Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
16
0
Bekijk stemmen

De 100 recensies van Karin Witowski

De recensies op MijnSerie worden elke dag door vele geïnteresseerden gelezen, maar wisten jullie wel dat al deze recensies geschreven worden door onze toegewijde vrijwilligers? Hun liefde voor series en schrijven willen zij graag met jullie delen en maken dankbaar gebruik van MijnSerie als platform. Maar MijnSerie is hun ook enorm dankbaar, want zonder deze vrijwilligers zouden wij geen recensies aan kunnen bieden. Als dank voor hun inzet voor MijnSerie willen wij elke recensent die de magische grens van 100 recensies heeft bereikt even in het zonnetje zetten en blikken wij onder andere terug naar hun allereerste en 100ste recensie. Dit keer zetten wij Karin Witowski in het zonnetje.

Vertel wat over jezelf, wie is Karin Witowski?
Veertiger, moeder, receptioniste, auteur, recensent, lid van het nieuwsteam. Ik ben gek op series en films. Ik heb mijn hart verloren aan televisie, Netflix en Videoland, aan vampiers, Schotse mannen, Engelse vrouwen, stoere mannen en dito vrouwen, aan Outlander, Vikings, Banshee, Ross Poldark en al die andere prachtige series, acteurs, actrices en verhalen.

Hoe heb je MijnSerie leren kennen en wat heeft je doen besluiten je aan te melden als recensent?
Een vriendin vertelde mij over True Blood. Volgens haar een geweldige serie. In mijn zoektocht naar informatie over deze serie kwam ik op de website van MijnSerie terecht. Daar zag ik dat ze mensen zochten om recensies te schrijven. Ik heb me meteen aangemeld en voor ik het wist schreef ik mijn eerste recensie.

Wat was jouw eerste recensie en waarom koos je juist die serie?
Mijn eerste recensie ging over het eerste seizoen van True Blood. Nadat ik het eerste seizoen had gekeken, besloot ik de rest ook te kijken. Uiteindelijk heb ik over bijna alle seizoenen van True Blood een recensie geschreven. De serie pakt je. Nu hou ik toch al van het bovennatuurlijke en het feit dat Alexander Skarsgard meespeelde was ook nog eens een voordeel.

Wat was voor jou de leukste recensie om te schrijven?
Je zou denken True Blood, maar dat was hem dus niet. De leukste recensie om te schrijven was die over het eerste seizoen van Outlander. Ik schreef hem meteen na het zien van de laatste aflevering van dat eerste seizoen. De eerste letters stonden al op mijn beeldscherm, terwijl voor mij de aftiteling nog rolde en de muziek langzaam zachter werd.
Het is wel heel moeilijk om er maar eentje te kiezen. Er zijn namelijk erg veel series waar ik enthousiast over ben. En enthousiasme zorgt ervoor dat het schrijven van een recensie erg leuk is.
Als ik er een paar uit mag kiezen? Dan ga ik voor: Poldark, Banshee , en de complete serie van Looking; wat een dijk van een serie is dat.


Welke recensie was het lastigst om te verwoorden/vervelendst om te schrijven?
Het tweede seizoen van Dominion. Ik was behoorlijk enthousiast over het eerste seizoen. Maar het tweede seizoen was echt een draak om te kijken. En om een oordeel te geven over een heel seizoen moet je hem ook helemaal kijken. Nu schrijf ik graag positieve dingen, maar ik kon er weinig positiefs van vinden. Met teksten als: "Het tweede seizoen van Dominion voelt als een oude kauwgum, opgerekt totdat er niets anders overblijft dan een doorzichtig vliesje zonder smaak." was wel alles gezegd. Ik schrijf liever een positieve recensie, maar soms kan het niet anders, en dat zijn juist de moeilijkste recensies om te schrijven.

Met welke recensie behaalde je die magische grens van 100 recensies?
Big Little Lies. Een prachtige serie over toekomstdromen, wensen en vooral sterke vrouwen.

Welke recensie had je graag zelf willen schrijven maar was een andere recensent je voor?
Meestal ben ik wel een snelle met beslissen. Dan vraag ik een recensie al aan terwijl een seizoen nog lang niet afgelopen is. Het eerste seizoen van Banshee heb ik niet kunnen schrijven. Ik heb al wel het eerste deel van het eerste seizoen mogen schrijven, maar met het hele eerste seizoen was ik te laat.

Heb je wel eens op verzoek een recensie geschreven?
Volgens mij niet. Tenminste niet vanuit de team van MijnSerie. Ik heb wel eens de vraag gehad van Rus Blackwell (uit Banshee) of ik meer zou schrijven over Banshee. Een recensie over Banshee heb ik in het Engels geschreven (en dat was een hele opgave), die is gelezen door de hele cast van Banshee. Ik heb er via Twitter erg leuke reacties op gehad.

