Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Ratched nieuwe serie op Netflix krijgt meteen twee seizoenen

Ratched nieuwe serie op Netflix krijgt meteen twee seizoenen

Er is nog geen enkele aflevering uitgezonden van Ratched, maar nadat Netflix de veiling had gewonnen, heeft de streamingdienst direct een tweede seizoen besteld.

Voor de filmkijkers onder ons zal Ratched wellicht bekend voorkomen. Ze zal zelfs velen in de jaren '70 nachtmerries hebben bezorgd: we hebben het natuurlijk over Nurse Ratched uit de film One Flew over the Cuckoo’s nest. Nurse Ratched was de verpleegster die uitermate gemeen, schofterig en ronduit een ploert was in de film uit 1975, met onder andere Jack Nicholson in de hoofdrol. Nurse Ratched zal menig kijker de rillingen over het lijf hebben laten gaan. Ze was de verpleegster die iedere patient de stuipen op het lijf bezorgde en hun leven behoorlijk vergalde in de gesloten inrichting. Er was geen ontsnappen mogelijk.

Video on youtube


Ratched werd in de film gespeeld door Louise Fletcher, ze kreeg er ook een Oscar voor. In de serie neemt Sarah Paulson (foto, American Horror Story) de rol van de verpleegster op zich. Ratched is een oorsprong-verhaal die begint in 1947 en volgt haar reis en evolutie van verpleegster naar volwaardig monster. De serie zal haar moorddadige progressie volgen door de geestelijke gezondheidszorg.

Embed from Getty Images

In een erg competitieve situatie kwam de serie van Ryan Murphy terecht bij Netflix. In één van de grootste deals van het jaar probeerdenHulu en Apple hun slag te slaan, maar Netflix ging er met de prijs vandoor en bestelde direct een tweede seizoen van achttien afleveringen. Het eerste seizoen werd direct tot serie besteld. Productie van de Fox 21 TV Studios-dramaserie staat gepland om ergens midden 2018 te beginnen.

Ken jij Nurse Ratched?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten