Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Outlander

Zondag 10 september gaat het derde seizoen van Outlander in première. Een mooi moment om deze serie eens onder de loep te nemen.




Op 9 augustus 2014 ging Outlander in première. Nog voordat die datum bereikt werd, werd de serie al vernieuwd met een tweede seizoen. Vaak een teken dat er een groot vertrouwen is in de serie. De kijkcijfers waren goed, de fanbase groeide hard en Outlander werd een serie, die niet meer weg te denken is uit de top vijftig. Dus tijdens het eerste seizoen kreeg Outlander groen licht voor seizoenen drie en vier. Maar wat maakt de serie nu zo'n topper?

Hoe maak je van een beroemde boekenreeks een succesvolle serie?

Al zeven boeken bestonden er in de Reizigersserie van Diana Gabaldon, voordat er sprake was van een tv-serie. Tijdens het eerste seizoen bracht de schrijfster haar achtste boek uit. De boekenreeks heeft al een grote schare fans, dus de lat voor de makers en de acteurs Sam Heughan (Jamie Fraser) en Caitriona Balfe (Claire Randall), lag erg hoog. Het tweetal weet de hoofdrolspelers perfect neer te zetten, en Ron D. Moore blijft dicht bij de boeken, vooral omdat hij samenwerkt met schrijfster Diana Gabaldon.



Hoe het ooit begon

Terwijl haar man Frank in 1945 tijdens hun huwelijksreis in Inverness bezig is om de stamboom van zijn familie uit te pluizen, komt verpleegster Claire, na een vreemd voorval bij de staande stenen van Craigh na Dun, terecht in hetzelfde Inverness. Alleen dan 200 jaar eerder. Ze komt oog in oog te staan met een van de voorvaders van haar man Frank. Ze wordt door een Schot meegenomen naar een hut. Daar komt Claire in contact met de Clan MacKenzie. Een van de leden is gewond en met haar kennis van 200 jaar later, weet ze hem te helpen. Deze gewonde man is niemand minder dan Jamie Fraser, een man met een prijs op zijn hoofd. De Engelsen willen hem kosten wat kost gevangen nemen, dus als Claire op zijn pad komt, heeft hij een troef in handen. Claire zal alles op alles zetten om weer terug te kunnen keren naar haar eigen tijd. Maar dat valt niet mee in een tijd waarin ze als vrouw niets te zeggen heeft, en ze met haar kennis al snel wordt aangezien voor heks.

Video on youtube


Meest Binge-waardige serie, volgens Critics' Choice Awards 2016

Het verhaal doet vermoeden dat je hier te maken hebt met een romantisch verhaal of een 'eeuwig de jouwe'- romannetje. Mocht je met dat in je achterhoofd aan Outlander beginnen, dan kom je bedrogen uit. Wat begint met romantiek, tijdens een tweede huwelijksreis, ontaardt al snel in spanning, achtervolgingen, oorlogen tussen de Engelsen en de Schotten, afgeschoten ledematen en zwaardgevechten. Op internet noemen ze de serie regelmatig het Schotse antwoord op Game of Thrones. Outlander is een serie die een historisch kloppend verhaal weergeeft. Het verhaal van de val van het Schotland, zoals het was voor de slag op de heide bij Culloden. De serie werd genomineerd voor een Golden Globe en won diverse prijzen, waaronder de meest Binge waardige serie van 2016.



Seizoenen te zien op Netflix

Aanstaande zondag, 10 september, is het lange wachten over. De Droughtlander, zoals de periode tussen de seizoenen van Outlander, genoemd wordt, heeft ruim een jaar geduurd. Wil je Outlander gaan kijken? De seizoenen één en twee, zijn in Nederland op Netflix te zien. Een derde seizoen zal dit keer niet, zoals voorgaande jaren, te zien zijn op HBO. Seizoen drie is, na alle waarschijnlijkheid, rond maart 2018 te zien zijn op Netflix.

Hoe het verder gaat in seizoen drie

Video on youtube


Het derde seizoen zal wederom spectaculair, spannend, emotioneel en met vlagen romantisch zijn. De vele trailers laten de kijker verlangen naar meer. De set verhuisde zelfs een tijd van het koude Schotland naar het warme Zuid-Afrika. In het derde seizoen zien we naast de bekende acteurs zoals: Caitriona Balfe en Sam Heughan, ook nieuwe gezichten. Zo speelt Cesar Domboy de rol van de volwassen Fergus en zal John Bell de rol van Young Ian op zich nemen. Verder zullen Will Johnson en David Berry te zien zijn, als Joe en Lord John Grey.

Het derde seizoen zal wederom dertien afleveringen bevatten, waaronder een paar afleveringen die langer dan een uur duren. Outlander is zeker de moeite waard om te kijken, maar geef het verhaal de kans zich voor te stellen. Soms duurt het even voordat deze serie je in zijn greep heeft.

Outlander seizoen 3 start op zondag 10 september om 21.00 uur bij Starz.

Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_HollyGolightly
07 sep 2017 13:41 -
Maart 2018 pas op Netflix verwacht... dan duurt de Droughtlander nog lang! Of zou het toch op één of andere manier toch sneller legaal in NL te zien zijn?
Reageer
avatar_anonymous
07 sep 2017 17:18
Nee. Niet legaal.
Reageer
avatar_Ferron
08 sep 2017 23:51
Typisch geval als het te lang duurt, dan maar niet legaal. Zoals dat tot enkele jaren geleden altijd was.
Reageer
avatar_HollyGolightly
11 sep 2017 12:12
@Ferron, doel je nu op mijn opmerking? Ik ben zeker niet voornemens om 'dan maar niet legaal' te gaan kijken. Mijn vraag kwam meer voort uit het feit dat HBO NL er niet meer is en of er wellicht een andere zender is die het oppakt voordat het op Netflix komt.
En zo niet, dan niet. Dan vermaak ik me nog wel met boek 6 doorworstelen en seizoen 1 & 2 opnieuw kijken.
Reageer
avatar_Ferron
11 sep 2017 20:23 -
Was meer gericht op de reactie van @H3nDri3. Volgens mij kun je bij Amazon Prime Outlander kijken. Je kunt daar een 7 dagen trial aanvragen (https://www.primevideo.com). Moet je alleen wel een creditcard hebben.
Reageer
Outlander