Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 36

Weekoverzicht 36

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 4 tot en met 10 september voor je op een rijtje gezet.


Weetjes

:
Volgens acteur Chandler Riggs (Carl) wordt het achtste seizoen van The Walking Dead heel veel moord en doodslag. Uiteraard zal dat de fans niet verbazen, daar er een oorlog op stapel staat. Riggs vertelde: “Seizoen 7 draaide om het opbouwen en iedereen klaarmaken voor het gevecht tegen Negan en dit seizoen brengt ons een boel explosies, veel moordpartijen en veel meer Negan. We hebben een paar personages dit seizoen waar ik een beetje medelijden mee voel. Omdat ze middenin de oorlog belanden, met alle gekkigheid met explosies en alles.” Misschien zullen de kijkers dit seizoen wel tevreden zijn. Er werd nogal geklaagd dat het zevende seizoen te weinig uitbetaalde in de opbouw. Deze uitspraak is trouwens wel het tegenovergestelde wat uitvoerend producent Greg Nicotero vertelde, hij zei dat de kijker juist minder Negan zouden krijgen. Vanaf 22 oktober zal het achtste seizoen te zien zijn bij AMC.Datums Series


Alias Grace


De nieuwe Canadese CBC-serie Alias Grace gaat op 25 september in première bij CBC. Op 3 november zal de serie, gebaseerd op een boek van Margaret Atwood (The Handmaid’s Tale), te zien zijn bij Netflix wereldwijd.
Video on youtube


Hollands Hoop


BNNVARA hebben eindelijk een datum geprikt voor de start van het tweede seizoen van Hollands Hoop. Vanaf 4 november zal de Nederlandse dramaserie te zien zijn op NPO 2. De laatste aflevering van het eerste seizoen werd op 15 november 2014 uitgezonden.

Portlandia


Het achtste en allerlaatste seizoen van Portlandia gaat op donderdag 18 januari 2018 van start bij IFC. Nieuwe en terugkerende castleden zijn Rachel Bloom, John Corbett, Terry Crews, Jeff Goldblum, Rashida Jones, Kyle MacLachlan, John Mulaney and Nick Kroll, Krist Novoselic en vele andere. Het achtste seizoen krijgt tien afleveringen.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Will & Grace


De fans van Will & Grace hoeven niet lang te wachten voor de serie te zien is in Nederland. Vanaf 3 oktober start de serie bij TLC (de reboot van de komedieserie gaat op 28 september van start bij NBC). De sitcom was voor het laatst te zien op 18 mei 2006, meer dan elf jaar geleden. De vriendschap is net als in de voorgaande acht seizoenen weer uitstekend. Alleen kregen de twee kinderen in 2006. Maar in de reboot komen de zoon van Will en de dochter voor Grace (nog) niet voor. De makers vonden dat niet zo’n goed idee. Will & Grace seizoen 9, 3 oktober 2017 om 20.30 uur bij TLC.

Gecancelde Series


Blood Drive


De grindhouse-serie Blood Drive is bij de eindstreep aangekomen. Syfy heeft besloten, zeer tegen het zere been van de Bleeders (fans), om de serie niet te vernieuwen met een tweede seizoen. Bedenker James Roland heeft bevestigd dat Blood Drive inderdaad aan zijn eind is gekomen. Of er nog gekeken wordt of de serie ergens anders onder gebracht kan worden, is niet bekend. Al gonst het op het internet van de geruchten dat Netflix de serie zou overnemen. Op 6 september werd de seriefinale uitgezonden bij Syfy.

Class


De Doctor Who spin-off Class is definitief begraven op de begraafplaats van gecancelde series. Damien Kavanagh van BBC Three liet weten dat de serie Class definitief niet meer terug zal keren na dramatische kijkcijfers in het eerste seizoen: “Nee, we brengen het niet terug. Er was niets mis mee - ik vond dat Patrick goed werk verrichtte, een geweldige wereld verkende. Maar in alle eerlijkheid, het kwam gewoon niet aan bij BBC Three. Series doen dat soms niet. En ik moet beslissingen maken over wat we doen vanuit dramatisch perspectief. Er zijn altijd momenten waarop je iets doet en moet beslissen dat iets niet terug zal keren. Class is gewoon een van die series.”