Wat is het laagste cijfer dat je hebt gegeven in een recensie?
Het laagste cijfer ooit gaf ik aan Dominion; een vijf.

Wat is de leukste reactie die je ooit op een recensie hebt gekregen?
Buiten de reacties van de cast van Banshee, ben ik ooit telefonisch benaderd door Radio2. Dit na aanleiding van mijn recensie over het vervolg van Dallas. Ik mocht in de studio komen vertellen waarom ik Dallas toen, en nu, zo leuk vind. Later hebben ze me nog eens in de studio gehaald, dit was op de dag dat Larry Hagman (J.R.) overleed.

Lees je ook graag recensies van andere MijnSerie recensenten?
Ik lees graag recensies van andere schrijvers. Niet alleen om iets te weten te komen over een serie, maar ook om te leren van hun schrijfstijl.

Heb je veel veranderingen doorgemaakt tussen je eerste en je 100ste recensie?
Behoorlijk wat. In het begin schreef ik recensies zoals je boeken schrijft. Ik schreef te lange zinnen, maar inmiddels schrijf ik ze een stuk korter. Ik heb het idee dat ik met elke recensie die ik schrijf, weer iets leer. Soms komen fouten regelmatig terug en ga je er extra op letten. Het schrijven van recensies is voor mij een enorme leerschool geweest. De mensen achter de schermen geven goede tips.
In het begin gaf ik elke serie, die ik wel oké vond, meteen een tien. Ik ben inmiddels een stuk minder van de tienen. Elke serie heeft zo zijn minpuntjes, en een tien zorgt ervoor dat een serie niet meer hoeft te groeien. Maar, er is altijd ruimte voor groei.

Stoppen of doorgaan?
Doorgaan, vooral doorgaan. Ik schrijf de recensies met zoveel liefde en plezier. Het maken van een recensie is erg leuk om te doen; het opbouwen, de quotes erbij zoeken, de foto's toevoegen. Zo maak je van elke recensie een compleet verhaal.

Wil je de lezers van jouw recensies nog iets vertellen, of heb je zelf nog iets toe te voegen wat je niet kwijt kon in deze vragen?
Bedankt! Bedankt voor het lezen, bedankt voor de tips, bedankt voor de reacties, de duimen (zowel omhoog als omlaag). En voor het team achter de schermen: bedankt voor de tips, de handreikingen, de kansen. Ik ben trots dat ik bij zo'n mooi team mag horen.
Leuk?
16
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_sarlottje
20 apr 2017 11:37 -
Leuk om te zien dat u het leuk vind om recensies te schrijven. Ik keek net even op uw twitterpagina en zag tot mijn verbazing dat Barack Obama u volgt? Grappig en vreemd!
Succes bij de volgende recensies!
Reageer
avatar_karin1809
20 apr 2017 12:22
Ja dat klopt. Ik vond dat ook wel grappig :) Ik feliciteerde hem met zijn presidentschap, en daarop volgde hij mij. Ik vind het wel een hele eer.
Reageer
avatar_JessicaD
24 apr 2017 20:04 -
Je bent absoluut gegroeid in het schrijven van recensies en het is fijn dat je dit nog steeds voor ons doet! :D Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
Reageer
avatar_karin1809
24 apr 2017 20:15
Ik doe het ook nog steeds met heel veel liefde en plezier :)
Reageer

Laatste nieuws

Op 18 januari 2021 werden de genomineerden bekend gemaakt voor de 26ste Critics' Choice Television Award. Op 7 maart 2021 zullen de prijzen worden uitgereikt.
Vandaag, 14:00
1
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Oogappels. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 13:00
De productie van het eerste seizoen is nog niet eens afgerond, toch hebben BBC en Amazon de Britse komedieserie al vernieuwd met een tweede seizoen.
Vandaag, 10:00
1
Het vijfde seizoen van Queen Sugar gaat volgende maand in première, maar OWN heeft de Amerikaanse dramaserie nu al vernieuwd met een zesde seizoen.
Vandaag, 09:00
Ziggo is een van de vele aanbieders voor Nederlandse zenders op de televisie. Toch maken niet alle abonnees gebruik van de Ziggo Go app. Deze app biedt de mogelijkheid om ook via een tablet of smartphone televisie te kijken.
Gisteren, 11:00
Ook in de week van 11 tot en met 17 januari hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 02 van 2021.
Gisteren, 09:00
2