Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Antonio Banderas speelt hoofdrol in Genius

Antonio Banderas komt, net als vele collega’s voor hem, naar het kleine scherm. In de National Geographic-serie Genius speelt hij Pablo Picasso.

Heel veel heeft de acteur nog niet gedaan op de televisie. Wat bij- en gastrollen, maar verder kennen de kijkers Banderas (foto) vooral van films als Evita, The Mask of Zorro en The 33. Nu heeft Banderas ja gezegd tegen een hoofdrol op de televisie. In het tweede seizoen van Genius zal de Spaanse acteur de rol op zich nemen van de kunstenaar Pablo Picasso.

Embed from Getty Images

De anthologie-serie van Brian Grazer en Ron Howard vertelt het verhaal van beroemde visionairs als Albert Einstein (seizoen één) en Pablo Picasso (seizoen twee). Het tweede seizoen staat gepand om in 2018 van start te gaan bij National Geographic. De serie heeft voor het eerste seizoen al tien Emmy-nominaties binnen, op 17 september weten de makers of hun serie in de prijzen is gevallen.

“Het levensverhaal van Picasso fascineert mij al jaren en ik heb veel respect voor de man die net als ik uit Malaga komt,” vertelde Banderas. “Ik ben blij dat ik mag werken met National Geographic, Brian Ron en Ken en de rest van het Genius-team om een authentiek verhaal te mogen vertellen over één van de meest innovatieve schilders in de wereld.”
Howard zei over deze beslissing: “Antonio was een natuurlijke keus. Hij heeft, net als Picasso, een onbevangen benadering van het leven dat zal bijdragen aan de oprechtheid dat we zoeken. Hij heeft een immens bereik als acteur, waarvan ik weet dat hij de briljante en onconventionele artiest tot leven kan wekken.”

Denk jij dat Banderas een goede keus is om in de huid van Picasso te kruipen?


Embed from Getty Images
Pablo Picasso
Vorige aflevering
Can You Imagine
Can You Imagine
04x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Genius