Power


Starz heeft de dramaserie Power al vernieuwd met een vijfde seizoen, maar bedenker Courtney Kemp suggereert nu dat het vijfde seizoen wel eens de laatste zou kunnen worden. Kemp: “Nou, we hebben niet zoveel van deze televisieserie te gaan, dus wilden we het publiek echt iets geven waar ze op zitten te wachten.” Kemp vertelde verder: “We hebben er al naar gehint in het begin van het seizoen, door Ghost en Kanan samen in de auto te zetten tijdens de ontvoering. Daar zit een heleboel geschiedenis, en ik denk dat de kijkers heel graag meer willen weten over die geschiedenis en meer over deze karakters.” Het vijfde seizoen zal in de zomer van 2018 van start gaan.

The Last Tycoon


Amazon heeft besloten om niet verder te gaan met de dramaserie The Last Tycoon. Het eerste seizoen zal nu de boeken ingaan als het enige seizoen

The Missing


Zoals verwacht krijgt The Missing, de dramaserie van BBC One geen derde seizoen. Bedenkers Williams hopen op een doorstart in de vorm van een spin-off.

Will


TNT heeft besloten om niet verder te gaan met de dramaserie Will. Slechte kijkcijfers doen de William Shakespeare de das om. Op 4 september is de seriefinale uitgezonden. Op 10 juli ging de serie in première over de verloren jaren van de jonge William Shakespeare nadat hij in Londen aankomt in 1589 - toen het theater nog als rock & roll was en een jonge man de wereld veranderde met zijn woorden. Het blijft dus bij slechts tien afleveringen.

Z: The Beginning of Everything


In het weekoverzicht 18 berichtte MijnSerie dat de muzikale serie Z: The Beginning of Everthing was vernieuwd met een tweede seizoen door Amazon, ondanks slechte kijkcijfers. Nu heeft Amazon, geheel onverwacht, toch besloten om niet verder te gaan met de serie. Er zijn geen berichten dat er elders gekeken wordt om de serie alsnog onder te brengen.

Nieuwe Series


Black Rose Anthology


Drew Barrymore heeft de smaak te pakken op de televisie. Ze gaat binnenkort de nieuwe The CW horrorserie Black Rose produceren.

L.A. Confidential


CBS is samen met New Regency en Lionsgate Television bezig om een televisie serie te ontwikkelen naar het gelijknamige boek van James Ellroy, L.A. Confidential. Het boek werd al eens verfilmd in 1997. In de serie L.A. Confidential volgen we de verhalen van drie rechercheurs, een vrouwelijke journalist en een Hollywood-actrice, wiens paden elkaar kruisen wanneer de rechercheurs een sadistische seriemoordenaar opjagen in het Los Angeles van de jaren '50.

Naamloze serie


Chris Pine gaat in de nog naamloze Hulu-serie de rol van Robert F. ‘Bobby’ Kennedy spelen. Pine (Star Trek films) zal de charismatische politicus gaan spelen in de miniserie van Todd E. Kessler (The Good Wife). De serie is gebaseerd op de biografie Bobby Kennedy: The Making of a Liberal Icon van Larry Tye. Het boek werd geschreven aan de hand van talloze interviews met de naasten van de in 1968 vermoorde Kennedy-telg ,inclusief zijn weduwe Ethel, en informatie uit zijn nooit gepubliceerde memoires. Pine zal ook optreden als producent.

Ratched


Er is nog geen enkele aflevering uitgezonden van Ratched, maar nadat Netflix de veiling had gewonnen, heeft de streamingdienst direct een tweede seizoen besteld.

The Eddy


Oscarwinnaar Damien Chazelle gaat voor Netflix een nieuwe muzikale serie maken genaamd The Eddy.

Vernieuwde Series


I'm Dying Up Here


De Showtime-dramedy I'm Dying Up Here is vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van uitvoerend producent Jim Carrey wordt later dit jaar weer in productie genomen om in 2018 van start te gaan bij Showtime.

Tin Star


Op 7 september zal de nieuwe serie Tin Star in première gaan bij Sky Atlantic. Nog voor er maar één aflevering is uitgezonden heeft Sky Atlantic de serie Tin Star al vernieuwd met een tweede seizoen.

Afleveringen


Arrow en DC's Legends of Tomorrow


Arrow en DC's Legends of Tomorrow liggen op koers om vernieuwd te worden met respectievelijk een zevende en vierde seizoen. The CW heeft het aantal afleveringen voor beide series bevestigd. Van Arrow seizoen zes zullen 23 afleveringen worden gemaakt en het derde seizoen van DC's Legends of Tomorrow zal achttien afleveringen krijgen.

Casting Nieuws


Designated Survivor


Bonnie Bedelia (Parenthood) voegt zich bij de cast van Designated Survivor. In het tweede seizoen krijgt Bedelia een terugkerende rol als Eva Booker, de schoonmoeder van de president Tom Kirkman (Kiefer Sutherland). Booker is al 20 jaar een weduwe en is zeer toegewijd aan haar dochter en kleinkinderen. Op 27 september zal het tweede seizoen van Designated Survivor van start gaan bij ABC.

Genius


Antonio Banderas komt, net als vele collega’s voor hem, naar het kleine scherm. In de National Geographic-serie Genius gaat hij Pablo Picasso spelen.

Me, MYSELF & I


De CBS komedieserie Me, MYSELF & I krijgt er twee castleden bij. Tim Reid, Sister, Sister) en Alkoya Brunson (The Orginals) zullen terugkerende rollen krijgen in het eerste seizoen van Me, MYSELF & I. In de serie zien we Alex in het verleden, het heden en de toekomst en die momenten worden met vastberadenheid, emotie en veel humor behandeld. Me, MYSELF & I gaat op 25 september in première bij CBS.

Once Upon a Time


Ze gaat minstens in één aflevering van Once Upon a Time een gastrol spelen als de moeder van één van de hoofdrolspelers: Robin Given (foto) helpt in het zevende seizoen met de reboot die de fantasy-serie van ABC zal ondergaan. Givens (Riverdale) kruipt in de huid van Eudora, de liefhebbende moeder van Tiana en een welwillende edelvrouw. Eudora was eens welgesteld, nu kijkt ze aan tegen een financiële ramp, maar ze behandelt haar problemen met stijl en innerlijke morele kracht.
Embed from Getty Images

Star


Keke Palmer blijft bij FOX. De Scream Queen-ster krijgt in het tweede seizoen van Star een terugkerende rol. Palmer zal bij Star Gigi gaan spelen, een hot artist die haar mannetje staat en rijk is. Het tweede seizoen van Star zal op 27 september van start gaan bij FOX.

The 100


De Spaanse acteur William Miller (Isabel) zal zich in het vijfde seizoen van de serie The 100 gaan voegen. Miller gaat een schurk spelen, Robert McCreary is een mysterieuze gevangene die afkomstig is van een schip dat grote afstanden heeft afgereisd voor een mijnwerk-missie. McCreary is daarnaast een voormalig lid van een misdaadsyndicaat dat niet vies is van gewelddadige methodes. Andere nieuwe cast leden zijn Jordan Bolger (Peaky Blinders) en Ivana Milicevic (Banshee). Clarke's dochter Madi, die in de laatste momenten van het vierde seizoen door Imogen Tear werd gespeeld, zal worden vervangen door Lola Flanery (Shadowhunters). Tasya Teles is van gastrol-speler gepromoveerd naar een reguliere rol als Echo.

Will & Grace


Bobby Cannavale zal terugkeren in de reboot van Will & Grace. Cannavale zal in het negende seizoen zijn rol als Vince D’Angelo (Will’s ex-vriend) opnieuw gaan oppakken. Het negende seizoen van Will & Grace zal vanaf 28 september te zien zijn bij NBC.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


HBO


Niet HBO, maar Julia Louis-Dryfus wilde zelf niet verder met Veep. Bill Maher wil nog wel even door met de komische talkshow Real Time with Bill Maher. Lees wat Maher en Dryfus zelf te zeggen hebben over dit nieuws.

Overlijdensberichten


Elizabeth Kemp


De invloedrijke leraar bij de actors studio en actrice Elizabeth Kemp is op vrijdag 1 september 2017 overleden aan de gevolgen van kanker. Kemp (foto) werd bewonderd als leraar en had bekende namen onder haar studenten als Lady Gaga en Bradley Cooper. Maar Kemp speelde ook in series als L.A. Law, Family of Spies, Thirtysomething en Police Rescue. Haar laatste televisieoptreden was in 2003 in de serie Law & Order als Debbie Grimes. Elizabeth Kemp is 65 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Aldina gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

- Verslag Amsterdam Comic Con 2017
De tweede Amsterdam Comic Con: Begroet worden door IT en heel veel zingende cosplayers. Zo begon de zaterdagochtend 2 september in de Amsterdamse Rai.

Kijkcijfers


- Week 35
Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 28 augustus tot en met 3 september in Amerika.

- Game of Thrones
En weer heeft Game of Thrones de dubieuze eer om de meest gedownloade serie in de wereld te zijn. Met een dik record van 1 miljard illegale downloads, volgens Torrentfreak. Dat is het ongelofelijke getal van 140 miljoen downloads per aflevering. De hack die HBO te verduren heeft gehad droeg zeker bij aan de hoge cijfers. Nederland blijkt groot verbruiker als het gaat om illegale downloads van Game of Thrones. Echt vreemd is dat niet als je bedenkt dat HBO alleen maar via Ziggo is te zien en in grote delen van Nederland kun je helemaal geen Ziggo ontvangen.

Kijktip: Outlander


Kijktip van de week is Outlander. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.


Populairste series


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week.


Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Below the Surface; De makers van deze serie hebben ook een hand gehad in andere bekende series. Welke van onderstaande series is daar geen van?, was Lilyhammer

- Het antwoord op de prijsvraag van 1992 (1993); Welke Italiaanse politicus was een tegenstander van Antonio Del Pietro?, was Silvio Berlusconi

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.

-

Maandag 11 september


17.00 – Judge Judy – Seizoen 22 (Syndication)
21.00 – Liar – Serie première (ITV)
21.00 – Rellik – Serie première (BBC One)
21.00 – The Undateables – Seizoen 7 (Channel 4

-

Dinsdag 12 september


19.30 – La Facture – Seizoen 23 (Radio Canada)
20.30 – 800 Words – Seizoen 3 (Seven Network)

-

Woensdag 13 september


21.00 – Stella (2012) – Seizoen 6 (Sky1)

-

Donderdag 14 september


00.00 – Kim Kong – Serie première (Arte)

-

Vrijdag 15 september


20.15 – Die Chefin – Seizoen 8 (ZDF)
21.15 – Schuld nach Ferdinand von Schiarch – Seizoen 2 (ZDF)

-

Zaterdag 16 september


00.00 – Dwars door de Week – Serie première (AVROTROS)
00.00 – Zak Storm – Serie première (Discovery Family)

-

Zondag 17 september


22.00 – The Force: Manchester – Seizoen 6 (Sky1)

Wist je Dat?


HBO tot twee keer toe nee heeft gezegd tegen een project van regisseur Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty, Detroit)? Bigelow maakte een pilot van de beoogde serie Mogadishu, Minnesota (voorheen bekend als The Recruiters). De pilot draaide om het werven van radicale moslims, maar werd ook omschreven als een familiedrama. In 2010 maakte Bigelow (foto) een pilot The Miraculous Year, die vertelde het verhaal over een Broadway-show componist, maar daar zei HBO ook al nee tegen. HBO houdt pilots altijd binnenshuis, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amazon, die de kijker eerst een pilot laat zien en dan beslist.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten