Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 4

Weekoverzicht 4

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 21 tot en met 27 januari 2019 voor je op een rijtje gezet.

Serie van het Jaar verkiezing 2018


Week 5 is de laatste week om je stem uit te kunnen brengen in de MijnSerie Serie van het Jaar Verkiezing 2018. Tot en met maandag 4 februari kun je nog je stemmen op je favoriete serie in de veertien categorieën die de verkiezing rijk is. Je kunt als je favoriete serie er niet tussen staat ook een wild card inzetten. Succes met stemmen.

Algemeen Serienieuws


Jaar in series 2018


Het jaar 2018 is alweer een tijdje voorbij, daarom is het de hoogste tijd om terug te kijken hoe 2018 in serieland is verlopen.

MijnSerie Podcast


Vanaf nu heeft MijnSerie ook een maandelijkse podcast! Mandy en Peter bespreken een tv serie, praten je bij over het laatste serienieuws en houden je op de hoogte wat de meest populaire series zijn op MijnSerie.nl

Datums Series


After Life


After Life is een nieuwe Amerikaanse zwarte komedieserie van Ricky Gervais. Netflix gaat de zesdelige serie, waarin Gervais zelf de hoofdrol speelt, aanbieden vanaf 8 maart.

Awkward.


De Amerikaanse komedieserie Awkward. van de zender MTV verschijnt op 18 februari bij Videoland. De serie werd van 2011 tot 2016 uitgezonden en was gedurende vijf seizoenen goed voor 89 afleveringen.

Endeavour


Endeavour is een Engelse dramaserie van de zender ITV1. De serie ging in première in april 2013. Het vijfde seizoen verscheen in 2018 bij ITV1 en is vanaf 6 februari te zien op NPO 1.

The Expanse


De eerste drie seizoenen van de serie The Expanse zijn vanaf 8 februari beschikbaar op Amazon Prime Video.

Netflix


Het derde seizoen van Shadowhunters, het zevende seizoen van Homeland en het vijfde seizoen van Bates Motel komen in februari naar Netflix.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders


- week 4 (21 – 24 januari) en weekeinde 4 (25 – 27 januari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week en het weekeinde.

Suburra


Suburra is een Italiaanse misdaadserie van Netflix. Op 22 februari gaat het tweede seizoen van start.

Suits


Het zevende seizoen van de advocatenserie Suits verschijnt in Nederland op 12 juli bij Netflix.

The Widow


The Widow is een nieuwe Britse thrillerserie van ITV en Amazon. In Nederland is de serie vanaf 1 maart te zien op Amazon Prime Video.

Nieuwe Series


Briarpatch


USA Network heeft een serieorder gegeven voor de anthologie-dramaserie Briarpatch met in de hoofdrol Rosario Dawson, zo meldt Variety.

Lieve mama


Het boek Lieve mama van schrijfster Esther Verhoef wordt een serie voor Videoland. De serie zal in 2020 te zien zijn op het on demand-platform.

Resident Evil


Netflix laat een aantal scripts ontwikkelen voor een nieuwe Resident Evil-serie. Het Duitse productie- en distributiebedrijf Constantin Film, die ook de Resident Evil-speelfilms maakte, is er momenteel mee bezig.

Pilots


FOX


FOX werkt aan twee nieuwe komedieseries. Er wordt door Billy Finnegan een pilot gemaakt van Richard Lovely.

NBC


- NBC laat pilots maken voor de nieuwe komedieseries Saving Kenan en Like Magic. Universal Television is de studio achter beide pilots.

- NBC heeft opdracht gegeven voor een nieuwe pilot van de komedieserie Friends-In-Law.

- NBC laat een pilot maken voor een nieuwe komedieserie die nog geen definitieve titel heeft. Het project heette eerder All Together Now.

Spin-offs


The CW


Na Riverdale is er nog een serie in de maak met personages uit de Archie-stripreeks. De Amerikaanse zender The CW heeft een pilotaflevering besteld van de spin-off, die voorlopig Katy Keene heet.

Gecancelde Series


The First


The First is een Amerikaanse sciencefictionserie van Hulu. De serie ging in première op 14 september 2018. Er is bekend gemaakt dat ergeen tweede seizoen zal volgen.

Suits


Het zat er al eigenlijk een beetje aan te komen, het einde van de serie Suits. De vraag was alleen hoe en wanneer.

Stan Against Evil


Het ziet er naar uit dat IFC geen vierde seizoen gaat bestellen van de komische horrorserie Stan Against Evil. Dana Gould, de bedenker van de seri,e vertelde in zijn Podcast: “Stan Against Evil, moet ik tot mijn spijt melden, zal niet terugkeren voor een vierde seizoen. Het heeft drie geweldige seizoenen gehad. Maar het komt niet terug. Of het zal terugkeren in een andere vorm op een ander netwerk? Misschien. Maar voor nu, zoals we graag zeggen, it’s dead as Kelsey’s nuts.”

Vernieuwde Series


CBS


Er zijn drie series waarvan zeker is dat ze in 2019-2020 te zien zullen zijn samen met Criminal Minds. CBS heeft drie nieuwelingen, FBI, Magnum, P.I. en The Neighborhood, vernieuwd met een tweede seizoen.

F is for Family


F is for Family is een animatieserie van Netflix die gebaseerd is op de standup-comedies van Bill Burr. Netflix heeft aangekondigd dat er een vierde seizoen zal komen.

The Magicians


Een dag voor de start van het vierde seizoen van The Magicians heeft Syfy een vijfde seizoen van de fantasyserie aangekondigd.

Casting Nieuws


The Crown


The Crown is een Engelse historische dramaserie van Netflix. De serie ging in première in november 2016. Actrice Gillian Anderson zal in het vierde seizoen gestalte geven aan Margaret Thatcher.

The Outsider (2019)


HBO werkt zoals bekend aan de nieuwe dramaserie The Outsider (2019), gebaseerd op de bestsellerroman van Stephen King.

Kijkcijfers Series


The Walking Dead


The Walking Dead was in 2018 de populairste televisieserie ter wereld. Dat heeft onderzoek van onderzoeksbureau Parrot Analytics uitgewezen.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Netflix heeft een share-functie toegevoegd voor Instagram Stories. Daarmee kunnen gebruikers makkelijk laten weten wat ze momenteel aan het bekijken zijn op Netflix.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Bless This Mess


In de nieuwe ABC-komedieserie Bless This Mess verlaten Lake Bell en Dax Shepard het snelle leven in de stad en ruilen het in voor een eenvoudig leven op het land.

David Makes Man


OWN, het Amerikaanse netwerk van Oprah Winfrey, heeft de eerste beelden van de nieuwe dramaserie David Makes Man getoond op het Sundance Film Festival. De serie is deze zomer te zien op OWN.

De Luizenmoeder


Het tweede seizoen van de populaire serie De Luizenmoeder start op zondag 10 februari om 20.25 uur op NPO 3.

MijnSerie nieuws


Column


-Wat je van series leren kunt!? Grace and Frankie
Over dat er geen standaard is voor liefde.

Kijkcijfers: Week 3


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 14 tot en met 20 januari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag


- Maak tot 30 januari kans op het tweede seizoen van Shooter (2016).

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staat het antwoord van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoord


- Het antwoord op de prijsvraag van Ride Upon the Storm; In Ride Upon the Storm speelt Lars Mikkelsen een hoofdrol. Maar in welke Amerikaanse serie was hij nog meer te zien?, was House of Cards (2013). Weetje: In House of Cards (2013) speelde Lars Mikkelson de rol van Viktor Petrov, de Russische president.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht januari 2019 die in week 5 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 28 januari


19.00 – My Kitchen Rules – Seizoen 10 (Seven Network)
20.30 – Blind Getrouwd – Seizoen 4 (VTM)
20.35 – Topdokters – Seizoen 6 (VIER)
21.00 – Sam – Seizoen 3 (TF1)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten