Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 16

Inhoud

  Weekoverzicht van 18 april tot en met 23 april

  * Weetjes:
  -Donkere wolken pakken zich samen boven Hollywood. De dreigende schrijversstaking, waarover MijnSerie al op 7 april over berichtte, kan hele grote gevolgen hebben. Niet alleen voor series, maar ook voor de economie. In 2007 gingen de schrijvers ook in staking en die staking duurde 100 dagen. Dit had tot gevolg dat 60 series niet meer verder konden. Onder andere Lost, ER en 30 Rock zaten hierbij. De kijker werd toen getrakteerd op herhalingen. Hierdoor verloren de grote vijf (CBS, NBC, ABC, FOC en The CW) twintig procent aan kijkers. Maar het zijn niet alleen series, films en late night talkshows die dat meteen gaan merken, maar ook Californië onderging zware gevolgen van de staking. 37.000 mensen werden werkloos. Vooral de catering-, hotel- en stomerij-business hadden het zwaar, en miste twee miljard aan inkomen. Op 2 mei zullen we weten of we deze zomer getrakteerd worden op herhalingen.


  Algemeen Serienieuws
  Friends
  - Na dertien jaar maken de karakters uit de komedieserie Friends zich op voor een echte musical over de immens populaire NBC-serie.

  Datums Series
  24: Legacy
  - Goed nieuws voor de Nederlandse 24: Legacy fans. Tot op heden was de vernieuwde 24 serie niet op Nederland te zien. Daar komt verandering in. Vanaf juni gaat FOXNL de serie uitzenden. 24: Legacy is een vervolg op de serie 24, waarin federaal agent Jack Bauer (Kiefer Sutherland) terroristische aanslagen voorkomt. 24: Legacy heeft een nieuwe hoofdrolspeler, de militaire held Eric Carter (Corey Hawkings) die samenwerkt met CTU, de Counter Terrorism Unit, om een terroristische aanslag op de Verenigde Staten te stoppen. 24: Legay is vanaf 12 juni om 21.00 uur te zien bij FOX.

  Flaked
  - De Netflix-komedie Flaked zal op 2 juni terugkeren bij de streamingdienst.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  StartUp (2016)
  - Het tweede seizoen van de Crackle-misdaadserie StartUp (2016) gaat op 28 september 2018 van start.

  Will
  - Op 10 juli gaat het eerste seizoen van Will in première bij TNT.
  Video on youtube


  Nieuwe Series
  King Kong
  - King Kong komt naar het niet meer zo kleine scherm. MarVista Entertainment gaat samen met IM Global Television een televisieserie ontwikkelen over de bekendste en grootste gorilla King Kong. De serie zal geen connectie hebben met de onlangs uitgebracht revival-film Kong: Skull Island. De serie zal een hedendaagse kijk hebben op het klassieke King Kong-verhaal, waarin een vrouw naast King Kong een hoofdrol speelt. De serie duikt dieper in de vele wonderen en gruwelen van Skull Island en de verschillende inwoners. Het script wordt geschreven door uitvoerend producenten Jonathan Penner en Stacy Title. Helaas zijn er niet meer details vrijgegeven over de nieuwe serie. MijnSerie houdt het nieuws in de gaten en zal de seriefan berichten zodra er meer nieuws is.

  Vernieuwde Series
  All Hail King Julien
  - De Dreamworks/Netflix-animatieserie All Hail King Julien krijgt een vijfde seizoen die op 13 mei van start zal gaan. Het vijfde seizoen van All Hail King Julien krijgt als subtitel Exiled.

  Feud
  - Het ziet er naar uit dat Feud ook een derde seizoen krijgt. Het eerste seizoen over Bette & Joan kreeg al een vervolg in de Feud tussen Diana en Charles, en nu komt er waarschijnlijk ook een derde seizoen van de anthologieserie bij FX. Co-showrunner Tim Minear zei namelijk het volgende: “Ik zal betrokken worden [in volgende seizoenen]. Niet in het Diana seizoen {seizoen 2}, maar mogelijk in het derde seizoen. Oh ja, [ik weet het onderwerp]…en dat ga niet [vertellen].”

  Genius
  - Hoewel het eerste seizoen pas op 25 april in première gaat, heeft National Geographic besloten om de anthologieserie Genius nu al te vernieuwen met een tweede seizoen. Welke volgende genie er in het tweede seizoen onder de loep wordt genomen, zal op 20 juni tijdens de seizoensfinale van het eerste seizoen bekend worden gemaakt.

  Imposters
  - Imposters van Bravo is de snelst groeiende gescripte serie bij Ad-Suport Cable. Niet vreemd dat de Imposters een tweede seizoen krijgt.

  Patriot (2017)
  - Amazon heeft de spionnen-dramedy Patriot (2017) vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal in 2018 van start gaan bij Amazon.

  Snatch
  - Crackle heeft de serie Snatch vernieuwd met een tweede seizoen, die in 2018 van start zal moeten gaan. Crackle zei: “Rupert, Like en de rest van de cast hebben memorabele karakters neergezet, die werkelijk resoneren bij ons publiek, en we kijken uit naar hun avonturen in het tweede seizoen van Snatch.”

  Teachers
  - TV-Land heeft de komedieserie Teachers vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen krijgt ook tien afleveringen en zal gaan beginnen als de tweede helft van het tweede seizoen.

  The Get Down
  - De duurste Netflix Original ooit, 16 miljoen per aflevering, moet het in het mogelijke tweede seizoen gaan doen zonder Baz Lurhmann.

  The X Files
  - The X Files komt terug voor een elfde seizoen. Dat kondigde Fox afgelopen donderdag aan. Nog beter, het elfde seizoen zal bestaan uit tien afleveringen.

  Casting Nieuws
  The Walking Dead
  - Drie acteurs zijn voor het achtste seizoen van The Waling Dead gepromoveerd tot reguliere castleden. Dat zijn: Steven Ogg, hij speelt Simon de rechterhand van Negan; Pollyanna McIntosh, Jadis de leidster van de Scavengers en Katelyn Nacon, zij speelt al sinds 2015 Enid een voormalig lid van de Alexandria Safe-Zone. Het achtste seizoen van The Walking Dead zal ergens in oktober 2017 van start gaan bij AMC

  Columns
  De 100 recensies van Karin Witowski
  - MijnSerie heeft er weer een recensent bij die de magische grens van 100 recensies heeft bereikt. Dit keer is dat Karin Witowski, lees hier het interview van Karin.

  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Ron Schoonwater gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 2 – seizoen 2
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Uit het leven van een bingewatcher: Linda’s mannenkeuze
  - Jenny Veerman heeft weer een column geschreven. Klik hier om de nieuwe column te lezen.


  Kijkcijfers
  Week 15
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 10 april tot en met 16 april.

  Kijktip van de Week
  Pretty Little Liars
  - Kijktip van de week is de serie Pretty Little Liars. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen.


  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen. Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in week 16. het populairst? Klik hier om het te lezen.


  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Hoewel Netflix het iets minder heeft gedaan dan verwacht in de eerste drie maanden van dit jaar, zal binnenkort toch de magische grens van 100 miljoen abonnees worden bereikt. In het eerste kwartaal kwamen er vijf miljoen abonnees bij, maar de komende twee maanden wordt verwacht dat dat meer zal gaan worden vanwege de start van de kijkcijferkanonnen House of Cards (2013) en Orange Is the New Black.

  Prijsvragen
  - Tot 28 april kun je kans maken op de onderstaande series:

  Killjoys
  - Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Killjoys.

  Versailles
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Versailles.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Outlander
  - Ook deze week weer nieuws uit Schotland, met onder andere de eerste trailer van het derde seizoen van Outlander.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van april.

  -Maandag 24 april:
  19.30 – The Voice (AU) – Seizoen 6 (Nine Network)

  -Dinsdag 25 april
  21.00 – Genius – Serie première (National Geographic)

  -Vrijdag 28 april
  20.30 – Gort over de Grens – Serie première (AVROTROS)
  20.45 – Candice Renoir – Seizoen 5 (France 2)
  21.00 – Ancient Aliens – Seizoen 12 (History Channel)

  -Zondag 30 april
  21.00 – Anthony Bourdain: Parts Unknown – Seizoen 9 (CNN)

  * Wist je Dat?:
  -Peter Capaldi verklaart heeft waarom hij stopt met Doctor Who als twaalfde Doctor. Capaldi vertelde tijdens The Graham Norton Show: “Doctor Who is een geweldige job, maar het is een beetje een televisiefabriek. Je doet twaalf afleveringen in een jaar en ik maakte me er zorgen over dat ik niet meer door kon gaan met het afleveren van mijn beste werk. Ik wil graag de tekst uit mijn hoofd leren en enige voorbereiding treffen om de rol krachtig neer te kunnen zetten en deze niet te gaan haten. Ik bedacht me, stop op je hoogtepunt.” Op dit moment wordt er door de BBC druk gezocht naar een waardige opvolger. Er zijn al enkele namen voorbij gekomen, maar de laatste naam die nu genoemd wordt is die van Kris Marshall (Death in Paradise).

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Peter Capaldi

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_anonymous
  24 apr 2017 20:50 -
  Nu maar hopen dat die staking niet doorgaat.
  Reageer
  avatar_anonymous
  24 apr 2017 21:15
  Zou wel ideaal zijn om mijn achterstand weg te werken :)
  Reageer