgit: “DEAN CAIN! Hehe nee grapje. Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes in Sherlock), William H. Macy (Frank Gallagher in Shameless (US)), Nick Offerman (Ron Swanson in Parks and Recreation) en Tatiana Maslany (Orphan Black) zijn zeker vier favorieten van mij. Maar de twee die mij echt het meest wisten te overtuigen waren Kevin Spacey als Frank Underwood in House of Cards (2013) en Eva Green als Vanessa Ives in Penny Dreadful. Zij zetten beiden zo'n knappe, overtuigende en steengoede rol neer, chapeau!”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Birgit: “Ik geef mezelf een 8. Want er is altijd ruimte voor verbetering. MijnSerie heeft zeker invloed op mijn serie gedrag. Omdat ik altijd in de berichten lees welke nieuwe series er komen, die ik dan weer ga kijken. Zo komt er nooit een einde aan mijn 'nog te kijken lijst'. Ik ben wel erg blij dat ik MijnSerie heb gevonden. Hierdoor kan ik veel makkelijker goede series uit kiezen. Bovendien, als ik dat handige 'nog te zien lijstje' niet zou hebben, zou ik nog steeds alles met pen en papier bij houden welke aflevering op welke dag uit komt (ja, dat deed ik echt).”

Birgit Timmerman (Birigitis) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 22 februari 2016 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Birgit, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

monique1963
monique1963 9 februari 2016, 06:41
weer leuk om te lezen :)
Mandy1966
Mandy1966 9 februari 2016, 08:54
Daar doen we het voor ;-)
BingingBirgit
BingingBirgit 9 februari 2016, 08:45
Dankjewel Mandy!
Mandy1966
Mandy1966 9 februari 2016, 08:54
Geen dank, ik vind het leuk om te mogen doen.
HiMyNameIsJoey
HiMyNameIsJoey 9 februari 2016, 09:46
Nice! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Hangmat
Hangmat 10 februari 2016, 22:26
Geweldig om te lezen dat een serieverslaving zich toch vaak op dezelfde manier uit! Heel erg herkenbaar! :-)
Log in om een reactie achter te laten